Esileht Kodunurk Savist leivavorm on hakanud külge võtma

Näitan 10 postitust - vahemik 1 kuni 10 (kokku 10 )

Teema: Savist leivavorm on hakanud külge võtma

Postitas:
Kägu

Selline lugu, et olen leiba teinud savist leivavormidega 1,5 aastat. Ja nüüd juba teist korda võtab vorm taigna niimoodi külge, et põhimõtteliselt raiu seda leiba sealt pärast välja. Vorme olin senimaani puhastanud pärast küpsetamist lihtsalt paberiga, sest seal polnudki midagi puhastada.

Jah, ma määrin vorme enne taigna sisse panemist rasvainega. Ja seetõttu libisesid leivad varasemalt vormist välja, nii et polnud asigi. Aga nüüd… Mõistus on otsas.
Et kas neid vorme annab veel kuidagi korda saada. Või ongi tuksis ja tuleb uued osta?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Soovitan panna vette likku oma 24 tuniks. Savi imab vett täis ja on jälle töökorras.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

*vabandan õigekirja pärast, rongis vastasin..

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Unustasin mainida, et sisemus on glasuuritud ja libe. Et kuidas siis nüüd see niimoodi kinni võtab. Proovin muidugi leotamise ka ära.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ahjust välja võttes panen leiva 10 minutiks tagurpidi puidust lõikelauale. Kuumast leivast tekkiv aur aitab leival vormi küljest lahti tulla. NB! Kui liiga kauaks tagurpidi jätta, läheb leib vesiseks. Aga mina küpsetan leiba kõige odavamate piklike plekist(?) keeksivormide sees.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Unustasin mainida, et sisemus on glasuuritud ja libe. Et kuidas siis nüüd see niimoodi kinni võtab. Proovin muidugi leotamise ka ära.

Glasuuritut pole mõtet leotada, sel ju poore pole. Ilmselt võtab kinni kuna glasuur on viga saanud ja siin ei päästa midagi. Kasutada küpsetuspaberit või osta uus vorm.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga mina küpsetan leiba kõige odavamate piklike plekist(?) keeksivormide sees.

Sama siin ja parimad mu kogemusel.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ahjust välja võttes panen leiva 10 minutiks tagurpidi puidust lõikelauale. Kuumast leivast tekkiv aur aitab leival vormi küljest lahti tulla. NB! Kui liiga kauaks tagurpidi jätta, läheb leib vesiseks. Aga mina küpsetan leiba kõige odavamate piklike plekist(?) keeksivormide sees.

Mina teen samuti – vorm kummuli, aur niisutab ja jahtuv leib tõmbub ka ise kokku ning vormi küljest lahti. Võib vabalt ka 20 minutit hoida. Heal juhul tõstad pärast vormi lihtsalt pealt ära, halval korral aitad mõnest kohast spaatliga kaasa.
Kui kiirustama hakata, lõhud leiva ära.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ahjust välja võttes panen leiva 10 minutiks tagurpidi puidust lõikelauale. Kuumast leivast tekkiv aur aitab leival vormi küljest lahti tulla. NB! Kui liiga kauaks tagurpidi jätta, läheb leib vesiseks. Aga mina küpsetan leiba kõige odavamate piklike plekist(?) keeksivormide sees.

Mina teen samuti – vorm kummuli, aur niisutab ja jahtuv leib tõmbub ka ise kokku ning vormi küljest lahti. Võib vabalt ka 20 minutit hoida.

20 minti hoides saan mina vettinud leiva.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Varem on tulnud vormist ülimalt lihtsalt ära. St kohe ahjust võttes kummutan välja, ei ole üleüldse kuskilt kinni olnud ega pidanud nt noaga äärt lahti aitama.

Vormid on seest glasuuritud, väljast glasuurimata. Leotasin igaks juhuks siiski, sest ega hullemaks ikka minna ei saa. Korra veel katsetan, ja kui siis võtab kinni, hangin uued vormid.

Kuna olen harjunud savivormidega tegema ja selle järgi lõpuks ka küpsetusaja paika saanud, ei tahaks päris uut tüüpi vormide peale üle minna, aga mõtlesin küll, et hangiksin seekord üleni glasuuritud vormid.

Aitäh kaasa mõtlemast!

 

0
0
Please wait...

Näitan 10 postitust - vahemik 1 kuni 10 (kokku 10 )


Esileht Kodunurk Savist leivavorm on hakanud külge võtma