kas on midagi välja pakkuda midagi soolast ,mis sobiks peolauale,ei pea löikama.Noh näiteks möni piruka moodi snäks.Kylalisi tuleb olema umbes 100 ringis.Mis tähendab et kypsetan ette,säilitän sygav kylmas ja sulatan enne pidu.Paluks retsepte mida olete ise valmistanud ..tänud ette
Teema: Soolaseid pirukaid peolauale
Kindlasti soovitan erinevate täidistega lehttaignakeerdusid/-apmsusid (singi-juustu, juustu-tomati-basiiliku jne), saab edukalt sügavkülmutada ja pärast hästi korraks kuuma ahju pista (soovi korral kergelt riivjuustu ka peale puistada). Fantaasialendu!
Meil lähevad ka hästi pea poest ostetud pärmilehtaignaga pirukad.
Lemmikuks on jäänud, rohelinesibul, sink, juust, muna sisemuse määrimiseks, et koos hoiaks. Lõikan sellised pisikesed rattad.
Olen ka seganud juustu klopitud munaga, lisanud sinki, spinatit, seeni jne ning tulnud ka väga head rullid.
Magusaid olen teinud õuna, kohupiima, kaneeliga. Sarnaselt rullis.
Iseenesest tavaliselt ostan selliste pirukate tarbeks vähemalt 1kg taigent. Teen valmis, panen pooled pirkuad toorelt sugavkülma ja teise osa küpsetan ära. Selliselt on hea järgmisel korral kui pirukate soov kiirelt kapist võtta.
Kui külalisi nii palju, siis ma vist küll pigem telliks toidu.
Tänud köigile, tellin ma kindlasti.Kuid tahaks midagi \”kodust! kah pakkuda. Elan soomes ja siin vöiks öelda on vägagi maitsetud kypsetised:) See töötu ma siit abi otsingi.Teen imeptillukesi croisante, täidiste ideed sain siit. Veel vajan kypsiste ideeid.Kui raske pole,siis kirjuta siia kah.Kypsiste küpsetaja olen kehv,miskipärast valuvad laiale ahjus.Äkki kellelgi retsept mis koos pysib 🙂
Hiljuti tegin netist leitud retsepti järgi majoneesiküpsiseid. oli vist see retsept http://nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=3715 . Tegin topeltkoguse, sest mul oli pool suurt pudelit majoneesi üle. Pool jahukogusest asendasin kaerahelvestega. Lasin majoneesiga segatud helvestel seista pool tundi, siis segasin edasi. Suhkrut panin topeltkoguse taigna kohta 3detsiliitrit, mitte 4. Ei olnud liiga vähe magusad. Soodat panin 2tl ja seda oli üle mõistuse palju. Kerkisid küll kenasti ja olid õhulised, aga see jube soodamaitse :(. Järgmine kord soodat ei pane, panen küpsetuspulbrit. Tõstin kuhjakestena küpsetuspaberile, küpsetasin pruuniks.
Majoneesiküpsised.
2 muna,1 kl suhkrut,200-250 g majoneesi,2 kl jahu.
Munad vahustada suhkruga,lisatakse majonees,lõpuks jahu. Tõsta kahe teelusikaga väikesed pätsid ahjuplaadile,mis kaetud küps paberiga,küps 200 kraadi juures ,kui on ilusad kuldsed. Head isu!
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.