Esileht Hobinurk Spa tavad

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 78 )

Teema: Spa tavad

Postitas:
Kägu

Lugesin Delfist mingit mullivanni juttu. Kogu teemat ei lugenud, kuid mure vist seisnes selles, et noorpaar tahtis mullivannis vedeleda, aga ei saanud löögile.

Lugesin artikli all olevaid kommentaare ning pani imestama üks kommentaar. Keegi pidas täiesti uskumatuks kombetuseks seda, et inimesed sisenevad sauna plätudes.

Ma siis kohe tükk aega siis endamisi mõtlesin, et mis seal küll vahet on, kas paljajalu või plätudes. Kas keegi taipab, miks on oluline saunas plätudeta olla?

Sama inimene imestas ka selle üle, et miks inimesed ei pane saunas rätikut omale istumise alla. Jälle ei saa eriti aru, mis efekti see peaks andma. Ega keegi ju oma paljaste suguelunditega spa-ala avalikes saunades istu.

+11
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui on soov kallimaga privaatselt mullivanni nautida, siis selleks on 18pluss ala.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lugesin Delfist mingit mullivanni juttu. Kogu teemat ei lugenud, kuid mure vist seisnes selles, et noorpaar tahtis mullivannis vedeleda, aga ei saanud löögile.

Lugesin artikli all olevaid kommentaare ning pani imestama üks kommentaar. Keegi pidas täiesti uskumatuks kombetuseks seda, et inimesed sisenevad sauna plätudes.

Ma siis kohe tükk aega siis endamisi mõtlesin, et mis seal küll vahet on, kas paljajalu või plätudes. Kas keegi taipab, miks on oluline saunas plätudeta olla?

Sama inimene imestas ka selle üle, et miks inimesed ei pane saunas rätikut omale istumise alla. Jälle ei saa eriti aru, mis efekti see peaks andma. Ega keegi ju oma paljaste suguelunditega spa-ala avalikes saunades istu.

Spaa on see sõna

+5
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Noh ega spaades jah ei soovi suvakatega mullivannis olla.

Enamustes spaades on sauna uksetaga võimalus võtta istumise alla paberlina. Aga matsirahvas seda ei kasuta

+2
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina seda juttu pole lugenud, aga minu arust ka natuke imelik pressida pisikesse mullivanni, kui seal on juba inimesed ees, ise ma ei tee nii, aga no okei, kui muidu ei saagi löögile, on palju rahvast, siis pole vast midagi teha. Aga V spaas oli ükskord juhus, kus panime oma hommikumantlid lamamistoolile ja tagasi tulles oli tooli hõivanud mingi purjus onkel kolme naisega ja meie hommikumantlid põrandale visanud. See tundus küll ebaviisakas, kuna vabu toole oli küllalt, aga ta tahtis lihtsalt tingimata seda tooli saada. Kui on palju rahvast, siis ehk tõesti on õigustatud teiste asjade kõrvale tõstmine, aga põrandale viskamine siiski mitte. Plätudega lähen ise ka sauna, sest kunagi sain mingi soolatüüka spaast, seega ei soovi seal paljajalu käia. Ja selles mõttes saan pahameelest aru, et näiteks seal V Spaas on tõesti kallis, 200 eurot öö, lisaks maksa parkimise eest, õhtusöök on ülikallis ja kui seal on ebaviisakad inimesed, siis tõesti mõtled, et milleks. Näiteks see intsident meie hommikumantlite mahaviskamisega rikkus tuju. Läksin selle purjus mehe juurde, et miks ta teiste asjad maha viskab ja võtab kellegi tooli ära, siis ta oli veel äärmiselt ülbe ja ebameeldiv. Kahjuks Eestis kohtad selliseid igal sammul.

+12
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mullivanniga on see häda (nagu on ka muude avalikult kasutuses olevate asjadega), et mõni arvab, et võibki jääda sinna vedelema ja teised oodaku. Mullivann on avalikuks kasutamiseks ja kui seal ruumi on, siis ronin sisse.

Plätud ja saun – kui sa võtad ära plätud ära enne, kui ronid lavale, siis on Ok, muidu tassid sinna põrandalt sodi.

Ilmselt sul endal ei ole kodus sauna, siis teaksid, et väga raske on saad lava puhtaks, kui seal istutakse ilma rätikuta – higi, mustus jne. Meil on kodus saunas spets lina, mille pärast ära pesen.

+16
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle näiteks ei meeldi see et SPAsse sisenedes loobitakse oma rätid-hommikumantlid toolidele, lamamistoolidele. Et jumala eest hilisemad tulijad ei saaks kuhugi istuda, pikali heita…

+19
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nad tahtsid mullivannis ainult kahekesi olla, aga keegi tuli juurde.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nad tahtsid mullivannis ainult kahekesi olla, aga keegi tuli juurde.

See on imelik ootus. Et hiivame mullivanni. Ja teised ei tohi tulla. See on veekeskustes teada fakt erinevate populaarsete “atraktsioonide” puhul, et kes ees, see mees.

Tegelikult, küsimus oli rohkem selles plätude saunaukse taha jätmises. Ma lihtsalt ei saa aru, mis efekti see peaks andma.

+19
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Noh ega spaades jah ei soovi suvakatega mullivannis olla.

Enamustes spaades on sauna uksetaga võimalus võtta istumise alla paberlina. Aga matsirahvas seda ei kasuta

Rakvere aqvas on iga sauna ukse taga, ma ei mäleta, kas paber või riiderätik tagumiku alla panemiseks. Muidugi ma kasutan seda võimalust, kui see on loodud. Aga nendes spaades, kus seda võimalust pole, ma küll ei vea mingit saunalina kaasa.

+11
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei ole kuskil spa’s kaheinimese mullivanni näinud.

+16
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Plätud ja saun – kui sa võtad ära plätud ära enne, kui ronid lavale, siis on Ok, muidu tassid sinna põrandalt sodi.

Ma näiteks käin veekeskustes alati ilma jalanõudeta. Olengi koguaeg paljajalu. Ja ilmselt peale minu on veel väga palju inimesi, kes ka paljajalu. Aga, kui kasutaksin plätusid, siis ma ei saa aru, miks need peaks just ukse taha jätma?

Kui ma ronin lavale, siis vahet pole, olen ma eelnevalt olnud plätudega või paljajalu, siis igal juhul on kontakt saunalavaga ebahügieeniline. Isegi, kui enne olid plätud jalas, võib talla all olla jalaseent, konnasilmi jne. Tavaliselt sinna madalamatele astmetele nagunii ei istuta. Ja sinna, kus istutakse, jalgu ei panda. Seega, ei saa sellest “jäta plätud ukse taha” aru.

Ilmselt sul endal ei ole kodus sauna, siis teaksid, et väga raske on saad lava puhtaks, kui seal istutakse ilma rätikuta – higi, mustus jne. Meil on kodus saunas spets lina, mille pärast ära pesen.

Mul on saun nii linna- kui ka maakodus. Jah, kodus panen rätiku lavale. Aga miks peaks seda ilmtingimata avalikus kohas tegema? Seal on ju koristajad olemas. Ja neid asutusi koristatakse, desinfitseeritakse iga päev. Ei kujuta ette, et lohistan üht läbivettinud saunalina mööda veekeskuse ala endaga kaasas. Vaevalt, et see saunalina, mis kord üht ja siis teistpidi istumise all, miskit hügieeni tagab.

+12
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga V spaas oli ükskord juhus, kus panime oma hommikumantlid lamamistoolile ja tagasi tulles oli tooli hõivanud mingi purjus onkel kolme naisega ja meie hommikumantlid põrandale visanud. See tundus küll ebaviisakas, kuna vabu toole oli küllalt, aga ta tahtis lihtsalt tingimata seda tooli saada. Kui on palju rahvast, siis ehk tõesti on õigustatud teiste asjade kõrvale tõstmine, aga põrandale viskamine siiski mitte.

tegelikult on üsna ebaviisakas oma asjadega tooli hõivamine, kui ise seal ei istu. spaades n üldiselt olemas nagid, kuhu saab hommikumantli riputada, lamamistoolid ei ole riiete ladustamiseks

+23
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Plätude osas on sageli spaa enda nõue jätta need ukse taha. Kummiplätud materjali poolest ei pruugi kuumust taludagi. Teistele külastajatele on ebameeldiv kui sauna minnes peab esmalt lava allääres plätude reast üle hüppama hakkama. Rääkimata kui mõni plätudega päris lausa lavale ronib

+7
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Normaalsetes spades on sauna ukse tagas riiulid väikeste rätikutega või saab võtta paberätiku. Meil käib kodus saunas tavaliselt 4-6 inimest, pärast viimast võtan sealt rätiku ära,  loputan lava kuuma veega üle (sauna ei pesta enne, kui saun on jahtunud).  Aga spades päeval ei puhastata lavasid, alles õhtul ja kujutad ette, mis mass sealt läbi käib. Kui käin ämma juures ja seal on ujula kahe sainaga, siis võtame väikse käteräti kaasa, peale saunatamist panen varna rippuma ja kui lähen uuesti sauna – siis panen istumise alla.

+4
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja selles mõttes saan pahameelest aru, et näiteks seal V Spaas on tõesti kallis, 200 eurot öö, lisaks maksa parkimise eest, õhtusöök on ülikallis ja kui seal on ebaviisakad inimesed, siis tõesti mõtled, et milleks. Näiteks see intsident meie hommikumantlite mahaviskamisega rikkus tuju. Läksin selle purjus mehe juurde, et miks ta teiste asjad maha viskab ja võtab kellegi tooli ära, siis ta oli veel äärmiselt ülbe ja ebameeldiv. Kahjuks Eestis kohtad selliseid igal sammul.

Kõik on oma 200 eurot maksud. Ja kui üks paarike hõivab pikaks ajaks mullivani ning teised sinna minna ei tohi, siis osad ei saagi 200 euro eest mullivanni kasutada, kogu aeg on mõni paarees. See ju ka normaalne ei ole. Kui tahad privaatset mullivanni pead leidma hotelli, kus on mullivaiga tuba olemas, siis võite kogu hotellis olemise aja mullivannis veeta ja keegi ei tule sinna lisaks.

Ja hommikumantlid pannakse nagisse, mitte ei jäeta neid lamamistoolile vedelema.

+26
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

tegelikult on üsna ebaviisakas oma asjadega tooli hõivamine, kui ise seal ei istu.

Ma võin seda siiski teha, kui ruumi on küllalt. Ei pea just teise asju minema maha viskama, kui ma kasutan tooli ja korraks lähen vett võtma vms. Ma ei räägi mingist terveks päevaks tooli hõivamisest. Mina ise teiste asju ei lähe põrandale viskama ja teiste toolidele pikutama, eriti kui ruumi on palju ja on võimalik võtta mõni teine tool.

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil käib kodus saunas tavaliselt 4-6 inimest, pärast viimast võtan sealt rätiku ära

Kõik istuvad siis selle higistatud rätiku peal terve saunaõhtu. Esimestel OK, aga hiljem juba päris niiske see olemine.. Saan aru, et üks pere ja hügieeniteemat pole (ses mõttes, et nagunii koos koguaeg), aga siiski teise higise rätiku sees istuda, natuke ebameeldiv siiski?

+15
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil käib kodus saunas tavaliselt 4-6 inimest, pärast viimast võtan sealt rätiku ära

See on küll väga ebameeldiv. Meil on igaühele väiksed mati moodi rätikud alla panemiseks, mitte 6 inimest ei pea ühe räti peal istuma.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil on istumismatid, igaühel oma. Kes lavale läheb, võtab kaasa ja lavalt tulles korjab ära. Rätikut ei kujutaks ette, see saab ju märjaks. Käime sauna ajal 4-5 korda laval, vihtleme ja viskame leili, vesi lendab kogu aeg. Eesruumis on rätikud pinkidel, ka igaühel oma.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See, kas on viisakas mullivanni kolmandaks või viiendaks minna sõltub ikkagi vanni suurusest. Pisikesse vanni ma küll kolmandaks ei roni – ruumi peab olema, mulle ei sobi kellegagi külg-külje vastas istumine. Mullivanni mõte on, et saan end normaalselt tunda. Kui aga on tegu suure mullikaga, siis miks mitte ka viiendaks minna. Peaasi, et pole päris otsekontakti teiste vannilistega.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga spades päeval ei puhastata lavasid, alles õhtul ja kujutad ette, mis mass sealt läbi käib.

Sellistes kohtades käimine ongi ju omal riisikol. Muidugi käib mass läbi. Aga, kui oled pisikukartlik, siis pole vaja sellisesse kohta ronida. Basseinis on ju ka higi, karvad, tatt, voolust, kindlasti ka uriini. Ja olen näinud isegi junne ujumas.

Oodata sellistest avalikest spaadest ülimat hügieeni, on lihtsalt kummaline. Ei päästa seda plätude kasutamine ega rätiku tagumiku alla sättimine.

+6
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

ui tahad privaatset mullivanni pead leidma hotelli, kus on mullivaiga tuba olemas, siis võite kogu hotellis olemise aja mullivannis veeta ja keegi ei tule sinna lisaks.

V Spa toas on ju mullivann olemas.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Basseinis on ju ka higi, karvad, tatt, voolust, kindlasti ka uriini.

Nendest ükski ei nakka sulle vee kaudu, teatud hulgaga mustusega tuleb terve inimene toime, lisaks on keemiat täis veekeskkond selline, et sealt ei sa mingeid haigusi. Küll aga nakkavad soolatüükad näiteks väga hästi, kui paljajalu põrandal käid, seega plätud peaks elementaarsed olema. Laval istudes ilmselt ei saa midagi, sest seal sa pole palja nahaga vastu kasutatud pinda.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Basseinis on ju ka higi, karvad, tatt, voolust, kindlasti ka uriini.

Nendest ükski ei nakka sulle vee kaudu, teatud hulgaga mustusega tuleb terve inimene toime, lisaks on keemiat täis veekeskkond selline, et sealt ei sa mingeid haigusi. Küll aga nakkavad soolatüükad näiteks väga hästi, kui paljajalu põrandal käid, seega plätud peaks elementaarsed olema. Laval istudes ilmselt ei saa midagi, sest seal sa pole palja nahaga vastu kasutatud pinda.

Nojah, aga kui on plätudega ei tohi sauna siseneda, siis kuidas neist soolatüügastest hoiduda? Või on nii, et sauna ukse taga soolatüükad nakkuvad, aga saunas sees mitte?

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Küll aga nakkavad soolatüükad näiteks väga hästi, kui paljajalu põrandal käid, seega plätud peaks elementaarsed olema.

35 aastat trennis ja viimased 10 aastat 2 korda kuus spaades käinud, kunagi pole kummaski kohas plätusid kasutanud ja pole ühtki jalaprobleemi saanud.

+2
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Küll aga nakkavad soolatüükad näiteks väga hästi, kui paljajalu põrandal käid, seega plätud peaks elementaarsed olema.

35 aastat trennis ja viimased 10 aastat 2 korda kuus spaades käinud, kunagi pole kummaski kohas plätusid kasutanud ja pole ühtki jalaprobleemi saanud.

Minu küsimus oligi, et mis häda nende plätudega on? Ja, miks need tuleb ilmtingimata sauna ukse taha jätta.

Mina ka ei kasuta plätusid. Ja ei vea mingit läbivettinud saunalina spaas ringi. Kui ukse taga on matt või istumisalus, siis kasutan. Aga mis tohutuid, erinevaid haiugseid inimesed kardavad, kui keegi ei panegi rätikut tagumiku alla? Või siis, kui keegi siseneb sauna plätudega?

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nojah, aga kui on plätudega ei tohi sauna siseneda, siis kuidas neist soolatüügastest hoiduda?

Mina sisenen küll plätudega sauna, seal on samasugune jube põrand kui igal pool mujal.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu küsimus oligi, et mis häda nende plätudega on? Ja, miks need tuleb ilmtingimata sauna ukse taha jätta.

Neid ei tulegi sauna ukse taha jätta, mina ei luba ka oma lastel plätudeta spaas mitte kuskil käia, sest üks laps on saanud endale tüükad spaast ja väga raske oli nendest lahti saada.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Neid ei tulegi sauna ukse taha jätta, mina ei luba ka oma lastel plätudeta spaas mitte kuskil käia, sest üks laps on saanud endale tüükad spaast ja väga raske oli nendest lahti saada.

Minu teema (olen TA) ongi ajendatud sellest, et mis point on sellel, et plätud peavad sauna ukse taha jääma? Lootsin, et ehk keegi oskab loogika lahti seletada. Too kommenteerija, kes nii kirjutas, kirjeldas seda kui enneolematut ja uskumatut käitumist, et inimesed sisenevad sauna plätudega. Minu küsimus on, et mis vahet seal on?

+7
-1
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 78 )

Esileht Hobinurk Spa tavad