Esileht Kodunurk soojad ja külmad kastmed (palun õpetage)

Näitan 6 postitust - vahemik 1 kuni 6 (kokku 6 )

Teema: soojad ja külmad kastmed (palun õpetage)

Postitas:

Mina oskan teha kastmeid ainult siis kui on pannile panna viinerit või vorstitükke, praen ära, jahu peale ja siis vedelik. Samuti teen muna-piimakastet, klopin kokku ja siis pannile kuni moodustuvad tükid.

Palun õpetage teisi kastmeid, ma ei oska. Näiteks restoranides on igasugu vedelamad kastmed, kus pole sees mitte midagi (st lihaollust). Äkki panete mõned oma lemmik-kastmed kirja, ka tegemisõpetuse. Samuti ei oska ma teha külma kastet, ainumas ongi keefiri-rohelise sibula-värske kurgi-tilliga suve hakul värske kartuli peale.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

restoranides (kui sa ei pea silmas pubisid ja sööklaid) kasutatakse kastmete tegemiseks pea alati veini, kas siis valget või punast. Kastmeköögiviljad on porgand, sibul ja seller, paksendamisaineks või, mis külmade tükkidena ühekaupa sisse klopitakse.
Kõik sõltub ikkagi sellest, mille juurde sa kastet soovid?
külma kastet teen tavaliselt nii- hapukoor, paar spl head majoneesi, poole sidruni mahl, 2tl suhkrut, 1 purustatud küüslauguküüs ja maitse järgi soola. Sinna sisse siis maitserohelist- tüümiani/salveid/punet. Võid ju panna ka tilli ja rohelist sibulat.
Oluline selle kastme puhul on maitsetasakaal- st hapu/magus/soolane maitse on balansis.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Mina oskan teha kastmeid ainult siis kui on pannile panna viinerit või vorstitükke, praen ära, jahu peale ja siis vedelik. Samuti teen muna-piimakastet, klopin kokku ja siis pannile kuni moodustuvad tükid.[/tsitaat]Kui muna panemata jätad, saadki ühtlase, tükkideta kastme. Eriti hea tuleb pannil, kus äsja liha praetud.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

1. Pastale on üks lihtne kaste nii, et pannile 1 pk vahukoort või kohvikoort ja siis sinna sisse riivjuustu, saab kohe valmis ja väga hea.

2. TEine väga kiire ja lollikindel külm kaste (see mida kasutatakse hamburgeritele vahele panemiseks) on selline (sobib näiteks friikartulite juurde jne), et
hapukoorega segada ketchupit.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

ahjukana juurde kaste: tükeldatud marineeritud kurk, hapukoor,majonees, veidi soola ja suhkrut, 1küüs küüslauku, vedeldamiseks kasutan kurgi vedelikku

Kodune lihakaste: tükeldan kaelakarbonaadi/abaliha/kalkuni kintsuliha jne, pruunistan pannil ära ja siis tõstan keevasse vette. lasen liha pehmeks haududa. kastme värvus oleneb, kui hästi pruunistad. liharasva saad pannilt lahti kui peale lihapraadimist paned pannile sibularattad ja sutsuke keeduleent potist..ja paned kogu kupatuse pannilt potti tagasi. maitsestan soola ja pipraga, paksendan kartulijahuga.

Külmkaste (eriti hea värskete kartulitega): keedumuna,tükeldaud tomat,tükeldatud värske kurk, sibulapealseid, värsket tilli, redist,hapukoor, majonees (võib ka teha maitsestamata jogurtiga), pipar,sool, suts suhkrut

riisi kõrvale: praed pannil kanafilee kuubikud, kallad peale vahukoore ja maitsestad broilerimaitseaineseguga. võid lisada ka sulatatud juustu.2) tükeldad kanafilee+ kallad peale 1purgi Uncle Bens magus-haput kastet

spageti polognese (pole kõige õigem variant): tükeldad sibula,lisad (veise)hakkliha, pisike potsik tomatipstat, 1purk purustatud tomatit, küüslauku, maitsestad soola,pipra,bassiliku, tüümianiga, veidi suhkrut

Hakklihakaste: pruunistad hakkliha sibulaga, lisan kartulikeeduvett, maitseainerohelisega sulatatud juustu, veidi piima

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Siin on põhjalikumalt kastmed läbi võetud:
http://www.nami-nami.ee/foorum/viewtopic.php?id=3512

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Näitan 6 postitust - vahemik 1 kuni 6 (kokku 6 )


Esileht Kodunurk soojad ja külmad kastmed (palun õpetage)

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.