Teema: Sidruni sorbett
Kas on võimalik teha ilma jäätisemasinata? Et paneks pooliku ja tühja sidrunikoore sisse ja sügavkülma.
Mina olen teinud Mari-Liis Iloveri retsepti jätgi. Ilma jäätisemasinata saab, aga sel juhul tuleb esiteks kogu segu enne sügavkülma tõstmist hästi hoolsalt läbi vispeldada, et oleks kindlasti ühtlane. Seejärel tõsta poole või kolmveerand tunni tagant sügavkülmast sorbetikarp välja ja sega kahvli või vispliga jäätuv segu läbi. Niimoodi kolm korda. Seejärel lase lõplikult külmuda. Pärast viimast segamist võid sidrunikoore sisse tõsta.
olen teinud sorbetti ilma jäätisemasinata, aga nagu eelkirjutaja vastas, siis seda sa kohe kuskile vormi sisse panna ei saa. alguses on madalapõhjalises anumas (küpsetusvorm näiteks) ja siis seda pead jäätumise ajal aeg-ajalt segama.
Kunagi tegin jäädist vahukoor+ kondenspiim, nüüd tekkis mõtet, kui segaks sinna sidrunimahla/riiv koor ja siis paneks poolte sisse külmuma. Sorbett ei ole oleks, aga selline huvitav magustoit ikkagi
Sa pead olema sisse logitud, et vastata selle teemale.