RE: See on nii haige!!! Lasteaia koolituskulud.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] Sain just teada, et ma ei saagi lasteaia koolituskulusid tagasi, kuna ei ole piisavalt tulumaksu kinni peetud ja sissetulek oli ka alla selle mingi miinimumi…Täitsa haige nagu, umbes et maksan ja maksan aga tagasi ei saa…Üle 40 euro lampi läinud:(
Uurisin asja…Koolituskulud saab tagasi TEGELIK MAKSJA…See tähendab et mehe nimel ei olegi võimalik neid tagasi saada, kuna tema arvelt me neid ei maksnud, vaid minu arvelt. Meil on ühine rahakott ja enamus arveid maksame minu arvelt…Nii nõme värk nagu et laps on ühine ja ma ei saa koolituskulusid isa deklaratsiooni kanda, kuna tema ei ole \”maksja\”..kuigi me maksime tema palgast aga minu kontolt..olen nii tige lihtsalt, sest see on üsna suur summa:(
Samahästi ei tohiks ka seda saada valida kelle deklaratsiooni lapsi panna…peavad olema nt ema omas ja koguaeg..aga EI, seda saame me ju ise alati valida, kuidas kasulikum on! (no meil see praegu oluline ei ole, sest 1 laps). aga siiski.
Krt inimesed elavad koos, ühine laps…nad ei saa esitada ühisdeklaratsiooni ja nad ei saa isegi lapse koolituskuludest midagi tagasi…HAIGE!!!!
[/tsitaat]
Kui sa ostad poes 5¤ asja ning maksad selle eest nt 20¤ rahatähega, siis saad 15¤ tagasi. Aga kui annadki müüjale 5¤, siis pole ju midagi tagasi saada! See pole haige, vaid lihtne loogika. Kui oled üleliia tulumaksu maksnud, saad selle üleliigse ka tagasi. Kui oled vähem maksnud kui peab, siis kûsitakse juurde.