Esileht Ilu Softshell riided – kiitke/laitke

Näitan 13 postitust - vahemik 1 kuni 13 (kokku 13 )

Teema: Softshell riided – kiitke/laitke

Postitas:
ActivateWindows

Kuidas on softshell materjalist riided? Kuidas seljas tunduvad siis kui on külm (talvel), tuuline, vihmane, kas hakkavad haisema? Veel midagi? Aitäh!

0
-1
Please wait...

Postitas:
caidi

Mulle ei sobi.  Kui õues soojem, siis ajab higistama ja külmaga on minu jaoks liiga külm. Veel häirib, et kui jope all on pika varukaga pluus, siis jope tõmbab  aktiivsel kasutusel pluusi varukad üles. Lastel olen ka proovinud ja neil sama, kurdavad, et liiga külm või siis higistavad. Mulle sobivad vatiinvoodriga hea hingavuse ja veepidavuse näitajatega joped rohkem.
Lisaks on softshellilt plekke raske eemaldada.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
grüüne

Minu jaoks on softhsell suveriietus, seda ei saa ju talvel kanda. Kandmisperioodiks on kevad-suvi-sügis jahedate ilmadega, aga mitte varakevadel kui lumi alles sulab või hilissügisel esimeste külmadega. Selline +10 +15 on softshelli ilm minu jaoks. +15 vbla veidi soe juba, aga kui oled mere ääres tuule käes, siis seal tuulekülm on suurem.

Tegelikult eelistan ka mina pigem kilejopet, tugevama vihmaga lausa sellist seest õhukese vatiiniga, pealt kummimaterjalist jakki.

Softshell on hea selga panna jahedatel suveöödel, jalutamiseks või lõkek ääres istumiseks. Kui juba sporti teed, siis mu meelest sellega oleks liiga palav. Talvel suusatamiseks – seda ei oska hinnata, ma ei suusata. Aga arvatavasti talvel kandmiseks sobib küll vaid siis, kui on spets spordiriietus ja kui liigud aktiivselt. Niisama talveriietuseks kindlasti ei sobi.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
elokuu

Minu jaoks on ka külm. Kuigi tuult tõeati peavad kinni aga ikkagi jahe hakkab. On olnud üks jakk. Pükstega kogemust ei ole.
Lapsest on ka kuidagi mööda läinud. Oleme ilma hakkama saanud.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Mauno

Trenni tegemiseks sobib külmema ilmaga, aga muidu ikka nagu ka eelpool öeldud, et kevad-sügisperioodil kandmiseks. Aga ka siis võib jahe hakata, kui tuulisem.

+1
0
Please wait...

Postitas:
primaka

Absoluutselt ei sobi mulle. Pluus on pärast seljas märg ja kui juhtun veel lühikeste varrukatega pluusiga olema, siis kleepuvad varrukad ihu külge. Pärast on jope seest läbimärg. Ilmselt põhjus selles, et täiesti tuulekindlad on ja õhk kohe üldse ei liigu. Mul on parkadega sama lugu, ise olen läbimärg nende sees.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
eiteakes

Lastel on olnud softshellid, sügisel niisama kandmiseks, talvel näiteks suusatamiseks. Pole higistanud, ammugi mitte haisenud (keemia järgi või märja lapi järgi või mida teemaalgataja silmas peab?). Tuult peavad, aga paigal passides tõesti soojad pole, vihma peavad ka, aga mitte päev otsa väljas olles, siis ikka ligunevad läbi.

Endal on softshell talvepüksid, mis külma ilmaga teiste pükste peale tõmban. Soojemad kui kilepüksid, samuti peavad tuult paremini. Õhemad ja kergemad kui vatiiniga suusapüksid.

Selline aktiivseks liikumiseks täiesti sobiv materjal jahedamate ilmadega, peab tuult ja kergemat vihma. Ma ütleks, et -5 – +15 (maksimaalselt) oleneb liikumise aktiivsusest ja aluskihtidest.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
bugmenot

Pmst kordan varem öeldut-raske on leida sobivat ilma selle jaoks-sooja ei anna , samas läheb üsna kiirelt umbseks-selline mõningase hingavusega kilekas. Pükstena soojast talvest jaheda kevadeni on kasutatav.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
hhiir

Softshell on mõledud pidama peamiselt tuult ja kergemat vihma kihilise riietusega. Kangas võib olla niiskuskindel, aga korrektse niiskuskindluse jaoks peaks õmblused teibitud olema.
Mina olen mitmeid softshelle lõpuni kandnud, aga väga valin tootjat. ISC omad on head olnud, The North Face, hetkel Peak Performance juurde jäänud. Lapsele sai kord ostetud üks nö toidupoe oma ja see tõesti oli enam-vähem dressipluusi eest. Ühesõnaga ostes tuleb vaadata kanga omadusi ja lõike mugavust. Olenevalt kanga paksusest saab käia kuni aastaringselt.

+1
0
Please wait...

Postitas:
svips

Kui õues soojem, siis ajab higistama ja külmaga on minu jaoks liiga külm.

Täpselt nii. Rattasõidul praeguste ilmadega annab tunda: päikese käes läheb palavaks ja ajab higistama, varjus jälle on külm.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Softshell on tuuletõke!

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

On väga suur vahe, kas osta mingi toidupoe odav softshell või Icepeak, Northface jms. Viimased on hingavad, ei aja higistama. Ja mõeldud on siiski kõige pealmise tuultpidava kihina, mitte jope asemel. Soojapidavust regulaaritakse alumiste kihtidega. Aga kes ei viitsi, siis erineva paksuse ja hea tuule-vihmakindlusega (sügis+)talve jopesid ja pükse on ka muust materjalist. Väikelastele ei ostnud ma softshell asju üleminekuriieteks, kuna ajasid higistama, aga koolilastele on sügisel softshellpüksid küll head, hoiavad tuule ja niiskuse ilusti eemal.  Õhemad talvejoped aga on parem valik kui softshelljoped, neid ei armasta ma siiani.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle on järjest rohkem meeldima hakanud – külma ilmaga pealmise kihina. Talvepükstest on ka softshell kõige rohkem kasutuses, nii mul kui lastel.

Lastel on aga praegugi hommikul kooli minnes peal (unisena kipub külm muidu naha vahele pugema) ja kui peaks tagasi tulles sadama, siis ajab asja ära, muul juhul kotis.

Lasteaiaea lõpu poole lastel juba joped olid, pükse või ammugi kombekaid mitte – veekindel ei ole, päriselt hingav ka mitte, eriti kui juhtub arvatust soojem olema.

+1
0
Please wait...

Näitan 13 postitust - vahemik 1 kuni 13 (kokku 13 )

Esileht Ilu Softshell riided – kiitke/laitke