Esileht Ajaviite- ja muud jutud Sildarude lugu

Näitan 23 postitust - vahemik 391 kuni 413 (kokku 413 )

Teema: Sildarude lugu

Postitas:
Kägu

Sildarute loos läks kohtusse isa, kes oma tütre vara endale tahtis.

Maja oli algselt isa nimel. Ja isa läks kohtusse? Mida tahtma?

Alaealise lapse nimel ei saagi maja olla või mis selle mõte oleks? Igat otsust peaks siis läbi kohtu tegema.

Kelly rahade eest maja ehitamise otsuse oleks pidanud ka läbi kohtu tegema. Loomulikult saab alaealise nimel kinnisvara olla, eriti kui see on tema varade eest soetatud.

Sa ajad mingit naise viha praegu. Lastel võib olla tõesti oma arvelduskonto, aga rahaga ta ise midagi teha ei saa, sest ta on alaealine. Kuna isa kui eeskostja sõlmis kõik lepingud ja siis raha tuligi ikka tema arvele, sest keegi peab ju maksma kõik kulud, laps seda teha ei saa. Eks siis maja ka osteti tervele perele kus nad sees elasid.

Eeem.. mul puudub igasugune viha. 😀 Minu 12-aastasel on küll arvelduskonto ja ta saab täitsa kenasti kõik tehingud ise tehtud. Alaealise tehinguid reguleerib TsÜS § 11, kui tal on vanemate nõusolek, siis andku oma tehingutega minna. Piiratud on vanematepoolne alaealise raha kasutamine, selleks on vaja kohtu nõusolekut (Perekonnaseadus § 131). Isa võis kõik need lepingud Kelly nimel sõlmida, aga kui seda raha kasutati muul otstarbel kui Kelly karjääri edendamine (sponsorlepingud sõnastavad ka sihtotstarbe), oleks ta vajanud kohtu luba. Mingit õiguslikku alust ei olnud tal Kelly varadest soetatud maja ilma kohtu loata enda nimele kirjutada.

Oi mis imeline pere teil on. Mina küll sponsorlepingute sisusid ei tea, aga sina tead hästi. Noh, perekoolis kiitlemiseks su tekstid sobivad, aga pardifilee on pardifilee

Ühes teemas oli sul 16 aastane laps, nüüd 12 aastane… otsusta ära

Whaat, mul ei olegi siin rohkem teemasid, mis 16-aastane laps? 😀 Meie pere on täitsa tavaline, sinu salvamise vajadusest ei saa aru. Tunned ennast nüüd paremini?

Sponsorlepingute kohta võid Suusaliidu artiklist lugeda, pole vaja minu teadmiste peale kurjaks saada: https://sport.err.ee/1608113470/suusaliit-sildarude-perekonna-siseasjadesse-me-ei-sekku

Naudi oma pardifileed ja katsu ikka inimeste vastu sõbralik olla. 😉

Igakord hakkad sama juttu ajama, esimest korda perekoolis, esimene teema blaabaaaaa

Mis sa selle lingiga öelda tahad? Kelly sai 18 ja siis võttis ise oma asjade ajamise üle ja ei tea isegi täpselt kuidas asjad käivad. Lepingute sisu ju artiklis ei ole.

Artikkel ise ütleb: Kelly Sildaru erinevad sponsorvahendid on kaetud lepingutega ja on mõistagi konfidentsiaalsed. Suusaliidu kaudu sõlmitud lepingute toetuse summad on osapooltele teada

Aga sina kohe tead mis on sisu…. ajuvaba kiitlemine sul koguaeg

0
-16
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 23 korda. Täpsemalt
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Kus pärit miljoni euro info? Ja maja hind?

Seda on ju korduvalt meedias öeldud, et vaidlus käib miljoni euro ümber ja et maja on väärt 400 000. Maja hinda on nimetatud näiteks siin artiklis: https://kroonika.delfi.ee/artikkel/89988477/foto-vaata-millise-maja-kelly-sildaru-isalt-sai

+5
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 22 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kas sul siis lapsi pole? Mäletan kui ma laps olin, siis tädi andis mulle sünnipäevaks 50 rubla, siis ema ostis mulle 5 rublase mänguasja ja ülejäänud raha võttis endale, nö minu kulude katteks. Kas ma oleks pidanud siis ema kohtusse andma, sest 50 rubla oli ometi minu kink mulle. Sinu loogika järgi on lapsevanem nagu lapse ori. Last ülalpidama peab, aga kõik mis laps teenib on tema raha. See oli nagu eriti perelik.

Ei ole selle pealegi tulnud, et lapselt tema raha tugevama õigusega ära võtta. Kõik raha mis lapsele kingitakse on siiski tema oma. Osa sünnipäevaks saadud raha on kokkuleppel lapsega läinud ka tema investeeringuteks (lisaks sellele mis ma sinna igakuiselt panen).

+21
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kas sul siis lapsi pole? Mäletan kui ma laps olin, siis tädi andis mulle sünnipäevaks 50 rubla, siis ema ostis mulle 5 rublase mänguasja ja ülejäänud raha võttis endale, nö minu kulude katteks. Kas ma oleks pidanud siis ema kohtusse andma, sest 50 rubla oli ometi minu kink mulle. Sinu loogika järgi on lapsevanem nagu lapse ori. Last ülalpidama peab, aga kõik mis laps teenib on tema raha. See oli nagu eriti perelik.

Ei ole selle pealegi tulnud, et lapselt tema raha tugevama õigusega ära võtta. Kõik raha mis lapsele kingitakse on siiski tema oma. Osa sünnipäevaks saadud raha on kokkuleppel lapsega läinud ka tema investeeringuteks (lisaks sellele mis ma sinna igakuiselt panen).

Ju sa siis pole lapsevanem olnud.

0
-21
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei, sellist sigadust teevad ainult teatud grupp lapsevanemaid.

Ja aru saamisega on sul ka probleeme, ta kirjutabki vastust lapsevanemana.

+18
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Perekool ongi veidrate inimeste koht. Sul on 5 aastane laps, sugulane kingib talle 50 eurot, sa siis annad lapsele 50 eurot, temaraha? Või avad talle pangakonto ja paned raha siis pangakontole? Milleks? Või siis ostad 5 euro eest mingi meelehea ja ülejäänud rahaga ostad siis riideid või vajalikke asju?

Igakord kui ma loen perekooli, siis ma loen mingi väga ebaloomulikku elustiili, lastetute fantaasiaid.

+1
-28
Please wait...
Postitas:
Kägu

Igakord kui ma loen perekooli, siis ma loen mingi väga ebaloomulikku elustiili, lastetute fantaasiaid.

Kui kõik teised sulle nii veidrad tunduvad, kas ei tule mõtet, et äkki ise oled imelik?

+23
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõik lapsevanemad kes ei jaga sinu põhimõtteid on sinu arvates lastetud? Jah, 5-aastasele kindlasti 50 € kulutada ei jätaks aga kindlasti ei võtaks ma seda endale lapse “ülalpidamiskuludeks”. Et sind veel rohkem ärritada siis sünnipäevaks sai laps 100-150 €. Natuke üle poole sellest läks tema investeeringuteks, ülejäänud raha jäi kulutamiseks. Laps põhikooli-ealine.

+17
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Perekool ongi veidrate inimeste koht. Sul on 5 aastane laps, sugulane kingib talle 50 eurot, sa siis annad lapsele 50 eurot, temaraha? Või avad talle pangakonto ja paned raha siis pangakontole? Milleks? Või siis ostad 5 euro eest mingi meelehea ja ülejäänud rahaga ostad siis riideid või vajalikke asju?

Eee… jah, täpselt nii on meie pere näiteks küll tõesti alati teinud. 1-aastasele muidugi sugulased-sõbrad raha ümbrikusse ei pannudki, aga umbes 4-aastasest saadik on lastele küll ka raha kingitud ja alati on nad saadud raha TÄIS ULATUSES kas oma kogumiskarpi pannud või ostsnud mingi meeldiva mänguasja. Praeguseks on nooremal lapsel kogunenud üle 400 euro, sest ta lihtsalt ei raatsi kulutada või kulutabki vahel mõne väga väikese asja peale. Vanem laps kogub ka hoolsalt ja siis ostab mõne suurema asja, mida me ise sel hetkel oluliseks ei pea, nt on ostnud omale telefoni (meie poolt oli tal enne telefon olemas, aga tahtis ägedamat, meie seda vajalikuks kulutuseks ei pidanud ja nii ostis oma raha eest), samuti mängukonsooli, väiksemana erinevaid legosid. Kui veel mängutoa-sünnipäevi pidasime, siis tekkis sünnipäevaraha üsna hoogsalt, samuti on lastel väike igakuine taskuraha.
Ja mitte kunagi pole ma üritanud laste raha või osa sellest endale võtta. See oleks ju varastamine. Absurdne, et seda normaalseks pead!

+21
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kui kõik teised sulle nii veidrad tunduvad, kas ei tule mõtet, et äkki ise oled imelik?

Miks? Lastetud naised, elavad fantaasiates, tavaline perekooli laks. Nagu iga teine naiskollektiiv, lõputu ussitamine, iseenda kiitmine, pealekaebamine…

0
-23
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui sul on kolmene, siis pigem sinu variant jah, aga kui on kooliealine, siis on tal ju nagunii ju juba pangakonto? Isegi esimese klassi laps saab ju raha mõttest aru ja kogub selle või tolle jaoks. Sõbranna kuuene rääkis mulle jõulude ajal, kuidas ta peab koguma, sest tahab Just Seda suurt lego, aga see on jõuluvanale liiga kallis. Või sa ütled sellises olukorras, et “ei, mina tean paremini, mida sul vaja on”?

Meil on suguvõsas ka peresid, kes ei ela nii lahedalt ning sellest hoolimata me ei hanita lapsi sellega, et kingime 50 eurot, samal ajal, kui pere näljas on ja tal raha käest võtab, vaid siin on nüüd kaks varianti. Vanemate laste puhul kingime küll 50 eurot (rahasumma on siin kogu aeg suvaline näide, eks ole) ja hilisteismeline on võimeline juba ise otsustama, kas ostab selle abil uued saapad või püksid vms, aga sel juhul tunneb ta, et teeb otsuse ise (mitte et ema võtab raha ära ja ostab talle täpselt sama moodi saapad, sest talle on neid ju vaja). Kui on väiksem laps, siis ta saabki meilt kingiks väiksema summa, aga arutame vanematega, mida vaja on, ja aitame seda osta. Ilma last sellesse otsusesse kaasamata, sest lapsele raha pihku pista, et seda sealt uuesti ära kiskuda, oleks lihtsalt õel. Kõik, mis lapsele juba pihku saab, sinna ka jääb. Ise kasvasin samuti suhteliselt vaeses peres, nii et varem on seda süsteemi minu enda peal rakendatud.

+10
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 18 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Eee… jah, täpselt nii on meie pere näiteks küll tõesti alati teinud. 1-aastasele muidugi sugulased-sõbrad raha ümbrikusse ei pannudki, aga umbes 4-aastasest saadik on lastele küll ka raha kingitud ja alati on nad saadud raha TÄIS ULATUSES kas oma kogumiskarpi pannud või ostsnud mingi meeldiva mänguasja. Praeguseks on nooremal lapsel kogunenud üle 400 euro, sest ta lihtsalt ei raatsi kulutada või kulutabki vahel mõne väga väikese asja peale. Vanem laps kogub ka hoolsalt ja siis ostab mõne suurema asja, mida me ise sel hetkel oluliseks ei pea, nt on ostnud omale telefoni (meie poolt oli tal enne telefon olemas, aga tahtis ägedamat, meie seda vajalikuks kulutuseks ei pidanud ja nii ostis oma raha eest), samuti mängukonsooli, väiksemana erinevaid legosid. Kui veel mängutoa-sünnipäevi pidasime, siis tekkis sünnipäevaraha üsna hoogsalt, samuti on lastel väike igakuine taskuraha.

Ja mitte kunagi pole ma üritanud laste raha või osa sellest endale võtta. See oleks ju varastamine. Absurdne, et seda normaalseks pead!

ikka pardifilee, tulid 3 varikontoga kiitlema.

sa ikka suudad…

0
-18
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen üles kasvatanud viis last ja mul pole kunagi pähe tulnud lastele kingitud raha omaks pidada🙄

Tunnistan, et suure pere enana on olnud ka olukordi, kus raha napib ja olen siis laste (teismeliste) käest laenanud, aga esimesel võimalusel tagastanud!

Vahet pole, kui vana laps on, ka viieaastasele saab 50€ eest osta mingi suurema ja ihaldatud asja, mitte igapäevaseid kulusid katta sellega.

Sildarude puhul on asi veidi teisiti, selleks, et tütar saaks selliseid summasid teenida, on ka isa päris palju oma aega, raha ja mõistust panustanud (see ei õigusta küll vägivalda jällegi…)

+15
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle hakkab tunduma, et siinne saripostitaja ja laste tagant varastaja on troll. Ei saa ju selliselt mõtlevat inimest päriselt olla?
Ja kuna nimetab aina proua pardifileed, siis võib-olla ongi hoopis ise pardifilee-ilus-elu.

+19
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mulle hakkab tunduma, et siinne saripostitaja ja laste tagant varastaja on troll. Ei saa ju selliselt mõtlevat inimest päriselt olla?

Ja kuna nimetab aina proua pardifileed, siis võib-olla ongi hoopis ise pardifilee-ilus-elu.

jää oma teemade juurde kas süüa kiivit koos koortega

perekoolis on 20-30 aktiivset kasutajat nagu igas teises foorumis tänapäeval.
pmst perekool on täis varikontosid kus üks kasutaja räägib 5 kasutaja eest ja siis miinustab 5 eest. see on hale, aga naised ongi haledad, sest puudub julgus olla aus.

0
-20
Please wait...
Postitas:
Kägu

pmst perekool on täis varikontosid kus üks kasutaja räägib 5 kasutaja eest ja siis miinustab 5 eest. see on hale, aga naised ongi haledad, sest puudub julgus olla aus.

Endast räägid vist, kes see teine imelik inimene viitsib endale sada kontot teha, et oma postitusi plussitamas käia. Et sa sellise tobeduse peale üldse tuled, ilmselt tähendab seda, et ise teed nii.

+16
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Endast räägid vist, kes see teine imelik inimene viitsib endale sada kontot teha, et oma postitusi plussitamas käia. Et sa sellise tobeduse peale üldse tuled, ilmselt tähendab seda, et ise teed nii.

Miks sa viitsid? Sellepärast et oled naine? Miks ma peaks tegema, ma pole ühtegi sinu posti isegi miinustanud erinevalt sinust. Näed erinevust?

0
-18
Please wait...
Postitas:
Kägu

Ma olen üles kasvatanud viis last ja mul pole kunagi pähe tulnud lastele kingitud raha omaks pidada🙄

Näiteks kui su 16-aastane küsib:
“Anna (laena) mulle palun 1000€. Sõidan sõpradega suveks Kanaaridele. Kavatsen seal ka tööd ka teha. Kui tagasi tulen, maksan tagasi.”
Annaksid?
Kui sina andsid 1000 ja tema teenis Kanaaridel 1000, siis sul ei ole õigust seda tegelikult tagasi tahta.
Teeksid kirjaliku kokkuleppe?

0
-15
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Näiteks kui su 16-aastane küsib:

“Anna (laena) mulle palun 1000€. Sõidan sõpradega suveks Kanaaridele. Kavatsen seal ka tööd ka teha. Kui tagasi tulen, maksan tagasi.”

Annaksid?

Kui sina andsid 1000 ja tema teenis Kanaaridel 1000, siis sul ei ole õigust seda tegelikult tagasi tahta.

Teeksid kirjaliku kokkuleppe?

Vaidled iseendaga juba?

+7
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma arvan ka nii, see ei saa olla keegi, kes reaalselt nii haige maailmavaatega on. Oma laste tagant varastamine on tema meelest siis normaalne ja kui sa väidad, et sa seda ei tee, siis valetad või oled lastetu?!?!?

+17
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Vaidled iseendaga juba?

Paistab mõnele niimoodi?
Ma olen oma lastega teinud erinevatel aegadel mitmesuguseid “rahalisi kokkuleppeid”.  Minu arust on see oluline osa finantshariduse ja kogemuse omandamisel.  Minu summad ei ole küll väga suured olnud, aga isegi suuremate summade korral ei oleks hakanud nendega “juriidiliselt korrektseid” kirjalikke lepinguid tegema.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Isa kindlasti nägi kohutavalt vaeva, tegi tohutut tööd laste treenimise nimel ja selleks treeninguks vajaliku raha kokku saamise nimel. Aga küsimus on selles, kui vabatahtlikult see laps kõiges selles osales. Kui laps selle treeningu käigus eluisu kaotab, nii, et tal on juba täiesti ükskõik kas ta rennisõidul end vigaseks kukub või mitte, peaasi, et isa vihast pääseda, siis on kusagil midagi ikkagi valesti läinud. Jah tippsaavutused vajavad pidevat tagantutsitamist, seda, et ei lase lapse esimese uitmõtte tagajärjel loobuda. Aga kusagil on piir, kus treenimine ja distsipliini nõudmine ei ole enam inimlikul tasemel vaid rohkem nagu vaimse vägivalla maiguga. Ma olen ennegi mõelnud, et kas need tippsportlased, kes isa käe alt tulnud on tõesti ise olnud nii edujanused ja kõik muu elus kõrvale jätnud, või on igas sellises loos paras hulk üliautoritaarset vanemlust. Mõni neist hiljem tänab isa, mõni aga nutab kaotatud noorust taga.

Elu ongi konkurents. Selleks et elus läbi lüüa, tuleb juba lapsena alustada. Jaapanis lapsed käivad juba 5 aastaselt koolis. Pigem võiks kurta need lapsed kelle vanemad lasid neil niisama olla, sest nemad täiskasvanuks saades peavad ise leidma mingi ala ja end üles töötama. Elu ei ole ju tegelikult mingi õnnemaa kus niisama naudid lapsepõlve ja siis ellu astudes ootavad ainult hüved. Tegelikult ei oota sind midagi peale vaesuse.

Kelly peaks olema õnnelik juba selles, et tal sellises vanuses on oma raha, maailmakuulsus mida teistel pole. Aga raha kipub elus käest libisema ja lõpuks on oht jääda üksikuks, siis tuleb alkohol, narkots. Poiss on ka kadunud… Perest lahti ütlemine on väga riskibisnis.

Mõnes Aasia riigis minnakse juba 3-aastaselt kooli, aga erilist arengut ikka ei ole märgata.

No arengu märkamiseks peaksid elama seal aasia riigis. Siit eestist muidugi ei märka midagi, sest sa ei kujuta ette mis konkurents on näiteks lõuna-koreas. kui laps seal kõrgkooli ei saa, siis ongi terve elu läbi, elad lihttööst. sest haridus maksab seal nii palju, aga kuna see pole tasuta nagu meil ja konkurents on meeletu, siis haritud saavad vähesed. seal noored tapavad end loogu, kuna tulevikus väljavaateid pole. metsikult kallis kinnisvara, kunagi ei saa oma kodu omada, sest ei saa hästi tasustatud töökohale. kõik see k-pop kultuur jne.

eestis elatakse ikka nii turvalist elu.

nagu tellitult artikkel https://epl.delfi.ee/artikkel/92599311/louna-korea-noored-megastaarid-murduvad-meeletu-surve-all

Räägingi kogemusest. Lõuna-Koreas minnakse kooli alles 6-aastaselt.

0
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt

Postitas:
Krissi8

Hmm..

Pealtnägija saates häiris veidi see et saatejuht ei tundunud erapooletu, tundus et mehed hoiavad kokku sellise teema puhul.

Selge on see, et Kellyt on ebaõiglaselt koheldud nii rahalises mõttes kui ka vägivaldne olukord kodus.

Sellised mehed tulebki avalikkuse ette tuua.

+6
-11
Please wait...
Näitan 23 postitust - vahemik 391 kuni 413 (kokku 413 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Sildarude lugu