Mina olen endine prostituut ja elan viimased 17a korralikku elu. Keegi peale mõne tollase kolleegi ei tea. Tean mitut endist prostituuti, kellest on saanud edukad inimesed. Enamik on lõpetanud keskmise pereinimesena. Tavaliselt ei ole prostitutsioon enda valik, vaid tingitud suhtevägivallast. Ka Sandra ja Fjodori loo puhul on see ilmne. Mees kupeldab enda naist. Mis saaks siis kui naine keelduks?
Tuletame nende haridust ka meelde ja seda, et nad on narkomaanid ja vargad. Praegu, hetkel on.
Ma ei eita loomulikult kannapöörde võimalikkust, aga potentsiaali tuleb paraku ka arvestada.
Olen nõus, et Sandra puhul on potentsiaali vähem. Hariduse puudus ja narkomaania on riskitegurid, miks naist on lihtsam ära kasutada. Olen siiski näinud ka selliste naiste muutumist. Kõige olulisem on, et nad vägivaldsest elukaaslasest päriselt lahti ütleks ja seda mustrit enda peal enam korduda ei laseks. Naised hakkavad peale seda justkui õitsele. Need mehed kahjuks otsivad uue “elatusallika”.
Selleks pöördeks peab veel üks asi olemas olema: mingi eeskuju, mingigi mälestus normaalsest elust. Kui sa oled sellises pesas kasvanud, siis on kannapööre võrdne lennuga kosmosesse, õpid uuesti käima ja rääkima, täiesti uut moodi.
Prostid, kes tulid normaalsest ausast perekonnast ja lasid ennast 90ndatel millegi või kellegi poolt ära hullutada, võrku tõmmata – neil on, kuhu tagasi pöörduda. Sandra sugustele aga tuleb seda kosmost kõigepealt tutvustada. Asja teeb raskemaks, et tal on kolm last, kes samuti on juba kasvanud teadmises, et elu ongi selline. Ja kõik ta sõbrad on ka sellised. Ülejäänud inimkond on neile vaid substraat. Miks ta peaks tahtma ise selle substraadi hulka kuuluda? Nii palju ta oskab mõelda küll.
Ma ei otsi siin meelega mingeid õigustusi inimese hooletusse jätmiseks, kuid arvata, et oh, ma võtan vaese prosti enda juurde, magan temaga (ehk ta jätkab oma eluviisi) ja otsin talle töökoha ja siis ta muutub – see on fantaasia. Ta leiab oma heategijas lihtsalt lüpsilehma ja jätkab oma eluviisi. Ilmselt purustab ka töökohal, mille ta leiaks, kõik, mis purustada annab – varastaks, luusiks, veaks sõprugi allikale jne. Ta pole nagu sina või mõni teine, kellel on haridus ja teadmine korraliku inimese elust. Arvamus, et asi on ainult vägivaldses elukaaslases, on lapse lalin, palun vabandust.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 13 korda. Täpsemalt 22.02 23:48; 23.02 11:08; 23.02 11:34; 23.02 11:55; 23.02 13:20; 23.02 15:51; 24.02 15:06; 24.02 16:13; 24.02 22:02; 25.02 21:25; 25.02 22:03; 26.02 17:50; 27.02 10:21;