Tere, autist! Autist? Really? Kuidas sa üldse parem oled?
Te olete paar parajaid, kumbki pole parem. Mis õigusega te terminit “autist” sõimusõnana kasutate? Olete te üldse kunagi ühtki autisti lähedalt näinud?
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Sõidame vabaks
Te olete paar parajaid, kumbki pole parem. Mis õigusega te terminit “autist” sõimusõnana kasutate? Olete te üldse kunagi ühtki autisti lähedalt näinud?
Tundub, et on mingid inimesed, kes iga asja peale tahavad oma pannidega kusagile sõita või koguneda. Ja millegipärast just autodega peab seda asja ajama.
Ma olen päris tänulik, et just autodega, kui igaüks istub oma autos, on lähikontaktide ja nakatumiste arv tõenäoliselt väiksem kui jalgsi liikudes.
Aga tegelikult saan ma aru sellest masendusest ja protestitundest, mis paljudel inimestel täna on. /…/ Aga väga-väga paljud on tõelistelt hädas. Ma usun, et paljudele ei ole see aktsioon otseselt protest piirangute vastu, vaid olukorra vastu, millega inimesed ei oska enam toime tulla.
Ma võin ka aru saada, et paljud on tõeliselt hädas. Paraku ei ole ma kuulnud, et selles aktsioonis osalejad protestiksid valitsuse liiga nõrkade abimeetmete või puuduliku sotsiaalabikorralduse vastu. Nõutakse vabadust – teha mida? Protestitakse isikuvabaduste piiramise vastu. Aga ei nõuta abi ega ei protestita hätta jätmise vastu. Ei nõuta – nagu sellel sinu tuttaval perel vaja oleks – toimetulekutoetust ega üüritoetust. Nõutakse hoopis midagi muud.
Vabaduse eest – järgides “esilolli”, kes kirjutab ette mis kell ja mis päev koguneda, mida riputada oma autole ja mis marsruuti tohib sõita.
Kes see esiloll on siis?
Inimesed on väsinud, neil on kõrini kõikidest neist piirangutest ja nad suhtuvad asjasse loogiliselt- haigused ja viirused on kogu aeg olnud, inimesed pole surematud! Küll aga tahaks niikaua, kui elu on, elada normaalselt, käia kontserdil, poes, külas, sünnipäevi pidada, korraladada kogukonnaüritusi… Elu on alati seotud riskiga, olgu see siis viiruserisk, või risk jääda mõne roolijoodiku auto alla näiteks. Tulemus on sama- viiruse puhul enamasti isegi lihtsam-paar nädalat kehva enesetunnet kui auto alla jäänuna võib jääda sageli eluks ajaks vigaseks.
Ma loodan väga, et see üritus oli nüüd tõesti märk sellest, et ka kõige orjameelsematel lambamentaliteediga ning end järjest “pügada” ja lollitada laskvatel eestlastel on mõõt täis saanud.. Kuigi jah, vaadates eelnevaid kommentaare, peaks pettuma..
Tead, see retoorika ei tööta enam! See on labane ja madal, igav ja aegunud. Rumal ka.
Ma korjaks need kõik kokku ja saadaks haiglasse hooldajateks.
Jumal hoidku, lõpeta selliste ideede genereerimine! Ma töötan hooldajana, me oleme hädas nendegagi, kes siiralt vabatahtlikuks tulevad ja siis jalus koperdavad – ilma igasuguse erialase ettevalmistuseta. Tõsiselt arvate, et hooldjatöö on kraavikaevamine või midagi sellist? Me töötame ikkagi inimestega.
Need pooletoobised saaksid ehk haigla riidehoius hakkama, kui sealgi (pikad numbrikombinatsioonid ikkagi).
Kui inimene kujundlikust kõnest aru ei saa ja kõike sõna-sõnalt võtab (ja siis ka veel valesti), siis ta päris norm-intellektiga ei ole. Nimeta, kuidas tahad.
Kui inimene kujundlikust kõnest aru ei saa ja kõike sõna-sõnalt võtab (ja siis ka veel valesti), siis ta päris norm-intellektiga ei ole. Nimeta, kuidas tahad.
Kui inimene ei vaevu endale enda poolt loobitavate sõnade tegelikku tähendust selgeks tegema, siis on see inimene tahtlikult loll ja see on palju hullem, kui olla muudel põhjustel normist erineva intellektiga. Palun loe autismi kohta, sa vabatahtlik ignorant: https://aspiyhing.wordpress.com/mis-on-autism-mis-on-aspergeri-sundroom/mis-on-autism-nick-walker/
Kui sa muidugi üldse oled suuteline nii pikka teksti süvenema. Sarkasmist sa ise igatahes aru ei saa, kujundliku kõne lipukest pole sul nüüd ka mõtet lehvitada.
Ma korjaks need kõik kokku ja saadaks haiglasse hooldajateks.
Jumal hoidku, lõpeta selliste ideede genereerimine! Ma töötan hooldajana, me oleme hädas nendegagi, kes siiralt vabatahtlikuks tulevad ja siis jalus koperdavad – ilma igasuguse erialase ettevalmistuseta. Tõsiselt arvate, et hooldjatöö on kraavikaevamine või midagi sellist? Me töötame ikkagi inimestega.
Need pooletoobised saaksid ehk haigla riidehoius hakkama, kui sealgi (pikad numbrikombinatsioonid ikkagi).
Ma ei tea… Meil on seal päris asised memmed. Sellised, kes suudavad vajadusel maski kandmist ka meelde tuletada.
Ja koristaja-ametit pole ka mõtet soovitada, haiglas on koristamistöödele kõrgendatud nõudmised.
2 tuttavat käisid. Ühel on õde medõde ja teisel ema medõde. Pole sõnu…
Facebookis hõiskab Valgus võidab. Eestimaa ja meie Rahvas saagu vabaks.
Inimesed on väsinud, neil on kõrini kõikidest neist piirangutest ja nad suhtuvad asjasse loogiliselt- haigused ja viirused on kogu aeg olnud, inimesed pole surematud! Küll aga tahaks niikaua, kui elu on, elada normaalselt, käia kontserdil, poes, külas, sünnipäevi pidada, korraladada kogukonnaüritusi… Elu on alati seotud riskiga, olgu see siis viiruserisk, või risk jääda mõne roolijoodiku auto alla näiteks. Tulemus on sama- viiruse puhul enamasti isegi lihtsam-paar nädalat kehva enesetunnet kui auto alla jäänuna võib jääda sageli eluks ajaks vigaseks.
Ma loodan väga, et see üritus oli nüüd tõesti märk sellest, et ka kõige orjameelsematel lambamentaliteediga ning end järjest “pügada” ja lollitada laskvatel eestlastel on mõõt täis saanud.. Kuigi jah, vaadates eelnevaid kommentaare, peaks pettuma..
Kas meedikutel on ka õigus normaalselt elada? Sina käid kontserdil, nemad rabavad 24/7 kile all higistades, joomata, pissimata, sügamata, kärnas nahaga tööd teha. Vahelduseks saab surnutel silmi kinni vajutada…
Mingit vastuaktsiooni oleks vaja, nagu UKs oli “clap for carers” eelmine kevad. Et näidata, et tegelikult valdav enamus inimesi mõistab ja hindab meedikute panust. Väga suur masendus tuli Tartust seda pilti nähes, kus alarmsõidul kiirabiauto nende töllide kogunemisest mööda sõitis. Mida need meedikud see hetk hinges tunda võisid…
Meie “häda” ongi, et targad ja hea südamega inimesed on liiga tagasihoidlikud, mistõttu igasugused oma peaga mõtlejad paistavad rohkem silma.
eks paljudel on raske ka. Aasta tagasi tulid piirangutega koos toetused, nüüd päikesetõusu seelikud mökutavad ja mökutavad.
Kas meedikutel on ka õgus normaalselt elada? Sina käid kontserdil, nemad rabavad 24/7 kile all higistades, joomata, pissimata, sügamata, kärnas nahaga tööd teha. Vahelduseks saab surnutel silmi kinni vajutada…
Samuti on minul ja minu lähedastel õigus elada nii, et mingid idioodid meid ei nakata.
Kahjuks ei suuda need protestijad näha, et ka teistel on õigused. Samuti ei ole nad võimelised nägema seoseid oma käitumise ja tagajärgede vahel. Keeravad käki kokku ja süüdistavad oma õnnetustes ja hädades teisi.
Minu FB sõpradest on 6 inimest antud üritusega liitunud.
Mis nime all see on fb?
Maskide, QR koodide, immuunpasside ja kiipide vaba ning eluterve Eesti
Uskumatu seltskond on seal.
Olukorras, kus haiglad on ääreni täis, korraldada selline üritus. Sõnatuks võtab. See on riigilipu rüvetamine.
Selliste idiootide vastu aitab ainult vanemat sorti kaitsetorudega maastur. Hakkad tagant hooga tulema ja lööd terve rea kahte lehte laiali. Veel parem oleks mõne sahaautoga läbi kolonni panna. Võtaks idiootide “protestimise” isu paariks kuuks ära. Ega need dadyfuckerid niisama selgitustest või vestlusest politseis aru saa.
eks paljudel on raske ka. Aasta tagasi tulid piirangutega koos toetused, nüüd päikesetõusu seelikud mökutavad ja mökutavad.
Aasta tagasi kasutati neid toetusi ka julmalt ära. Näidati kunstlikult tekitatud käibelangusi, pandi ettevõtteid kinni, kuigi oleks saanud tööd teha jne. Nüüd toetused tulevad aga petturid seda ei saa.
Tänasel meeleavaldusel osales inimene, kes pidanuks kodus isolatsioonis olema, kuna on koroona positiivne. Üks jäi vahele aga seal võis selliseid rohkem olla.
Kas mul on neist kahju, et neil on raske? Ega ikka ole küll. Korraldajad saavad ka trahvid peale ja mul pole neist kahju. Kuna nende käitumise tagajärjel võivad tulla veelgi rangemad piirangud, siis mul pole kahju mitte ühestki meeleavaldusel osalejast, mitte ühestki koroona vastast soga jagavast inimesest. Mind üldse ei huvita kui raske neil on, sest tead mis…arstidel on ka raske, õdedel on ka raske, peredel kelle lähedased on haiglas on ka raske, haigetel, kes ei saa vajalikku ravi pandeemia tõttu on ka raske. Ja koroona eitamine, valede levitamine, kusagil EMOdes ja haiglakoridorides luusimine EI AITA seda olukord paremaks muuta. Kõik need idioodid muudavad olukorra halvemaks, mitte paremaks.
Selliseid aktsioone on seelikute valitsusel vaja nagu õhku. See juhib nende valeotsustelt tähelepanu kõrvale. Iga päev uus skandaal! Küll see 14-aastase suhe treeneriga, siis tänane aktsioon. Eks homme-ülehomme tuleb jälle midagi, kuhu peale rahvas oma viha valada saab. Seda ei märka keegi, et “Eesti on avatud” ehk siis väikefirmad saavad laksu, aga rahvas pidutseb ja reisib samamoodi edasi.
Ma ei imestaks, kui salaja said vabakssõitjate ninamehed mingit toetust kuskilt kõrgemalt.
Minu FB sõpradest on 6 inimest antud üritusega liitunud.
Mis nime all see on fb?
Maskide, QR koodide, immuunpasside ja kiipide vaba ning eluterve Eesti
Uskumatu seltskond on seal.
Olukorras, kus haiglad on ääreni täis, korraldada selline üritus. Sõnatuks võtab. See on riigilipu rüvetamine.
Sa ise nägid ääreni täis haiglad?
vaatasin, et üks mu tuttav on osalenud. nägemist, vana sõber ja hüvasti koostöö ettevõttega, kus ta töötab ja mis on kaua olnud meie koostööpartneriks -Avaeksperdid Oü!
Tegelikult mulle meeldiks, kui kuskil oleks avaldatud list nendest kohtadest, kus need inimesed töötavad, kes sellest üritusest osa võtsid, et oskaks tulevikus neid kohti vältida. Sorry, aga kui sa teiste inimeste tervisest ei hooli ega suuda töötada selle nimel, et me koos sellest koroonaperioodist kiiresti väljuks, siis mina seda kohta enda rahaga toetada ka ei soovi.
Minu tuttav, kes töötab medõena, teeb praegu iga päev 10-tunniseid tööpäevi, seda enda pere ja väikeste laste kõrvalt.
Ma töötan toidupoes ja teen 12-tunniseid tööpäevi. Tegelikkuses ei saa peale poe sulgemist nagunii kohe koju ja tööle jõuan ka siiski enne poe avamist, seega keskmiselt tuleb tööpäeva pikkus sisuliselt peaaegu 13h…
/protestimas ei käinud, kuigi kannan kõik need 13h ka maski.
5G vandenõust olen kuulnud aga mis neil nüüd QR koodide vast on ? Need on eksisteerinud juba suure hulga aastaid. Kas keegi oleks nii hea ja selgitaks kuidas need QR koodid mulle pahad on, tean siis hoiduda.
Tegelikult mulle meeldiks, kui kuskil oleks avaldatud list nendest kohtadest, kus need inimesed töötavad, kes sellest üritusest osa võtsid, et oskaks tulevikus neid kohti vältida. Sorry, aga kui sa teiste inimeste tervisest ei hooli ega suuda töötada selle nimel, et me koos sellest koroonaperioodist kiiresti väljuks, siis mina seda kohta enda rahaga toetada ka ei soovi.
Soome ehitajad ja täiskohaga emmed. Üks, kelle ära tundsin töötab nt. mingis umbluu- koolis. Üks oli KE poliitik. Mis tähtsatel kohtadel töötajaid sa sealt ikka loodad leida.
Meil on vaja Nõiajahi seadust. Legaalsel moel, seaduse poolt määratud raamides, peab olema võimalik nõiajahti korraldada.
Aga tegelikult saan ma aru sellest masendusest ja protestitundest, mis paljudel inimestel täna on. /…/ Aga väga-väga paljud on tõelistelt hädas. Ma usun, et paljudele ei ole see aktsioon otseselt protest piirangute vastu, vaid olukorra vastu, millega inimesed ei oska enam toime tulla.
Ma võin ka aru saada, et paljud on tõeliselt hädas. Paraku ei ole ma kuulnud, et selles aktsioonis osalejad protestiksid valitsuse liiga nõrkade abimeetmete või puuduliku sotsiaalabikorralduse vastu. Nõutakse vabadust – teha mida? Protestitakse isikuvabaduste piiramise vastu. Aga ei nõuta abi ega ei protestita hätta jätmise vastu. Ei nõuta – nagu sellel sinu tuttaval perel vaja oleks – toimetulekutoetust ega üüritoetust. Nõutakse hoopis midagi muud.
Mitte mingit maskivastasust ega koroonaeitust ma isiklikult selles ürituses ei märganud, nii vähemalt tundus. Pigem justkui seisti vabaduse eest. Mitte osade inimeste vaid kõigi tegelikult. Sõitsime ka natuke linnavahel. Teadsin üritusest ja tahtsin näha, kas keegi ka osaleb. Mingil hetkel oli linn täis lippudega autosid. Meeletu rodu. Siis ma vaatasin, et issand jumal kui palju inimesi on tulnud välja. Neid oli lihtsalt igal pool. Kas saab olla, et meeletu hulk inimesi on hakanud “lamemaalaseks”. Nägin neid autosid ja sees inimesi, keda paistis igas vanuses ja nad liiklesid väga viisakalt. Niisugune mulje jäi ja nii tundus.
Sain aru et üritus vist oli ülemaailmne. Ka Eestis päris mitmes linnas. Ei taha oma kommentaariga kellelegi halba ja vabandan kui see kedagi solvata või häirida võiks.
Maailmas on palju stressi kahjuks.
aga vaata sealt grupist, kes su tuttavatest käis ja pane töökoht siia üles. ma arvan et ka teised tahaksid lamemaalaste ja poolearuliste firmasid vältida.
vaatasin, et üks mu tuttav on osalenud. nägemist, vana sõber ja hüvasti koostöö ettevõttega, kus ta töötab ja mis on kaua olnud meie koostööpartneriks -Avaeksperdid Oü!
Kui igaüks oma ära tuntava tuttava töökohagi siis kirjutab on ka juba suur asi.
Naeruväärne, seal QR-grupis võrdleb see lollikari tänast Hirvepargi miitinguga. 😂 On alles egod. Lisaks topivad pilte enda kogunemisest lauluväljakul, mõnusasti külg-külje kõrval EKRE-liikme kõnet kuulamas.
Kui igaüks oma ära tuntava tuttava töökohagi siis kirjutab on ka juba suur asi.
mingi pealekaebajate mentaliteet? kiusame rahumeelseid inimesi ja halvustame endast erinevaid vaateid?
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Sõidame vabaks