Kas maitseomaduste pärast on vahet, kuidas sügavkülmutatud pirukad või leib üles sulatada – kas aeglaselt tavalises külmikuosas, nagu liha puhul; või toatemperatuuril; või hoopis ahjus?
0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 24.03 13:42; 31.03 23:44;
Toored pirukad panen ahju kohe külmununa(tulevad nii kuldpruunimad ja krõbedamad), tavalise leiva ja saia lasen sulada toatemperatuuril. Aga sulamise ajaks teen kotisuu lahti, et kott seest märg ei jääks ja leib/sai läbi ei vettiks. Kui sulanud on(umbes 30min), pane koti kinni selle klõpsakaga, millega need muidu poeski on.
Pirukad olen seni alati külmunult ahju pannud, kuigi pakil on kirjas, et sulatada. Maitsevad samamoodinagu poest neid samu külmuttatud ja siis poeahjus küpsetatud pirukaid osta 😀
Teisiti polegi proovinud, sest pole niimoodi pikalt planeerinud, et nii, nüüd kahe tunni pärast paneks pirukad ahju. Need on meil sügavkülmas hädajuhuks, kui nädalavahetuse hommikul avastame, et oleme unustanud süüa osta 😀
Isegi avastasin nüüd kriisiajal, et pole mingit vahet maitsel. Mina ostan rukkipala, panen sügavkülma ja jupikaupa võtan. Tavaliselt võtan õhtul välja ja panen lihtsalt leivakappi. Kusjuures mina just ei tee kotisuud lahti: niiskus läheb tagasi leiva sisse ja tulemus on pehme ja värske.