Kas sul siis lapsi pole? Mäletan kui ma laps olin, siis tädi andis mulle sünnipäevaks 50 rubla, siis ema ostis mulle 5 rublase mänguasja ja ülejäänud raha võttis endale, nö minu kulude katteks. Kas ma oleks pidanud siis ema kohtusse andma, sest 50 rubla oli ometi minu kink mulle. Sinu loogika järgi on lapsevanem nagu lapse ori. Last ülalpidama peab, aga kõik mis laps teenib on tema raha. See oli nagu eriti perelik.
Ei ole selle pealegi tulnud, et lapselt tema raha tugevama õigusega ära võtta. Kõik raha mis lapsele kingitakse on siiski tema oma. Osa sünnipäevaks saadud raha on kokkuleppel lapsega läinud ka tema investeeringuteks (lisaks sellele mis ma sinna igakuiselt panen).
Ju sa siis pole lapsevanem olnud.
Ei, sellist sigadust teevad ainult teatud grupp lapsevanemaid.
Ja aru saamisega on sul ka probleeme, ta kirjutabki vastust lapsevanemana.
Perekool ongi veidrate inimeste koht. Sul on 5 aastane laps, sugulane kingib talle 50 eurot, sa siis annad lapsele 50 eurot, temaraha? Või avad talle pangakonto ja paned raha siis pangakontole? Milleks? Või siis ostad 5 euro eest mingi meelehea ja ülejäänud rahaga ostad siis riideid või vajalikke asju?
Igakord kui ma loen perekooli, siis ma loen mingi väga ebaloomulikku elustiili, lastetute fantaasiaid.
Kui sul on kolmene, siis pigem sinu variant jah, aga kui on kooliealine, siis on tal ju nagunii ju juba pangakonto? Isegi esimese klassi laps saab ju raha mõttest aru ja kogub selle või tolle jaoks. Sõbranna kuuene rääkis mulle jõulude ajal, kuidas ta peab koguma, sest tahab Just Seda suurt lego, aga see on jõuluvanale liiga kallis. Või sa ütled sellises olukorras, et “ei, mina tean paremini, mida sul vaja on”?
Meil on suguvõsas ka peresid, kes ei ela nii lahedalt ning sellest hoolimata me ei hanita lapsi sellega, et kingime 50 eurot, samal ajal, kui pere näljas on ja tal raha käest võtab, vaid siin on nüüd kaks varianti. Vanemate laste puhul kingime küll 50 eurot (rahasumma on siin kogu aeg suvaline näide, eks ole) ja hilisteismeline on võimeline juba ise otsustama, kas ostab selle abil uued saapad või püksid vms, aga sel juhul tunneb ta, et teeb otsuse ise (mitte et ema võtab raha ära ja ostab talle täpselt sama moodi saapad, sest talle on neid ju vaja). Kui on väiksem laps, siis ta saabki meilt kingiks väiksema summa, aga arutame vanematega, mida vaja on, ja aitame seda osta. Ilma last sellesse otsusesse kaasamata, sest lapsele raha pihku pista, et seda sealt uuesti ära kiskuda, oleks lihtsalt õel. Kõik, mis lapsele juba pihku saab, sinna ka jääb. Ise kasvasin samuti suhteliselt vaeses peres, nii et varem on seda süsteemi minu enda peal rakendatud.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 18 korda. Täpsemalt 16.02 22:01; 17.02 12:51; 17.02 14:02; 18.02 00:05; 18.02 10:22; 18.02 10:42; 18.02 10:59; 18.02 21:15; 18.02 21:43; 19.02 09:43; 19.02 13:15; 19.02 14:28; 19.02 14:52; 19.02 14:58; 19.02 16:12; 19.02 17:07; 19.02 17:16; 19.02 20:18;