Inkasso on volitatud esindama võlausaldajat Eestis. Ehk siis kohtusse lubab anda ka Eestis, mitte Soomes.
Miks Eestis peaks andma? Kalevipoeg ei móista keelt? Sellepärast jättis laenulepingu ka läbi lugemata?
Päris hale seltskond!
Esileht › Tööelu, raha ja seadused. › Soome võlgade aegumine
Inkasso on volitatud esindama võlausaldajat Eestis. Ehk siis kohtusse lubab anda ka Eestis, mitte Soomes.
Miks Eestis peaks andma? Kalevipoeg ei móista keelt? Sellepärast jättis laenulepingu ka läbi lugemata?
Päris hale seltskond!
Päris hale seltskond!
Mida sa niisama mölised, loe ometi seadusandlust. Selleks on kindlad reeglid, millises riigis kohtuasju lahendatakse.
2.2.1 Üldise kohtualluvuse põhireegel
Füüsilise isiku vastu esitatakse hagi tema elukoha järgi ja juriidilise isiku vastu tema asukoha järgi. Kui füüsilise isiku elukoht ei ole teada, võib tema vastu hagi esitada tema viimase teadaoleva elukoha järgi.
Eestis olen kohtul palunud aegumist kohaldada mitte Soomes. Alati on kohus ka selle teinud ning rahu on saabunud.
Miks sa kogu aeg võlgu oled? Meeldib selline elu? Viid tütarlapse välja ja raha pole, teed kohvikus külma või võtad neiult võlgu?
Niiiiii mõttetu mehike!
Ma ei ole lesbi ja ei võta võlgu.
Üks asi millel lasin aegumise kohaldada oli mingi järelmaks Hobby Hall vms. Firmatki enam polnud. Teine oli mingi teenuse arve, mida polnud saanud ja teenusepakkuja ei olnud nõus tühistama. Kiirlaene pole küll võtnud, tarbimislaene ka mitte. Mul on krediitkaart, aga ei kasuta üldse, kodulaen. Autot ei võtnud liisingusse ja muid järelmakse pole. Kui keegi üritab mingit ammust asja kuskilt sisse nõuda, siis fuck off..need on aegunud ja ma põhimõtteliselt ei maksa. Nagu ütlesin-enne maksan juristile kui aegunud asja.
Üks asi millel lasin aegumise kohaldada oli mingi järelmaks Hobby Hall vms. Firmatki enam polnud. Teine oli mingi teenuse arve, mida polnud saanud ja teenusepakkuja ei olnud nõus tühistama. Kiirlaene pole küll võtnud, tarbimislaene ka mitte. Mul on krediitkaart, aga ei kasuta üldse, kodulaen. Autot ei võtnud liisingusse ja muid järelmakse pole. Kui keegi üritab mingit ammust asja kuskilt sisse nõuda, siis fuck off..need on aegunud ja ma põhimõtteliselt ei maksa. Nagu ütlesin-enne maksan juristile kui aegunud asja.
Fuck off on kogu su suhtumine. Jõle peen jutt sul, mingi järelmaks oli…. Ise ka ei tea. Restoranis tõused ka püsti ja kõnnid maksmata välja, sest ei olnudki nii hea kui arvasid. Põhimõtteid ei ole inimesel ollagi. See ei ole põhimõte, et võtan asja ja ei maksa, see on naturaalne vargus.
Päris hale seltskond!
Mida sa niisama mölised, loe ometi seadusandlust. Selleks on kindlad reeglid, millises riigis kohtuasju lahendatakse.
2.2.1 Üldise kohtualluvuse põhireegel
Füüsilise isiku vastu esitatakse hagi tema elukoha järgi ja juriidilise isiku vastu tema asukoha järgi. Kui füüsilise isiku elukoht ei ole teada, võib tema vastu hagi esitada tema viimase teadaoleva elukoha järgi.
Idiootsus. See Soomes töötanud kalla vaadaku oma laenulepingut! Kui moistab tähti kokku lugeda, siis saab aru, et kohtupidamine käib panga voi misiganes laenuandja koduriigis ehk Soomes.
Te nagu kunagi mingeid lepinguid välismaaga ei solmi või? See on standard – vastava riigi seaduste alusel.
Ma ei saa aru, kuidas üks naine sellise äbariku mehega koos soovib üldse olla, kes rahaasjadesse niimoodi suhtub. See on ju fakt, et see mees jääb ka muude asjadega võlgu. Ja oi hoidku, kui peaks sellisega lapsed saama ja hiljem temast lahku minema (see juhtub sellise suhtumisega mehega kunagi nagunii), siis on kindel lugu, et selline ei hakka elatist maksma.
Üldiselt, kahtlustan, et TA ei räägigi mingist mehest, vaid ta ise on hoopis võlgu. Ja nüüd uurib, kas ja kuidas saaks maksmisest kõrvale viilida.
Ma ei saa aru, kuidas üks naine sellise äbariku mehega koos soovib üldse olla, kes rahaasjadesse niimoodi suhtub. See on ju fakt, et see mees jääb ka muude asjadega võlgu. Ja oi hoidku, kui peaks sellisega lapsed saama ja hiljem temast lahku minema (see juhtub sellise suhtumisega mehega kunagi nagunii), siis on kindel lugu, et selline ei hakka elatist maksma.
Selliseid naisi on küll ja küll. Paljudel on eelnevast elust lapsed ja uus naine aitab sahkerdada, et elatist ei peaks maksma. Aga kui mehike taas uuel ringil on, siis on küll väga pahane, et talle ka keegi midagi ei maksa.
Täielik rott ja Teine Eesti. WTF, sa oled teenust saanud ning enne maksad juristile, kui oma saadud teenuse eest? Edu samasuguse nõmeda mehega, tõesti paras paar.
Üks asi millel lasin aegumise kohaldada oli mingi järelmaks Hobby Hall vms.
Mis asja? Tellisid postimüügifirmalt ja järelmaksu ei tasunud ja nüüd lasid kohaldada aegumise? Sain ma ikka nüüd õigesti aru? Masendav kaader.
Muide olen mitmel korral Eesti kohtul aegumist kohaldada ja täiesti süümekateta. Niikaua kuni see õigus on meil olemas, tuleb ka kasutada.
Küllap räägid hoopis teist juttu, kui sulle võlgu ollakse ja aegumisele rõhudes maksmast keeldutakse.
Eraisikute võlad moodustavad koguvõlgadest alla 10%. Enamus siiski panga ja kiirlaenufirmade võlad. Elatised eraldi teema.
Esileht › Tööelu, raha ja seadused. › Soome võlgade aegumine