Olen ka üks ema, kes sõna otseses mõttes peab ära kannatama kui mehe poeg tuleb meile ning lagastab meie ühist kodu. Aastaid tagasi mulle öeldi, et ära sekku – hoidsin eemale. Nüüd aastaid hiljem olen olukorras kus ma seda poissi ei kannata enam silma otsas ka. Igakord kui ta meile tuleb siis mul on tunne, et võta rahusti sisse või mine kodunt minema.
Toon siis näiteid mis meie kodus toimub. Peale vetsus käimist on triibud potis (pea alati), hambaid pestakse nii, et terve valamu, segisti ja sein on vett täis. Süüakse nägupidi taldrikus ja osaliselt näppudega, toit kukub pidevalt maha, seda hõõrutakse kas siis köögist võetud rätiga või t-särgi või sokiga. Pidevalt häälitsetakse ning filmi vaatamise ajal küsitakse ajubavasid küsimusi – mis temast saab, kus ta tuli, kes ta on – selle asemel, et võiks süveneda ja vaadata. Ammu enam ei suuda sama diivani peal olla, ole pigem oma toas ja vaatan eraldi filmi. Rääkimata ühiselt laua taga söömisest. Külla minnes kutsusvad teised poissi korrale, mitte tema isa. On veel näiteid vaja? Tegemist on siis 12 aastase lapsega. Koolipäevad on napilt kaheni – ei saaks öelda, et ei väsimus keelaks enda järel koristamist. Ma pigem ütleks, et siin on lapsevanema tegemata töö.
Minul on ka sama vana laps, aga kuidagi olen suutnud tema panna enda järgi koristama. Olen rääkinud, et see on meie kõigi kodu ja selleks ,et kõigil oleks hea olla siis peavad kõik panustama. Käin ka täiskohaga tööl, ei saa paraku koristaja olla ning sooviksin ka puhtasse koju tulla.
Aga mida mina pean siis nüüd tegema? Iga kord kui see laps meile tuleb, tõmban klapid pähe ja kannatan ära?
Olen rääkinud ka lapse isaga, tema tunneb aga süümekaid, et laps nii vähe temaga koos on ning üritab seda kompenseerida.
Kas tõesti peaksin lõhkuma ära selle mis siiani saavutatud ja leidma uue mehe? Või siis ootan veel mõned aastad lootuses, et ehk varsti laps piisavalt suur ja läheb oma elu peale? Seniks aga tõmban alati klapid pähe kui ta siin on ja võtan rahusti sisse.
Olen proovinud ka kunagi lapsega viisakalt rääkida ja teda suunata aga nagu hane selga vesi..