Kumb serveeritakse ennem, kas supp või külm eelroog neljakäigulise õhtusöögi puhul?
Teema: Serveerimis järjekord
Külm eelroog kõigepealt.
Õige järjekord neljakäigulisel on soe-külm-soe-külm. Kui käikusid on rohkem kui 4, siis alustatakse hors d’oeuvre’iga, mis on enamasti külm, aga sellele järgneb supp ja alles siis külm eelroog.
Õige järjekord neljakäigulisel on soe-külm-soe-külm. Kui käikusid on rohkem kui 4, siis alustatakse hors d’oeuvre’iga, mis on enamasti külm, aga sellele järgneb supp ja alles siis külm eelroog.
Ja kui dessert on soe?
Servee rimis järe kord.
Õige järjekord neljakäigulisel on soe-külm-soe-külm. Kui käikusid on rohkem kui 4, siis alustatakse hors d’oeuvre’iga, mis on enamasti külm, aga sellele järgneb supp ja alles siis külm eelroog.
Ja kui dessert on soe?
Dessert jääb ka siis viimaseks käiguks kui ta soe on 🙂
Serveerimis järjekord, ennem?
Serveerimis järjekord, ennem?
Kus viga näed laita, seal tule ja aita. Paranda inimeste keeleoskust, anna õige variant. Praegu lihtsalt üritad kergitada oma saba. Nagu kõigile end tavaelus alaväärsena tundvatele inimestele omane – kuskil peab saama ometi kedagi teist halvustada.
Serveerimis järjekord, ennem?
Kus viga näed laita, seal tule ja aita. Paranda inimeste keeleoskust, anna õige variant. Praegu lihtsalt üritad kergitada oma saba. Nagu kõigile end tavaelus alaväärsena tundvatele inimestele omane – kuskil peab saama ometi kedagi teist halvustada.
Täpselt nagu sinu enda targutaminegi! Eelnev kägu vähemalt viitas vigadele.
Mul on tunne, et kui inimene ei tunne elementaarset serveerimisetiketti, siis pole mõistlik üle kolme käigu pingutada. Antud juhul tuleks külm eelroog, supp, pearoog, dessert.
Rahvusvaheline etikett on selline:
Eelroog või näksid – tihti juba laual algselt valmis, kui on vaagnatel. Kui on portsjonikaupa, siis serveeritakse individuaalselt (+ mõru aperitiivnaps)
Supp
Pearoog
Magustoit
Juust
Kohv (+ magus digestiivnaps)
Siin on erinevad loetelud:
https://www.webstaurantstore.com/blog/2578/full-course-meal.html