Teen ise ka algust kohe.
Olen naine, 49-aastane. Kaaluga võidelnud pmst kogu oma elu. 16 aastat tagasi diagnoositi ka kilpnäärme alatalitus. Alustaisn L’Thyroxini võtmist, tänaseks doos 150 mg. KMI on 34. Olen pidanud vähemalt 10 erinevat dieeti, käinud toitumisterapeudi juures, teinud Fitlapi ja TAI toitumiskavu ja kaal ikka järjepanu tõusnud. Arst on isegi soovitanud juba bariaatriat. Seda ma ei julgenud. Küll aga võtsin vastu endokrinoloogi soovitatud semaglutiidi ravi.
Alustan homme Ozempicu süstimist. Väikseim annus.
Kuidas kogemused? Millal mõistlik seda süstida? Kas kohe ärgates? Enne sööki? Ma tööpäeviti ärkan juba kell 7, ei söö, joon vaid kohvi. Esimene toit kell 9.30. Kuidas tarbida nii, et oleks võimalikult vähe kõrvaltoimeid (iiveldus, oksendamine)? Äkki pigem peale hommikusööki? Või siis hoopis keset päeva?
Iga soovitus, kogemus ja nõuanne on oodatud. Ka tablettide tarvitajate omad. Sest arst rääkis ka sellest, et täiesti võimalik, et süstid ei mõju ja tuleb ùle minna tablettidele.
Millised on kogemused? Kas kaal hakkab langema? Kui kiiresti? Ise ma kavatsen jätkata TAI programmi järgi toitumisega. Hetkel määratud 2000 kcal/päevas, aga ma liigun vähe 😥 Sageli vaid 4000-6000 sammu päevas. Ilmselt peaks kaloraaži piirama voi siis leidma aega, et õhtuti liikuda rohkem. Trenni ma ei julge veel kunugi minna – kardan, et ei jaksa, olen ju tugevalt üle 100 kilo!