Esileht Ajaviite- ja muud jutud Sõiduki kerjamine oma perele

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 83 )

Teema: Sõiduki kerjamine oma perele

Postitas:
Kägu

Nägin ka seda, kus lapsed olid kerjavankri ette rivistatud oma haledate hüüdlausetega.

kahe täiskasvanuga pere ka siis ei suuda endale ise autot osta?

See kommentaar on siin absoluutselt konteksti väline ja solvav ning on hämmastav, et nii paljud sellega kaasa lähevad. Antud videoüleskutse puhul on tegemist väga tuntud ja tunnustatud muusikute perega, kelle ootamatu autoõnnetus võttis neilt võimaluse teha seda, mida nad on harjunud tegema -kontserte andma, tv -saadetes esinemas käima jm. St. tegemist ei olnud mingisuguse aktsiooniga, et vanemad ei suuda oma autot osta, vaid pigem sõpradele, fännidele suunatud üleskutsega, et nad saaksid kiiremas korras oma tegevust jätkata. St see oli pigem nagu Hooandja projekt, mitte miski “raha kerjamine” . Muusikute ja laululaste ringkondades mõjus konkreetse õnnetuse teade sarnaselt, kui Koit Toome või Nublu oleks oma autost ilma jäänud ja pidanud seetõttu turnee katkestama. 🙂 Aga, kes teab, see teab. Igatahes konkreetne pere on paljude meelest ühe ideaalse perekonna musternäidis sellest, kuidas ühes suurperes saab olla nii suur kokkukuuluvustunne, nii palju üliandekaid lapsi ning vanemad, kes on 100% oma lastele pühendunud ja loovad koos niivõrd toredat muusikat.

Olgu, saan aru, neile meeldib oma lapsi ilmarahvale näidata, aga tegu on siiski puhtalt nende hobi (või siis äriprojektiga), miks selle jaoks teistelt raha peab küsima?

+29
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mulle käivad sama palju närvidele igasugused “ökoinimesed” ja taaskasutuse fännid, kes saavad ise korralikku palka, aga panevad FB-sse kuulutusi, et kellel on seisma jäänud pliit (külmkapp, voodi, jalgratas, uisud jne), siis too meile, me anname talle oma peres uue elu vmt. Ma ei suudaks elu sees niimoodi südamerahuga teiste kulul elada ja endale asju manguda.

Ja muidugi. Palju parem on kui need seisma jäänud asjad lähevad otse prügi mäele ja iga üks ostab endale jälle uue asja eks. Pea asi, et “teiste kulul” midagi ei saaks. Aga sa müü maha siis need kasutatud asjad kui ei taha tasuta anda. Või on see kah “teiste kulul” kui keegi odavamalt ostaks kui uue?

Mina viin oma seisma jäänud asjad taaskasutusse (riided näiteks Humana konteinerisse jne) või annan ära. Ja ise hangin samuti mitmeid asju kas taaskasutuspoodidest või kui keegi pakub oma vana asja, mis mulle sobib. Mulle ei meeldi lihtsalt see mangumine. Kui sa tahad tasuta voodit, siis mine ja leia see vastavast poest, mitte ära mangu oma sõpradelt, et need oma voodi sulle annaks.

Okey tubli, et taaskasutad. Aga kuidas sinu sõpradelt saamine põhi mõtteliselt äkki täitsa teine asi on kui see kui keegi nt FBs küsib ega kellegil vajalikku asja üle ei ole?  Mis selles küsimises ise enesest halba on? Aitab ju üle oleva asja ja seda vajava inimese v pere kokku viia täitsa hästi või kuidas? Nii et sama hästi võib ju pakkuda kui küsida. Tulemus on igaljuhul sama ju lõppuks.

Poed ja keskused on ju ka head aga nende jala jälg on paratamatult alati suurem kui käest kätte andmise puhul oleks. Kasvõi juba trantsport (mitu korda) ja hoiu ruumid j.n.e.

+3
-15
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tavaliselt suve hakul hakkabki alati neid “soovime perele autot”, “soovime perele maja, et pisitibud saaksid oma paljaste varvastega kasteheinasel murul ringi jalutada” (aga “paha pank” ei anna laenu) üleskutseid tulema. Ma ei pane enam tähelegi, kerin lihtsalt edasi. Liiga palju, liiga sama sisuga.

Kui oleks tõsine soov ja asjalikud inimesed, oleksid selle nimel ise pingutanud, mitte ei kerjaks niimoodi.

+29
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Raha küsimine millegi ostmiseks a la autod, majad jne on minumeelest üldjuhul sobimatu. See peab ikka väga viimane piir siis olema, et see ennast õigustaks.

Hoopis teine lugu on igasuguse tasuta kraami ja kolaga, mida antakse edasi keskkonnasäästmise eesmärgil. Kui mul on mingi nodi üle, ma hea meelega annan selle kellelegi, kellel seda on vaja ja seejuures ma kunagi ei mõtle, aga miks ta elab minu arvelt ja ise endale ei osta. Praegu mul üle paar mööblieset. No kuhu kurat ma hakkan neid vedama.  Nii mugav oleks kui keegi facebookis praegu kuulutaks, et tal neid vaja. Ma kohe laseks tal järgi tulla, et vedagu minema. Kuidas oleks parem, et ma viin need taaskasutuspoodi ja siis minu sõbranna tuttav ostab need sealt versus see, et ta paneb fb üles kuulutuse ja ma annan need asjad talle otse?

Mul ei ole absoluutselt rahaprobleemi, aga kohe kui mu sõbrannad nt kuulsid, et ma olen rase, vedasid nad mulle kottide viisi rasedariideid, sest neil ei olnud enam neid ju vaja ja mul oli vaja. Sama igasuguse muu titenodiga. Mul ei oleks probleemi neid asju ise osta, aga tundub veidi jabur lihtsalt poest osta ostmise pärast. Jah, ise küsimas ma ei ole midagi käinud kelleltki, aga ma ei näe probleemi kui keegi seda teeb. Ega siis küsija ei mõtle ju, et sa omale vajaliku asja ära annad. Ikka sellise, mida sul endal enam vaja ei lähe.

+27
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mu tuttav perekond tegi hiljuti FB-sse autoraha kogumise postituse. Ma ei tea, võib-olla see ongi üks neist postitustest, mis teemaalgatajat torkasid. Kui jah, siis minu meelest teeb teemaalgataja neile ülekohut, sest ta vaatab asju ainult oma kitsa mätta otsast.

Sellel konkreetsel perel ei ole autot vaja mitte selleks, et toidupoe vahet kärutada ja lapsi kooli ja lasteaeda vedada, vaid nad käivad üle Eesti kontserte andmas. Teemaalgataja mõtleb vist, et võtku aga pillid ja lapsed kaenlasse ja ronigu bussi või rongi peale? Või mismoodi ta seda ette kujutab?

Ja neil oli auto olemas. Oli, kuni põder sellele ette jooksis.

Ma ei tea, mu meelest nad ei kerja. Ütlevad ju otse välja, et toetagu vaid need, kes tõesti tahavad seda teha. Neil on lai tutvusringkond ja nad ise on väga abivalmid – üsna loogiline, et sõbrad-tuttavad tahavad neid aidata.

Muide, see on esimene kord, kui nad niimoodi midagi küsinud on. Nad on alati ise hakkama saanud ja pigem veel teisigi toetanud. Olgu, jah, kunagi oli neil üks plaat Hooandjas, aga selle jaoks see Hooandja ju mõeldud ongi.

Huvitav, kui palju siin on neid, kes kunagi kandsid Mallukale arvuti ostmiseks raha? Mäletatavasti läks tal arvuti katki ja ta leidis, et kuna tal on nii palju lugejaid, siis võiks iga lugeja annetada euro või paar, et ta saaks osta uue arvuti ja blogi kirjutamist jätkata. Ja talle kantigi raha. Sest ta blogi jälgijad tahtsid, et ta kindlasti kirjutamist jätkaks. Ma ei mäleta, kas keegi julges seda kuskil kerjamiseks nimetada.

Selle pere rahakogumine on mu meelest analoogne: toetagu need, kes tahavad, et nad saaksid oma kontserte jätkata.

Minu jutt käis teise pere kohta, tundub, et neid autoküsijaid jagub.

+2
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

See kerjamine on popp värk. Seda teevad enda elatamiseks ka näiteks hiljuti kuninglikust perest lahku löönud Võuk ja Dzõuk oma heategevusfondiga, kuhu lollikesed annetavad. Küsija suu pihta ei lööda ja lollidelt tulebki raha ära võtta. Kes ostab ninni-nänni, kes peab sisserändajaid ülal, kes annetab kohalikele saamatutele… igaühe oma valik. Ei häiri.

+15
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Küsin uuesti: kellest jutt, kas seda kuskilt lugeda ka saab?

+4
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Küsi, küsi, aga loomulikult ei hakka ma siin foorumis nimesid nimetama. Mis tähtsust sel on, kes need täpsemalt on?

+3
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Muusikute pere puhul on auto nende töövahend, seega  ei ole auto tasuta saamine soov õigustatud. Nad teenivad kontsertidega tulu ja siis maksku selle arvelt liisingut. Saaks aru, et tegemist on tasuta  heategevusega – siis küll.

Kunagi jäi üürnik üüriga võlgu, tegu oli kohvikuga – ja siis solvus väga, kui üürileandja ütles, et kohvik on temale tulu teenimise kohta, seega oleks  üüri pidanud ikka esmajärjekorras ära maksma.

Mäletan oma vanatädi, kes oli õmbleja. Tal oli  Singeri õmlusmasin, mille kohta ütles, et see masin on ise ennast välja teeninud – vanaema ostis selle järelmaksuga ja tasus seda õmblemis eest saadud rahadega.  Masin oli ikka väga kallis ost olnud ja pidas vastu pea 60 aastat.

+20
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Küsi, küsi, aga loomulikult ei hakka ma siin foorumis nimesid nimetama. Mis tähtsust sel on, kes need täpsemalt on?

Ahah, mingi sinu isiklik tuttav moosekant siis? Sama nähvakas kui sinagi?
Ok.

+6
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oehh, oskad sa öelda, kui antakse teada, et meie printsessil on vaja oma tuba, elame 1-toalises korteri, aga korter võiks olla suurem, kuna varsti sünnib perre teine laps. Miks peaks mind, kui üürileandjat, kes soovib saada üüritulu, mõjutama see, et üürimisel antakse teada, et peres on 2 last, üks puudega ja kohe sündimas kolmas, hea oleks kui elamine on täiesti möbleeritud koos kogu tehnikaga, kuna perel endal midagi ei ole – üüri aga hakkame maksma, kuna saame toimetulekutoetust.

Kõlab nagu Tähismaad.

Aga mis perekonnast tegelikult jutt käib?

Tegemist ei ole viidatud isikutega, tegu oli veel üksikemaga.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõik teavad kellest jutt – kas see oli mingis telesaates?

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ok.

Ei soovi su haiglast uudishimu toita. Mida sa selle nimega peale hakkad? Lähed sotsiaalmeediasse vaatama? Arusaamatu, mis vajadus on anonüümsete teemade puhul nimesid õngitsema hakata.

+2
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei soovi su haiglast uudishimu toita. Mida sa selle nimega peale hakkad? Lähed sotsiaalmeediasse vaatama? Arusaamatu, mis vajadus on anonüümsete teemade puhul nimesid õngitsema hakata.

Väga imelik kaitsmine. Oled see lunija?
Kas annetamine käiks ka anonüümselt, umbes, et jäta auto nurga taha, tuleme öösel anonüümselt ja viime minema?

Saan aru, et sa ennast/oma tuttavat kaitsed, aga imelik on sellisel juhul teemasse detaile tuua ja siis korraga – vat ei ütle, kellega tegu!
Minu uudishimu on INIMLIK, mitte haiglane; haiglane on nii kerjamine kui selle kaitsmine.

+12
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõik teavad kellest jutt – kas see oli mingis telesaates?

Ei usu, ma isegi ei tea, mis ta nimi on – suhtlesime toona  telefoni teel (3-4 aastat tagasi, tahtis maalt linna elama tulla).

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Väga imelik kaitsmine. Oled see lunija?

Kas annetamine käiks ka anonüümselt, umbes, et jäta auto nurga taha, tuleme öösel anonüümselt ja viime minema?

Saan aru, et sa ennast/oma tuttavat kaitsed, aga imelik on sellisel juhul teemasse detaile tuua ja siis korraga – vat ei ütle, kellega tegu!

Minu uudishimu on INIMLIK, mitte haiglane; haiglane on nii kerjamine kui selle kaitsmine.

😀

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga autot ju tahavad saada? Kuidas see siis käib? Tulevad autole järele kott peas?

Vähemalt kerjaja nimi peaks teada olema, kui juba kerjamiseks läks. Et saaks taustakontrolligi teha.

+16
-1
Please wait...

Postitas:
paadund perekoolik

Aga autot ju tahavad saada? Kuidas see siis käib? Tulevad autole järele kott peas?

Vähemalt kerjaja nimi peaks teada olema, kui juba kerjamiseks läks. Et saaks taustakontrolligi teha.

Sinu käest ei kerja ju keegi, küllap kuulutuses on andmed kirjas ja saab taustakontrolli ka soovi korral teha enne annetamist.

+4
-12
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Ok.

Kui inimesed on avalikult oma abipalve sotsiaalmeediasse üles riputanud ja seda lahkelt jagada lubavad, siis mis selles halba on kui keegi seda kuulutust näha tahab?

+21
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Sinu käest ei kerja ju keegi,

Kae kui suurelised. Neil siis kohe nimekiri käest võtta, kelle käest kerjata, kelle käest mitte…

+15
-2
Please wait...

Postitas:
paadund perekoolik

Sinu käest ei kerja ju keegi,

Kae kui suurelised. Neil siis kohe nimekiri käest võtta, kelle käest kerjata, kelle käest mitte…

Nad ei ole oma kuulutust abipalvega ju Perekooli riputanud, et sa siin etteheiteid teed. Arvatavasti jagasid sotsiaalmeedias oma kuulutust siiski sõprade seas. Nõme on lihtsalt siinset nõiajahti vaadata.

+2
-17
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma mõtlesin, et ikka raha teenivad sellega. Aga olen nõus, et endale küll ei meeldiks oma lapsi rivvi panna ja autot hakata küsima. Paari tuhandega saab sõitva auto ju osta küll ja ise võtaks siis laenu, kui see oleks hädavajalik ost ja raha poleks.

Arusaadav, aga ma ei mõista, miks teised inimesed peaksid südant valutama selle pärast, kuidas keegi saaks omale paremini ja mugavamalt raha teenida? Kui sul käed-jalad liiguvad ja tervis on korras, oled adekvaatses vanuses, siis sebid ikka ise, et su elujärg oleks hea ja leib laual.

Abistamises ei näe mina midagi halba. Annetan ise ka palju. Aga eeldan, et abistatav peaks ikka päriselt ka hädas olev inimene olema, mitte nii, et aidake mu elu lihtsamaks teha ja lebomalt elust läbi libiseda.

Väga vähesed meist on sündinud hõbelusikas suus. Loogiline ju, et me kõik peame pingutama,  et elujärg hea oleks. Ja meil kõigil tuleb ette väiksemaid ja suuremaid eluraskusi. Aga seni, kuni keegi pole just raskelt haige või kodu pole maani maha põlenud, võiks täies elu- ja tööjõus inimesed ikka omade jõududega hakkama saada. Liiati, kui peres on kaks töötavat ja teenivat inimest.

Nõme on see, kui auto vajadust serveeritakse manipuleerides, mingil üllal põhjusel – kui meil autot pole, siis me ei saa ju teile imeilusaid kontserte anda. Eelkõige teie ju kaotate seeläbi, et meil autot pole ja me kontserte ei saa anda… Vabandust, kui see nii ei ole, aga kõrvalt vaadates lihtsalt jääb selline mulje.

Mina ostsin omale auto 40+ vanuses. Ehk täpselt siis, kui mul oli auto ostuks vajalik raha olemas. Mul on palju lapsi, üks neist puudega laps, keda oli vaja aastaid igapäevaselt kodust kaugele hoidu transportida. Ei tulnud nagu selle pealegi, et keegi teine peaks mulle auto andma, sest bussiga on ju ebamugav.

P.S Taaskasutusega olen siiski väga päri. Ma pooldan väga seda, et töökorras (kodu)masinad leiavad omale uue kodu kas tasuta või ülisoodsatel tingimustel.

+30
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

No aga mida seadus ütleb? Kas pere pärast peaks olema mures või peaks olema hoopis rõõmus. Kas annetusi tohib vastuvõtta, kas annetada üldse tohibki. Seadust on ikka vaja, muidu on häiriv, muidu on solvav. Nüüd ei teagi mida tegema peaks.

Seadus ütleb, et ‘vastu võtta’ kirjutatakse lahku. Lisaks reguleerib seadus ka komade panemist.

<jurist>

+7
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas nad liisingust pole midagi kuulnud?

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis liisingust, kui kindlat töökohta pole?
Võta oma tabletid ära.

+2
-13
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mis liisingust, kui kindlat töökohta pole?

Võta oma tabletid ära.

Mille eest ostab bensiini ja hooldab autot töötu inimene?

+15
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nõme on see, kui auto vajadust serveeritakse manipuleerides, mingil üllal põhjusel – kui meil autot pole, siis me ei saa ju teile imeilusaid kontserte anda. Eelkõige teie ju kaotate seeläbi, et meil autot pole ja me kontserte ei saa anda… Vabandust, kui see nii ei ole, aga kõrvalt vaadates lihtsalt jääb selline mulje.

See meenutab mulle väikese Oliveri (oli vist?) ema kerjamist: vaja majaraha, sest mõelge, mida kõike see kätsakas laps meile andnud on?!
No mida siis?
Isiklikult ei sümpatiseerinudki see laps mulle, teiseks mis on mul nüüd, mida enne tema esinemist ei olnud?

+18
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui on pesakond suuri lapsi siis mingu suvel näiteks marju korjama, mõnele naabrile muru niitma, lilli müüma, tänavale pilli mängima, pudeleid korjama. Mida iganes, võimalusi raha kogumiseks on küllalt. Minu pojal sarnasel viisil juba odavama auto raha kokku saadud.

+12
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See meenutab mulle väikese Oliveri (oli vist?) ema kerjamist: vaja majaraha, sest mõelge, mida kõike see kätsakas laps meile andnud on?! No mida siis? Isiklikult ei sümpatiseerinudki see laps mulle, teiseks mis on mul nüüd, mida enne tema esinemist ei olnud?

Üldiselt olen su jutuga nõus. See maja kerjamine oli tõesti väga hämmastav tegu. Aga lapse kohta siiski nii inetult ütlema ei peaks. See laps ilmselgelt ei saanud arugi millesse ta kisti. Samuti ei peaks mitte ühegi lapse kohta ütlema, et ta on nõme ja ebasümpaatne. Liiati veel eelkooliealise (mida ta ju oma tuntuse tipul oli) kohta.

+5
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

See meenutab mulle väikese Oliveri (oli vist?) ema kerjamist: vaja majaraha, sest mõelge, mida kõike see kätsakas laps meile andnud on?! No mida siis? Isiklikult ei sümpatiseerinudki see laps mulle, teiseks mis on mul nüüd, mida enne tema esinemist ei olnud?

Üldiselt olen su jutuga nõus. See maja kerjamine oli tõesti väga hämmastav tegu. Aga lapse kohta siiski nii inetult ütlema ei peaks. See laps ilmselgelt ei saanud arugi millesse ta kisti. Samuti ei peaks mitte ühegi lapse kohta ütlema, et ta on nõme ja ebasümpaatne. Liiati veel eelkooliealise (mida ta ju oma tuntuse tipul oli) kohta.

Kui ta just intellektipuudega ei ole (loodan, et mitte), siis peaks ka eelkoolik tajuma, et ta on telekas, talle plaksutatakse, ta on “kuulus”.
Tema jutt ja vahelerääkimised ei viidanud ka rumalale lapsele.
Vaatajana, kelle käest taheti taha, on mul täielik õigus oma arvamus avaldada.

+5
-3
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 83 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Sõiduki kerjamine oma perele