https://www.kennelliitto.fi/en/dogs/native-breeds/finnish-spitz
see kuts pole väga levinud, aga olemas siiski kindlasti ta on. hakkasin tükk aega tagasi eestist otsima, kas on või kus on aga pole leidnud. just paneb imestama, et kui ta on soome rahvuskoer- soome ju väga lähedal, siis kuidas teda eestis üldse pole.
aitäh vastajatele!
Ma arvan, et asi on selles, et ta ei näe välja nagu tõukoer 🙂 Suure osa inimeste jaoks on ikkagi oluline, kui nad võtavad tõukoera ja vastavalt ka maksavad, et siis oleks teistele ka näha koera tõulisus. Mulle ka sellised spitsilised meeldivad. Olen imestanud, et Eestis pole eriti levinud näiteks sellised tõud nagu keeshound ja soome lapikoer. Aga ju siis näevad liiga tavaliste “mutikoerte” moodi välja.
Vastupidisest võib ehk küsida, kuidas on Soomes lood eesti hagijatega? Kas ja kui palju neid seal on? Siit sinna on ju sama pikk maa, kui sealt siia. Ega ma ei tea, võib-olla on Soomes palju eesti hagijaid? Aga kui pole, eks siis vastupidi ole samamoodi, et nende püstkõrva meil ei ole.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 06.01 12:41; 06.01 23:51; 07.01 11:45;