Küsimus (kodu)kokkadele – kuidas te kasutate suitsutatud paprika pulbrit ja millise firma toode on hea/parim? Ma olen kasvõi siin perekooliski aegajalt lugenud, et pidada jube hea maitseaine olema ja mõtlesin, et prooviks siis ka, sest igasugu barbeque-tüüpi suitsumaitselised asjad mulle meeldivad väga. Poest esialgu leidsin ainult Santa Maria toote, aga kodus seda maitstes ja proovides mingisse rooga panna tundus see maitse mulle pigem mitte suitsune, vaid täitsa kõrbenud 🙁 Nüüd sügangi kukalt, et kas ma ei oska õiget toodet valida (no et sattusin äkki kõige kehvema variandi peale) või siis ei oska välja mõelda, kuidas või milleks ta tegelikult sobiks, et oleks mõnus ja maitsev. Nii et kel on kogemusi selle maitseaine kasutamisega, siis ootaks huviga nippe ja soovitusi, kuidas teie seda kasutate.
Teema: Suitsune paprika(pulber)
Mina tellin kõik oma maitsed (maitseained, ürdid, õlid, kastmed jne) Umamist. Bbq pole minu teema, aga usun, et seal on kindlasti midagi. Santa Maria on mõttetult ülehinnatud ja viletsa kvaliteediga jama.
Mina panen seda seeneseljanka sisse – enne selle lisamist pole seljankal õiget värvigi. Kikerherneomleti sisse ka koos karriga. Hetkel rohkem ei meenu.
Mulle suitsutatud paprikapulber niiväga ei meeldigi, aga mulle meeldib suitsutatud tabasco, seda ma olen saanud ainult Coopis, selkus ja rimis ei ole kohanud, prismas vist on ka.
https://ecoop.ee/et/otsing/?otsing=Tabasco+Chipotle
Rimist olen ostnud gourmet suitsutatud paprikat, no see on ka okei, panen mõnikord tomatiste toitude sisse.
Santa Marial oli chipotle chilli, see mulle meeldis siiski ka rohkem kui paprika.
Aga seda suitsutatud tabascot ma lehvitan küll igale poole, kuhu saab, näiteks ka praekartulite peale. Jube väike pudel, ruttu saab otsa. paprika ongi rohkem kirbe, aga proovi seda tabascot, hoopis teine tera. Tabascol on hapukas alatoon, aga ta ei ole nii kibe nagu suitsutatud paprika. Kui saad proovida suitsutatud chillit, siis võid sed ka proovida, aga seda ma ei ole enam mitu aastat tavalistes supermarketites näinud.
Piprapoes on chipotle tšillit.
Santa Mariat ära vaata, osta ikka kvaliteetsemat kraami. Selveris ja Kaubamajas on need ka müügil üks sari, hõbedases purgis, vist gurmee all leiad.
Seda maitseainet panen kanatoitude juurde, rebitud sealiha tegemiseks, chilli con carne sisse näiteks
Selle Santa Maria suitsupaprikaga saab ka üsna hästi maitsestada, pole ta nii hull midagi. Kui puhast pulbrit maitsed, siis sel ongi liiga tugev maitse (no kõigil maitseainetel ju on). Ega sa teda paljalt sööma hakka, ikka väikeses koguses lisad.
Panen ahjulihadele ja -juurikatele.
selkus ja rimis ei ole kohanud,
Mis asi on selku?