Esileht Pereelu ja suhted Seks kui tabuteema? Päriselt?

Näitan 20 postitust - vahemik 1 kuni 20 (kokku 20 )

Teema: Seks kui tabuteema? Päriselt?

Postitas:
Kägu

Lugesin seda ja jäin mõttesse, kas seks on tänapäeval tõesti selline  tabuteema, millest mehega ei juleta rääkida? Tänapäeval on koolis ju ometi perekonnaõpetus, mis peaks asjad ilma itsitamiseta lahti seletama ja julgustama omavahel suhtlema, ka seksist, pere planeerimisest jms. Või on seks omavaheliseks teemaks alles petmise avastamise järel?

Kuidas teil, kas ainult pimedas ja teki all või vahest ka niisama räägite?

Link ka: https://linnamuuseum.ee/cat-linnaelumuuseum/loengusari-kristina-birk-vellemaa-kas-seksist-raakida-on-ok-muutidest-ja-tabudest-uhiskonnasb-br17-november-2023/

(Sry, ajaviitejutud on kinni, niisama seksi ajaviiteteema peaks siia sobima)

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja jumal tänatud, see oli nii toksiline keskkond.

Ma arvan küll, et peaks omavahel asjad sirgjooneliselt selgeks rääkima, et mitte praktiliselt pettuda. Inimesed on ju erinevad, erinevad on ka ootused seksi suhtes.

+1
-13
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Ja jumal tänatud, see oli nii toksiline keskkond.

Ma arvan küll, et peaks omavahel asjad sirgjooneliselt selgeks rääkima, et mitte praktiliselt pettuda. Inimesed on ju erinevad, erinevad on ka ootused seksi suhtes.

Peaks, kuid enamasti seda ei tehta.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lugesin seda ja jäin mõttesse, kas seks on tänapäeval tõesti selline tabuteema, millest mehega ei juleta rääkida? Tänapäeval on koolis ju ometi perekonnaõpetus, mis peaks asjad ilma itsitamiseta lahti seletama ja julgustama omavahel suhtlema, ka seksist, pere planeerimisest jms. Või on seks omavaheliseks teemaks alles petmise avastamise järel?

Link ka: https://linnamuuseum.ee/cat-linnaelumuuseum/loengusari-kristina-birk-vellemaa-kas-seksist-raakida-on-ok-muutidest-ja-tabudest-uhiskonnasb-br17-november-2023/

Eks piletiraha tuleb välja teenida.

Minu jaoks ei ole seksiteema kunagi tabuteema olnud, juba noorena rääkisime sõbrannadega vabalt seksist, vibraatoritest (tollal olid peamiselt vibraatorid, nüüd on mänguasjade valik palju laiem) ja meestest.

Mida ma pean enda ja sõbrannade kogemuse põhjal ütlema, et viletsat seksi on Eestis endiselt palju, vahel oleme arutanud, et kas naised teesklevad või mehed ei viitsi areneda. Igal juhul on mul vedanud, ma võin mehelt kõike küsida mida soovin ja minu mees võtab alati huumoriga kui ma mõnda sõna liiga otse kasutan ja seetõttu on meil seksides alati hea ja seksi üle saab ka nalja visata. Mul on väga pikk abielu ja võin öelda, et aastatega ei pruugi seks maha käia vaid hoopis kõvasti hoogu koguda nagu meil.

Kõik mehed avameelselt seksist rääkima ei ole nõus, aga ma olen vähemalt oma poegadele õpetanud, et seksist rääkimine on normaalne ja paarid peavad saama oma soovidest vabalt rääkida. Kõigega ei pea nõustuma, aga teise ära kuulamine ja koostöö tegemine on oluline nii suhtlemises kui seksis.

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen rohkem tegudeinimene. Seksi tuleb reaalselt teha, mitte sellest rääkida. Nooruses proovid erinevaid partnereid, proovid eest ja tagant. Rääkimine jäägu pensionipõlve, kui seks enam huvi ei paku. Siis võib heietada nooruses tehtud vägitegusid.

+4
-8
Please wait...
Postitas:
Kägu

Kõik mehed avameelselt seksist rääkima ei ole nõus, aga ma olen vähemalt oma poegadele õpetanud, et seksist rääkimine on normaalne ja paarid peavad saama oma soovidest vabalt rääkida

Ma olen isegi filmi näinud, kus ema õpetas tütart seksima. Väimees poiss tuli külla ja siis ema võttis end paljaks ja näitas ette tütrele kuidas asi reaalselt käib. Ma saan aru, et ka sina oled midagi sinnapoole….

+3
-8
Please wait...
Postitas:
Kägu

Kõik mehed avameelselt seksist rääkima ei ole nõus, aga ma olen vähemalt oma poegadele õpetanud, et seksist rääkimine on normaalne ja paarid peavad saama oma soovidest vabalt rääkida

Ma olen isegi filmi näinud, kus ema õpetas tütart seksima. Väimees poiss tuli külla ja siis ema võttis end paljaks ja näitas ette tütrele kuidas asi reaalselt käib. Ma saan aru, et ka sina oled midagi sinnapoole….

Sa ei ole kaua saanud, et siin perverdi juttu kirjutad?

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen rohkem tegudeinimene. Seksi tuleb reaalselt teha, mitte sellest rääkida. Nooruses proovid erinevaid partnereid, proovid eest ja tagant. Rääkimine jäägu pensionipõlve, kui seks enam huvi ei paku. Siis võib heietada nooruses tehtud vägitegusid.

Kõlab selliselt, et on ainult sinu arvamus või vale arvamus.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Liigne rääkimine vähendab naudingut – mida, kuidas jne, kõigest läbirääkida, see kõlab pigem tehasetöö moodi.

+6
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa ei ole kaua saanud, et siin perverdi juttu kirjutad?

Minu arvates on normaalne, kui ema oma noort häbelikku tütart pisut esimestel kordadel õpetab. Hiljem saavad noored juba ise hakkama.

0
-5
Please wait...
Postitas:
Kägu

Liigne rääkimine vähendab naudingut – mida, kuidas jne, kõigest läbirääkida, see kõlab pigem tehasetöö moodi.

Nii ongi rohkem tegusid ja vähem sõnu!

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Liigselt ei olegi vaja rääkida, aga märku on vaja anda mis meeldib ja kui miski ei meeldi, siis tuleb ka seda öelda. Inimesed ei loe üksteise mõtteid.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Päriselt. Ma võin seksist üldiselt (ilma isiklike eelistusteta) rääkida suvaliste inimestega, aga armumine muudab minu nii haavatavaks ja tundlikuks, et väga raske on. Ja kui ma ikkagi sellest välja murdsin ja rääkisin, korduvalt, siis ei viinud see kuhugi. Kusjuures – mu kaaslane, kes samuti võib igasuguseid fantaasiaid kirja panna, on rääkides kohmetu ning on kaitsepositsioonis. Nii et ei mingit rääkimist.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sõbrannadega on kõige lihtsam rääkida. Mehed on väga erinevad. Mõned on väga iroonilised ja nendega ei taha enda tundlikutest teemadest rääkida. Mõned võtavad kohutavalt südamesse, kui midagi ütled ja tuletavad aastaid hiljem meelde, mida kõike sa ütlesid ja on väga haavunud. Naised on ilmselt samasugused. Mõned on ebameeldivalt sarkastilised ja mõned on solvujad. Mina jään parem vihjete ja puudutuste keele juurde.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul oli partner, kes seksi algatas verbaalselt. Olin harjunud, et kõik algab puudutustest…

Nt kui oli seksi isu mul hakkasin puudutama, keeras selja. Hiljem küsisin, et mis toimub? Ta ütles, et sa ju ei küsinud seksi! Või tahad seksida!  Hakkasin siis ise ka küsima niimoodi, sai seksi, aga see toimus nii kummaliselt. Selline verbaalne seletamine “Tahan nüüd seksida” “Võta nüüd suhu” Või tee mulle koera-see on kõik turn-off. Saan aru, et alguses ok, saab juhendada, aga hiljem kuia si juba toimib on väga kummaline sellist seksi teha. Ja kahjuks elle noormehega kaua me suhe ei püsinudki.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

teki all

Pärast kohtumajas süüdlast ja vastutajat ostida ei ole tabu? Otseloomulikult tahad ju ennem seksi näha ja teada, et vastaspool suguhaige ei ole. On ta suhtes või mida tahab.  Niisamuti ei tehta ju lapsi üksinda. Üheöösuhte lapsed- mõelge ise, arenguga ju peab olema midagi pahasti.

Mida muudaksin ja miks? Põhikooli seksuaalkasvatuse tugevdamine, koos elatismaksud ja üksikema raskega. Suguhaiguste levitamine  kriminaalkorras karistatav.

Petmine ja valetamine- 300% ühiskonnast likvideerimine.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Otseloomulikult tahad ju ennem seksi näha ja teada, et vastaspool suguhaige ei ole. On ta suhtes või mida tahab

Ma olen ikka enne seksi uuelt partnerilt küsinud-kas n_ssime niisama lõbu pärast või on sul pereloomisplaanid?

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

On ikka mingi piir ka, mis jutud intiimelule ergastavalt või vabastavalt mõjuvad. Minu jaoks sama eemaletõukav kui mingi “seks on fuihh”  või “sellest me ei räägi” suhtumine on ka vastupidine versioon – keegi juba mainis seda luba küsimist iga liigutuse ees. Täiesti vastu hakkab ka üks populaarne aga üliveider sekskikõutšist keskealine tädike Instagramis, kelle jutt on nagu teismelisel ja kes oma seksiskriptide,  kehahäbi, naudingulõhega mõjub ka pigem totralt ja irriteerivalt.  Mehega räägime seksiteemadel väga vabalt, kunagi ammu-ammu, päris  alguses, kui ei julenud nii vabalt, siis kirjutasime, aga asjad said kõik selgeks arutatud.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Imelik. Ma teadsin teooris enne meie esimest vahekorda, mis talle meeldib ja tema teadis, mis mulle meeldib ja mis ei meeldi. Kõik maailmaasjad olid ju ära räägitud, jutt oli põiganud Bachist geideni ja koeratõugudest lemmiksupini. Loomulikult olime rääkinud ka seksist, see on osa eelmängust. Mitte et käsi külge, maha ja taha. Enne vähemalt esimest korda oli ikka “kas sulle meeldiks” ja “kas ma võin” kuumad sosinad.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul oli partner, kes seksi algatas verbaalselt. Olin harjunud, et kõik algab puudutustest…

Minu kuumim suhe, ehk minu abielu, algas silmavaatest ja muudatusest hääletoonis. Samamoodi algab nüüd iga seks. Kui oleks kohe katsuma karanud, ma oleksin ilmselt automaatselt huvi kaotanud. Ma pole mingi lihakeha, objekt, ajad käpad külge ja korras. Keegi ei katsu mind ilma hädavajaduseta või/ja seksuaalses mõttes, ka mitte mu oma abikaasa, kui pole veendud, et ma olen samal lainel. Silmavaade ja hääletoon, nendest loeb vlja kõik, isegi kui jutt on kartulikoorimisest vms.

Seesama mees siiski kord enne pulmi tuli mind köögis selja tagant kaelale musitama ja seelikut üles kerima. Ma küll pole kaugeltki füüsiliselt agressiivne isik, aga sel hetkel ma oleksin küll talle automaatselt ja murdosaga sekundist selle kuuma panniga vastu peab virutanud. Mida ma talle ka ütlesin ja ta palus vabandust, et oli kuskil filmis näinud ja arvas, et mulle meeldiks. Edasised aastakümned pole seda juhtunud. Mina ei haara teda munadest suvahetkel ega tema ei katsu niisama möödaminnes mu tagumikku või tissi. Ei ole ikka nii, et naised ei või, aga mehed võivad 🙂

+2
-2
Please wait...

Näitan 20 postitust - vahemik 1 kuni 20 (kokku 20 )

Esileht Pereelu ja suhted Seks kui tabuteema? Päriselt?