Plätud ja saun – kui sa võtad ära plätud ära enne, kui ronid lavale, siis on Ok, muidu tassid sinna põrandalt sodi.
Ma näiteks käin veekeskustes alati ilma jalanõudeta. Olengi koguaeg paljajalu. Ja ilmselt peale minu on veel väga palju inimesi, kes ka paljajalu. Aga, kui kasutaksin plätusid, siis ma ei saa aru, miks need peaks just ukse taha jätma?
Kui ma ronin lavale, siis vahet pole, olen ma eelnevalt olnud plätudega või paljajalu, siis igal juhul on kontakt saunalavaga ebahügieeniline. Isegi, kui enne olid plätud jalas, võib talla all olla jalaseent, konnasilmi jne. Tavaliselt sinna madalamatele astmetele nagunii ei istuta. Ja sinna, kus istutakse, jalgu ei panda. Seega, ei saa sellest “jäta plätud ukse taha” aru.
Ilmselt sul endal ei ole kodus sauna, siis teaksid, et väga raske on saad lava puhtaks, kui seal istutakse ilma rätikuta – higi, mustus jne. Meil on kodus saunas spets lina, mille pärast ära pesen.
Mul on saun nii linna- kui ka maakodus. Jah, kodus panen rätiku lavale. Aga miks peaks seda ilmtingimata avalikus kohas tegema? Seal on ju koristajad olemas. Ja neid asutusi koristatakse, desinfitseeritakse iga päev. Ei kujuta ette, et lohistan üht läbivettinud saunalina mööda veekeskuse ala endaga kaasas. Vaevalt, et see saunalina, mis kord üht ja siis teistpidi istumise all, miskit hügieeni tagab.