Teema: Seljaajukasvajaga noormees ja pettus
ÕUDNE, kui kahju sellest poisist, sõnu pole. mis mõttes, oled täiskasvanu elu alguses ja siis selline asi.
Pean silmas seda, et aidata võiks pigem neid, kel on ellujäämisšanss suurem. Kui niisana poollombakas ja vaene oled, siis kedagi ei huvita, kas töötada saad või peret näed. Elad ikka oma kuivkäimla ja sotsabi reaalsuses.
Muidugi ei väida ma, et raskete haigete toetamine halb on, aga hoida juurvilju, igavesti voodihaigeid, totaalselt segaseid elus nende arvelt, kes abist rohkem panustaks… no maitea.
Pean silmas seda, et aidata võiks pigem neid, kel on ellujäämisšanss suurem. Kui niisana poollombakas ja vaene oled, siis kedagi ei huvita, kas töötada saad või peret näed. Elad ikka oma kuivkäimla ja sotsabi reaalsuses.
Muidugi ei väida ma, et raskete haigete toetamine halb on, aga hoida juurvilju, igavesti voodihaigeid, totaalselt segaseid elus nende arvelt, kes abist rohkem panustaks… no maitea.
Tõesti keegi võrdleb kuivkäimlat ja sotsiaalabi raske haigusega? Päriselt? Mul on mitu rasket kroonilist haigust, laps on raske puudega, saan ka sotsiaalabi, üritan tööd teha kõige kõrvalt. Olen õnnelik oma kuivkäimla üle, sain vahtplastist prill-laua peale ja pole viga midagi. Tänapäeval panevad rikkad ökoinimesedki neid oma suvekodudesse. Sotsiaalabi on ka luksus, mida meil on, aga kolmanda maailma riigid võivad unistada. Ole õnnelik ja ära hala! Kui sulle ühel päeval öeldakse, et sul on valik, kas elada aasta luksuslikus eramus ravimatu surmava haigusega või terve elu nii nagu praegu kui just ise rohkem pingutama ei hakka, siis mõtle, kumma sa tegelikult valiksid. Eriti siis kui oleksid 20date alguses noor inimene, kel elu veel ees.
Ole nüüd. Ära pane teistele sõnu suhu.
Ma olen elanud oma 32 eluaasta jooksul igasugustes tingimustes, toetanud ka teisi ja kogenud igasugust paska.
Kui ma oleks täiesti lootusetus seisus, siis ei laseks küll endale mingit nutulaulu kirjutada ja võõraste raha eest endale loteriiravi korraldada
Ainus pluss oleks ehk see, et arstid saaks harjutada, aga siiski annaks ma pigem oma kõlbulikud elundid nendele, kel neist veel kasu on, mitte ei ripuks kuskil toru otsas
Noormees, kellest teema käib, ei ole juurvili ega ole olnud ka sünnist saadik voodihaige.
Kui ma oleks täiesti lootusetus seisus, siis ei laseks küll endale mingit nutulaulu kirjutada ja võõraste raha eest endale loteriiravi korraldada Ainus pluss oleks ehk see, et arstid saaks harjutada, aga siiski annaks ma pigem oma kõlbulikud elundid nendele, kel neist veel kasu on, mitte ei ripuks kuskil toru otsas
Siis peab lootma, et sa oma lähedasi veenda suudad, et nad su tõsise haigestumise korral sinu päästmiseks midagi ette ei võtaks ja sul võimalikult kiiresti surra laseksid.
Noormehest ja tema perest on loomulikult kahju, aga see, et te siin Saksamaa arste süüdistate rahaahnuses, on ülekohtune. Välismaalasest patsient Saksa haiglas on samasugune nagu iga teine ravikindlustuseta isik ükskõik mis riigis. Tonyl pole Saksamaal ravikindlustust ja kui ta soovib seal arstiabi saada, siis tuleb ise tasuda arved, mille muidu maksaks mõni sealne haigekassa. Haigla ei esita neid arveid rahaahnusest, vaid see ongi meditsiiniabi hind, mida inimene tavaliselt kunagi ise ei näe, sest see arve läheb otse haigekassale.
Muideks, Saksamaal ei olegi üldse lubatud elanikel ilma ravikindlustuseta olla, just selsamal põhjusel, et kui peaks tekkima tõsine tervisehäda, ei jääks inimene raha pärast abita.
See lugu on nii kurb. Jah, lihtne on öelda, et miks nad Eesti arste ei uskunud ja põrutasid Saksamaale kuigi seal anti lõpuks sama diagnoos jne. Aga kui perekond on saanud sellise diagnoosi teada siis tõesti antakse endast kõik, et saaks asja parandada. Ükski proovimine ei ole aja raiskamine! Isegi kui see annab inimese juurde nädal aega siis pere jaoks on see suur väärtus.
Kui ma oleks täiesti lootusetus seisus, siis ei laseks küll endale mingit nutulaulu kirjutada ja võõraste raha eest endale loteriiravi korraldada Ainus pluss oleks ehk see, et arstid saaks harjutada, aga siiski annaks ma pigem oma kõlbulikud elundid nendele, kel neist veel kasu on, mitte ei ripuks kuskil toru otsas
Siis peab lootma, et sa oma lähedasi veenda suudad, et nad su tõsise haigestumise korral sinu päästmiseks midagi ette ei võtaks ja sul võimalikult kiiresti surra laseksid.
Mu lähedane saab sellest aru. Surm ei ole mingi kole asi. See on elu osa.
Mis puudutab seda, et Tony juhtumil on oma isepärasused, siis ma tõin lihtsalt välja erinevaid stsenaariumeid, mis puhul minu meelest peab järele mõtlema, kas tasub nii palju raha ja ressursse mängu panna. See ei olnud personaalselt tema suunas, aga üldises. Ma küll pigem aitaks neid, keda saab aidata, aga millegipärast on see ebapopulaarne seisukoht.
See on nagu üks väga haige, surmasuus laps vs 1000, kellel on konstantselt halb, aga mitte nii halb, et nad kohe ära sureks.
Mõelge selle peale.
Kommentaarist on juba teavitatud
Saab nüüd näha, kas perekond peab oma esialgu antud lubadust ja annetab ülejäänud 30k teistele haigetele või jätavad raha endale.
Saab nüüd näha, kas perekond peab oma esialgu antud lubadust ja annetab ülejäänud 30k teistele haigetele või jätavad raha endale.
Nõme kommentaar…
Appi, mida kommentaari🤮🤮
Piinlik lugeda su kommentaari. Ole hea ja kustuta see ära. Palun.
Minu mõtted on selle vaese pere juures. Selja taga pea pooleaastane ääretult kurnav ja kannatusterohke teekond täis ootamatusi, murdumisi, lootust, lootusetust, lõplikkust … mõtetes lähedastega 🥺
Kurb muidugi, aga oli oodata seda. Eks pere ikka ootab ja loodab, kahjuks läks teisiti. Keha ja vaim annab alla..
Ma lugesin mõned päevad tagasi postitusi, kus elustati ja ei ärka ja ei suhtle jne, siis oli kuidagi tunne et varsti on minek.
Kui neil jäi ka raha annetustest üle, siis võiksid avada restorani “Tony resto” – et tema unistus jääks elama.
Kui neil jäi ka raha annetustest üle, siis võiksid avada restorani “Tony resto” – et tema unistus jääks elama.
Jättes kõrvale, et praegu on toitlustuskoha avamiseks kõige valem aeg üldse (olemasolevadki kiratsevad ja tõmbavad otsi kokku), siis vaevalt rahvas raha selle mõttega annetas, et keegi saaks restorani avada. Ega haiged ja hädalised otsa pole saanud, juba täna-homme on taas üleskutse kellegi abistamiseks. Kuigi 90% juhtudest pole sellest rahakorjamisest kasu ja haige sureb niikuinii. Ehk mõni kuu ja mõned vintsutused hiljem.
Virumaa Teatajas just mingi naisterahvas otsib raha Moskvasse sõiduks.Saaksid sinna kanda.
Päris rõve inimene oled.
Väga kurb lugu, tunnen lähedastele kaasa. Aga juba tükk aega tagasi lugesin FB-st, et raha pole alles, õde kurtis, et peab koroona teste tegema, kuigi tal pole raha, sest vaktsineerimata inimesi haiglasse ei lasta.
Kui veel kellelgi tekib kiusatus toetada üsnagi võigast majandusharu ( ehk siis lootusetult haigetelt inimestelt sadade tuhandete välja petmine), siis soovitan soojalt seda DW dokki, kus ka üks vähi imeravim maksab pool miljonit ja loomulikult inimesed on valmis haarama igast õlekõrrest. Täielikult USA maksumaksa rahade eest välja arendatud ravim, mida aga turundab ja ka kogu kasumi pistab taskusse mingi rahasse uppuv farmaatsiafirma. Lootusetute vähihaigete päästmine on omattet tööstusharu ja ma ei tea, kas seda on vaja veel eraldi nuumata ja soosida.
https://www.youtube.com/watch?v=2LelUHLl-xM
Nendel inimestel oli tõeline mure ja päriselt haige pereliige, kes lõpuks kahjuks surigi. Nemad ei püüdnud pettust teha, vaid vajasidki seda raha ja küllap nad selle edasi annetavad.
Omal ajal tegi Argo Ader suure kampaania, poeg olevat Tais rolleriga vastu posti sõitnud ja viibib kunstlikus koomas, kindlustust ei olevat. Inimesed annetasid kiiresti suure summa raha. Ja siis hakkas vaikselt kooruma, et tegelikult ei olnudki õnnetust ja poeg osales hoopis mingil vabatahtlikul kaklusmatšil, haiglast sai ka juba mõned päevad hiljem välja ja mingit ajukahjustust ikkagi ei olnud, kindlustus oli ka siiski olemas ja kattis kulud.
Sellisel juhul ootaks tõesti, et annetuste saaja iga viimsegi kui sendi tagasi maksaks. Ader toona lubas, et kes temaga ühendust võtab, neile maksab, aga ajakirjanduses avaldatu põhjal jäi mulje, et raha tagasi andmises ta väga usin ei olnud.
Nagu arvata oligi, siis jäeti allesjäänud 30 000€ endale, mitte ei annetatud edasi, nagu algses postituses lubati. Kommentaari, kus viimati mainis, et 30k veel alles, on ka ära kustutanud.Oma venna surma pealt raha teenida, suht haleda mulje jätab see ikka.
Nagu arvata oligi, siis jäeti allesjäänud 30 000€ endale, mitte ei annetatud edasi, nagu algses postituses lubati. Kommentaari, kus viimati mainis, et 30k veel alles, on ka ära kustutanud.Oma venna surma pealt raha teenida, suht haleda mulje jätab see ikka.
Kus sa tead?
Poisist oli väga kahju, aga see õde ei sümpatiseerinud algusest peale. Segane vastuoluline jutt, Eesti arstide halvustamine, kuigi neil oli algusest peale õigus jne. Arvasingi, et jätab raha endale.
Nõustun viimasega. Mulle läks eriti teravalt hinge, et ta keeldus end kategooriliselt vaktsineerimast, virises kiirtesti tegemise kohustuse üle ja mingi hetk vist ka kurtis, et jube kallis on see testimime (vaktsiin oleks tasuta, seega oma valik). Lisaks veel haige juuresolekul maski ära võtmime olukorras, kus vaktsineetimata koroonahaigete arv haiglas oli ca 600+? Halloo, kas tõesti ei olnud niigi palju isetust, et mõista, et voodikoht Tonyle oli ääretu vedamine (arvestades,et ta oli surmavalt haige) ja selle tagamine oli ohus just sellise vastutustundetu suhtumise tõttu, nagu ta õde viljeles. Aga vot süüdi olid ikka arstid, eks. Veidi tänamatu mulje ja halb maik jäi sellest…
Kui see 30 000 euro endale jätmine ja sellekohaste küsimuste kustutamine tõele vastab, siis seda enam kummaline tundub. Sisuliselt võib sellisel juhul olla tegu kelmuse või omastamisega… jätta see kaastundekaardile mängides endale, valurahaks on ebaeetiline, arvestades et tõenäoliselt ei pidanud nad tony raviga seotult kulutama sentigi enda raha (paljud pered vaesuvad enda pereliikmeid ravides või hooldades)
Halloo, kas tõesti ei olnud niigi palju isetust, et mõista, et voodikoht Tonyle oli ääretu vedamine (arvestades,et ta oli surmavalt haige) ja selle tagamine oli ohus just sellise suhtumise tõttu, nagu ta õde viljeles.
Jah, see oli väga inetu. Vaktsineerimine on loomulikult igaühe oma asi, aga kui enda vend on suremas, siis teed ju enda poolt kõik, et teda vaatamas käia ja mitte nakkust tuua. Ma oleks teinud vaktsineerimise ja iga kord ka kiirtesti tema olukorras, maski kandmisest rääkimata. See oleks olnud vähim, mis sa sureva lähedase jaoks teha saad. Tema jaoks oli seda liiga palju ja siis halvustab pidevalt arste, valetades mitmete asjade kohta, kuidas asjad tegelikult olid. Lisaks virises pidevalt, et testid on liiga kallid ja pahandas, et miks neid temalt nõutakse, kuigi tegi neid ju annetatud raha eest. Minu jaoks ebaeetiline käitumine.
Kus sa tead?
Kui hakati arutama, kuidas linnalt tasuta suuremat korterit saada. Siis tekib küsimus, kas raha on otsas või kavatsetakse seda muuks oma otstarbeks hoida.
Samal ajal tehakse iseendale fotosessioone.
Kus sa tead?
Kui hakati arutama, kuidas linnalt tasuta suuremat korterit saada. Siis tekib küsimus, kas raha on otsas või kavatsetakse seda muuks oma otstarbeks hoida.
Samal ajal tehakse iseendale fotosessioone.
Ikka väga nõme, et nad selle raha endale jätsid. See oleks nii mõnelegi haigele abiks. Neid aidati ja nemad ise ei aita kedagi. Uskumatu!
Ikka väga nõme, et nad selle raha endale jätsid. See oleks nii mõnelegi haigele abiks. Neid aidati ja nemad ise ei aita kedagi. Uskumatu!
Teevad ka karuteene teistele haigetele, kellele enam nii meelsasti ei annetata, sest tuleb see juhtum meelde, millest jääb natuke halb maik.
Sa pead olema sisse logitud, et vastata selle teemale.