Esileht Kodunurk Siirup viinapudelisse

Näitan 19 postitust - vahemik 1 kuni 19 (kokku 19 )

Teema: Siirup viinapudelisse

Postitas:
Kägu

Vanaema soovitas arooniasiirupit teha tühja viinapudelisse, et siis ei pea pudeleid keetma ega midagi sellist. Tema olevat nii kogu elu teinud (ja me kõik seda siirupit joonud).

Mis te sellest arvate?

+3
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seda tehakse ka praegu. Tühje kange alkoholi pudeleid ei pesta, mahl sisse ja valmis. Paljude vanaemad on selle teadmise edasi andnud. Meil käis samamoodi. Jäeti ka veidi viina või džinni põhja, enne kasutamist alles valati välja.

+13
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

No kui sa just alkohoolik ei ole, siis sul vaevalt et alles tühjaks saanud viinapudeleid massiliselt on, et siirup sinna mahuks. Minu vanemad igatahes hoidistasid nii, et pesid purgid pudelid lihtslat sooja veega puhtaks ning vahetult enne hoidise sissepanemist loputasid selle purgi ja pudeli piiritusega üle. Teen ise samamaoodi ja hoidised säilivad kenasti.

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis te sellest arvate?

Kui sul kodus tühje viinapudeleid (või muu kange alkoholi pudeleid) niikuinii on, siis on see hea plaan. Kui sa peaksid aga selleks enne alkoholi ostma ja ära jooma või ära valama, siis ei ole hea plaan.

 

+13
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul läks ikkagi midagi vussi – tegin niimoodi rabarberisiirupit, pudeleid isegi ei loputanud. Nädal hiljem olid ikkagi hallitustäpid siirupil näha.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, nii tehti ja tehakse. Kange alkohol desinfitseerib ilusasti. Kui mõni tilk põhjas + kork peal, siis ei pea enne mahla/siirupi sisse panemist pudelit eraldi puhastama (kuumutama või pesema).
Meil on paar tuttavat, kes juba teavad, kui naabrinaine hakkab siirupit tegema…st ei vii neid konteinerisse 🙂

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul läks ikkagi midagi vussi – tegin niimoodi rabarberisiirupit, pudeleid isegi ei loputanud. Nädal hiljem olid ikkagi hallitustäpid siirupil näha.

Hallitus vajab õhu juurdepääsu. Ehk oli probleem korkimises.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma korjan ka küla pealt “viinapudelid” kokku (st võtan tuttavate kange alkoholi pudelid endale, kellel on kogunenud) enne siirupite tegemist. Teine variant on osta üks spetsiaalne viin ja siis puhtad pudelid, sh korgid, viinaga ära loputada enne siirupi sisse panemist. Siiani pole ükski siirup nii tehes pahaks läinud. Siirup muidugi peaks olema siiski ka magus. Kui tahta haput, siis parem hoopis kuumutada ja kaanega purki, et tuleks vaakum.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kasutan ka sama nippi ja kogun tühje kange alkoholipudeleid mahla/siirupi säilitamiseks. Tuttavad annavad meelsasti ära, sest taarasse neid ei võeta. Teine nipp on see – et kui purgis/pudelis on tekkinud hallitus, siis viska ära. Hoolimata kuumutamisest/steriliseerimisest võib minna ikkagi hallitama, kuna purke koguneb aastaga – siis viskan kerge südamega pakenditesse ära.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul läks ikkagi midagi vussi – tegin niimoodi rabarberisiirupit, pudeleid isegi ei loputanud. Nädal hiljem olid ikkagi hallitustäpid siirupil näha.

No kui on kaua seisnud alkoholipudelid, mis kaua seisnud, siis on see alkohol seest ju lahtunud. Seega seda effekti, et korralikult dešinfitseeritud, enam ei ole. Pudelid peavad olema ikka nö äsja tühjaks saanud, et avades tunned veel alko lõhna. Kindlam on ikkagi need pudelid eraldi piirituse või viinaga üle loputada. Valad ühte pudelisse veidi viina, kork peale ja loksutad korralikult, siis valad sama viina teise pudelisse jne. Nii tehes on mul kõik hoidised alati säilinud, keetnud ei ole neid putke ega pudeleid kunagi.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vanaema soovitas arooniasiirupit teha tühja viinapudelisse, et siis ei pea pudeleid keetma ega midagi sellist. Tema olevat nii kogu elu teinud (ja me kõik seda siirupit joonud). Mis te sellest arvate?

Tegime samamoodi, aga kahjuks on tuttavad viinaninad kõik maha surnud, pole enam kellegi käest tühje viinapudeleid saada. Ise ei joo aastas ühegi pudeli jagu viina ära.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vanaema soovitas arooniasiirupit teha tühja viinapudelisse, et siis ei pea pudeleid keetma ega midagi sellist. Tema olevat nii kogu elu teinud (ja me kõik seda siirupit joonud). Mis te sellest arvate?

Tegime samamoodi, aga kahjuks on tuttavad viinaninad kõik maha surnud, pole enam kellegi käest tühje viinapudeleid saada. Ise ei joo aastas ühegi pudeli jagu viina ära.

Heh, džinnipudelid sobivad ju sama hästi, boonusena on kallid džinnid veel eriti ilusates pudelites ka 😄

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Heh, džinnipudelid sobivad ju sama hästi, boonusena on kallid džinnid veel eriti ilusates pudelites ka 😄

Džinni ega üldse kanget alkoholi läheb meil ikka väga vähe, ei anna taaravarude soetamisel väga välja 🙂 mõte on hea, peab mõnelt sünnipäevalt pommima hakkama taarat ja pudelipõhjasid, et “ma viin koju mahla jaoks!” 😀

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil on peres eluaeg kange alkoholiga kehvasti olnud, nii et ma olen kõik oma moosid ja mahlad teinud purke-pudeleid keeva veega desinfitseerides, ei pea ju nui neljaks minema alkoholi ostma? Tavaliselt valan esimese purgi keevat vett täis, enne täitmist valan selle järgmisesse purki, ja siis nii järjest edasi.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Töötasin vene ajal ühes puhkekeskuses. Kõik töötajad said omale tühjad konjaki- ja viinapudelid mahlapudeliteks.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ei pea ju nui neljaks minema alkoholi ostma?

No sellest polegi keegi rääkinud, et siirupi viinapudelisse hoidistamine oleks ainus võimalik moodus. Loomulikult saab kõiki pudeleid ja purke pesta või ahjus kuumutada. Aga kui mõned kange alkoholi pudelid tekivad, tasuks neisse veidi jooki sisse jätta ja kõrvale panna, mitte klaasikonteinerisse visata, kui on plaan sügisel mahla teha.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Me teeme kõik mahlad juba aastaid viinapudelitesse. Hoolikas peab olema, et saaks kork ka seestpoolt puhtaks. Korjame suguvüsa pealt kokku ja mingi 20-30 pudelit ikka aasta peale kokku saame. Siis ostame 200 cl viina ja loputame sellega kogu laari pudeleid veelkord üle, kulub vast 100 cl. Omast kogemusest võin öelda aga, et pese kui palju tahad ja loputa viinaga, aga veinipudelis läbeb ikka kõik käärima. Korgid ilmselt ei käi nii tihedalt ehk aitaks parafiin, aga kes viitsib mäkerdada.
Osa mahla läheb ka plastpudelitega sügavkülma, ainult liiga täis ei tohi panna ja osad plastpudelid on liiga haprad. Peab teadma. Ka siin on konkurentsitult parimad viina nn pet-pudelid.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Me teeme kõik mahlad juba aastaid viinapudelitesse. Hoolikas peab olema, et saaks kork ka seestpoolt puhtaks. Korjame suguvüsa pealt kokku ja mingi 20-30 pudelit ikka aasta peale kokku saame. Siis ostame 200 cl viina ja loputame sellega kogu laari pudeleid veelkord üle, kulub vast 100 cl. Omast kogemusest võin öelda aga, et pese kui palju tahad ja loputa viinaga, aga veinipudelis läbeb ikka kõik käärima. Korgid ilmselt ei käi nii tihedalt ehk aitaks parafiin, aga kes viitsib mäkerdada.
Osa mahla läheb ka plastpudelitega sügavkülma, ainult liiga täis ei tohi panna ja osad plastpudelid on liiga haprad. Peab teadma. Ka siin on konkurentsitult parimad viina nn pet-pudelid.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma loputan niisama tühju pudeleid viinaga. (Eelmisel aastal, see aasta pole vaja läinud, nii et pole vaadanud, kui kalliks viin on läinud.) Aga eelmine aasta valasin väheke viina pudelisse, loksutasin. Sama viinaga loputasin läbi mitu pudelit ja kõik säilis väga hästi. Ju siis piisas. Selle viina, mis sest loptamisest üle jäi (mitte selle, millega loputasin, vaid selle, mis ostetud pudelisse puhtana alles jäi) jõin lõpuks mingi kokteilina ära, ei mäleta, mis kokteil just täpselt tehtud sai.

+2
0
Please wait...

Näitan 19 postitust - vahemik 1 kuni 19 (kokku 19 )


Esileht Kodunurk Siirup viinapudelisse