Esileht Lapse ootamine Söök rasedana, help

Näitan 18 postitust - vahemik 1 kuni 18 (kokku 18 )

Teema: Söök rasedana, help

Postitas:
Kägu

Kas rasedana võis makrat ja procuitot süüa??

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Makra kohta ei tea aga prosciuttot pigem ei, sest see on kuumtöötlemata, õhu käes kuivatatud sink.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen ka viimastel päevadel hakanud sellepärast muretsema, sest olen aru saanud, et olen tarbinud toiduaineid, mida oleksin pidanud vältima – nii prosciuttot kui pehmet juustu. Prosciutto on pidevalt külmkapis olemas ja kuidagi ei osanud seda karta ja juustude puhul ei osanud ka tooraine peale nii mõelda 😔

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina tarbisin kolm esimest kuud toorsalaamit, ei osanud ka mõelda selle peale. Pärast keegi ütles, et seda pigem mitte süüa. Kui nüüd loogiliselt mõelda, siis neid juhtumeid on ikka väga väga vähe, kui midagi on juhtunud. Ja mõelda vaid, kui palju me tavaliselt selliseid asju sööme ju. Igapäevaselt. Meie toiduained on väga hästi kontrollitud ka. Jälgin ühte rootsi blogijat ja neil on tavaline raseduse aja süüa ka sushit jne. Sest toiduained on kvaliteetsed lihtsalt.
Enda südamerahuks võid mitte tarbida muidugi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah loomulikult. Need nn soovitused mitte süüa pärinevad sellest ajast kust toiduaineid ei kontrollitud nii hoolikalt kui tänapäeval korralikes restoranides. Korralikus restoranis söön loomulikult tartari, carpacciot, sushit jne.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma soovitan kahtlaseid asju vältida, kui saab. Minu tuttav sai listeeria (õnneks küll laps pääses, aga sündis väga enneaegsena). Kusjuures ühest kõige peenemast restoranist (neis ju pakutaksegi neid juuste ja toorsalaamisid…).

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah loomulikult. Need nn soovitused mitte süüa pärinevad sellest ajast kust toiduaineid ei kontrollitud nii hoolikalt kui tänapäeval korralikes restoranides. Korralikus restoranis söön loomulikult tartari, carpacciot, sushit jne.

Kas see restoran teeb igast portsust bakterite analüüsi?

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Makra on töödedud kala, seega see peaks igati ok olema.

Ka kalakasvandustest tulev toores värske kala on ok. Külmkapis lahtiselt seisnud toores kal enam ei ole ok.
Enamus populaarseid pehmeid juuste on pastöriseeritud. Seega ok.

Tava-restoranis saad sa kalakasvanduse lõhe ja pastöriseeritud juustu.
Peenetes restoranides võidakse pakkuda peenemaid toide milleks oleks loodusest püüdud lõhe j pastöriseerimata juust.

Listeeria saab sama edukalt ka pesemata kurgist ja tomatist näiteks. Seega reisidel (eriti lõuna-Euroopas) tuleks tooreid salateid vältida. Viimased listeeriajuhud mida ma siin enda põhja-Euroopa riigis tean tulid melonist ja värskest kurgist. Seega tasub alati pesta.

Toorest liha maksab kogu raseduse vältida.

Kui oled neid asju söönud, siis pole hullu. Ikka juhtub ja need bakterid ei ole niiii levinud.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sushit ma olen söönud aga valin kas vegani(kurk, avokaado jne) või ainult grillitud sushit julgen süüa. Rahuldab häda pärast sushi isu ära küll 😀

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sushit võib süüa küll aga mitte toore kalaga. Sushi valik ikka väga suur mida võib süüa.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen ka viimastel päevadel hakanud sellepärast muretsema, sest olen aru saanud, et olen tarbinud toiduaineid, mida oleksin pidanud vältima – nii prosciuttot kui pehmet juustu. Prosciutto on pidevalt külmkapis olemas ja kuidagi ei osanud seda karta ja juustude puhul ei osanud ka tooraine peale nii mõelda 😔

No kui sa oled need juba ära söönud ja midagi ei juhtunud, siis pole enam millegi pärast muretseda. Põhjus, miks neid vältida, on just peamiselt listeeria oht, aga kui sa oleksid selle saanud, siis sa oleksid sellest ka juba aru saanud.

Juustude puhul tuleb lihtsalt jälgida, et ei oleks pastöriseerimata piimast.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sõin rasedana kõike. Rasedus pole haigus.

+1
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga listeeria ja toksoplasmoos on küll.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

* listerioos

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja kui sa kõike kardad, siis ei saagi elada. Selle asemel, et rasedust nautida, hakatakse kõige hullemat alati kartma ja ette kujutama

+1
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Makra on ok aga kõik sellised proscuttio ja salaami taolised lihad, toores kala, pastöriseerimata piimatooted- võiks pigem vältida.

Meie kaubanduses nt hallitusjuustud on enamasti pastöriseeritud- võib julgelt süüa 🙂

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja kui sa kõike kardad, siis ei saagi elada. Selle asemel, et rasedust nautida, hakatakse kõige hullemat alati kartma ja ette kujutama

Ma suudan ilma toorest kala ja piima söömata ja rasedust nautida.

Rasedus pole haigus aga rasedus on vastunäidustus paljude haiguste raviks. Lihtsam on see lühike aeg haigusi vältida.  Kui rase lõpetab mingi haigusega haiglas, on tema ravivõimalused väga piiratud.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul tuttav rase Eestis elav jaapanlanna ütles, et Jaapanis soovitatakse rasedal kala, sh sushit süüa ehk siis vastupidine soovitus Eesti omale.

+1
0
Please wait...

Näitan 18 postitust - vahemik 1 kuni 18 (kokku 18 )

Esileht Lapse ootamine Söök rasedana, help