Esileht Ajaviite- ja muud jutud Seljaajukasvajaga noormees ja pettus

Näitan 30 postitust - vahemik 181 kuni 210 (kokku 511 )

Teema: Seljaajukasvajaga noormees ja pettus

Postitas:
Momiseja

Nõme on netis kaagutada.

Pole selle teema viimaste uudistega enam kursis ja oma annetuse pärast ka ei põe, aga kui on teada, et märkimisväärselt suur summa lihtsalt maha vaikitakse, tuleks see teema selge ja kõlava häälega selgeks rääkida.

Ly Aaslaid pöördus meediasse, kes aitas tema muret jagada. Jagati lubadusi ja nüüd on aeg olukorrale otsa vaadata.

Muidu korjab meedia igasuguseid teemasid siit üles, nüüd oleks see koht, kus ajakirjanik pöördub pere poole ja nad saavad rõõmsalt oma heategu edasi jagada ja heliseval häälel teada anda, kuhu raha suunavad.

Hea tava ongi ju, et kõik arved, väljavõtted jms küsimuste korral avalik info. Loomulikult ei pea seda iga inimene tänavalt küsima aga piisab ühest rahva eeskõnelejast küll (nt ajakirjanik)

Isiklikult leian, et selliseid asju ei peaks maha vaikima (30K “haihtus” kuskile).  Inimesed muutuvad skeptiliseks ja kuskil on mõni pere, kes võib sellisestki summast abi saada. Aga üldine soovitus on siiski leida tunnustatud katusorganisatsioon, kes selliste annetamistega aitab. Nii perel sihi selge hoida, kui annetajal hinge rahul hoida.

+34
-1
Please wait...

Postitas:
kaiekast

Ikka väga nõme, et nad selle raha endale jätsid. See oleks nii mõnelegi haigele abiks. Neid aidati ja nemad ise ei aita kedagi. Uskumatu!

Teevad ka karuteene teistele haigetele, kellele enam nii meelsasti ei annetata, sest tuleb see juhtum meelde, millest jääb natuke halb maik.

Tegelikult tuleks nad selle eest ikkagi liistule tõmmata. Päris nii ikka pole, et paned ülejäänud raha oma tasku, eriti kui oled lubanud selle edasi annetada.

+31
-1
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
piret005

Aga üldine soovitus on siiski leida tunnustatud katusorganisatsioon, kes selliste annetamistega aitab. Nii perel sihi selge hoida, kui annetajal hinge rahul hoida.

Kui see rahaküsimine oli, siis vähiravifond tegi postituse, et enne kui sellistele abipalvetele vastate, mõelge järele, kas info, mis on antud, on päris tõsi ja mis on põhjused, miks ei küsitud abi fondi kaudu, millel on järelvalve olemas iga sendi üle, mis annetatakse. Siis oli inimeste vastureaktsioon ja süüdistamine nii suur, et nad võtsid selle posituse kohe maha. Tegelikult tuli ju kohe välja, et juba alguses anti valeinformatsioon, et arstid midagi ei teinud ega uurinud, et Eesti arstid midagi ei oska, et Haigekassa ei toeta jne. Kui eraisikule annetad, siis pole neil mingit kohustust kellelegi aru anda, kus nad selle raha panid.

+38
0
Please wait...

Postitas:
minakahsiin

Häbi peaks olema! Annetajate ees ja eriti veel oma lahkunud lähedase ees!

+24
0
Please wait...

Postitas:
eunuhh

Väga alatu käitumine lähedaste poolt! Loodan, et ajakirjandus korjab teema üles ja küsib neilt detailsed väljavõtted mida rahaga tehtud on.

+24
0
Please wait...

Postitas:
Treesi

Saan täiesti aru et miks haigekassa võimaliku rahastust ootama ei jäädud. Asi ongi väga ajakriitiline. Annetamine on täiesti vabatahtlik ja ma ei näe küll selles midagi halba et õde sellisel moel selle raha annetuste näol kokku sai. Ja no kui hirm on, et “kahejalgsed” eraisikutest annetuste kogujad on petturid- siis no jumal küll, ära annetagi!

Vähiravifondi kommentaar on veidi kummaline. Nad teevad väga tänuväärset tööd ja olen ka neile püsiannetaja, ent oma postitusega jätavad nad mulje, justkui oleks õde midagi valesti teinud. Ma ei ole sellises olukorras olnud, ent ei välista et ka ise oleks samamoodi käitunud. Mõelda ka õudne, et kui kallis inimene on niivõrd kriitilises seisus, teedki ju kõik et päästa. Nüüd on poisil vähemalt võimalus terveneda. Ja kellel oma annetusest kahju, siis eks küsige tagasi.

Tsiteerin siin oma vana kommentaari, milles õdedele toetust jagasin. Ausaltöeldes, kui see tõele vastab, et raha edasi ei annetatagi siis ma tunnen tõsiselt petetuna ennast. Olen ikka naiivitar küll. Ma ei uskunud iial et keegi võiks nii teha. Mina annetasin ka ja nüüd tunnen et mulle on justkui näkku sülitatud. Ma näen pidevalt postitusi FB-s kus ühele või teisele raha korjatakse ja neil oleks seda nii väga vaja. Tony lugu sai tänu headele inimestele, ajakirjanikele ja blogijatele nii palju kajastust ja raha oli hetkega koos. Paraku ei ületa paljud abivajajate lood uudistekünnist.

Tony lugu pani meid kõiki märkama, et kui paljud on nõus koheselt aitama ja et ka täiesti kolossaalne ravisumma saadakse kokku sisuliselt hetkega. Kui seda raha edasi ei annetata siis purustatakse kõik need arusaamad aususest , headusest ja ühtehoidmisest- igaveseks.

+26
-1
Please wait...

Postitas:
piret005

Väga alatu käitumine lähedaste poolt! Loodan, et ajakirjandus korjab teema üles ja küsib neilt detailsed väljavõtted mida rahaga tehtud on.

Küsida ju võib, aga nad pole kohustatud midagi esitama. Lisaks on kuulda olnud, et see õde ei soovi enam ajakirjandusega suhelda. Mul on kõige rohkem kahju, et see poiss ise ei saanud sellest rahakogumisest mitte mingit kasu, pigem vastupidi.

+24
0
Please wait...

Postitas:
katkatkat

Tjah, ise palusid kõigepealt abi, mida nad suuresti tänu meediale ka said. Kuid niipea, kui meedia julges küsida jutus esinenud ebatäpsuste kohta, muutus meedia ühtäkki nii pahaks, asuti vältima, ja fb lehele ilmus teade, et meedial on keelatud infot jagada?! Siin on küsimuso rohkem kui vastuseid.

+27
0
Please wait...
Postitas:
Metsik Meeta

Vastik lugu. Aga eks õpin sellest ja edaspidi annetan (kui üldse) selleks vastavalt seatud fondide kaudu ja mitte otse abivajajale kätte.

+21
0
Please wait...

Postitas:
Seleina

Vastik lugu. Aga eks õpin sellest ja edaspidi annetan (kui üldse) selleks vastavalt seatud fondide kaudu ja mitte otse abivajajale kätte.

Tegelikult tasub alati enne annetamist uurida ka konkreetse fondi tausta. Fondidega on maailmas seotud palju skandaale, kus annetatud tulu läheb fondijuhi/-juhtide hea elu finantseerimiseks ja abivajajale jõuab vaid pisku.

(Ma ei räägi loomulikult Vähifondist siinkohal, lihtsalt üldiselt.)

+15
0
Please wait...

Postitas:
kupukuller

ilus oleks see summa Kingitud Elu’le kanda, sellest 30 tuhandest saaksid mitmed inimesed abi ja lootust

+23
0
Please wait...

Postitas:
BellaBee

https://www.upload.ee/image/13700522/B9E4B788-7A32-401A-A1A3-6F4440E50347.jpeg

leidsin kommentaari, kus mainiti alles olevat summat… tehtud siis, kui Tony oli tagasi Eestis.

+11
0
Please wait...

Postitas:
cygney

selliseid rahasid peaks koguma mingi fond

siis poleks mööda rääkimisi, sest fond küsib iga kulutatud penni kohta tsekki

+11
0
Please wait...

Postitas:
Kaegu007

leidsin kommentaari, kus mainiti alles olevat summat… tehtud siis, kui Tony oli tagasi Eestis.

FB-s siis osad annetajad hakkasid kirjutama, et võid ikka raha endale jätta, olete seda väärt ja annetati ikka teie perele jne.

+7
-2
Please wait...

Postitas:
kaiekast

FB-s siis osad annetajad hakkasid kirjutama, et võid ikka raha endale jätta, olete seda väärt ja annetati ikka teie perele jne.

No kena oleks olnud annetada see teistele abivajajatele.

+16
0
Please wait...

Postitas:
piret005

No kena oleks olnud annetada see teistele abivajajatele.

Just, keegi ei annetanud selleks, et õde saaks oma elujärge parandada.

+24
0
Please wait...
Postitas:
Lounakagu

Olgu mis on, aga loodan, et edaspidi teistesse raskes seisus inimestesse sellepärast ülekohtuselt ja skeptiliselt ei suhtuta. Ütlen ausalt, et mind isiklikult see rahapool ei huvita. Mul on siiralt kahju, et ühe noore poisi elu sedasi, nii järsku ja raskelt lõppes. Selle asemel et siin rahakotis sobrada ja sente lugeda, võiks mõelda sellele, kui habras on ikkagi elu ja kui kaitsetud me tegelikult selliste haiguste ees oleme. Elad rõõmsalt oma elu, kõik on ok ja siis korraga hakkab mingi koht valutama ning loetud nädalad hiljem ei suuda juba iseseisvalt hingata, täiesti lamav haige…Õudne ju. Eriti kui inimene pole veel 20aastasekski  elanud. Ma oleks ikka täiesti ja totaalselt murtud pikaks ajaks, kui mõne mu pereliikmega sedasi juhtuks. Ja kui keegi sel ajal kuskil netis mind igatmoodi süüdistaks ja rahakotis sobraks, oleks ikka päris õudne küll.

Ma ei tea, ütlen ausalt, et mind see õde ja raha selles loos üldse ei huvita. Sellest poisist oli lihtsalt nii kohutavalt kahju.

+5
-23
Please wait...

Postitas:
piret005

Ma ei tea, ütlen ausalt, et mind see õde ja raha selles loos üldse ei huvita. Sellest poisist oli lihtsalt nii kohutavalt kahju.

Poisist on muidugi kahju, aga tema heaks ei saa enam midagi teha. Samas õe ebaeetiline käitumine tuleb kahjuks teistele abivajajatele, kellele enam ei julgeta annetada, aga keda see raha aitaks. See raha võiks päästa mõne teise inimese elu, õde saab ju ka ise hakkama, tal ei ole seda raha oma elu päästmiseks tarvis, et peab selle niimoodi oma taskusse pistma. See lihtsalt rikub usaldust teiste küsijate vastu, kellest arvatakse, et teevad äkki samamoodi ja võetakse vastu otsus mitte annetada.

+29
0
Please wait...

Postitas:
lonelyguy

Jessas mis kanaajud siin koos. Et äkki viin surevale vennale koroona? TA ON JUBA SUREMAS!
Kui mina oleksin suremas, siis ma küll ei tahaks viimaseid päevi lähedaste silmi näha ainult. Teie tahaksite? Minu palatis võtaks igaüks maski eest, arvaku maskikandja mis tahab. Usutavasti sureva lähedase soovile vastu ei vaielda.
Mis rahasse puutub, siis andke aega atra seada, eksole. Inimene mattis lähedase ja on leinas, küll jõuab veel ülekandeid teha.

+4
-38
Please wait...
Postitas:
karmauhh

Jessas mis kanaajud siin koos. Et äkki viin surevale vennale koroona? TA ON JUBA SUREMAS!

Sa ei ole ilmselt väga hästi läbi mõelnud, mida kirjutad. Ma lugesin õdede tehtud FB lehte tihti ja sealt oli näha, et nad üsna viimase ajani ei uskunud, et vend suremas on. Kirjeldustest oli kõrvalvaatajal aru saada. Muutus apaatseks, ei tahtnud rääkida, tundus äraolev, ei tahtnud süüa, magas ebatavaliselt pikalt ja sügavalt, vist vähemalt korra ka elustati. Õde samal ajal kirjeldas, kuidas nad sebisid talle ise haiglasse füsioterapeudi, plaanisid kojutoomist ja koguni kolimist jms. Nad ilmselgelt ei teadvustanud seda, et inimene liigub kiiresti vältimatu lõpu poole.
Seega oletatav põhjendus, et pole vaja koroona pärast muretseda, ta ju nagunii sureb ära, on küll täiesti jabur. Ja üldse, kui su enda lähedane tõesti ongi suremas, siis kas sa lähed tema juurde mõttega, et vahet ju pole, kui haigusi juurde viin, las surebki pigem varem kui hiljem?! Mis absurdne mõttekäik!

+30
-1
Please wait...

Postitas:
lonelyguy

Sa ei ole ilmselt väga hästi läbi mõelnud, mida kirjutad. Ma lugesin õdede tehtud FB lehte tihti ja sealt oli näha, et nad üsna viimase ajani ei uskunud, et vend suremas on. Kirjeldustest oli kõrvalvaatajal aru saada. Muutus apaatseks, ei tahtnud rääkida, tundus äraolev, ei tahtnud süüa, magas ebatavaliselt pikalt ja sügavalt, vist vähemalt korra ka elustati. Õde samal ajal kirjeldas, kuidas nad sebisid talle ise haiglasse füsioterapeudi, plaanisid kojutoomist ja koguni kolimist jms. Nad ilmselgelt ei teadvustanud seda, et inimene liigub kiiresti vältimatu lõpu poole.

Seega oletatav põhjendus, et pole vaja koroona pärast muretseda, ta ju nagunii sureb ära, on küll täiesti jabur. Ja üldse, kui su enda lähedane tõesti ongi suremas, siis kas sa lähed tema juurde mõttega, et vahet ju pole, kui haigusi juurde viin, las surebki pigem varem kui hiljem?! Mis absurdne mõttekäik!

Et nad ei tunnistanud seda endale, ei tähenda, et nad olukorda adunud poleks. Kindlasti teadsid nad, et lõpp on lähedal.
Ei, ma ei läheks mõttega, et viin haigusi juurde. Mis absurdne mõttekäik! Ma läheks mõttega olla vahetult koos lähedasega, et ta näeks mind, sest kindlasti ta sooviks seda. Kui paluks maski ees hoida, tuleksin ka sellele soovile vastu. Mõistad?

+4
-28
Please wait...

Postitas:
karmauhh

Ei mõista. Ja sina ka ei mõista, lihtsalt kannad oma enda ettekujutust, kuidas sina käituksid teistele üle ja poogid võõrastele külge oma mõtteid ja soove.
Õe postitused on FB alles, mine loe. Tony ei tahtnud lõpus näha oma lähedasi ilma maskita, ta ei tahtnud neid üldse näha. Ta ei soovinud suhelda ja kohati ei saanud aru, mida talle räägiti.
See, mida perekond adus või teadis või oli nõus endale tunnistama, pole sinu asi arvata. Ja sina ei tea, mida surevad inimesed kindlasti sooviksid või mida mitte. Sa ei tea isegi seda ette, kuidas sa ise sellises olukorras reageeriksid. Arvad jah praegu, et sulle meeldiks nii või naa, aga tegelikult, kui asjad sealmaal, käituvad inimesed ennustamatult.

Sellega olen küll nõus, et kisa raha teemal on praegu üle pingutatud. Kägude arvates ilmselt oleks õde pidanud kohe pärast surmatunnistuse kätte saamist hakkama pangaülekandeid tegema.

+3
-18
Please wait...

Postitas:
lonelyguy

Jajah, sina tead seda kõike suurepäraselt, mida keegi arvas või arvab ja tunneb ja soovib jne.

+1
-11
Please wait...

Postitas:
karmauhh

Jajah, sina tead seda kõike suurepäraselt, mida keegi arvas või arvab ja tunneb ja soovib jne.

Oma peegelpildiga räägid või?
Mine ära magama.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
lonelyguy

Nojah, kui midagi asjalikku öelda ei ole, siis võib lihtsalt matslikult nõmedusi pilduda. Said ju isegi aru, et tegid veits lolliks ennast.

+1
-17
Please wait...

Postitas:
Lounakagu

Ei mõista. Ja sina ka ei mõista, lihtsalt kannad oma enda ettekujutust, kuidas sina käituksid teistele üle ja poogid võõrastele külge oma mõtteid ja soove. Õe postitused on FB alles, mine loe. Tony ei tahtnud lõpus näha oma lähedasi ilma maskita, ta ei tahtnud neid üldse näha. Ta ei soovinud suhelda ja kohati ei saanud aru, mida talle räägiti. See, mida perekond adus või teadis või oli nõus endale tunnistama, pole sinu asi arvata. Ja sina ei tea, mida surevad inimesed kindlasti sooviksid või mida mitte. Sa ei tea isegi seda ette, kuidas sa ise sellises olukorras reageeriksid. Arvad jah praegu, et sulle meeldiks nii või naa, aga tegelikult, kui asjad sealmaal, käituvad inimesed ennustamatult. Sellega olen küll nõus, et kisa raha teemal on praegu üle pingutatud. Kägude arvates ilmselt oleks õde pidanud kohe pärast surmatunnistuse kätte saamist hakkama pangaülekandeid tegema.

Kuule, sorry, aga sa ise mõjud siin nii, et kannad oma ettekujutusi teistele üle, kuidas nad käituma, mõtlema ja tundma peaksid. Nagu sina oleksid küll lihtsalt leppinud, et jah, mu mõni kuu tagasi täiesti terve olnud lähedane surebki, ja nii on. Ehk siis arvustad, kuidas peaksid käituma ühe sureva inimese lähedased. Su eelnevast postitusest tuleb see selgelt välja. Kuidas ikka õde ei saanud aru ega tunnistanud, et vend suremas, küll tahtis koju tuua, otsis füsioterapeuti jne. Ja et ilmselgelt ei teadvustanud, et inimene liigub vältimatu lõpu poole. Nii et vaata üle oma tekst nüüd. Ise arvad siin küll hoolega, mida perekond adus, teadis või oli nõus endale tunnistama…aga teistele loed sõnu peale. Topeltmoraal ja silmakirjalik.

Kui sa ei tea, kuidas inimesed surres reageerivad ja ei tea ka,kuidas inimesed reageerivad, kui neile oluline inimene suremas (alati individuaalne), mida sa siis targutad ja avaldad siin selliseid arvamusi. Pole sinu asi näpuga näidata, et oi, kui rumal õde, kuidas ta küll aru ei saanud ega tunnistanud, et vend suremas. Lootus sureb viimasena. Ja võibki viimase hetkeni loota nii inimene ise kui tema lähedased, et saadakse terveks. Nii nagu lootis tekstide järgi nii see poiss ise kui ta pere. Ja pole sinu asi selle peale targutada või näpuga viibata. Satud ise kunagi sellisesse olukorda, siis ehk oskad suu kinni hoida.

Kui sul on allest lapseeast väljunud seni täiesti terve olnud pereliige, kel järsku hakkab midagi valutama ja tuleb diagnoos, et täiesti lootusetu ja ravimatu kiirelt surmaga lõppev kasvaja, siis sellist asja ilmselt ongi algul raske uskuda ja üldse omaks võtta. Ja nende mõne kuuga ei pruugigi inimene selle mõttega ära harjuda ega leppida. Andke ometi inimestele asu.

Ma lihtsalt arvan, et kõik see rahakaklus on kohatu. Osad olid sinna FB gruppi ka veel norima läinud, et kuhu raha pandi. Inimesed matsid just oma noore äsja täiskasvanuikka jõudnud lähedase…Kui teil pole tõendeid, et see õde nüüd selle rahaga ringi lustib, siis on ikka väga kohatu praegu selliseid süüdistusi loopida.

+3
-13
Please wait...

Postitas:
piret005

Ei, ma ei läheks mõttega, et viin haigusi juurde. Mis absurdne mõttekäik!

Väga rumal inimene. Et kui juba mineku peal, siis koroona teeks veel olemise mõnusamaks või? Siis oleks ta topitud kuskile isolatsiooni, personal oleks käinud harvem vaatamas, sest tohib tulla vaid eririietuses, ka teised patsiendid oleks ohus jne, jne. Mis nägu see surija tahab näha sinu arust, sa vist ei tea, milline on surev inimene. Ta ei soovi enam suhelda. Ta soovib siis rahus olla, mitte veel koroonat ka oma hädadele lisaks saada. On ikka rumalaid egoiste olemas.

+16
0
Please wait...

Postitas:
kaiekast

Õhtuleht tõstatas teema.

https://www.ohtuleht.ee/1050529/seljaajukasvajaga-tony-heaks-annetanu-tahab-teada-mida-tegid-lahedased-parast-haige-surma-jarele-jaanud-ravirahaga

Kuigi Tony sugulased on meediale varem tabamatuks jäänud, õnnestub nüüd ühega neist rääkida. „Praegu on veel leinaaeg. Võiks oodata ära, kuni see mööda läheb. Perekonnal on veel raske. Leinaaeg kestab 40 päeva ja seda peaks iga inimene austama ning teadma,“ sõnab ta. Tony sugulane annab lootust, et ilmselt otsustatakse annetuste saatus uuel aastal.

+15
0
Please wait...

Postitas:
eunuhh

Õhtuleht tõstatas teema.

https://www.ohtuleht.ee/1050529/seljaajukasvajaga-tony-heaks-annetanu-tahab-teada-mida-tegid-lahedased-parast-haige-surma-jarele-jaanud-ravirahaga

Kuigi Tony sugulased on meediale varem tabamatuks jäänud, õnnestub nüüd ühega neist rääkida. „Praegu on veel leinaaeg. Võiks oodata ära, kuni see mööda läheb. Perekonnal on veel raske. Leinaaeg kestab 40 päeva ja seda peaks iga inimene austama ning teadma,“ sõnab ta. Tony sugulane annab lootust, et ilmselt otsustatakse annetuste saatus uuel aastal.

Eks näis palju siis veel alles on. Viimati oli 30 tuhande kanti ja Tony oli Eestis tasuta ravi peal sel ajal juba.

+15
-2
Please wait...
Postitas:
BellaBee

Õhtuleht tõstatas teema.

Tony õde siis ei tee 40 päeva ühtegi teist ülekannet(nt kodulaen, kommunaalide maksed) ka, kuna leinaaeg? 30k pole nii hullult suur summa, et seda nüüd väga jupitama peaks hakkama. Kingitud elu fondile nt terve summa ja see ei võta päevast üle paari minuti.

+23
-3
Please wait...
Näitan 30 postitust - vahemik 181 kuni 210 (kokku 511 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Seljaajukasvajaga noormees ja pettus