Esileht Ajaviite- ja muud jutud Seljaajukasvajaga noormees ja pettus

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 511 )

Teema: Seljaajukasvajaga noormees ja pettus

Postitas:
Kägu

https://www.elu24.ee/7298715/seljaajukasvajaga-voitleva-tony-lugu-kasutati-ara-pettuses

Oskab keegi öelda, milles pettus seisneb?

+5
-10
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mingi suvaline petis jagas seda lugu, aga lisas jagades ENDA kontoandmed. Nii et inimesed, kes olid liiga laisad, kes kogu originaalpostitust läbi lugeda, saatsid raha valele inimesele.

+23
0
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Teine probleem on vist see, et nad pole Haigekassalt raha küsinudki. Siis vaataks mitu eriarsti andmed üle ja tehtaks otsus, aga nad polegi avaldust esitanud, samas ütlesid, et Haigekassa ei anna raha.

+27
-9
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 18 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Minu arust Postimehe poolt väga-väga alatu tegu selline intrigeeriv pealkiri panna ja siis artikkel ise tasuliseks teha!

Saan aru, et nende eesmärk on klikid, aga sellist teemat ära kasutada, vaadates veel, kui palju inimesi annetas.

Tõeliselt mõtlematu tegu ajakirjaniku poolt.

+46
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu arust Postimehe poolt väga-väga alatu tegu selline intrigeeriv pealkiri panna ja siis artikkel ise tasuliseks teha!

Saan aru, et nende eesmärk on klikid, aga sellist teemat ära kasutada, vaadates veel, kui palju inimesi annetas.

Jummel, see lugemisõigus ei maksa ju eriti midagi. Miks keegi peaks sulle tasuta tööd tegema. Maksa oma õnnetu 9 eurot vms see kuu on, ära ja asi mutt.

+18
-42
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

1 euro kuus on palju maksta teiste töö eest?

+16
-24
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Tegelikult võib uueks petuskeemiks kujuneda ka, et keegi teeb mingi feik-erahaigla lehe, seob selle Google’is erinevate vähi-märksõnadega, ja siis need, kes omal käel välismaist ravi otsivad, satuvad sinna lehele ja siis saab pettur hakata kalleid raviplaane ja arveid esitama.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teine probleem on vist see, et nad pole Haigekassalt raha küsinudki. Siis vaataks mitu eriarsti andmed üle ja tehtaks otsus, aga nad polegi avaldust esitanud, samas ütlesid, et Haigekassa ei anna raha.

Huvitav, mis see ajapiirang seal oleks? Praegu oli vaja mees kohale lennutada võimalikult kiiresti, max 10 päevaga, aga no tglt pigem üleeile, sest iga sekund loeb. Miski ütleb mulle, et Haigekassa kui tuntud bürokraatiamasin oleks võinud rahumeeli 14 või 30 päeva menetleda seda, nii et mina igatahes ei kahetse, et annetasin ja nad kohe tegutseda saavad.

+31
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Huvitav, mis see ajapiirang seal oleks? Praegu oli vaja mees kohale lennutada võimalikult kiiresti, max 10 päevaga, aga no tglt pigem üleeile, sest iga sekund loeb. Miski ütleb mulle, et Haigekassa kui tuntud bürokraatiamasin oleks võinud rahumeeli 14 või 30 päeva menetleda seda, nii et mina igatahes ei kahetse, et annetasin ja nad kohe tegutseda saavad.

Haigekassa sõnul nii ei olnud, oleks saanud kohe üle vaadata, aga avaldust ei esitatud.

+17
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Haigekassa menetleb avaldusi 30 päeva, inimesel ei ole seda aega. Ja inimene ise ei saagi otse esitada avaldust, haigla konsiilium peab seda tegema (see võtaks ka veel omakorda aega). Vähemalt minul oli lapsega nii ja kokku läks otsuse saamiseks ca kuu aega.

+21
-12
Please wait...

Postitas:
Kägu

Asi ei ole ju selles, et artikkel ja ajakirjaniku töö peaksid tasuta olema. Lihtsalt arvestades olukorda, kus väga paljud inimesed annetasid ja teema vastu huvi tunnevad, ei ole eriti eetiline panna intrigeerivat pealkirja, mis jätaks justkui mulje, et õde, kes annetusi kogus, oleks pettusega tegelenud.

+27
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Asi ei ole ju selles, et artikkel ja ajakirjaniku töö peaksid tasuta olema. Lihtsalt arvestades olukorda, kus väga paljud inimesed annetasid ja teema vastu huvi tunnevad, ei ole eriti eetiline panna intrigeerivat pealkirja, mis jätaks justkui mulje, et õde, kes annetusi kogus, oleks pettusega tegelenud.

Pealkirjast mina küll seda muljet ei saa, et oleks kogu lugu pettus.

+1
-16
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja inimene ise ei saagi otse esitada avaldust, haigla konsiilium peab seda tegema (see võtaks ka veel omakorda aega).

Kui see nii on, siis pole ka ime, et avaldust ei ole esitatud, kui meie arstide arvates noormehel mingit lootust ei ole.

+12
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ah, et miks peaks ajakirjanik tasuta tööd tegema? Võid üsna kindel olla, et ta ei tee tasuta tööd – arvestades seda kui paksult on kõik online-väljaanded kui ka paberlehed reklaamiga koormatud, teenivad meediaväljaanded väga korralikku kasumit.

Perekool ei küsi millegi lugemise eest ühte eurot ja teenib samuti suurt kasumit tänu reklaamidele. Blogide lugemiseks ei pea ka maksma, juutuuberite jälgimiseks ei pea maksma, aga kasumit teenivad nemadki.

Oleks naiivne arvata, et kui väljaanne ei küsiks artikli lugemise eest ühte eurot, läheks nad pankrotti. Seda enam, et pahatihti on tasulised ka need artiklid, mis on välisajakirjandusest tõlgitud ja vaevalt nad info kasutamise eest sellele teisele väljaandele ise maksid…

+17
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

vaatasin ja püüdsin nimeliselt meelde jätta, kes see minu arvates eriliselt alatult käitunud ajakirjanik on. need, kes siin räägivad, et “ei taha töö eest maksta”, on ilmselt ise samasugused vähese eetikaga ning seetõttu ei saa asja tuumast aru.

+5
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

vaatasin ja püüdsin nimeliselt meelde jätta, kes see minu arvates eriliselt alatult käitunud ajakirjanik on. need, kes siin räägivad, et “ei taha töö eest maksta”, on ilmselt ise samasugused vähese eetikaga ning seetõttu ei saa asja tuumast aru.

Sa arvad, et ajakirjanik ise otsustab selliseid asju? Vot selle artikli eest küsin pappi, a see teine… no las olla tasuta lugemiseks.

On ikka kohtlasi siin PKs.

+11
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Perekool ei küsi millegi lugemise eest ühte eurot ja teenib samuti suurt kasumit tänu reklaamidele.

Tead või? Kui suurt? Kindlalt väidad, anna ka number.

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Usute, et välismaa kirurgid sooritavad imesid?

kui lõpuks poolvigaseks jääb siis see isegi halvem variant ju.

+2
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ah, et miks peaks ajakirjanik tasuta tööd tegema? Võid üsna kindel olla, et ta ei tee tasuta tööd – arvestades seda kui paksult on kõik online-väljaanded kui ka paberlehed reklaamiga koormatud, teenivad meediaväljaanded väga korralikku kasumit.

Perekool ei küsi millegi lugemise eest ühte eurot ja teenib samuti suurt kasumit tänu reklaamidele. Blogide lugemiseks ei pea ka maksma, juutuuberite jälgimiseks ei pea maksma, aga kasumit teenivad nemadki.

Oleks naiivne arvata, et kui väljaanne ei küsiks artikli lugemise eest ühte eurot, läheks nad pankrotti. Seda enam, et pahatihti on tasulised ka need artiklid, mis on välisajakirjandusest tõlgitud ja vaevalt nad info kasutamise eest sellele teisele väljaandele ise maksid…

JUmmel seda kadedust ja kitsidust küll. “Nad teenivad niikuinii palju, ma tahan seda asja (bensiini/autot/ajalehte/sinki/kutsikat/lapsevankrit) tasuta. Neist on JULM seda mulle mitte tasuta anda. Mõtle kui palju nad burgerite/auto lisavarustuse/reklaami/sinepi/lapsevankri lisavarustuse müügist juba teenivad!!!!”

+9
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Haigekassa üritab oma nime puhtaks pesta. Need inimesed konsulteerisid Haigekassaga, aga kuna iga päev on selle juhtumi juures ülioluline, siis nad ilmselgelt loobusid avalduse tegemisest, sest bürokraatia (konsiilium, avaldus jms) oleks aega võtnud ja kindlust poleks olnud. Mitte mingit vahet ei ole, kas Eesti inimesed annetavad selle summa või maksavad selle kaudselt maksudena.

Ly Aasalaid ja tema õde Lily on olnud nii läbipaistvad kui võimalik, aga ikka leidub inimesi, kes ei suuda uudishimutsemata või kahtlemata olla. Annetamine on vabatahtlik. Kurb on vaadata, kuidas Ly ja Lily peavad kommenteerijatega kemplema kui nad saaksid hoopis vennale toeks olla ja asju ajada.

Mina annetasin ja küsimusi ei küsi. Ei tee see mind vaesemaks, aga iga viivitatud päev võib maksta selle noormehe elu.

+25
-11
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 17 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Haigekassa otsus võtab 30-90 päeva ja võib ikka tulla negatiivne (eelnevalt siin Eestis ju piisavalt selliseid juhtumeid olnud). Selle aja peale oleks see mees ilmselt surnud.

+13
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina tegin ka annetuse ja alles siis märkasin seda FB lehte, et raha juba koos – seega hakkas juba üle ääre ajama. Ja siis lugesin veel pealkirja, et pettus ka veel (sain just nii aru, et kogu see stoori oli pettus).

Veel mõtlesin seda, et küsiti 136 tuhat, aga annetati 177 ja kui mina üle kandsin, siis sel hetkel ilmselt veelgi rohkem. See on ikka mitukümmend tuhat. Tegemist on eraisiku kontoga – kes seda kontrollida saab ja kas üldse võib? Jah lubati üle kanda vähiravi fondi, aga kas ei teki ikka kiusatust mõnikümmend tuhat endale jätta?

+10
-17
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Ütlen siis veelkord – alatu on mitte enda töö eest raha küsida, vaid antud (tasulisele) artiklile SELLINE intrigeeriv pealkiri panna!

+14
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Veel mõtlesin seda, et küsiti 136 tuhat, aga annetati 177 ja kui mina üle kandsin, siis sel hetkel ilmselt veelgi rohkem. See on ikka mitukümmend tuhat. Tegemist on eraisiku kontoga – kes seda kontrollida saab ja kas üldse võib? Jah lubati üle kanda vähiravi fondi, aga kas ei teki ikka kiusatust mõnikümmend tuhat endale jätta?

Vabatahtlike annetustega tee, mis tahad. Haigekassa ilmselt mitukümmend tuhat lisaraha poleks tõesti andnud. Just rääkis telekas, et Haigekassa käest küsiti nõu alles teisipäeval, otsus oleks tulnud 24 tunniga, aga avaldust ega dokumente ei esitatud. Ka vähiravi fondilt ei küsitud raha. Seega natuke siiski tundub see asi imelik.

+9
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Haigekassa tegutseb sellistel juhtumitel ca nädala jooksul või isegi rutem. Kogemus olemas. Ega neile ka selline avaldus esmakordne ole.

+6
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Me ei tea ju kas ja kui kiiresti Haigekassa otsustab, fakt on see, et sealt abi ei küsitud. Teiseks – ajakirjandus teenibki artikklite pealt sp. pannakse intrigeeriv pealkiri. See mõni euro ei ole nii suur summa maksta huvi pakkuva artikkli eest.

+5
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vabatahtlike annetustega tee, mis tahad. Haigekassa ilmselt mitukümmend tuhat lisaraha poleks tõesti andnud. Just rääkis telekas, et Haigekassa käest küsiti nõu alles teisipäeval, otsus oleks tulnud 24 tunniga, aga avaldust ega dokumente ei esitatud. Ka vähiravi fondilt ei küsitud raha. Seega natuke siiski tundub see asi imelik.

Inimene, konsiiliumi kokku ajamine ja dokumentide koostamine võtab ka aega, kindlasti mitu päeva. Eesti arstid juba ütlesid, et Tony jäetakse Eestis surema, MIKS peaks ta pere riskima ja ootama uut konsiiliumi, dokumentide koostamist ja menetlemist. Seda aega Tonyl pole. Iga päev on kriitilise tähtsusega.

+17
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Haigekassa tegutseb sellistel juhtumitel ca nädala jooksul või isegi rutem. Kogemus olemas. Ega neile ka selline avaldus esmakordne ole.

Sellel noormehel ei ole nii palju aega.

+13
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Küsimus pole otseselt pettust puudutav, lihtsalt mulle jäi arusaamatuks, et kuidas on võimalik, et täiskasvanud inimesele endale ei anta tema tervist puudutavat olulist teavet, vaid antakse tema õdedele. Abipalves oli kirjas ka, et vend ise ei teagi oma okukorda, sest õed pole suutnud öelda. Algul ma mõtlesin, et järelikult on see vend siis puudega ja eestkostel vms. aga selgus, et on tavaline noormees, käis koolis ja välismaal tööl. Kas tõesti meie süsteem töötab sedasi, et sinu tervist puudutavat infot jagatakse teistele, aga mitte sulle endale??? Ja kas noormees siis ise FB ega internetti midagi üldse ei kasuta, et eile seda üleskutset ei näinud ka? Või siis lugeski eile netist, et wow, ma olen suremas ja õed koguvad raha?! Vot see koht kogu loos jäi mulle hästi arusaamatuks. Ja üldse ei süüdista kedagi pettuses, ausalt. Lihtsalt see koht selles teemas oli minu jaoks hämming.

+35
-7
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Issand kui tore, et raha kokku sai. Loodan, et kõik läheb kõige paremal viisil.

+11
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 511 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Seljaajukasvajaga noormees ja pettus