Esileht Kodunurk Sibulapõlgur ja söögi valmistamine

Näitan 5 postitust - vahemik 61 kuni 65 (kokku 65 )

Teema: Sibulapõlgur ja söögi valmistamine

Postitas:
Kägu

Kui vähegi Aasia toite sööd, siis rõhuvas enamuses kõik need kastmed söögikohtades on tummiseks aetud sibulaga. Või muidugi ka mingite keemiliste paksendajatega.

Enamsti siiski tärklisega 🙂

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Küll oled seda sinagi söönud. Lihtsalt sulle ei öeldud, vältimaks mingit oiglemist laua taga ning sibul sai mahlana näiteks su söögi sisse. Kui vähegi Aasia toite sööd, siis rõhuvas enamuses kõik need kastmed söögikohtades on tummiseks aetud sibulaga. Või muidugi ka mingite keemiliste paksendajatega.

Millegipärast arvavad need toppijad kaljukindlalt, et kõigile maitseb sibul, ainult nad ise ei tea seda. Ja et see mittemaitsemine on ainult pirtsutamine, mis tuleb juba eos välja juurida. No kust te võtate sellise õiguse. Miks te arvate, et sibulamaitset pole tunda, kui seda teie arust on “peidetud”. Kui ei maitse, siis ei maitse, milleks vägisi suruda peale oma maitset. See on täpselt sama nõme kui mõne tiraad, mida tema kõike ei söö. Mõlemad olete samaväärselt ebaviisakad.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks te arvate, et sibulamaitset pole tunda, kui seda teie arust on “peidetud”.

Sest minu sibulapõlguritest lähedased ja tuttavad söövad kõik sibulat ja tõstavad juurdegi, nad lihtsalt usuvad, et toidus pole sibulat. Sellest arvangi, et suuresti on see poos. Ja ka küüslaugupõlgur sõi filmi vaadates ämbrikese küüslauguleibasid. No mida ma pean sellest arvama siis?

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Küll oled seda sinagi söönud. Lihtsalt sulle ei öeldud, vältimaks mingit oiglemist laua taga ning sibul sai mahlana näiteks su söögi sisse. Kui vähegi Aasia toite sööd, siis rõhuvas enamuses kõik need kastmed söögikohtades on tummiseks aetud sibulaga. Või muidugi ka mingite keemiliste paksendajatega.

Millegipärast arvavad need toppijad kaljukindlalt, et kõigile maitseb sibul, ainult nad ise ei tea seda. Ja et see mittemaitsemine on ainult pirtsutamine, mis tuleb juba eos välja juurida. No kust te võtate sellise õiguse. Miks te arvate, et sibulamaitset pole tunda, kui seda teie arust on “peidetud”. Kui ei maitse, siis ei maitse, milleks vägisi suruda peale oma maitset. See on täpselt sama nõme kui mõne tiraad, mida tema kõike ei söö. Mõlemad olete samaväärselt ebaviisakad.

Einoh, kui talle (mu mehele) poleks mu karri, kus oli sees mitu-mitu-mitu sibulat maitsenud, oleks ju kõik teisiti. Kuna tõesti kogemata panin need sinna, oleksin oih öelnud ja talle muud pakkunud. Kuna aga sõi ja kiitis ja võttis juurde, siis proovisin ka järgmisel korral. Kui õigesti mäletan, talle hakkliha kotlettidega ja tzatzikiga. Ka seal kotletis ei tuvastanud ta sibulat, kuigi paar päeva varem oli külas peol iga salati ja roa kohta pärinud, ega seal OMETI sibulat pole ning kinnitanud, et talle mitte ainult ei maitse see, vaid tal hakkab sõna otseses mõttes paha.
Ma ei näinud vähimatki põhjust teist korda talle öelda, et sa sööd ju mitu korda nädalas sibulat. Et ära jaura, sa sööd sibulat rohkem kui keskmine sibulasööja (sest teised pereliikmed söövad väga palju, eriti suuremad lapsed), seega lõpeta see enese huvitavakstegemine ja ole vait. Kedagi ei huvita külas, mida sa sööd ja mida sa ei söö. Võta siis laualt asju, milles ei saa olla sibulat ja ära pane tervet lauatäit inimesi arutlema, kas ja kus salatis või marinaadis oli sibulat. Kõike seda arvestades, et näiteks eelmisel õhtul sõid teleka ees praeleibu, mis olid tugevasti sibulamahlaga üle tripsutatud.
Kui tal tõesti sibulast paha hakkaks, saan täiega aru. Aga ei hakka, kuna see idee mittesöömisest on tal kahe kõrva vahel.
Mõistan, et suurt sibulatükki ei taha, nagu paljud ei taha suurt keedupeki tükki. Aga siis pole mõtet jaurata, et kohe üldse sibulamaitse okserefleksi esile toob ja jube vastik on, kui ise seda kümnete kilode viisi sisse ajad. Aga see “seda ma küll ei söö, see on vastik” on 90% kordadest on puhas epataaž. Naljakas 🙂
Põhimõtte ja allergia pärast – nagu keegi juba ütles, see on juba teine värk.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Agathe

Kui vähegi Aasia toite sööd, siis rõhuvas enamuses kõik need kastmed söögikohtades on tummiseks aetud sibulaga. Või muidugi ka mingite keemiliste paksendajatega.

Enamsti siiski tärklisega 🙂

Jah, ka seda on palju. Tõsi, unustasin, vabandust! Meie kandis, kus elasime 1,5 aastat 25 aastat tagasi Aasias, siiski enamasti paksendati sibulaga. Siin Eestis jah 🙂 tärklis ilmselt söögikohtades peamine.

0
-1
Please wait...

Näitan 5 postitust - vahemik 61 kuni 65 (kokku 65 )


Esileht Kodunurk Sibulapõlgur ja söögi valmistamine