Küsimus pole otseselt pettust puudutav, lihtsalt mulle jäi arusaamatuks, et kuidas on võimalik, et täiskasvanud inimesele endale ei anta tema tervist puudutavat olulist teavet, vaid antakse tema õdedele. Abipalves oli kirjas ka, et vend ise ei teagi oma okukorda, sest õed pole suutnud öelda. Algul ma mõtlesin, et järelikult on see vend siis puudega ja eestkostel vms. aga selgus, et on tavaline noormees, käis koolis ja välismaal tööl. Kas tõesti meie süsteem töötab sedasi, et sinu tervist puudutavat infot jagatakse teistele, aga mitte sulle endale??? Ja kas noormees siis ise FB ega internetti midagi üldse ei kasuta, et eile seda üleskutset ei näinud ka? Või siis lugeski eile netist, et wow, ma olen suremas ja õed koguvad raha?! Vot see koht kogu loos jäi mulle hästi arusaamatuks. Ja üldse ei süüdista kedagi pettuses, ausalt. Lihtsalt see koht selles teemas oli minu jaoks hämming.
Jah, see on ikka väga imelik. Vend ise ei teagi, et suremas on, aga arstid juba ütlesid, et ravida pole midagi. Ja väidetakse, et Haigekassa ei andnud raha, kuigi pole seda küsitudki. See õdede jutt ei ole mitmes punktis tõsi, seega tekitab küsimusi.