Vau, 5 kilo!!!
Meil läks ka selle kaalu asjaga algul üle kivide-kändude. Algul nagu võttis arsti sõnu alla normi (kui mõne muu maajao standardeid vaadata, siis jäi normi sisse, alama piiri peale – sündis väiksem laps ka, 3 kilo). Paar esimest nädalat võttis vähem juurde, ja siis järsku hakkas spurdi peal viskama – perearst vaatas ka seda kasvu kõverat ja imestas, et wtf, väga ilus.
Mul oli samuti paar nädalat nõnda, et muudkui istusin siis voodis ja pigem näksis rinnaotsas – mõnikord formulaga kiiremini täis sai, siis sain natuke puhata – samuti ka see aitas, et abikaasa toitis – sain ise välja päikese kätte natukeseks minna, pakkide järele jne.
Mõni päev oli lausa nii raske, et hakkasin hulluks minema. Sõi natuke iga tunni tagant (kasvuspurdile tavaline asi). Teinekord sõi tihti, sest kas ei saanud korraga kätte (mu tootlikkus oli madal) või uimerdas, kuna oli väsinud sellest näksimisest ise ka ehk.
Peale igat toidukorda üles ei viska, aga tundub, et viskab siis, kui liiga palju piima saab – jah, “surun” ise ka mõnikord juurde, kui tundub, et liiga vähe sõi. Võimalik, et ka sinul on see probleem hetkel, et toidad talle liiga palju sisse – beebid ei söö iga toidukord täpselt samapalju… Ja veel vähem toimub naturaalselt see, et mingi graafiku järgi toita saab (iga 2 või 3 tunni tagant jne).
Mul tundub toimivat nii, et juhindun selle järgi, kuidas beebi tahab – tema ju teab, kas tal on isu või ei ole. Mõnikord võib see muidugi kahjuks tähendadagi seda, et pead päris tihti valmis olema, et toita (ja formulat teha, pudeleid pesta jne koguaeg ka päris tüütu – siiralt loodan, et sul on keegi, kes sind selle köögipoolega aidata saab!)
Aga lohutada saab end sellega, et see on ajutine!