RE: Sünnipäeva kingituse hind
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Mina jälle ei saa sellisest udusest suhtumisest aru, et \”raha pole oluline\”, \”ma küll ei mõtle, mis pidu maksma läheb\” jne. Vabandage väga, kuidas te oma pere eelarvega siis üldse toime tulete või hakkama saate??? Siis ongi nii, et pidu mängutoas peetud, raha oluline ei olnud ja kuu lõpuni tuleb näppu imeda?! Ühesõnaga rahale mõtlemine tänapäeval on paratamatu ja kui vaatan, kuidas siin miinustatakse neid, kes rahaliselt siiski mõtlevad ja hinnatakse neid, kes boheemlaslikult ei pea oluliseks üldse kuludele ega rahale mõelda, siis see on ju õudne.
perel on keskmisest suuremad võimalused ja siis pingutatakse naba paigast, et kink 5 eur piiresse jääks ning tullakse 5-kesi ja süüakse 10 eest. Siis mõtlen küll, et ei saa nii süüdimatu olla ja peaks ikkagi mõtlema, et peaoga kaasnevad suured kulud ja kui sul on head võimalused, siis tuleks ka kink teha vastavalt sellele, aga mitte käia külas sanditamas.[/tsitaat]
Mina teadlikult ei suhtle selliste inimestega, kes loevad oma korraldatud peolauas külaliste suutäisi. Minu meelest see on väiklane, õudne ja madal.
Ise olen hea sissetulekuga inimene, ei sandita kuskil, aga ei osta ka ulmelisi kingitusi – ka mitte oma lastele, sest ma ei soovi neist kasvatada materialiste.
Loomulikult on meie perel eelarve. Peo mängutoas või üldse mingi peo saab korraldada siis, kui see eelarvesse mahub. Meie pere eelarvesse teenime raha abikaasa ja mina. Ma ei arvesta meie tulude poolele sisse oma laste sõprade vanemate sissetulekuid ega mõtle, millisele osale sellest on mul \”õigus\”, kui ma peo korraldan. Mitte mingit õigust ei ole.
Kui korraldatakse pidu ja kutsutakse külalised, siis ei eeldata, et külalised maksavad selle peo kinni. Kes korraldab, see maksab. Samamoodi ei kutsuta kedagi restorani, et seal siis oodata, et ta enda eest maksab. Kutsuja kostitab (kui ei ole just tegu sõprade ühise töölõunaga). Kas täiskasvanud inimesed mingeidki kombeid ei tunne?
Jätke palun meelde, et pulma, sünnipäevale, peielauda ei müüda pileteid ega kutseid. Need asjad maksab kinni see, kes korraldab, ja ainult tema. Pulma ja sünnipäevale tuuakse kingitusi, kuid nende hinda ei uurita ega küsita ega kritiseerita. Jällegi – elementaarne viisakus.
Samamoodi ei müüda oma lapse kinke hiljem maha, et kalli peo kulusid tasa saada.
Ja ükskõik, kas perel on head või kehvad võimalused – igaüks juhib oma rahakotti ise ja ei sobra teiste omades.
Ning viimaks – kui peo korraldamise puhul tuleks kuu lõpuni näppu imeda, siis pidu lihtsalt ei mahugi eelarvesse ja seda ei korraldata. Mitte ei \”sandita\” selleks teisi alandavate kommentaaridega teistelt raha.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 28.01 23:33; 30.01 16:43;