Teema: Sulejope kuivatisse?
Kas selliste tungmärkidega võib kuivatisse panna peale pesu?
Mis programmiga pesumasinas pesema peaks?
https://www.upload.ee/image/14222442/14DC8B02-3941-4CEB-8525-E599B2107A76.jpeg
Kommentaarist on juba teavitatud
Pealis tundub jube sünteetika – oleneb kui kuumaks kuivatus ka läheb
See oleneb sellest, kui kuumaks sa selle kuivati paned. Pallidest pesus pole vähimatki kasu.
Kuna mul on kuivati, siis mulle toodi “elustamiseks” üks pestud ning seejärel vabalt kuivanud sulejope – sellisel kujul oli ta prügikastikraam. Tegime märjaks, tennisepallidega kuivatisse, ja lõpuks oli päris kõbus.
Pallidest on kasu trummelkuivatuse ajal tavalises masinas.
Tavaline masin ei tee trummelkuivatust, seda teeb kuivati või kuivatiga pesumasin. Sina ajad selle tsentrifuugimisega segamini.
Mul on kuivatil spetsiaalne suleprogramm. Äkki sinu omal on ka?
Olen kõik oma sulejoped kuivatusrestil toas kuivatanud. Lihtsalt tuleb suled lahti näppida paari päeva jooksul. Olen pesnud nii pallidega kui ka ilma, pallidega on hiljem pisut lihtsam, aga ainult pisut.
Mul on kuivatil spetsiaalne suleprogramm. Äkki sinu omal on ka?
mul ei ole. Villane on, sellega võiks ehk katsetada?
mul ei ole. Villane on, sellega võiks ehk katsetada?
Villane just kuivatab hästi õrnalt ja klopib võimalikult vähe, jättes asja niiskeks, ikka mingi tugevam programm tuleb valida. Kui sellega kuivatad, siis jäävad suled täiesti niiskeks ja klompi, võivad ka hallitama minna, kui mitu päeva niiskeks jäävad.
Etiketil on igatahes kirjas “tumble dry low”.
Sulejope keemiline maksab 17 eurot, jope ise 600. No mina ei riski.
Etiketil on ka kirjas, et keemiline puhastus pole lubatud. Nii sõnade kui ka tingmärgiga.
Olen kõik oma sulejoped kuivatusrestil toas kuivatanud. Lihtsalt tuleb suled lahti näppida paari päeva jooksul. Olen pesnud nii pallidega kui ka ilma, pallidega on hiljem pisut lihtsam, aga ainult pisut.
Sama siin. Ainult pallidega pole peale paari katsetust enam vaeva näinud, sest mingit vahet ei täheldanud. Ja kuivatan restil rõdul ning valin selleks päiksepaistelise ilma. Vahepeal käin soputamas ja sulgi lahti näppimas ning pesen nii nii jopesid kui ka tekke-patju ja pole veel midagi ära rikkuda suutnud.
Pallidest pesumasinas polegi kasu, need klopivad suled pigem just rohkem nutsakusse. Pallidest on kasu kuivatis.
Pesin kiirpesuga 30kraadi ja tegin 4 lisaloputust.
Kuivatis valisin sünteetilise pesu kuivatuse. Ja jope nagu uus. Ei mingeid tennisepalle.
Etiketil on ka kirjas, et keemiline puhastus pole lubatud. Nii sõnade kui ka tingmärgiga.
“Keemilises puhastuses” oskavad tädid tavapesu ka teha. Minu sulemantlit pole siiani tuksi keeratud ja viin selle ka edaspidi neile puhastada.
Mina olen kõik oma sulekad ise pesnud.
Õrnpesu programmiga. Panen alati ka jopega sama värvi kolm saunalina, need klopivad ilusti jope läbi. Kuivatisse ka ja kõik olnud alati ilus puhvis ja suled ühtlaselt.
Sama siin, pole isegi mingeid palle kasutanud. Pärast vaid jopet natuke kloppida ja kõik on korras.
Minu ema pesi kunagi mu sulemantli ära kui ise reisil olin. Kuivatas õues riidepuu peal, käis vahepeal kloppimas ja mantel kahjuks täiesti rikutud. Kui varem oli kohev ja ilus, siis pärast sellist kuivatamist jäi nii õhukeseks ja koledaks nagu poleks enam ühtegi sulge sees.
Mehe ja laste sulejopesid (mul endal pole praegu) olen pesnud madala kuumuse ja kiirprogrammiga ning kuivatanud kuivatis kolme tennisepalliga. Tulevad välja nagu uued. Sulepatju kuivatan samuti tennisepallidega ja samuti klopib ilusti kohevaks tagasi. Pesumasinasse ei tasu palle panna, seal klopivad nad ainult pesuaine liigselt vahtu.
Kuivati täiesti lubatud ju, madalal kuumusel. Minu omal saab peaaegu kõik programmid madala kuumusega teha.
Ma olen kõik oma sulejoped ja mantlid kuivatisse pannud ja tulevad välja ilusate ja kohevatena. Aga niiskust ei tohi sisse jääda. Ükskord panin nõrgema programmi ja siis pidin ikka teise ringi veel laskma, et kohevile läheks.
Kui kuivati rikki läks, siis jäi jope õhuke ja mingi sulgede näppimine ei aidanud.
Keemilises pestakse samuti asju, kui keemiline pole lubatud. Võid jopet üle andes eraldi viidata ja paluda ka üleandmistsekile kirjutada
Mul on kuivati ja õnnestus siiski üks sulevest rikkuda jäädavalt. Peale seda ei riski ühtegi sulejopet ise pesta
Sa pead olema sisse logitud, et vastata selle teemale.