Esileht Ajaviite- ja muud jutud Seljaajukasvajaga noormees ja pettus

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 511 )

Teema: Seljaajukasvajaga noormees ja pettus

Postitas:
Kägu

Küsimus pole otseselt pettust puudutav, lihtsalt mulle jäi arusaamatuks, et kuidas on võimalik, et täiskasvanud inimesele endale ei anta tema tervist puudutavat olulist teavet, vaid antakse tema õdedele. Abipalves oli kirjas ka, et vend ise ei teagi oma okukorda, sest õed pole suutnud öelda. Algul ma mõtlesin, et järelikult on see vend siis puudega ja eestkostel vms. aga selgus, et on tavaline noormees, käis koolis ja välismaal tööl. Kas tõesti meie süsteem töötab sedasi, et sinu tervist puudutavat infot jagatakse teistele, aga mitte sulle endale??? Ja kas noormees siis ise FB ega internetti midagi üldse ei kasuta, et eile seda üleskutset ei näinud ka? Või siis lugeski eile netist, et wow, ma olen suremas ja õed koguvad raha?! Vot see koht kogu loos jäi mulle hästi arusaamatuks. Ja üldse ei süüdista kedagi pettuses, ausalt. Lihtsalt see koht selles teemas oli minu jaoks hämming.

Jah, see on ikka väga imelik. Vend ise ei teagi, et suremas on, aga arstid juba ütlesid, et ravida pole midagi. Ja väidetakse, et Haigekassa ei andnud raha, kuigi pole seda küsitudki. See õdede jutt ei ole mitmes punktis tõsi, seega tekitab küsimusi.

+13
-8
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 18 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ja kas noormees siis ise FB ega internetti midagi üldse ei kasuta, et eile seda üleskutset ei näinud ka? Või siis lugeski eile netist, et wow, ma olen suremas ja õed koguvad raha?! Vot see koht kogu loos jäi mulle hästi arusaamatuks. Ja üldse ei süüdista kedagi pettuses, ausalt. Lihtsalt see koht selles teemas oli minu jaoks hämming.

Kasvaja suurust ja asukohta arvestades on võimalik, et noormees ei saa enam oma käsi internetis surfamiseks kasutada. Kui jõuab veel kaheteistkümnendal tunnil opile, on super. Pole mitte ühestki annetatud sendist kahju, et see poiss saaks oma viimast õlekõrt kasutada.

+20
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

ma ei tea, kas siinse teema peale, kuid Postimees on õppust võtnud ja artikli eksitava pealkirja ära muutnud.

+3
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Küsimus pole otseselt pettust puudutav, lihtsalt mulle jäi arusaamatuks, et kuidas on võimalik, et täiskasvanud inimesele endale ei anta tema tervist puudutavat olulist teavet, vaid antakse tema õdedele. Abipalves oli kirjas ka, et vend ise ei teagi oma okukorda, sest õed pole suutnud öelda. Algul ma mõtlesin, et järelikult on see vend siis puudega ja eestkostel vms. aga selgus, et on tavaline noormees, käis koolis ja välismaal tööl. Kas tõesti meie süsteem töötab sedasi, et sinu tervist puudutavat infot jagatakse teistele, aga mitte sulle endale??? Ja kas noormees siis ise FB ega internetti midagi üldse ei kasuta, et eile seda üleskutset ei näinud ka? Või siis lugeski eile netist, et wow, ma olen suremas ja õed koguvad raha?! Vot see koht kogu loos jäi mulle hästi arusaamatuks. Ja üldse ei süüdista kedagi pettuses, ausalt. Lihtsalt see koht selles teemas oli minu jaoks hämming.

Surev inimene vast ei tunne ennast piisavalt hästi, et facebookis scrollida… Isegi kui ta seda ei tea veel. Ma pakun, et ta enamuse ajast magab ja on rohtude mõju all. Ilmselgelt arstid räägivad lähedastega, mitte ei koorma surevat inimest.

+16
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 17 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Järjekordne tõestus, et ma MITTE KUNAGI MITTE ÜHELEGI KAHEJALGSELE EI ANNETA!

Midagi pole teha, inimesed, needsamad kahejalgsed, on mu nii ebausaldavaks teinud.

+3
-23
Please wait...

Postitas:
Kägu

Palun vaata seda ja siis mõtle uuesti oma lausete peale !

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=101445265544865&id=100070381742137

+2
-11
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mina lugesin algset postitust ja seal on ju kirjas, et toimus konsiilium ja arstid otsustasid, et pole mõtet opereerida ja las sureb ära. Sellest haigekassa kommentaarist ei saa aru. Mis konsiiliumi nad tahavad? Pere sai nii Soomest kui Saksamaalt vastuse, et operatsioon on võimalik ja elu saab võib-olla päästa. Kas Eesti haigekassa ootab, et Saksa kliinik kutsub konsiiliumi kokku ja hakkab neile midagi tõestama? Või kes siis? Needsamad Eesti arstid, kes juba loobumisvõidu surmale andsid?

Täiesti ebaloogiline jutt mu meelest. Kujutage ette, et teile ütlevad arstid, et lähedane sureb ja midagi teha ei saa. Siis aga ütlevad teise riigi arstid, et saab küll. Kas te ise läheksite raha küsima haigekassalt, mille otsus põhineb nendesamade arstide kompetentsil, kes juba ütlesid, ei? Mis selle mõte oleks?

Tahaks hoopis teada, kuidas selles loos figureeriv kättesaamatu perearst kah kommenteeriks. Ja see emo, kes eluohtliku kasvajaga patsiendi kaks korda minema saatis. Ja see huvitav Paide neuroloog, kes ise ei saa anda saatekirja MRT-sse, vaid väidab patsiendile, et see tuleb saada perearstilt? Kas see on üldse päris neuroloog, või keegi mängib arsti?

Kui kogu see jutt seal postituses tõele vastab, siis kas pärast selliseid kogemusi on veel põhjust imestada, kui enam väga ei loodeta kohalikule arstiabile?

P. S. Minul pole siiani kunagi põhjust olnud Eesti arstide kõrges kompetentsis kahelda, kuigi olen ka teiste riikide meditsiinisüsteemiga kokku puutunud. Seepärast tundub mulle täiesti uskumatu, et selline lugu toimuda sai. Ok, üks arst ei avasta. Aga järjest mitu tükki ei tee uuringuid või ei võta jutule, see on lihtsalt hirmuäratav.

+26
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

P. S. Minul pole siiani kunagi põhjust olnud Eesti arstide kõrges kompetentsis kahelda, kuigi olen ka teiste riikide meditsiinisüsteemiga kokku puutunud. Seepärast tundub mulle täiesti uskumatu, et selline lugu toimuda sai. Ok, üks arst ei avasta. Aga järjest mitu tükki ei tee uuringuid või ei võta jutule, see on lihtsalt hirmuäratav.

No Portugali arstid ju ka ei avastanud alguses midagi.

+1
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Tasub lugeda vähiravifondi kommentaari sellele loole: https://www.facebook.com/kingitudelu/

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina tegin ka annetuse ja alles siis märkasin seda FB lehte, et raha juba koos – seega hakkas juba üle ääre ajama. Ja siis lugesin veel pealkirja, et pettus ka veel (sain just nii aru, et kogu see stoori oli pettus).

Veel mõtlesin seda, et küsiti 136 tuhat, aga annetati 177 ja kui mina üle kandsin, siis sel hetkel ilmselt veelgi rohkem. See on ikka mitukümmend tuhat. Tegemist on eraisiku kontoga – kes seda kontrollida saab ja kas üldse võib? Jah lubati üle kanda vähiravi fondi, aga kas ei teki ikka kiusatust mõnikümmend tuhat endale jätta?

Ma arvan, et nende tegelikud kulud saavad suuremad olema nagunii sellest, mida nad kindlalt teavad vaja minevat. Isegi, kui 1 kuu intensiivis Saksas on piisav, siis sealt intensiivist ta omal jalal odavlennule ei jaluta. Ikka samamoodi erilennukiga tujakse tagasi. Lisaks tuleb taastusravi eest ise tasuda, seda maksab haigekassa ikka suht minimaalselt. Kuna op on raske, siis võib see intensiivis olemise periood ka pikemaks kujuneda. Ta õde hoiab fb-s meid looga kursis, seega eks paistab. Ja kui ikkagi juhtub halvim, siis vaevalt nad seda raha omale tahavad. Inimelu väärtus on hindamatu, kindlasti annavad raha fondile.

+11
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Saan täiesti aru et miks haigekassa võimaliku rahastust ootama ei jäädud. Asi ongi väga ajakriitiline. Annetamine on täiesti vabatahtlik ja ma ei näe küll selles midagi halba et õde sellisel moel selle raha annetuste näol kokku sai. Ja no kui hirm on, et “kahejalgsed” eraisikutest annetuste kogujad on petturid- siis no jumal küll, ära annetagi!

Vähiravifondi kommentaar on veidi kummaline. Nad teevad väga tänuväärset tööd ja olen ka neile püsiannetaja, ent oma postitusega jätavad nad mulje, justkui oleks õde midagi valesti teinud. Ma ei ole sellises olukorras olnud, ent ei välista et ka ise oleks samamoodi käitunud. Mõelda ka õudne, et kui kallis inimene on niivõrd kriitilises seisus, teedki ju kõik et päästa. Nüüd on poisil vähemalt võimalus terveneda. Ja kellel oma annetusest kahju, siis eks küsige tagasi.

+14
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

No Portugali arstid ju ka ei avastanud alguses midagi.

Portugali arstidel olekski olnud päris raske midagi avastada, arvestades, et patsient viibis Küprosel.

+16
0
Please wait...

Postitas:
Tiivatuul

Vähiravifond pani küll minu arust natukene pange praegu selle postitusega.

Olin siiani nende püsiannetaja. Nüüd kaalun, kas ka edaspidi…

+7
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Haigekassa tegutseb sellistel juhtumitel ca nädala jooksul või isegi rutem. Kogemus olemas. Ega neile ka selline avaldus esmakordne ole.

See võibki meile siin imelik tunduda, aga mõtlebnende olikorrale. Neil pole pikka haiguslugu seljataga, et oleks olnud aega uurida ja teistega arutada. Nad said alles haigusest teada ja olid s’okis, ning tegutsesid oma kõige parema äranägemise järgi. Kindlasti ei oodanud nad, et nii kiirelt reageeritakse ja raha on mõne tunniga koos. Eks see üks emotsiooni ajel kirjutatud palve oli. Sisuliselt appikarje. Ootamatult aga tuligi raha kohale. Kundlasti ei ole neil õrna aimugi, kas selle summaga kaasnevad maksud ja kuidas maksuametiga suhtlus peaks minema. Selliseks olukorraks pole keegi valmis. Ühel perel aga õnnestus see, mis paljude ei õnnestu alati. Nad said vajaliku summa kokku. Loodame, et sel noorel mehel on veel pikk elu ees ja saab temagi ehk kellegile head teha kunagi.  Ja eks tuleb arvestada, et paranemise % on 66. Pole mõtet arutada siin, mida nad kõik valesti tegid, nad tegid seda oma pereliikme heaks.

+16
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Milliste lausete peale ma pean mõtlema? Selle peale, et minu jaoks oli hämmastav kuulda, et tänapäeval arstid ei informeeri patsienti tema olukorrast? Ma ei teadnud, et see üldse lubatudki on, et patsiendi eest varjad ja räägid ainult tema sugulastele reaalsest olukorrast.
Isiklikult ma sooviksin, et minu terviseandmed ei jagataks minu sõprade ja perega, vaid minu endaga ja ma ise siis otsustaksin, mida selle infoga teha. Et inimesed raha kokku said ja noormees saab ravile suunduda, selle üle on mul loomulikult väga hea meel. Kas üldse enam millegi kohta arvamust ei tohi siin avaldada? Milleks siis üldse siia teemasid teha.

+15
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Milliste lausete peale ma pean mõtlema? Selle peale, et minu jaoks oli hämmastav kuulda, et tänapäeval arstid ei informeeri patsienti tema olukorrast? Ma ei teadnud, et see üldse lubatudki on, et patsiendi eest varjad ja räägid ainult tema sugulastele reaalsest olukorrast.

Isiklikult ma sooviksin, et minu terviseandmed ei jagataks minu sõprade ja perega, vaid minu endaga ja ma ise siis otsustaksin, mida selle infoga teha. Et inimesed raha kokku said ja noormees saab ravile suunduda, selle üle on mul loomulikult väga hea meel. Kas üldse enam millegi kohta arvamust ei tohi siin avaldada? Milleks siis üldse siia teemasid teha.

Kas sa näed, et inimene on võimeline FBS surfama ? Ma siiralt loodan, et su pereliikmetega midagi sellist ei juhtu.

+2
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas sa näed, et inimene on võimeline FBS surfama ? Ma siiralt loodan, et su pereliikmetega midagi sellist ei juhtu.

Kas Sa oled loll või mängid lolli?

+3
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vähiravifond pani küll minu arust natukene pange praegu selle postitusega.

Olin siiani nende püsiannetaja. Nüüd kaalun, kas ka edaspidi…

Nende postituse mõte ei olnud ju selles, et õde oleks pettur vaid selles, et eraisikutest annetustepalujate arvelt üritavad petturid kasu lõigata. Nagu ka seekord juhtus.
Aga postitus nüüdseks kustutatud, sest lugemisoskuseta seltskond kukkus lärmama.

+7
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Neid “ei” vastuseid on Haigekassalt tulnud ju nii palju, et mu arust täiesti loogiline, kui mõni abivajaja jätab aja võitmiseks ja lisastressi vältimiseks sinna pöördumata. Ilmselt olid nad juba Eesti arstide otsusest nii löödud, et ei lootnudki, et Haigekassa mingit varianti pakub. Mu meelest on sellest ka kunagi juttu olnud, et Haigekassa lähtub väga Eesti arstide otsusest. Et kui Eesti arstid varianti ei näe, siis nemad üldiselt ei toeta. Vaatamata sellele on olnud palju edulugusid, kus on annetustest ja välismaal ravimisest abi.

Kiirem ja tulemuslikum on teha üks fb postitus. Ja õnneks, meie rahvas on lahke annetaja. Mul on nii hea meel, et raha on koos.

+14
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu arust Postimehe poolt väga-väga alatu tegu selline intrigeeriv pealkiri panna ja siis artikkel ise tasuliseks teha!

Saan aru, et nende eesmärk on klikid, aga sellist teemat ära kasutada, vaadates veel, kui palju inimesi annetas.

Tõeliselt mõtlematu tegu ajakirjaniku poolt.

Täpselt nii! Lisaks olen märganud, et mitmed pagarid on sama väga-väga alatud- küpsetavad intrigeeriva välimusega ja hästilõhnava leiva, kuid mulle seda tasuta ei anna! Kuigi mul on kõht väga tühi!!!

+8
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

FBs võib-olla tõesti ei surfa, kuid on täiesti teadvusel ja mõistuse juures. Minu jaoks samuti üllatav, et inimene ise oma diagnoosi ei tea. Ta on viibinud mitmes haiglas, uuritud mitmete arstide poolt ja mitte keegi ei avalda patsiendile diagnoosi?

Mida sa, ninatark, jaurad ja imestad siin? Eks mine siis haiglasse kohale ja uuri, mitte ära spekuleeri nii nõmedalt ja taktitundetult siin avalikus foorumis. Mõnel on ikka tõsine verbaalne kõhulahtisus, ei oska üldse suud pidada, eriti kui olukorraga üldse kursis ei ole. Sa ei tea ju, mis seisus ta täpselt on ja mitte keegi ei pea ka sinusugustele imestajatele ja kahtlejatele aru andma. See, et sa oskad lauseid hästi moodustada, ei tee sind heaks inimeseks. Sugar coated shit on selle nimi.

+4
-15
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

FBs võib-olla tõesti ei surfa, kuid on täiesti teadvusel ja mõistuse juures. Minu jaoks samuti üllatav, et inimene ise oma diagnoosi ei tea. Ta on viibinud mitmes haiglas, uuritud mitmete arstide poolt ja mitte keegi ei avalda patsiendile diagnoosi?

Mida sa, ninatark, jaurad ja imestad siin? Eks mine siis haiglasse kohale ja uuri, mitte ära spekuleeri nii nõmedalt ja taktitundetult siin avalikus foorumis. Mõnel on ikka tõsine verbaalne kõhulahtisus, ei oska üldse suud pidada, eriti kui olukorraga üldse kursis ei ole. Sa ei tea ju, mis seisus ta täpselt on ja mitte keegi ei pea ka sinusugustele imestajatele ja kahtlejatele aru andma. See, et sa oskad lauseid hästi moodustada, ei tee sind heaks inimeseks. Sugar coated shit on selle nimi.

Sinu nimi on hüsteerik, aga no mis teha, kah inimene 😃

+10
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu arust Postimehe poolt väga-väga alatu tegu selline intrigeeriv pealkiri panna ja siis artikkel ise tasuliseks teha!

Saan aru, et nende eesmärk on klikid, aga sellist teemat ära kasutada, vaadates veel, kui palju inimesi annetas.

Milliseid alatuid rotte on olemas, nagu see kommenteerija! Uskumatu! Sa leiba ja piima tahad ka tasuta saada? Üks euro maksab ühe artikli lugemisõigus, nii vaene rott oled, et seda ka ei jaksa või ei raatsi maksta? Mida sa siis siin annetamise teemas üldse keksid, kui sul pole ühte eurotki üle? Peaksid hoopis ise abi küsima.

+4
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Milliseid alatuid rotte on olemas, nagu see kommenteerija! Uskumatu! Sa leiba ja piima tahad ka tasuta saada? Üks euro maksab ühe artikli lugemisõigus, nii vaene rott oled, et seda ka ei jaksa või ei raatsi maksta? Mida sa siis siin annetamise teemas üldse keksid, kui sul pole ühte eurotki üle? Peaksid hoopis ise abi küsima.

mitte selles polnud asi. vaid selles, et postimees tegi artikli pealkirjaga, et “pettusega koguti annetusi” vms. ja ainult need, kellel on tasulise artikli lugemise õigus, said teada, et mitte annetuse koguja ei petnud, vaid pettis kolmas isik, kes jagas kuulutust oma nime ja kontoga. see info oli ainult teksti sees artikli tervikuna lugejatele. tasulise artikli pealkirja järgi arvasid väga paljud, et pettur oli õde, kes kogus. kuna väga palju inimesi annetas, siis arvas väga palju inimesi, et õde on pettur. hiljem sai postimees oma veast aru ja muutis pealkirja selliseks, et ka need, kes tasulist artiklit ei loe, saaksid pealkirja järgi aru, et õde ei petnud, vaid suvaline võõras hakkas asja ära kasutama.

+11
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Haigekassa tegutseb sellistel juhtumitel ca nädala jooksul või isegi rutem. Kogemus olemas. Ega neile ka selline avaldus esmakordne ole.

See võibki meile siin imelik tunduda, aga mõtlebnende olikorrale. Neil pole pikka haiguslugu seljataga, et oleks olnud aega uurida ja teistega arutada. Nad said alles haigusest teada ja olid s’okis, ning tegutsesid oma kõige parema äranägemise järgi. Kindlasti ei oodanud nad, et nii kiirelt reageeritakse ja raha on mõne tunniga koos. Eks see üks emotsiooni ajel kirjutatud palve oli. Sisuliselt appikarje. Ootamatult aga tuligi raha kohale. Kundlasti ei ole neil õrna aimugi, kas selle summaga kaasnevad maksud ja kuidas maksuametiga suhtlus peaks minema. Selliseks olukorraks pole keegi valmis. Ühel perel aga õnnestus see, mis paljude ei õnnestu alati. Nad said vajaliku summa kokku. Loodame, et sel noorel mehel on veel pikk elu ees ja saab temagi ehk kellegile head teha kunagi. Ja eks tuleb arvestada, et paranemise % on 66. Pole mõtet arutada siin, mida nad kõik valesti tegid, nad tegid seda oma pereliikme heaks.

Absoluutselt saan aru. Minul oli ka teine rahastusvõimalus tagavaraks, kui HK poole pöördusin. Kõik tuli tookord ülikiiresti organiseerida. Lihtsalt väike faktiparandus: Haigekassa tegutseb vajadusel väga ruttu.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Võib ka ju nii olla, et haige oma diagnoosi teab, kuid talle ei ole öeldud prognoosi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ilmselgelt on sellistel hetkedel ikkagi perekonna otsustada kuidas ja millal talle teada antakse! Ning kui te asjadest aru pole saanud, siis selle noormehe keha on täiesti halvatud, ainult pea liigub. Nii, et tõesti ei saa ta ligi kuskile sotsiaalmeediale!

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

<p style=”text-align: center;”>Jah, see on ikka väga imelik. Vend ise ei teagi, et suremas on, aga arstid juba ütlesid, et ravida pole midagi. Ja väidetakse, et Haigekassa ei andnud raha, kuigi pole seda küsitudki. See õdede jutt ei ole mitmes punktis tõsi, seega tekitab küsimusi.

Minge lugege postitusi ja kommentaare, miks siin vaja levitada vale infot. Igalpool kirjas, et nad ei teinud avaldust kuna haigekassa otsus võtab aega 30-90 päeva. See, et haigekassa kirjutas, et ühe tööpäevaga see tähendas seda, et 1 tööpäevaga võetakse avaldus menetlusse mitte ei tehta otsust! Teine asi on see, et tuleb kokku ajada samad Eesti kirurgid kes noormehele elu lootust ei andnud, kes pankeksid kokku oma konsiiliumi, mis võtab ka aega kuni 30 päeva ja edastaksid veel enda otsuse haigekassale.</p>

+5
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sinu nimi on hüsteerik, aga no mis teha, kah inimene 😃

Ma ei ole hüsteerik, lihtsalt väljendasin mahlakalt oma seisukohta, mis tekkis lugedes sinusuguste kahtlemisi-imestusi ka originaalpostituse all, kus Ly ja Lily meeleheitlikult tegelevad enda õigustamise ja selgitamisega. Inimesed oleks nagu paisu tagant valla pääsenud oma sõnavabadusega, süveneda ei viitsita, loetakse vaid pealkirju. Mina kirjutasin Lustile selle pealkirja osas ja ta lasi valvetoimetajal selle normaalsemaks muuta.

0
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minge lugege postitusi ja kommentaare, miks siin vaja levitada vale infot. Igalpool kirjas, et nad ei teinud avaldust kuna haigekassa otsus võtab aega 30-90 päeva. See, et haigekassa kirjutas, et ühe tööpäevaga see tähendas seda, et 1 tööpäevaga võetakse avaldus menetlusse mitte ei tehta otsust! Teine asi on see, et tuleb kokku ajada samad Eesti kirurgid kes noormehele elu lootust ei andnud, kes pankeksid kokku oma konsiiliumi, mis võtab ka aega kuni 30 päeva ja edastaksid veel enda otsuse haigekassale.

Aga miks sa ise valeinfot levitad. Haigekassa teeb vajadusel väga kiiresti otsuse, ei võta see mitu kuud aega. Sama juttu ajab see õde, aga see pole ju tõsi.

+8
-2
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 511 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Seljaajukasvajaga noormees ja pettus