Mina olin kuni 44a sale. Sõin kõike ja palju, eriti saiakesi jm nisujahulist. Sporti pole kunagi eriliselt teinud, kui välja arvata, et suvel sõidan veidi rattaga ja talviti käin kord nädalas või harvem tunnikese ujumas. Töö on alati olnud istuv. Peale 44a hakkasin mingil arusaamatul kombel kaalule tähelepanu osutama (enne seda oli mul täiesti ükskõik palju kaalun) ja proovisin paar kilo alla võtta. Olen 167 pikk, kaal oli olnud sinnani 65- 68 (ei ole mõtet perekoolikal hakata arvama, et olin siis ka paks – mul on hea kehaehitus, hästi pikad jalad ja kael, seega ei olnud paks :)). 44-selt hakkas vaikselt tõusma, 70- 71kg ja kinnis-ideeks sai, et see paar kilo peab maha saama, et kaalunumber peab hakkama 6-ga.
Sealt alates hakkaski kaalutõus, praegu 85kg. Olen igasugu dieete teinud, rasva söönud ilma süsikateta, jne. Pool aastat tagasi alustasin ka vahelduvpaastu, 18:6. Kevadel läks hästi, sain 10 kg maha (olin kevadel 94kg), suvel söön kohutavates kogustes jäätist ja õnneks ainult 1 kilo juurde tulnud.
Ah jaa, rasedused olid hästi noorelt, neist ei tulnud midagi juurde, kuigi ka sel ajal toitusin peamiselt saiakestest ja muust magusast. Magus ongi minu kaalu põhjus – ei suuda sellele ei öelda. Ei ole tahtejõudu, et järjest ja järjest loobuda. Olen üldse elunautija tüüp, armastan inimesi enda ümber – ei ole ennast mitte kunagi, ka 94kg-sena häbenenud.
Hetkel on plaan minna oma emotsioone vabastama Aigi Vahingu kursusele. Kõige väsitavam ongi see pidev kahekõne peas – üks hääl ütleb, et mine tee endale üks maitsev võileib köögis ja teine hääl vaidleb vastu, et ei tohi teha, kell on liiga palju. Ise siis vaatan/ kuulan toda vaidlust pealt, no milleks. Tahaks, et söök oleks lihtsalt söök, sööksin siis kui kõht on tühi, mitte siis kui külmkapis on midagi head. Ja head on seal alati ????
Võileib, spagetid, krõpsud…no ma ei saa aru, mis hea toit see on. Lihtsalt laod ennast täis… Kohe on halb olla, juba söömise ajal. Organism nõuab aina juurde, sest ta tahab aineid, mida rämpsus pole.
Minu kaal pole tõusnud, kuna käin heas restoranis ära ja siis püüan kodus sarnast toitu järele teha, Seal kasutuses täiesti tavalised asjad – liha, peekon, kartul, porgandid, seened, rammus koor, või… Ja need ained on ka minu jaoks väga head. Neist teen supi või paja või midaiganes (üpris korraliku rammususega isegi). Pole sellest rammususest paksuks läinud.
Mind aidanud ka toiduvalmistamis harjumus – ma ei lase endal kunagi näljaseks muutuda, söön pidevalt natuke. Ja väga-kvaliteetset. Mõtlen hommikul lõunasöögi ette juba ja õhtuti/poodi minnes homseid-ülehomseid sööke. Ja muudkui kokkan. Kui aastaid potist normaalse toidu (ka rammusa võtad, nohh igapäevaselt spagetid muidugi va.) ei saa paksuks minna.
Mu sõbranna samuti kogu aeg poti ääres (sur pere) – koored, võipakid, lihatükid, porgandid, kaalikad… kõige tavalisemad ained ümber ja no paksuks ei lähe lihtsalt. Kui kogu aeg kõht head toitu täis, siis võileibu enam ei taha proovida ka.
Kui organism saab ained kätte muutub söögisu iseenesest väiksemaks. Aga sa ei anna lihtsalt talle neid – krõpsu võidki sööma jääda…
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 18.10 16:30; 18.10 23:59;