Esileht Kodunurk Seakaelakarbonaadi lõigud

Näitan 22 postitust - vahemik 1 kuni 22 (kokku 22 )

Teema: Seakaelakarbonaadi lõigud

Postitas:
Kägu

Andke soovitusi, kuidas teha võimalikult lihtne toit sellisest tootest?

Kas lihtsalt soola ja pipart peale ja pannile praadima? Ja kartulit või midagi kõrvale?

Või ehk on veel head nõu kellelgi? Midagi väga keerukat ei viitsiks teha, aga tahaks, et liha jääks maitsev ja mahlane.

Igaks juhuks mainin üle, et see ei ole üks terve tükk, vaid karbis on umbes cm-paksused viilud.

+1
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ise ostan alati terve või pool kaela ühe tükina, aga selle toote kas maitsestaksin ära, paneks fooliumi ahjupannile, tükid peale ja kataks teise fooliumikihiga. Pealmise fooliumi ääred keeraks tükkide alla ja pann ahju. Nii tehes jääb mahlasem ja küpseb ühtlasemalt läbi. Võib kasutada ka küpsetuspaberit. Loomulikult võib ka lihtsalt pannil praadida, kartulid ja mingi soovitud salat juurde, kui on soovi siis leemest ka kaste. Kui teha pannil, siis eelistaks paneerida riivsaias enne, kuigi tegelikult on need tükid paksemad tavaliselt kui 1 cm, pigem 2. Ise hindan neid tavalise panni jaoks liiga paksudeks.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

1 cm on tiba õhukesedki. Tao lihahaamriga üle, maitsesta, paneeri (et lihamahlu sees hoida) ja prae kõrgel kuumusel kiirelt mõlemalt poolt.

Seakael on rasvasuse tõttu parim liha grillimiseks. Ahjus fooliumis saad hautatud liha.

 

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tee seda liha prantsuse moodi – juustukattega.

+3
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Võimalikult lihtne on tõesti lihtsalt pannile (soovi korral tükelda suupärasteks tükkideks, kui on pikad ribad) ja siis kas praekartuliga või segad riisiga vmt.

Teine väga lihtne versioon on jälle ahju koos kartulitega (sektorid, kangid, kuubikud vm kujul) – vanasti tegin päris palju niimoodi ahjukartulit karbonaadiribadega. Maitsestasin lihtsalt soola-pipraga ja õliga kokku. Sekka võib panna ka nt sibulat, küüslauku, sügavkülmutatud kollaseid ube või lillkapsast (või misiganes köögivilju, need  lihtsalt minu lemmikud ahjukartuliga). Väga lihtne.

 

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lihtsalt seda tükki pannil praadides ilmselt pehmeks ei saa. Kui vasardada õhemaks, siis ehk.

Mina natuke marineerin seda liha, siis kartulite ja juurikatega ahju. Või teine võimalus, mis mulle isegi rohkem meeldib, et pruunistada kiiresti pannil, siis haudepotti vähese veega, peale igasugused juurikad ja lasta haududa, saab mõnusa roa. Aga jah, see on siis ikkagi hautis, mitte krõbe liha.
Juurikaid panen ka vastavalt tujule, kas eestipärasem komplekt (porgand, kaalikas, kartul, sibul) või muud (pastinaak, juurseller, porgand või bataat, sibul, küüslauk, + suvikõrvits, paprika ja tomat).

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Küpsetuskotis koos juurikatega tegin mina viimati. Väga pehme ja lagunev tuli, kui oli nõrgemal kuumusel(150) ja kauem kui muidu.

Ma teen nii, et juurviljad panen alla ja siis liha sinna peale. Nii on liha kõrgemal ja otseselt vedelikus ei haudu. Saab ka pruunika kihi peale.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Võid panna ka ahjuplaadile, peale praetud sibulat ja juustu, keegi juba soovitas: https://nami-nami.ee/retsept/272/sealiha_prantsuse_moodi

või tomatit ja juustu või midaiganes tahad.

 

+1
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Võid panna ka ahjuplaadile, peale praetud sibulat ja juustu: https://nami-nami.ee/retsept/272/sealiha_prantsuse_moodi

või tomatit ja juustu või midaiganes tahad.

Ma teen ka selle retsepti järgi, aga vett küll põhja ei pane. Küpsetuspaber plaadile ja pruunistatud lihalõigud peale. Väga hästi sobivad liha peale ka seened, kas siis värskelt praetud või omas mahlas purki pandud.  Mehele maitseb, kui ananassiratas on juustu all ja pisut sinihallitusjuustu lisaks puistatud.  Kõigile lõikudele majoneesi ei pane, ilma jääb ka hea.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

majonees ei ole tõesti üldse kohustuslik ja seened on sellega väga head. Nonii, tänan, õhtusöögiidee on ka mul olemas! 😀

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Lihtsalt seda tükki pannil praadides ilmselt pehmeks ei saa.

Jah, see tükk tahab veidi hautamist. Kui ainult pann käepärast, siis võib ära pruunistada, seejärel kuumus madalamaks, törst vett pannile ja kaan peale, kuniks pehme (kokku pool tundi äkki).

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ahjupotti, kabatšokiviilud, tomatid, riivjuust ja petersell peale. Või siis see Rimis müüdav vegan juurviljapakk tšilli ja ubadega.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Tänan, väga head vastused. Ilmselt katsetan seda prantsuse värki 🙂

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Lihtsalt seda tükki pannil praadides ilmselt pehmeks ei saa.

Jah, see tükk tahab veidi hautamist. Kui ainult pann käepärast, siis võib ära pruunistada, seejärel kuumus madalamaks, törst vett pannile ja kaan peale, kuniks pehme (kokku pool tundi äkki).

Vaene kaan.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ka vasardan, paneerin, pruunistan ja siis ahjupannile madalal kuumusel. Vanasti panin siis, kui kõik lihalõigud olid pruunistatud, sinnasamale pannile kaane alla hauduma, aga siis kippus paneering ära lagunema.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ahjupotti, kabatšokiviilud, tomatid, riivjuust ja petersell peale. Või siis see Rimis müüdav vegan juurviljapakk tšilli ja ubadega.

Kas ahjupotti laod liha üksteise otsa? Mul on küll üsna suur ahjupott, aga poti põhja mahub ühe kihina vast 3-4 viilu liha. Tahaks ikka rohkem teha, kui juba tegemiseks läheb. Ja kahes jaos teha on vist liiga tüütu

Olen serviti pannud üksteise kõrvale ritta. Mida vähem nad üksteise peal on, seda parem vist. Mul selline piklik klaasist ahjunõu.

+1
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

… ja siis ma olen teinud sellistest lõikudest ühepajatoitu: tükeldan, pruunistan paksu põhjaga potis ära, lisan vett ja juurviljad ja keedan/hautan.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Tänan, väga head vastused. Ilmselt katsetan seda prantsuse värki 🙂

Sellele “prantsuse värgile” on ka veel üks lihtne “inglise lisanipp”, mida pole veel mainitud ja millest ka Nami-nami miskipärast tagasihoidlikult vaikib.  Nimelt Gordon Ramsay soovitab lihalõikudele välisserva väikesed sisselõiked teha (ca 1-1,5cm), siis nad ei lähe nad pannil ühtepidi “kaussi” ja küpsevad ühtlasemalt. Pärast jäävad pisut “tähekese” moodi küll, aga siis pole ju vahet, kui sibulate, juustu jne-ga nagunii üle külvad.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tänan, väga head vastused. Ilmselt katsetan seda prantsuse värki 🙂

Sellele “prantsuse värgile” on ka veel üks lihtne “inglise lisanipp”, mida pole veel mainitud ja millest ka Nami-nami miskipärast tagasihoidlikult vaikib. Nimelt Gordon Ramsay soovitab lihalõikudele välisserva väikesed sisselõiked teha (ca 1-1,5cm), siis nad ei lähe nad pannil ühtepidi “kaussi” ja küpsevad ühtlasemalt. Pärast jäävad pisut “tähekese” moodi küll, aga siis pole ju vahet, kui sibulate, juustu jne-ga nagunii üle külvad.

Väga hea nõuanne, sama näiteks maksa praadides, väikesed sisselõiked külgedesse ja ei lähe ” kausiks”.

 

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Samamoodi tehakse peekoniga, naha sisse tehakse lõiked, siis ei keera lihatükk pannil krussi.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

https://www.maggi.lt/et/product/maggi-idea-segu-mahlasele-sealihale-kartulitega-30g/

Kui ma ei eksi, siis ma kasutasin selle maitseainega just kaelakarbonaadi lõike. Ma ei ole eriti sellise lihtsa soola-pipraga sealiha fänn, seega see tuli minumeelest täiesti aus toit. Vaja ainult koos kartulite ja selle seguga kotti panna ja ahjus küpsetada, meie pere jäi igatahes rahule.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

kuigi tegelikult on need tükid paksemad tavaliselt kui 1 cm, pigem 2. Ise hindan neid tavalise panni jaoks liiga paksudeks

Neid saab ju õhemaks haamerdada?

 

Ahjus fooliumi sees on minu jaoks hautamine ja esiteks läheb see ilgelt kaua, teisesks pole ma väga keeduliha fänn. Mina vasardaks õhemaks ja teeks kas šnitslik, rullid või hoopis tükeldaks ja mingi aedviljadega kastme.

0
0
Please wait...

Näitan 22 postitust - vahemik 1 kuni 22 (kokku 22 )


Esileht Kodunurk Seakaelakarbonaadi lõigud