Esileht Ajaviite- ja muud jutud Sõiduki kerjamine oma perele

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 83 )

Teema: Sõiduki kerjamine oma perele

Postitas:
Kägu

Viimase kuu jooksul näen FB-s ringlemas juba teist kuulutust, kus pered paluvad abi suure auto või väikebussi soetamiseks. Jutt on umbes selline, et vana auto on meie suurele perele kahjuks väikseks jäänud või katki läinud ja nüüd on eluvajalik uus muretseda. Ühes videos hakkavad lausa lapsukesed järjepanu selgitama, miks just nende perel seda sõidukit vaja on.  Tean, et mind ei sunni keegi annetama, aga minu meelest on see ikkagi puhas kerjamine ja laste kasutamine haleduse tekitamiseks on lame. Meie perel ei olegi autot, ei tuleks selle pealegi, et peaks hakkama seda teistelt inimestelt välja kauplema.

+84
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

imelik. ei usu neid autosoovijaid.

meil seisis üks auto (vajas uut ülevaatust) hoovil niisama ligi kolmveerand aastat, keegi ei tahtnud, ei tasuta ega raha eest. siis võtsime romulatest hinnapakkumised ja lõpetas oma elupäevad romulas (ise sõitis sinna omal jõul)

+6
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

meil seisis üks auto (vajas uut ülevaatust) hoovil niisama ligi kolmveerand aastat, keegi ei tahtnud, ei tasuta ega raha eest. siis võtsime romulatest hinnapakkumised ja lõpetas oma elupäevad romulas (ise sõitis sinna omal jõul)

Käinud siis ise ära seal ülevaatusel, kui ta sealt läbi ei saa, siis ei tohi sellisega ju sõita ja mis sellisest kasu. Kui on vaja suuremahulist remonti, siis selleks ei pruugi inimestel raha olla. Kui aga saab ülevaatuse tehtud, siis oleks ilmselt ka keegi ära ostnud, kui oleksid kuulutuse üles pannud. Kellele sa pakkusid üldse, kuidas keegi oleks saanud selle vastu huvi tunda? Kui aga oli lootusetu ront, millega ei saa enam sõita, siis ongi ju õige romulasse viia.

+16
-9
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Nägin ka seda, kus lapsed olid kerjavankri ette rivistatud oma haledate hüüdlausetega.

kahe täiskasvanuga pere ka siis ei suuda endale ise autot osta?

+51
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Mulle käivad sama palju närvidele igasugused “ökoinimesed” ja taaskasutuse fännid, kes saavad ise korralikku palka, aga panevad FB-sse kuulutusi, et kellel on seisma jäänud pliit (külmkapp, voodi, jalgratas, uisud jne), siis too meile, me anname talle oma peres uue elu vmt. Ma ei suudaks elu sees niimoodi südamerahuga teiste kulul elada ja endale asju manguda.

+26
-33
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ühel mehel oli kombeks kirjutada kallimate autode müüjatele, et kas saaksite oma auto meie perele anda. Väidetavalt kirjutas just kallimate autode müüjatele, sest nad on rikkamad ja ehk on neil võimalik, odava auto müüjal ilmselt pole. Ajuvaba 😀 Kolmele naisele meie beebigrupist kirjutas (beebigrupis tuli teemaks).

+15
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

No aga mida seadus ütleb? Kas pere pärast peaks olema mures või peaks olema hoopis rõõmus. Kas annetusi tohib vastuvõtta, kas annetada üldse tohibki. Seadust on ikka vaja, muidu on häiriv, muidu on solvav. Nüüd ei teagi mida tegema peaks.

+1
-19
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oehh, oskad sa öelda, kui antakse teada, et meie printsessil on vaja oma tuba, elame 1-toalises korteri, aga korter võiks olla suurem, kuna varsti sünnib perre teine laps. Miks peaks mind, kui üürileandjat, kes soovib saada üüritulu, mõjutama see, et üürimisel antakse teada, et peres on 2 last, üks puudega ja kohe sündimas kolmas, hea oleks kui elamine on täiesti möbleeritud koos kogu tehnikaga, kuna perel endal midagi ei ole – üüri aga hakkame maksma, kuna saame toimetulekutoetust.

+37
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Hirmus. Inimesed paljunegu ikka võimalusi mööda. Mis mõttes saadakse rohkem lapsi kui transportida jõutakse, kus on loogika? Kas enne üldse asju läbi ei mõelda? Sõitku liinibussiga, sinna ikka mahuvad ära!

+35
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siia see koer maetud ongi. Ülevaatuselt läbisaamine (eelnev vajalik remont) võib olla kallim kui ostetav auto. Otsisin kevadel autot lapsele sõidu õppimiseks ja ülevaatusega autot. Alla 400 € saada ei olnud. Vaevalt, et romula üle 200 eriti maksab.

+6
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ühele andekate lastega perele mina annetasin heal meelel!

+2
-26
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle käivad sama palju närvidele igasugused “ökoinimesed” ja taaskasutuse fännid, kes saavad ise korralikku palka, aga panevad FB-sse kuulutusi, et kellel on seisma jäänud pliit (külmkapp, voodi, jalgratas, uisud jne), siis too meile, me anname talle oma peres uue elu vmt. Ma ei suudaks elu sees niimoodi südamerahuga teiste kulul elada ja endale asju manguda.

Ja muidugi. Palju parem on kui need seisma jäänud asjad lähevad otse prügi mäele ja iga üks ostab endale jälle uue asja eks. Pea asi, et “teiste kulul” midagi ei saaks. Aga sa müü maha siis need kasutatud asjad kui ei taha tasuta anda. Või on see kah “teiste kulul” kui keegi odavamalt ostaks kui uue?

+20
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

minu meelest on see ikkagi puhas kerjamine ja laste kasutamine haleduse tekitamiseks on lame. Meie perel ei olegi autot, ei tuleks selle pealegi, et peaks hakkama seda teistelt inimestelt välja kauplema.

Kerjamine pole ju keelatud.
Ja lapsi, vigastusi, invaliidsust jne on juba 3000 aastat ära kasutataud, et paremini kerjata ja annetajates kaastunnet äratada.

See, mille peale sina tuled või ei tule, ei puutu asjasse, sina ei pea olema nagu need seal.
Aga käitud küll nagu sul interneti haldamiseks mingeid nuppe arvutil ei oleks. (sulgemine, edasi- ja tagasiliikumine jne)
Vastasel korral jätad endast mulje, et tasuta auto vastu poleks sinulgi mitte midagi, lihtsalt ei julge ise nahaalne olla.

+1
-23
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

minu meelest on see ikkagi puhas kerjamine ja laste kasutamine haleduse tekitamiseks on lame. Meie perel ei olegi autot, ei tuleks selle pealegi, et peaks hakkama seda teistelt inimestelt välja kauplema.

Kerjamine pole ju keelatud.

Ja lapsi, vigastusi, invaliidsust jne on juba 3000 aastat ära kasutataud, et paremini kerjata ja annetajates kaastunnet äratada.

See, mille peale sina tuled või ei tule, ei puutu asjasse, sina ei pea olema nagu need seal.

Aga käitud küll nagu sul interneti haldamiseks mingeid nuppe arvutil ei oleks. (sulgemine, edasi- ja tagasiliikumine jne)

Ja sina käitud, nagu kuuluks internet sulle, ning kasutad seda oma verbaalse kõhulahtisuse väljaplurtsatamiseks iga suvalise nurga peal.

+19
-2
Please wait...
Postitas:
Kägu

Oehh, oskad sa öelda, kui antakse teada, et meie printsessil on vaja oma tuba, elame 1-toalises korteri, aga korter võiks olla suurem, kuna varsti sünnib perre teine laps. Miks peaks mind, kui üürileandjat, kes soovib saada üüritulu, mõjutama see, et üürimisel antakse teada, et peres on 2 last, üks puudega ja kohe sündimas kolmas, hea oleks kui elamine on täiesti möbleeritud koos kogu tehnikaga, kuna perel endal midagi ei ole – üüri aga hakkame maksma, kuna saame toimetulekutoetust.

Kahju, et inimesed ei tea seda, et kui nii öeldakse – meie printsessil on vaja… mida tahes, siis sellel on vastupidine efekt. Just ei tahaks anda. Imearmsatele ega printsessidele ega kuningannadele. Sellise jutuga on minu jaoks tavaliselt ka prioriteedid erinevad.

Selle kohta arvan nii, et kui nad on suured taaskasutajad, kes ei poolda alati uute ostmist ja kasutavad neid ise, siis polegi hullu. Lihtsalt ka veidrat juttu pol vaja ajada, see samuti peletab hoopis. Tasuta kasutatud asju antakse igal pool ära ja kõik nende kasutajad pole hipid ega ökod ka. Ma olen ka elus seda palju teinud, riideid siiani, mööbel ka. Ma ei nuru neid muidugi ja pole seda ka teinud.

+16
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nende taaskasutajatega meenub alati Petrone, kes kirjutas suisa artikli sellest, kuidas ta käib inimestel külas ja siis hindab neid selle põhjal, mida ta kraanikausi all näeb (kui hästi või halvasti seal prügi sorteeritakse). Ise lendas igal aastal vähemalt kaks korda edasi-tagasi USA vahet + lapsi oli neil kaks või kolm – see lastetu sõber, kellel sa külas käid, võib iga päev kas või neli kilekotti osta ainult pähe tõmbamiseks ja bensiininuusutamiseks, ta ökoloogiline jalajälg ei jõua iialgi sulle ligilähedalegi, nii et äkki tegeleks oma asjadega.

+42
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja muidugi. Palju parem on kui need seisma jäänud asjad lähevad otse prügi mäele ja iga üks ostab endale jälle uue asja eks. Pea asi, et “teiste kulul” midagi ei saaks. Aga sa müü maha siis need kasutatud asjad kui ei taha tasuta anda. Või on see kah “teiste kulul” kui keegi odavamalt ostaks kui uue?

Mina viin oma seisma jäänud asjad taaskasutusse (riided näiteks Humana konteinerisse jne) või annan ära. Ja ise hangin samuti mitmeid asju kas taaskasutuspoodidest või kui keegi pakub oma vana asja, mis mulle sobib. Mulle ei meeldi lihtsalt see mangumine. Kui sa tahad tasuta voodit, siis mine ja leia see vastavast poest, mitte ära mangu oma sõpradelt, et need oma voodi sulle annaks.

+19
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nende taaskasutajatega meenub alati Petrone, kes kirjutas suisa artikli sellest, kuidas ta käib inimestel külas ja siis hindab neid selle põhjal, mida ta kraanikausi all näeb (kui hästi või halvasti seal prügi sorteeritakse). Ise lendas igal aastal vähemalt kaks korda edasi-tagasi USA vahet + lapsi oli neil kaks või kolm – see lastetu sõber, kellel sa külas käid, võib iga päev kas või neli kilekotti osta ainult pähe tõmbamiseks ja bensiininuusutamiseks, ta ökoloogiline jalajälg ei jõua iialgi sulle ligilähedalegi, nii et äkki tegeleks oma asjadega.

No need suured öko inimesed ongi sellised, karjuvad taaskasutamisest, prügi sorteerimisest ja siis lendavad puhkusele Kreekasse ja see on normaalne.

Petronel lendas katus juba mitu aastat tagasi kui ta Indiasse läks kivisid otsima ja mediteerima. Oli normaalne pere, laste isa kolis siia elama isegi ja siis nii

+22
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja need on need lapsed keda ikka toetama peaks, sest tulevikus maksumaksjad ja meie pension ja kogu see muu pläma mida ikka kuulda on olnud. Maksumaksjad my a…. Selliseid treenitakse nagu näha maast madalast manguma ja kerjama. See et minusugused õpetavad oma lastele, et sul on täpselt nii palju või nii vähe kui ise teenida suudad, teeb neile ilmselt ainult nalja. Jälk.

+22
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõlab nagu Tähismaad.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mu tuttav perekond tegi hiljuti FB-sse autoraha kogumise postituse. Ma ei tea, võib-olla see ongi üks neist postitustest, mis teemaalgatajat torkasid. Kui jah, siis minu meelest teeb teemaalgataja neile ülekohut, sest ta vaatab asju ainult oma kitsa mätta otsast.
Sellel konkreetsel perel ei ole autot vaja mitte selleks, et toidupoe vahet kärutada ja lapsi kooli ja lasteaeda vedada, vaid nad käivad üle Eesti kontserte andmas. Teemaalgataja mõtleb vist, et võtku aga pillid ja lapsed kaenlasse ja ronigu bussi või rongi peale? Või mismoodi ta seda ette kujutab?
Ja neil oli auto olemas. Oli, kuni põder sellele ette jooksis.
Ma ei tea, mu meelest nad ei kerja. Ütlevad ju otse välja, et toetagu vaid need, kes tõesti tahavad seda teha. Neil on lai tutvusringkond ja nad ise on väga abivalmid – üsna loogiline, et sõbrad-tuttavad tahavad neid aidata.
Muide, see on esimene kord, kui nad niimoodi midagi küsinud on. Nad on alati ise hakkama saanud ja pigem veel teisigi toetanud. Olgu, jah, kunagi oli neil üks plaat Hooandjas, aga selle jaoks see Hooandja ju mõeldud ongi.

Huvitav, kui palju siin on neid, kes kunagi kandsid Mallukale arvuti ostmiseks raha? Mäletatavasti läks tal arvuti katki ja ta leidis, et kuna tal on nii palju lugejaid, siis võiks iga lugeja annetada euro või paar, et ta saaks osta uue arvuti ja blogi kirjutamist jätkata. Ja talle kantigi raha. Sest ta blogi jälgijad tahtsid, et ta kindlasti kirjutamist jätkaks. Ma ei mäleta, kas keegi julges seda kuskil kerjamiseks nimetada.
Selle pere rahakogumine on mu meelest analoogne: toetagu need, kes tahavad, et nad saaksid oma kontserte jätkata.

+11
-34
Please wait...
Postitas:
Kägu

Kõlab nagu Tähismaad.

Polegi neist väga ammu midagi kuulnud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mu tuttav perekond tegi hiljuti FB-sse autoraha kogumise postituse. Ma ei tea, võib-olla see ongi üks neist postitustest, mis teemaalgatajat torkasid. Kui jah, siis minu meelest teeb teemaalgataja neile ülekohut, sest ta vaatab asju ainult oma kitsa mätta otsast.

Sellel konkreetsel perel ei ole autot vaja mitte selleks, et toidupoe vahet kärutada ja lapsi kooli ja lasteaeda vedada, vaid nad käivad üle Eesti kontserte andmas. Teemaalgataja mõtleb vist, et võtku aga pillid ja lapsed kaenlasse ja ronigu bussi või rongi peale? Või mismoodi ta seda ette kujutab?

Ma ei tea, mu meelest nad ei kerja. Ütlevad ju otse välja, et toetagu vaid need, kes tõesti tahavad seda teha. Neil on lai tutvusringkond ja nad ise on väga abivalmid – üsna loogiline, et sõbrad-tuttavad tahavad neid aidata.

Muide, see on esimene kord, kui nad niimoodi midagi küsinud on. Nad on alati ise hakkama saanud ja pigem veel teisigi toetanud. Olgu, jah, kunagi oli neil üks plaat Hooandjas, aga selle jaoks see Hooandja ju mõeldud ongi.

Huvitav, kui palju siin on neid, kes kunagi kandsid Mallukale arvuti ostmiseks raha? Mäletatavasti läks tal arvuti katki ja ta leidis, et kuna tal on nii palju lugejaid, siis võiks iga lugeja annetada euro või paar, et ta saaks osta uue arvuti ja blogi kirjutamist jätkata. Ja talle kantigi raha. Sest ta blogi jälgijad tahtsid, et ta kindlasti kirjutamist jätkaks. Ma ei mäleta, kas keegi julges seda kuskil kerjamiseks nimetada.

Selle pere rahakogumine on mu meelest analoogne: toetagu need, kes tahavad, et nad saaksid oma kontserte jätkata.

Kuidas see kontsertide andmine nii väga oluline ja vajalik on? Ikka puhas oma lõbu ju.

Ma saan aru, kui kunagi koguti raha invatakso jaoks, et see juht saaks teisi inimesi arstile jms kohta sõidutada.

+29
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuidas see kontsertide andmine nii väga oluline ja vajalik on? Ikka puhas oma lõbu ju.

Ma mõtlesin, et ikka raha teenivad sellega. Aga olen nõus, et endale küll ei meeldiks oma lapsi rivvi panna ja autot hakata küsima. Paari tuhandega saab sõitva auto ju osta küll  ja ise võtaks siis laenu, kui see oleks hädavajalik ost ja raha poleks.

+17
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sellel konkreetsel perel ei ole autot vaja mitte selleks, et toidupoe vahet kärutada ja lapsi kooli ja lasteaeda vedada, vaid nad käivad üle Eesti kontserte andmas. Teemaalgataja mõtleb vist, et võtku aga pillid ja lapsed kaenlasse ja ronigu bussi või rongi peale? Või mismoodi ta seda ette kujutab? Ja neil oli auto olemas. Oli, kuni põder sellele ette jooksis.

Kas nad annavad kontserte kogu perega? Tasuta? Eelmisel autol kindlustust polnud?

Kui tõesti tasuta esinevad kogu perega, siis jääb kontsert ära kui pole võimalik kohale sõita või siis võtavad rendiauto, ühe päeva rent ei tohiks ju nii hirmus kallis olla. Kindlustus peaks ka korvama auto jääkväärtuse, uue samaväärse sissemakseks vast piisaks.

+21
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Irja sai mingi aasta tagasi kolmanda lapse. Ilmselt pole enam sellist vaba aega nagu vanasti.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See kontserdijutt ei ole küll argument. Kui kontserditulu eest endale transporti lubada ei saa (nt esinema sõitmiseks suurema bussi rentimist vmt), siis tuleb muudmoodi oma hobiga tegeleda. Andku või veebis neid kontserte.

Igasugu abipalujaid on väga palju ja kui tuleb valik teha, kas toetan vähiravifondi või lastefondi mõne haruldase haigusega lapse ravimiseks või mõnda üksikut vanainimest, kes kasvatab lapselast vmt. Ja kui juba toetad seda ja teist, siis lõpuks sellised abipalujad, kes päriselt abi ei vajagi, vaid loodavad midagi kergelt saada, mõjuvad negatiivselt, sest nemad tõesti võiks ise hakkama saada. Nii palju on inimesi, kes on tõeliselt hädas.

+25
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nägin ka seda, kus lapsed olid kerjavankri ette rivistatud oma haledate hüüdlausetega.

kahe täiskasvanuga pere ka siis ei suuda endale ise autot osta?

See kommentaar on siin absoluutselt konteksti väline ja solvav ning on hämmastav, et nii paljud sellega kaasa lähevad. Antud videoüleskutse puhul on tegemist väga tuntud ja tunnustatud muusikute perega, kelle ootamatu autoõnnetus võttis neilt võimaluse teha seda, mida nad on harjunud tegema -kontserte andma, tv -saadetes esinemas käima jm. St. tegemist ei olnud mingisuguse aktsiooniga, et vanemad ei suuda oma autot osta, vaid pigem sõpradele, fännidele suunatud üleskutsega, et nad saaksid kiiremas korras oma tegevust jätkata. St see oli pigem nagu Hooandja projekt, mitte miski “raha kerjamine” . Muusikute ja laululaste ringkondades mõjus konkreetse õnnetuse teade sarnaselt, kui Koit Toome või Nublu oleks oma autost ilma jäänud ja pidanud seetõttu turnee katkestama. 🙂 Aga, kes teab, see teab. Igatahes konkreetne pere on paljude meelest ühe ideaalse perekonna musternäidis sellest, kuidas ühes suurperes saab olla nii suur kokkukuuluvustunne, nii palju üliandekaid lapsi ning vanemad, kes on 100%  oma lastele pühendunud ja loovad koos niivõrd toredat muusikat.

+5
-24
Please wait...
Postitas:
Kägu

Muusikute ja laululaste ringkondades mõjus konkreetse õnnetuse teade sarnaselt, kui Koit Toome või Nublu oleks oma autost ilma jäänud ja pidanud seetõttu turnee katkestama.

Sa ikka vaata ka, kellega võrdled. Toome ja Nublu saaks endale mitu autot asemele osta või nad rendiks auto vms, iialgi ei hakkaks need inimesed kellegi käest midagi küsima. Nublu rahalist seisukorda nii täpselt ei tea, aga Toome on elu lõpuni rikas isegi kui enam midagi ei teeks. Nii saamatud poleks kumbki, et õnnetuse pärast turnee katki jääks.

+18
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõlab nagu Tähismaad.

Aga mis perekonnast tegelikult jutt käib?

+2
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 83 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Sõiduki kerjamine oma perele