Esileht Kodunurk Soolaseened

Näitan 12 postitust - vahemik 1 kuni 12 (kokku 12 )

Teema: Soolaseened

Postitas:
Kägu

Tahaks peolauale teha seene-sibula salatit. Enam ei suuda meenutada, kuidas selle soola seentest välja saab. Kas oli nii, et on vaja rohkes vees keeta ja siis lasta külma vee alt läbi?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Külmas vees tuleb leotada, loputamine ei aita. Keetmine võib teha seened liiga pehmeks. Eks oleneb ka sellest, kui soolased need seened on.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei, keeta pole vaja, leotad keenud kuumas vees.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

miks just keedetud kuumas vees? ma olen eluaeg külmas vees leotanud ja ausalt öeldes esimest korda kuulen kuumas vees leotamisest.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

miks just keedetud kuumas vees? ma olen eluaeg külmas vees leotanud ja ausalt öeldes esimest korda kuulen kuumas vees leotamisest.

Sama siin. Leotan külmas vees, kuumast pole kuulnudki, veel vähem keetmisest. Võibolla keegi teeb ka, ei tea.
Mina teen nii kuivsoola kui soolaveega seeni sisse. Viimased on üldjuhul mahedamad ja vajavad vähem leotamist. Aga olen ka nii ära leotanud, et salatile tuli soola juurdegi panna 😁

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vanasti mu vanemad ja vanavanemad ka soolasid seeni. Siis neid leotati lihtsalt külmas vees, kuni parajad. Vett vahetati. Aga soolati seepärast nagu lihagi – polnud paremaid säilitustingimusi. Oli küll purke, aga hermeetiliselt suletavad kaaned olid defitsiit. Praegu meie peres ei soola keegi enam ammu. Paneme purki paraja soolaga kas omas mahlas või soolvees, nii et on kohe tarvitatavad.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei oska sulle keemilist ega füüsikalist ptotsessi selgitada. Kiiremini ja paremini tuleb sool välja, ei peagi nagu leotama, paari minutiga paras. Külmas vees on pool päeva ja ikka soolane.

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

soolaseentega on see salat ok, aga veel palju parem on marineeritud männiriisikaga. Kunagi õpetas üks kokk, ja nii tõesti on. Hapukoor ja hästi peen salatisibul juures.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina lisan vanakoolikalt veel keedetud muna juurde (hakitult). Salati jaoks leotan külmas vees, sousti jaoks kupatan kuumas vees.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina teen soolaseened purkidesse nii, et pärast poleks tarvis leotada.

Kupatatud segaseened purkidesse, peale soolvesi (2spl jämedat soola liitri vee kohta). Purgid kuumutan kinni. Säilivad hästi ja seened kohe kasutamisvalmis.

Võib-olla kasulik teadmine järgmiseks aastaks.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ikka külmas vees leotatakse, pestakse üle ja kurnatakse, mis neist juba purki pannes keedetud seentest teistkordselt ikka keeta, egas sa seeneputru ei tee!

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

kui on aega, siis leotan külmas vees. kui on kiire, siis lasen korra keema ja valan külma veega üle. mõlemat moodi saab ja mingit vahet ei ole.

+1
-1
Please wait...

Näitan 12 postitust - vahemik 1 kuni 12 (kokku 12 )

Esileht Kodunurk Soolaseened