Liialdad küll. Esiteks ei tähenda see, et kui ehitaja Mati tahab täna peale trenni naiste riietusruumi minna, siis ta lihtsalt ütleb sealsetele daamidele, et ma tunnen end parasjagu naisena ja naistel puudub siis õigus teda välja ajada.
Seaduse mõistes see paraku just seda tähendab. Aga on´s naiste/tüdrukute jaoks tegelikult vahet, kui tõene ja siiras selle mehe enesemääratlus seal riietusruumis on? Arsti otsust poleks seaduse järgi enam vaja. Mina ei soovi, et minu tütrega samas riietusruumis viibib tilliga täiskasvanud inimene (meheks nimetamine oleks uue seaduse alusel juba diskrimineerimine).
tegelikult on tegu aga justnimelt üksikute eranditega, mis seepärast nii laia kõlapinda saanud ongi, et tegu on kurioossete üksikjuhtumitega, mille suhtes ei ole suudetud leida ühest head lahendust.
Kõik hakkabki veerema tasapisi ja üksikjuhtumid laienevad. Et sellised üksikjuhtumid üleüldse tekkida saavad ja et nende juhtumite lahendamiseks pole praeguse seadusandluse baasil head lahendust, on juba iseenesest jabur. Edaspidi hakkab see veelgi keerulisem olema, sest neile antakse selleks seaduslik õigus.
See ei käi suvalt inimese juhutuju ajel ja ei käi suvalt ka mujal riikides.
Kas sa ei lugenud ministri vastust küsimusele? “Inimese sugu ei saa sõltuda arstide otsusest, vaid tema enda enesemääratlusest.”