Esileht Erivajadustega laps Sünnipäevakink ATH poisile

Näitan 12 postitust - vahemik 1 kuni 12 (kokku 12 )

Teema: Sünnipäevakink ATH poisile

Postitas:
Kägu

Palun nõu ja mõtteid 12-aastase ATH-poisi sünnipäevakingi osas. Tõsi, see teema on pigem siiski nutt ja hala sellest, kuidas ma jään vanemana alla võitluses lapse ekraanisõltuvusega. Lapse suur sünnipäevasoov on Nintendo Switch konsool. Mina seda kinkida ei taha, sest niikuinii keerleb enamus elust ekraanide ümber. Ise ta ekraaniaega reguleerida ei suuda, kui saaks, olekski päev läbi ekraanides. Lapsel on küll limiteeritud aeg nii arvutis kui telefonis, aga see on võitlus  stiilis “üks samm edasi, kaks tagasi”. Sõbrad ju tulevad külla, siis laenavad nad oma mänguvahendeid või läheb ta ise külla ja koos tarbivad kellegi ekraane, sinna ma ei saa enam midagi parata. Nintendo oleks ju ka kogu aeg kasutatav, seal ei saa midagi piirata. Lapse mõtted, sõnavara, jutud ja soovid keerlevad enamasti ümber mängude. Vaba aega on tal üha keerulisem ilma ekraanita veeta, ainus variant on õues hoogsad mängud, aga lõpmatuseni ei ole ju õues ka. Isegi reisides, kui on palju uusi muljeid ja elamusi, nõuab ta lõpuks ikkagi oma ekraaniaega. Tegelikult olen ahastuses, ma ei tea, mida teha, kuidas on seda veel võimalik parandada? Kogu aeg keelates ja piirates on suhted halvad, vabaks jätta ekraanikasutust samuti ei saa. Pere teistel, mitte ATH-lastel ei ole probleeme, nad leiavad endile ka ilma ekraanideta kodus tegevust.

Teema alguse juurde tagasi jõudes – mida teie kingiksite, kui laps ütleb, et peale Nintendo ta ei soovi midagi ja kui seda ei saa, siis pole ka sünnipäeva vaja. Või ikkagi kinkida ja kehtestada reeglid, et on telefoni-päev ja on nintendo päev, mitte mõlemad korraga…  Jagage mõtteid-kogemusi.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga kompromisskingiks. Saab nintendo kui võtab endale mingi huvipakkuva trenni (värskes õhus). Pool tundi loeb raamatut, saab tunni nintendot. Vmt sulle sobiv, mis ta ekraanidest eemale suunaks.

Nintendot on vähemalt lihtsam ära võtta käest või kindlal ajal tagasi anda vs telefoni.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

kui kingid nintendo, on su jutt ekraanide kahjulikkusest ju tühine. ei, saad omale ju ühe ekraani lisaks keelata! 

kui laps ütleb, et peale Nintendo ta ei soovi midagi ja kui seda ei saa, siis pole ka sünnipäeva vaja  – see on ju väljapressimine. nii ei suhelda.

aga mida kinkida? lego suurtele? https://www.lego.com/et-ee/categories/adults-welcome-products?filters.i0.key=categories.id&filters.i0.values.i0=201eb8de-95fb-4f9f-8937-d0555b50b8f5

+4
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma vist mõtleks mingi süsteemi välja, et kink on panus Nintendo fondi – muuks kasutada ei saa, aga ülejäänu saab juurde teenida või “teenida” (reeglitest kinni pidades) kindla aja jooksul. Et nagu delayed gratification ka. Ekraaniaja reeglid nagunii.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

kui kingid nintendo, on su jutt ekraanide kahjulikkusest ju tühine. ei, saad omale ju ühe ekraani lisaks keelata!

kui laps ütleb, et peale Nintendo ta ei soovi midagi ja kui seda ei saa, siis pole ka sünnipäeva vaja – see on ju väljapressimine. nii ei suhelda.

aga mida kinkida? lego suurtele? https://www.lego.com/et-ee/categories/adults-welcome-products?filters.i0.key=categories.id&filters.i0.values.i0=201eb8de-95fb-4f9f-8937-d0555b50b8f5

TA olen ja nõustun, et manipuleerimine ja väljapressimine on see kindlasti. Tänaseks on ta sammu tagasi astunud, kuid ei suuda välja mõelda, mida ta siis täpselt tahab. 18+ lego oleks iseenesest intrigeeriv, sest päris väiksena, enne ametlikku ATH diagnoosi nägin seda hüperfookuse osa, kui ta söömata-joomata pani 6 tundi järjest väga keerulist lego kokku.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

. Nintendo oleks ju ka kogu aeg kasutatav, seal ei saa midagi piirata.

Saab piirata, kasvõi minuti kaupa saab Switchile mänguaega anda ja vajadusel siis muuta. See küll lege põhjendus ei ole.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Palun nõu ja mõtteid 12-aastase ATH-poisi sünnipäevakingi osas. Tõsi, see teema on pigem siiski nutt ja hala sellest, kuidas ma jään vanemana alla võitluses lapse ekraanisõltuvusega. Lapse suur sünnipäevasoov on Nintendo Switch konsool. Mina seda kinkida ei taha, sest niikuinii keerleb enamus elust ekraanide ümber. Ise ta ekraaniaega reguleerida ei suuda, kui saaks, olekski päev läbi ekraanides. Lapsel on küll limiteeritud aeg nii arvutis kui telefonis, aga see on võitlus stiilis “üks samm edasi, kaks tagasi”. Sõbrad ju tulevad külla, siis laenavad nad oma mänguvahendeid või läheb ta ise külla ja koos tarbivad kellegi ekraane, sinna ma ei saa enam midagi parata. Nintendo oleks ju ka kogu aeg kasutatav, seal ei saa midagi piirata. Lapse mõtted, sõnavara, jutud ja soovid keerlevad enamasti ümber mängude. Vaba aega on tal üha keerulisem ilma ekraanita veeta, ainus variant on õues hoogsad mängud, aga lõpmatuseni ei ole ju õues ka. Isegi reisides, kui on palju uusi muljeid ja elamusi, nõuab ta lõpuks ikkagi oma ekraaniaega. Tegelikult olen ahastuses, ma ei tea, mida teha, kuidas on seda veel võimalik parandada? Kogu aeg keelates ja piirates on suhted halvad, vabaks jätta ekraanikasutust samuti ei saa. Pere teistel, mitte ATH-lastel ei ole probleeme, nad leiavad endile ka ilma ekraanideta kodus tegevust.

Teema alguse juurde tagasi jõudes – mida teie kingiksite, kui laps ütleb, et peale Nintendo ta ei soovi midagi ja kui seda ei saa, siis pole ka sünnipäeva vaja. Või ikkagi kinkida ja kehtestada reeglid, et on telefoni-päev ja on nintendo päev, mitte mõlemad korraga… Jagage mõtteid-kogemusi.

Nad tydinevad sellest, kui uusi mänge ei saa.

Meil see poja oma aga vahepeal ka täiskasvanud tytred lõõgastu ad mängides.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil sarnane laps, 9a. Kokkulepe on, et teeb teisi asju ka – trennid, huvitegevused, üleüldine aktiivne liikumine, siis saab võimaluse mängida. Konsooliks on PS ja oleme ostnud vaid mõistlikke ja arendavaid mänge. Sõpradega Robloxis on erinevate mängude kasutamist ju märksa raskem reguleerida.
Kas lapsel nutikell on? Meil ntx selle kasutamisele võtuga tekkis hasart saada kokku liikumises erinevad eesmärgid, koguda virtuaalauhindu, võistelda sõoradega jmt. Seni kuni aktiivsus on teistes valdkondades ka (kirjutad et laps on õues aktiivne, käib vast trennides ka?), siis ega seda ekraanivärki minimeerida vast polegi tarvis.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nintendo Switch on sellesmõttes kehva (ja minu jaoks mõttetu) konsool, et seal on enamus mänge tasulised. Lisaks kallile hinnale.

Mina ilmselt ka teeks kompromissi, et saab raha mingi summa ja siis panustab selle Nintendo ostmise kogumise fondi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Palun nõu ja mõtteid 12-aastase ATH-poisi sünnipäevakingi osas. Tõsi, see teema on pigem siiski nutt ja hala sellest, kuidas ma jään vanemana alla võitluses lapse ekraanisõltuvusega. Lapse suur sünnipäevasoov on Nintendo Switch konsool. Mina seda kinkida ei taha, sest niikuinii keerleb enamus elust ekraanide ümber. Ise ta ekraaniaega reguleerida ei suuda, kui saaks, olekski päev läbi ekraanides. Lapsel on küll limiteeritud aeg nii arvutis kui telefonis, aga see on võitlus stiilis “üks samm edasi, kaks tagasi”. Sõbrad ju tulevad külla, siis laenavad nad oma mänguvahendeid või läheb ta ise külla ja koos tarbivad kellegi ekraane, sinna ma ei saa enam midagi parata. Nintendo oleks ju ka kogu aeg kasutatav, seal ei saa midagi piirata. Lapse mõtted, sõnavara, jutud ja soovid keerlevad enamasti ümber mängude. Vaba aega on tal üha keerulisem ilma ekraanita veeta, ainus variant on õues hoogsad mängud, aga lõpmatuseni ei ole ju õues ka. Isegi reisides, kui on palju uusi muljeid ja elamusi, nõuab ta lõpuks ikkagi oma ekraaniaega. Tegelikult olen ahastuses, ma ei tea, mida teha, kuidas on seda veel võimalik parandada? Kogu aeg keelates ja piirates on suhted halvad, vabaks jätta ekraanikasutust samuti ei saa. Pere teistel, mitte ATH-lastel ei ole probleeme, nad leiavad endile ka ilma ekraanideta kodus tegevust.

Teema alguse juurde tagasi jõudes – mida teie kingiksite, kui laps ütleb, et peale Nintendo ta ei soovi midagi ja kui seda ei saa, siis pole ka sünnipäeva vaja. Või ikkagi kinkida ja kehtestada reeglid, et on telefoni-päev ja on nintendo päev, mitte mõlemad korraga… Jagage mõtteid-kogemusi.

Jätaks kingita. Lilled ning kook, õhtul perega ilusasse restosse.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei, uut ekraani ei kingiks, see on ainult üks pidev tüliallikas juures, kui niigi on ekraanidega probleeme.

Äkki mõni pärismäng vahelduseks virtuaalile. Viimane, millest me 10+a lapsed kohutavasse hasarti sattusid, oli see puidust eestis tehtud lauamäng Litrite lahing või hoki (panin suvalise lingi)

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks ta trennides ei käi?

Kindlasti mängukonsooli ei kingiks. Lego täiskasvanute komplekte soovitaks küll. Neid on väga ägedaid ja teemade kaupa, poisi jaoks ehk meeldivad nö päriselt liikuvad komplektid, ruumilised asjad, seinapildid. Kui reisimine meeldib ehk arhitektuuri komplekt jne.

Selliste Lego komplektide hind jääb 50 ja 100 euro vahele. Sellest kallimaid komplekte tavaliselt poest ei leia – peab veebipoest tellima. Kaup24s on tavaliselt päris hea valik normaalse hinnaga, aga eks neid poode on veel.

0
0
Please wait...

Näitan 12 postitust - vahemik 1 kuni 12 (kokku 12 )

Esileht Erivajadustega laps Sünnipäevakink ATH poisile