.
Teema: .
laplanta
Ehk lähed siis vaniljesuhkrule üle? See on siiski ehtne kraam (jah, seetõttu kallim). Vaniliin on puidutööstuse jääkprodukt.
Mina ostan ökopoest (nt Tallinnast Herne tn) – mingi Saksa firma on, hetkel ei meenu peast.
Teen ka ise – selleks ostan vaniljekaunad, kasutan neid kuskil toidus, nt creme brule valmstamisel, kuivatan pärast kasutamist ööpäevakese, panen kaunad purki ja suhkru peale. Säilib õhukindlalt kaua ja on alati võtta.
Ahjaa, võid hankida ka nt vanilje ekstrakti (taas Tallinnas, Marks & Spenceri toidupoes – Kristiine ja Rocca Al Mare keskustes).
muretsege vaniljekaun, pange see pikkupidi poolitatuna suhkrusse, raputage aeg-ajalt, ja voila! naturaalne kodune vaniljesuhkur on olemas!
meiral on päris
vanilliinsuhkrul ei saagi olla vanilje maistet ega lõhna. ostan ka meira oma, vaniljesuhkrut siis, sest selle saab mugavalt selverist kätte, ei pea spetspoodi minema. vahelduva eduga kasutan ka kauna, aga lastel on suhkruga kergem tegutseda.
Santa maria müüb nüüd vaniljesuhkrut koos jahvatatud vaniljeseemnetega. Aga tulebki arvestada, et santa marial kahte sorti siis vaniljesuhkruid müügil. Aga mul on ka vaniljekaunad kodus ja neid seemneid siis kraabin lihtsalt magustoidule juurde
Santa maria müüb nüüd vaniljesuhkrut koos jahvatatud vaniljeseemnetega. Aga tulebki arvestada, et santa marial kahte sorti siis vaniljesuhkruid müügil. Aga mul on ka vaniljekaunad kodus ja neid seemneid siis kraabin lihtsalt magustoidule juurde
Kasutan Fazeri oma. Aga mingi aeg tagasi panin ka kaunad suhkrusse. Kahjuks ei poolitanud, tegin seda nüüd.
Jamie Oliver teeb vanillisuhkru nii:
kasutab vanillikaunad ära mõnes magustoidus (st kuumutab piimas või koores näiteks), kraabib seemned välja, kuivatab ja siis jahvatab koos suhkruga kohviveskis. Kui on parem köögikombain, siis ehk õnnestub ka seal peeneks teha.
Mina olen ka nii teinud.
Lisaks olen valmistanud ka vanilliekstrakti. Panen vanillikaunad viina sisse seisma. Mõne kuu möödudes on oma \”vanilliviin\” või ekstrakt valmis 🙂
kaunad ja ka vanilliekstrakti olen siit tellinud http://www.vanillamart.co.uk/
Eesti poodides on lisaks M&S ekstrakti saada ka piprapoes – http://www.piprapood.ee
Vanilliinsuhkur küll ei kõlba, see ikka puhas keemia. Ise ostan Santa Maria vanillisuhkrut (vist on nii pakil kirjas), iga kord kontrollin üle, kas on MUSTAD TÄPID valge pulbri sees näha, siis on talutav kaup.
Meira oma kasutan.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]
Milleks seda vanilliinsuhkrut siis kasutatakse? Süüa see küll ei kõlba.[/tsitaat]
see on odav sünteetiline analoog. nagu paljud maitsed valmistoitudes, mida me kõik sööme.
Mina teen ka nii nagu kolhoositar kirjutas. Võib teha ka tuhksuhkruga. Ise olen tavalise suhkruga teinud ja väga hästi maitseb. Kaunad olen Prismast ostnud. Maksavad alla kahe euro.
miks need seemned peab välja kraapima enne kohviveskis jahvatamist?
Käisin ja tõin M&S-ist vanilliekstrakti – hoopis teine tera. Aitäh, kes soovitas!
Proovin selle kauna-asja ka kindlasti ära.
Teemaalgataja
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]miks need seemned peab välja kraapima enne kohviveskis jahvatamist?[/tsitaat]
Sest seda kallist kraami on patt suhkru maitsestamiseks kasutada!
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.