Esileht Koroonaviirus COVID-19 Soome – koroonatõend vajalik või mitte?

Näitan 8 postitust - vahemik 1 kuni 8 (kokku 8 )

Teema: Soome – koroonatõend vajalik või mitte?

Postitas:
Kägu

Läheme mehega nädalalõpus Soome, ja ma pole võimeline nende juhiste järgi aru saama, kas on siis vaja kooronatõendit või mitte. Mees on täisvaktsineeritud, minul just tõend aegus ja pole veel tõhustusdoosi teinud.

Veebis on kirjas, et EL/Schengenist vaba sisenemine.

Järgmine lõik ütleb, et VÄLJASpool ELi ja Schengenit tulijatele on kohustuslik vaktsineeritust tõendada.

Samas sellest järgmisest lõigus on kirjas, et KÕIK, kellel pole kehtivat tõendit, peavad tegema ühe testi saabumisel ning teise 3-5 päeva möödudes. Me läheme ju ka lühemaks ajaks…

Kas keegi on käinud hiljuti ning teab öelda, kuidas praktikas on?

+2
-3
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Mul sama seis – jrg ndl sõit ees ja tõend aegunud. VM lehelt vaatasin, et isegi kehtiva covid-passiga ei oleks ma saanud Soome siseneda vaktsineerituna, sest neile ei sobi eraldi tõendid põdemise ja sellele järgneva ühe doosi kohta, aga mul just selline on (kehtivuse kaotanud, kuid see selleks). Samas ma saan aru, et ma saan siseneda oma aegunud passiga sarnaselt neile, kes on ühe doosiga vaktsineeritud? Peaksin siis tegema testi 3-5 p pärast saabumist, kuid ühepäevareisi puhul jään siis lihtsalt testimata. Ja kõige hullemal juhul pean piiril tegema testi – huvitav, kelle kulul see on?

See vaba sisenemine EL/Schengenist tähendab siiski seda, et enam ei piirata nt turismimeesmärgil sisenejaid (varem sai ju ainult tööle/kooli/pere juurde sõita). See ei ole vaba sisenemine covid-piirangute mõttes.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Surfasin nüud erinevatel lehtedel. Kõik Eestist lähtuvad transpordifirmad nimetavad esmalt kolm passi-võimalust ja siis möönavad, et saab ka ilma. Soome piirivalve ja saatkonna lehel on selgelt kirjas, et kui tõendit esitada ei ole, siis tuleb saabudes teha test ja 3-5 päeval teine. Test on tasuta, kui on eelnevalt Finentry süsteemis regatud (see vist siiski on soovitus, mitte range nõue). Mis mind huvitab, on see, kas laevafirma laseb mind ikka pardale ilma tõendita? Nad ise ju müüvad laeval tehtavaid teste – kes neid ostab, kui piiril saab tasuta testida?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Heh, Helsinki lehelt leidsin sellise asja:
If you do not have any of the certificates in accordance with the Communicable Diseases Act, get tested for COVID-19 within 24 hours of arriving in the country
If you will stay in Finland and do not have a certificate of COVID-19 vaccinations accepted in Finland, a negative COVID-19 test result from a test taken within the last 72 hours or stating that you have had COVID-19 within the last six months, you must get tested for COVID-19 immediately and at the latest within 24 hours of arriving in the country. This rule is not applied to cruise ship passengers who will leave Finland within 24 hours of their arrival.
https://www.hel.fi/helsinki/coronavirus-en/information/recommendations-and-restrictions/

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Okei, ja piirivalve lehel on kirjas, et Tallinna ja Helsinki vaheline kruiis ei ole piisavalt kruiis ja ei teeni ära seda erandit.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, täpselt — ma leidsin ka selle reegli, et kui 24h jooksul lahkud kruiisireisijana, siis ei testita. Ja siis teiselt lehelt, et Helsinki ja Tallinna vaheline kruiis pole kruiis…

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oled sa midagi täpsemat teada saanud?
Ma ise vist lähen ikka selle plaaniga, et sadamas testin.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teemaalgataja, kas käisid ära ja kuidas oli?

0
0
Please wait...

Näitan 8 postitust - vahemik 1 kuni 8 (kokku 8 )

Esileht Koroonaviirus COVID-19 Soome – koroonatõend vajalik või mitte?