ahjukana juurde kaste: tükeldatud marineeritud kurk, hapukoor,majonees, veidi soola ja suhkrut, 1küüs küüslauku, vedeldamiseks kasutan kurgi vedelikku
Kodune lihakaste: tükeldan kaelakarbonaadi/abaliha/kalkuni kintsuliha jne, pruunistan pannil ära ja siis tõstan keevasse vette. lasen liha pehmeks haududa. kastme värvus oleneb, kui hästi pruunistad. liharasva saad pannilt lahti kui peale lihapraadimist paned pannile sibularattad ja sutsuke keeduleent potist..ja paned kogu kupatuse pannilt potti tagasi. maitsestan soola ja pipraga, paksendan kartulijahuga.
Külmkaste (eriti hea värskete kartulitega): keedumuna,tükeldaud tomat,tükeldatud värske kurk, sibulapealseid, värsket tilli, redist,hapukoor, majonees (võib ka teha maitsestamata jogurtiga), pipar,sool, suts suhkrut
riisi kõrvale: praed pannil kanafilee kuubikud, kallad peale vahukoore ja maitsestad broilerimaitseaineseguga. võid lisada ka sulatatud juustu.2) tükeldad kanafilee+ kallad peale 1purgi Uncle Bens magus-haput kastet
spageti polognese (pole kõige õigem variant): tükeldad sibula,lisad (veise)hakkliha, pisike potsik tomatipstat, 1purk purustatud tomatit, küüslauku, maitsestad soola,pipra,bassiliku, tüümianiga, veidi suhkrut
Hakklihakaste: pruunistad hakkliha sibulaga, lisan kartulikeeduvett, maitseainerohelisega sulatatud juustu, veidi piima