[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]
See, mis enne soolamist on tehtud, ei ole soola seentest kättesaamise seisukohtalt oluline. Kuna soolaseened on söömiseks liiga soolased, tuleb neid enne pikalt ja põhjalikult leotada või siis läbi kupatada. Vajadusel mitu korda. Kuna enne soolamist juba kupatasid seeni, siis peaksid teadma, mismoodi see käib 😉
Minu jaoks on muidugi natukene arsaamatu, et kas enne salatisse panemist üldse seeni ei maitsenud? Ega nad koore ja sibulaga koos tulisoolaseks ei läinud, ikka enne olid. [/tsitaat]Oot, aga ma ei olegi arvanud, et see, mis enne soolamist on tehtud oleks seentest soola kättesaamise seisukohalt oluline.
Keegi lihtsalt tuli ja imestas, et kuidas ei teata, et enne soolamist tuleb kupatada. Ja mina imestasin vastu, et kust ta võtab, et ma enne soolamist ei kupatanud? Kupatasin küll ja seda ei ole hetkekski arvanud, et enne soolamist tehtu kuidagi mõjutaks hiljem seentest soola kätte saamist. Kuidas kupatamine käib, tean ma ka.
Inimesed võiksid siiski pisut tähelepanelikumalt lugeda enne, kui imestama ja minestama asuvad.
Aga põhimõtteliselt sain siit juba vastuse, et oleksin pidanud neid enne kasutamist veel pikemalt leotama või isegi keema laskma.
Minu seekordne seenesalati tegu läks siiski hukka, sest hapukoor ja sibul oli lisatud, aga teiseks korraks panen kõrva taha, mida tegema peab.
Ahjaa, enne salati tegemist ikka maitsesin seeni ja olid soolased küll, aga mitte nii väga hullusti. Mõtlesin, et hapukoore lisamisel on asi ok, aga sööma hakates oli ikka häirivalt soolane.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 19.09 22:26; 21.09 21:16; 22.09 12:20;