Hei!
Liitu fb grupiga Bariaatrilise kirurgia patsiendid.
Tegin opi 6-kuud tagasi, bypass. Elu parim otsus. 🙂 Nädal peale oppi läksin tööle.
6 kuud peale oppi tundubki veel enamikele parim otsus, võin sulle öelda. Sel ajal ju alles kaal langeb ja kõik tundub eufooriliselt tore. Räägime paari aasta pärast uuesti.
No mina võin rääkida, opist mmödas 9 aastat ja kõik on väga OK, mida sa täpsemalt teada tahaksid, vastan hea meelega 🙂
Veresuhkur, juuksekadu, nahaplastika, haavandid ja NSAIDide võtmine, oksendamine, kogused, song, alatoitumus, B12 ja kaltsiumi tasakaal.
Mul on opist 10 aastat, selgelt on meeles täisväärtusliku elu tagasisaamise tunne, kuidas mahtusid jalga suusapüksid ja bikiinid, rattasadul ei sooninud kanni vahele, iga liigutus ei ajanud higiseks, riideid sai osta tavalisest osakonnast jne.
Samas need tüsistused on mul ka kõik olnud. Veresuhkur- kuna sool on lühemaks võetud ja toit imendub kiiresti, toodab organism vastusena ülemäärases koguses insuliini ja minul vähemalt oli päris pikalt hüpoglükeemiaid, kus veresuhkur läheb väga madalaks ja pilt peaaegu taskusse. Seda saab ära hoida teadliku toiduvaliku ja väikeste kogustega. Kõige hullemalt niidab magus+soe+vedel. Juuksekadu on küll peaaegu kõigil esimese poole aasta ja 40kg languse foonil, seostatakse peamiselt raua, B12 ja valgu puudusega. Need kasvasid kõik tagasi.
Nahaplastika on tehtud. Eks oleneb “what your mama gave you” ehk milline sidekude on pärilikult sattunud, minul on olnud ka maohaavandeid ja maoverejooksu ja seda ilma ibuprofeenitagi. Nii rauda kui B12 olen saanud veeni/ süstina. Need lihtsalt ei imendu. Oksendamist võib ka üle süües väga kergesti juhtuda, keskmiselt korra kuus.
Olen sellele vaatamata tehtud operatsiooniga rahul ja teeksin vajadusel uuesti. Võtsin üle 60 kilo alla ja hiljem ca 20kg tagasi.