Esileht Tööelu, raha ja seadused. söögiarved väljas

Näitan 22 postitust - vahemik 61 kuni 82 (kokku 82 )

Teema: söögiarved väljas

Postitas:
Kägu

Ei, vaid hea toit maksabki palju.200 viiele inimesele ei ole palju, vaid täitsa keskmine.

OK niisiis oled nõus, et maitsvat toitu leiab erinevates hinnaklassides. 200 viiele keskmine s.t. arve võib olla nii 50 kui 400 teinekord

50 euro eest viiele saab ehk igaühele eelroa või desserdi, aga mitte midagi muud. Pubitoit on alati saast.

Mingi pasta keskmises itaalia kohas on kümneka kanti ehk… Mis sellel siis häda on?

+1
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ei, vaid hea toit maksabki palju.200 viiele inimesele ei ole palju, vaid täitsa keskmine.

OK niisiis oled nõus, et maitsvat toitu leiab erinevates hinnaklassides. 200 viiele keskmine s.t. arve võib olla nii 50 kui 400 teinekord

50 euro eest viiele saab ehk igaühele eelroa või desserdi, aga mitte midagi muud. Pubitoit on alati saast.

Mingi pasta keskmises itaalia kohas on kümneka kanti ehk… Mis sellel siis häda on?

Mingi pasta keskmises kohas ongi lihtsalt mingi pasta, mitte väga hea pasta.

+3
-8
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Head toitu viiele inimesele 50 euroga? Mingi nali või? Head toitu sellisele inimeste arvule saab alates 200. Tundub, et arusaamine heast toidust on inimestel ikka väga

Minu jaoks on näiteks suši täiesti hea toit, 50 euro eest saab viiele seda just parajalt. Vapiano pastaroad o ka minu jaoks täiesti head, seal saab ka 50 euroga hakkama. Muidugi leiab alati ka kallimaid toite, aga viieliikmelise perena me ikka reeglina sellistes kohtades ei käi, kus arve mitusada eurot läheb. See pole rahaliselt mõistlik. Lõpuks oskan ma ka ise valmistada põdraliha veinikastmes või kamakreemi murakatega või mida iganes.

+11
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Meil on viieliikmeline pere. Üldiselt kui lihtsalt midagi kõhutäiteks püüda saada on u. 20 euroga ka võimalik hakkama saada. Kui head toitu tahta, siis ikka arvestan vähemalt 50 eurose väljaminekuga.

Head toitu viiele inimesele 50 euroga? Mingi nali või? Head toitu sellisele inimeste arvule saab alates 200. Tundub, et arusaamine heast toidust on inimestel ikka väga erinev.

Kui pere on viieliikmeline, siis on tegemist ilmselt kahe täiskasvanu ja kolme lapsega. Need lapsed võivad olla nt vanuses 2, 4 ja 6. Kahele vanemale võtad kummalegi lasteeine ja väike saab midagi kas suuremate või täiskasvanute taldrikust. Kus siin see müstika on?

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lollidelt tulebki raha ära võtta, las käivad 200€ eest söömas. Kui nt Itaalias, Prantsusmaal jne söömas käia tõeliselt heades autentsetes kohtades (ei pea silmas pealinna turistikaid) siis seal toit on meiega võrreldes ikka väga odav. Mis siis, et ehe tooraine otse kõrvalt merest jne aga kuna odav siis ikka saast jah? Oh rumaluke…

+15
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lollidelt tulebki raha ära võtta, las käivad 200€ eest söömas. Kui nt Itaalias, Prantsusmaal jne söömas käia tõeliselt heades autentsetes kohtades (ei pea silmas pealinna turistikaid) siis seal toit on meiega võrreldes ikka väga odav. Mis siis, et ehe tooraine otse kõrvalt merest jne aga kuna odav siis ikka saast jah? Oh rumaluke…

Lollid ei peaks ka sõna võtma. Muidugi Itaalia ja Prantsusmaa väikestes linnades ja külades väga hea toit odavam, kui Eestis. Siiski ei saa ka seal 50 euro eest viis inimest söönuks, ei olevaja jama ajada.

+5
-6
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

No nn tavaline õhtusöök keskmises restoranis kolmele circa 70 eurot.
Mina võtan kaks klaasi veini, poeg 2 õlut, mees mingi alkoholivaba joogi.
Pearoog, magustoit, kohv, vahel ka mingi aperitiiv.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei, vaid hea toit maksabki palju.200 viiele inimesele ei ole palju, vaid täitsa keskmine.

OK niisiis oled nõus, et maitsvat toitu leiab erinevates hinnaklassides. 200 viiele keskmine s.t. arve võib olla nii 50 kui 400 teinekord

50 euro eest viiele saab ehk igaühele eelroa või desserdi, aga mitte midagi muud. Pubitoit on alati saast.

Mingi pasta keskmises itaalia kohas on kümneka kanti ehk… Mis sellel siis häda on?

Enamikus kohas ei saa sa ka pastat (ise tehtud taignast) vaid suvalist makaroni 😉

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui inimene teenib kuus alla tuhande, näiteks 700 neto, siis ta ei arva midagi sellest 200- eurosest lõunast perega või õhtusöögist. See on kallis. Ka 1300 kätte saavale inimesele kuus on see kallis. Ta ei tee seda. Näiteid veelgi. Aga peamine on see, et kui keegi ütleb, et temale on kallis, siis ei aita vaidlus- et aga see on hea toit ja see pole tegelikult kallis. Tollele inimesele on. Siis lisab teine pool, et aga see on hinda väärt::).

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga peamine on see, et kui keegi ütleb, et temale on kallis, siis ei aita vaidlus- et aga see on hea toit ja see pole tegelikult kallis.

Selle üle siin ei vaieldagi, vaid hoopis selle üle, kas odavam toit ka saab hea olla 🙂

+2
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Aga peamine on see, et kui keegi ütleb, et temale on kallis, siis ei aita vaidlus- et aga see on hea toit ja see pole tegelikult kallis.

Selle üle siin ei vaieldagi, vaid hoopis selle üle, kas odavam toit ka saab hea olla 🙂

ja kuna hea on täpselt sama subjektiivne mõiste nagu kallis, siis ei vii ka see vaidlus kuskile.

Kui pere on viieliikmeline, siis on tegemist ilmselt kahe täiskasvanu ja kolme lapsega. Need lapsed võivad olla nt vanuses 2, 4 ja 6. Kahele vanemale võtad kummalegi lasteeine ja väike saab midagi kas suuremate või täiskasvanute taldrikust. Kus siin see müstika on?

no meie pere puhul on ka tegemist kahe täiskasvanu ja kolme lapsega, aga lapsed on vanuses 15-18 ja mingit lasteeinet ei saaks neile osta isegi siis, kui nad tahaks või kõhu sellest täis saaks. pigem söövad nad rohkem kui mina. nii et on vägagi müstika, kus saab kolme lapsega pere 50-eurose arve. see aeg, kus lapsed on väikelapsed, kaob vägagi kiiresti ja sellises vanuses lastega pigem välditakse viisakamates kohtades söömist. võibolla saabki selle raha eest söönuks kuskil väikelinnas, mis samal ajal ei ole turistide sihtkoht (nt hiiu- ja saaremaal ületavad söögikohtade hinnad vaikelt juba pealinna omi), kuid mitte tallinnas. mida too kägu mõtles selle all, et lihtsalt kõhu täis saab ka 20€ eest, jääb minu jaoks lahendamata mõistatuseks. ma ei ole aastaid näinud eestis menüüd, kus söök+jook maksaks max 4€.

+3
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Lollid ei peaks ka sõna võtma. Muidugi Itaalia ja Prantsusmaa väikestes linnades ja külades väga hea toit odavam, kui Eestis. Siiski ei saa ka seal 50 euro eest viis inimest söönuks, ei olevaja jama ajada.

Oleme Itaalia väikestes paikades neljakesi (kõik täiskasvanud, seltsis 2 üsna tursket meest) saanud korduvalt söönuks 40-50 € eest nii, et viimased ampsud jäävad lauale, sest lihtsalt enam ei mahu. Oleneb, mida süüa. Kohalik toodang on väga maitsev ja üsna odav neis linnades/asulates, kuhu turiste eriti ei satu.

+1
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Lollid ei peaks ka sõna võtma. Muidugi Itaalia ja Prantsusmaa väikestes linnades ja külades väga hea toit odavam, kui Eestis. Siiski ei saa ka seal 50 euro eest viis inimest söönuks, ei olevaja jama ajada.

Oleme Itaalia väikestes paikades neljakesi (kõik täiskasvanud, seltsis 2 üsna tursket meest) saanud korduvalt söönuks 40-50 € eest nii, et viimased ampsud jäävad lauale, sest lihtsalt enam ei mahu. Oleneb, mida süüa. Kohalik toodang on väga maitsev ja üsna odav neis linnades/asulates, kuhu turiste eriti ei satu.

Kümme aastat tagasi oli tõesti võimalik. Praegu enam nii ei saa. Kaks käiku ja majavein juurde, igal juhul on arve suurem. Käin Itaalias igal aastal, just nüüdki tulin.

0
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Käisin eelmisel suvel Portugalis perega. Nn mitteturistikas asulas kohalikus restoranis väga maitsvad toidud ca 6-7€, sinna juurde kann majaveini 1,5€ (pilt tšekist siiani telefonis). Kõige kallim praad oli veisesteik (meil sageli üle 20€ hinnaklassis), seal 10€. Oli ka ülihästi tehtud. Laste valikud maksid üldse ca 3-4€, lisaks magustoit 1,5€. Imeliselt odav lihtsalt, kõik kohalikust värskest toorainest ja restoran oli muidugi igal õhtul puupüsti rahvast täis ka.

Ma ei väida, et loll on see, kes õhtusöögi eest 200€ maksab, olen seda ise teinud ja teatud taseme restoranides ei saagi odavamalt. Aga kindlasti saab palju odavamalt lihtsat head toitu ja odav ei võrdu alati saast (see on küll rumalus). Lõppude lõpuks teen ka ise kodus väga maitsvat toitu ilma suurema hinnasildita selle küljes.

+7
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kahekesi (lapsed ei armasta restoranitoitu) lõheb ikka 100-150 eur. Eelroog, pearoog ja magustoit mõlemale, juurde veini (head, mitte majaveini). Vein juba 45 eurot umbes pudel. Vahest veel konjakit või šampanjat magustoidu juurde. Tipp ka veel 10 eurot juurde. Restoranid nt Noa, Chedi, Controvento, Tuljak, Oko jne. Väljaspool Tallinna Raimond, Hõlm, Kork, Gospa resto, Tulivee jne. Korra kuus ikka kõime, vahest tihemini.
Pubides ei käi. Need jäid 20a tagusesse aega.

0
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Sõltub ju, kus söömas käia.

nt Lidos 4-liikmelise perega (lapsed lasteaiaealised) saab kenasti alla 30 euri hakkama. Samas võib minna pere peale ka vabalt rohkem – sõltuvalt kohast. lapsed üldjoontes söövad lihtsaid “kindla peale” toite, nt kas friikad, mingi lihtne pasta, pannkoogid, pelmeenid. Kogu eelarve rohkem määrab siis minu ja mehe valikud.

kallimaks läheb siis, kui käimegi mehega kahekesi ja siis juba mõnes asjalikumas kohas. Aga perega käies laste vanuse tõttu valime kohad, kus saba kiiresti toidu kätte 🙂

Töö lõuna läheb mul 0-5 eurot tavaliselt – reeglina toit kas kodunt kaasas, kohvik kontorihoones või toon poest. Kui on soov kuskil mujal süüa, mida suht harva teen, siis võib minna ka 7-12 eur, sõltuvalt kohast.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mk

Lõuna ärimaja kohvikus Tallinnas 4-5 euri. Restoranis 4 liikmeline pere (2 täiskasvanut + 2 kooliealist poissi, kes söövad vahest rohkem kui täiskasvanu) ca 100 eurot, viimati Meatis läks 136 eurot. Restoranis siis tavaliselt 4 peale 1-2 eelrooga, 4 pearooga (noorem poeg vaid vahest harva võtab lasteprae) ning 2-3 magustoitu lisaks joogid (lastele mahlad ja vanematele vein). Kui rääkida välismaal väljas söömisest siis talvel Itaalias väikeses suusakuurortis (aga populaarses pererestoranis kuhu pidime laua broneerima) läks sünnipäeva õhtusöök (ehk siis kõik 4 söid ka magustoitu) samuti 115 eurot, Juulis käisime Viinis ja muidu üsna kallis linnas oli koroonakriisi tõttu hinnad täitsa mõistlikud ning korralikus kohalikke toite pakkuvas restoranis läks öhtusöök 4le maksma 89 eurot, kuna seal pearoad olid nii suured siis magustoitu sõi vaid noorem laps aga see eest oli seal al. 16 aastastele juba õlu lubatud ning joogikulu veidi suurem.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

nt Lidos 4-liikmelise perega (lapsed lasteaiaealised) saab kenasti alla 30 euri hakkama. Samas võib minna pere peale ka vabalt rohkem – sõltuvalt kohast. lapsed üldjoontes söövad lihtsaid “kindla peale” toite, nt kas friikad, mingi lihtne pasta, pannkoogid, pelmeenid. Kogu eelarve rohkem määrab siis minu ja mehe valikud.

Eesti Lido kohta ei oska öelda ja Läti omas käisin ka viimati enne pandeemiat, aga siis olid Lidos igatahes olemas lõunapakkumised hinnaga 3.30€ (praad, supp või magustoit, jook või leib); samuti mingi selline asi, kus said 2€ eest taldrikutäie omal valikul nelja toidu seast eraldi või kombinatsioonis (need olid sellised prostamad toidud – pilaff, makaronid lihaga, oad).

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kahekesi (lapsed ei armasta restoranitoitu) lõheb ikka 100-150 eur. Eelroog, pearoog ja magustoit mõlemale, juurde veini (head, mitte majaveini). Vein juba 45 eurot umbes pudel. Vahest veel konjakit või šampanjat magustoidu juurde. Tipp ka veel 10 eurot juurde. Restoranid nt Noa, Chedi, Controvento, Tuljak, Oko jne. Väljaspool Tallinna Raimond, Hõlm, Kork, Gospa resto, Tulivee jne. Korra kuus ikka kõime, vahest tihemini.

Pubides ei käi. Need jäid 20a tagusesse aega.

Teatud riikides ongi kohalik majavein hea. Kui restoranihinnaga vein 45€ pudel sinu jaoks kõrgema klassi veini tähendab, siis eksid küll kõvasti. Selle rahaga müüakse meil restoranis veine, mis poes ca 20€, s.t. täiesti tavalist keskpärast. Ei ütle, et halb, aga kindlasti mitte tohutu klassivahega vein, kui võrrelda Lõuna-Euroopa kohapeal toodetud soodsate veinidega, mis võib-olla kodukülast väljapoole ei jõuagi.

+2
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kui restoranihinnaga vein 45€ pudel sinu jaoks kõrgema klassi veini tähendab, siis eksid küll kõvasti. Selle rahaga müüakse meil restoranis veine, mis poes ca 20€, s.t. täiesti tavalist keskpärast.

Minu arust müüakse meil sellise hinnaga veini, mis poes jääb alla 10 euro. Mingit viieeurost saasta olen 30 euroga müügil näinud.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui restoranihinnaga vein 45€ pudel sinu jaoks kõrgema klassi veini tähendab, siis eksid küll kõvasti. Selle rahaga müüakse meil restoranis veine, mis poes ca 20€, s.t. täiesti tavalist keskpärast.

Minu arust müüakse meil sellise hinnaga veini, mis poes jääb alla 10 euro. Mingit viieeurost saasta olen 30 euroga müügil näinud.

Ma räägin, et majavein on tavaliselt 25-35 euri pudel, siis sellest parem on 45 eurine. Loomulikuli saab ka kallimaid osta. 45 on selline keskmine hind veinile restos. Kusjuures üldiselt restoranid ei müü veine mida poest sasb osta. Neil omad tarnijad ja väiketootjad kellelt tellivad. Poed võtavad suurtootjate veine sisse üldjuhul, sest kasum tuleb massist. Restodes rohkem niššitootjate veinid, mis tihti ei jaksagi nii palju toota kui poekettidesse vaja oleks (tootmisviisid teistsugused). See juba näitabki restorani taset millist veini ta müüb-kas masstoodangut või mitte.

+2
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Me käime üli harva väljas söömas. Kord kuus umbes vaid. Sellisel juhul on ka arve alla 20€ sest käime ühes kindlas kohvikus, kus hinnad võrdlemisi soodsad. Me ei ela Tallinnas ka muidugi.

Ma tegelikult tahaks rohkem väljas söömas käia aga toidu kvaliteet ei ole enamasti seda hinda väärt, mida küsitakse. Ma saan aru, et ega siis ainult söök selle hinna sees ei ole aga ma teen pigem kodus süüa, kui maksan kuskil üleküpsetatud liha või maitsetu salati eest.

Ma ei ütle, et kõik kohad halvad on aga enamused tekitavad sellist “mäh” emotsiooni.

Enamused? Millised enamused, need sinu aleviku omad?
Võib olla tõesti ja sel juhul polegi ju kuhugi välja sööma minna, ongi mõttekam kodus teha.
Aga ära üldista. Tallinna restoranidega olen kursis ja väga paljudes pakutakse ikka väga kvaliteetset ja luksuslikku toitu. Lisaks räägib restorani kasuks alati ka, kui veinilist on tasemel.
Ega siis heasse restorani ei minda eeldusena selleks, et saaks pugu täis. Peetri pizzat oskame me kõik tellida, kui ise süüa teha ei viitsi. Küsimus on kohas, teeninduses, maitsebuketis, heas veinis ja kõige tähtsam – head seltskonnas. Vestled sõpradega, vahepeal sööd, võtad lonksu veini jne. Elamus ja emotsioon on see, mille eest heade restoranide külastajad maksavad.

+3
-3
Please wait...

Näitan 22 postitust - vahemik 61 kuni 82 (kokku 82 )


Esileht Tööelu, raha ja seadused. söögiarved väljas