Mina lugesin algset postitust ja seal on ju kirjas, et toimus konsiilium ja arstid otsustasid, et pole mõtet opereerida ja las sureb ära. Sellest haigekassa kommentaarist ei saa aru. Mis konsiiliumi nad tahavad? Pere sai nii Soomest kui Saksamaalt vastuse, et operatsioon on võimalik ja elu saab võib-olla päästa. Kas Eesti haigekassa ootab, et Saksa kliinik kutsub konsiiliumi kokku ja hakkab neile midagi tõestama? Või kes siis? Needsamad Eesti arstid, kes juba loobumisvõidu surmale andsid?
Täiesti ebaloogiline jutt mu meelest. Kujutage ette, et teile ütlevad arstid, et lähedane sureb ja midagi teha ei saa. Siis aga ütlevad teise riigi arstid, et saab küll. Kas te ise läheksite raha küsima haigekassalt, mille otsus põhineb nendesamade arstide kompetentsil, kes juba ütlesid, ei? Mis selle mõte oleks?
Tahaks hoopis teada, kuidas selles loos figureeriv kättesaamatu perearst kah kommenteeriks. Ja see emo, kes eluohtliku kasvajaga patsiendi kaks korda minema saatis. Ja see huvitav Paide neuroloog, kes ise ei saa anda saatekirja MRT-sse, vaid väidab patsiendile, et see tuleb saada perearstilt? Kas see on üldse päris neuroloog, või keegi mängib arsti?
Kui kogu see jutt seal postituses tõele vastab, siis kas pärast selliseid kogemusi on veel põhjust imestada, kui enam väga ei loodeta kohalikule arstiabile?
P. S. Minul pole siiani kunagi põhjust olnud Eesti arstide kõrges kompetentsis kahelda, kuigi olen ka teiste riikide meditsiinisüsteemiga kokku puutunud. Seepärast tundub mulle täiesti uskumatu, et selline lugu toimuda sai. Ok, üks arst ei avasta. Aga järjest mitu tükki ei tee uuringuid või ei võta jutule, see on lihtsalt hirmuäratav.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt 22.07 21:25; 22.07 22:03; 30.07 14:31; 31.07 19:14;