Esileht Sünnitus Sünnitamine ITKs praegusel ajal ja covid testist keeldumine

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 68 )

Teema: Sünnitamine ITKs praegusel ajal ja covid testist keeldumine

Postitas:
Kägu

Isolaatorisse pannakse, st oled sünnitusjärgses palatis üksi. Sealt välja minna ei või, kedagi sinu juurde tulla vaatama ei või. Tugiisikut olla ei või. Last kuhugi ära ei viida ja pead kandma maski kogu sünnituse aja ja siis, kui keegi meditsiinitöötaja sinu juurde tuleb ja peaksid kandma maski ka siis, kui beebiga tegeled.

Isolaatorisse sisenemine-väljumine võtab aega ja kui sul abi vaja, võtab sinuni jõudmine kauem aega. Seda võid ise arvata, mida arvatakse, kui keeldud testist ja teed teiste elu lihtsalt niisama natuke raskemaks. Sulle meeldiks, kui keegi teeks tühisel põhjusel või suisa põhjuseta sinu tööd keerulisemaks? Küllap käitutakse sinuga siiski professionaalselt.

Ma olen isolaatoriga nous. Sinna saab ka eraämmaka võtta? Ma lahen haiglasse sünnitama ja voimalikult ruttu koju tagasi. Ma ei lähe sinna elama.

teemaalgataja, jata oma iimeil, vahetame infot

Oh püha lihtsameelsust, et kohe lähedki teed 2h asja ära nagu wc käik jah? Tead, mul on 3 last ja sa naiivitar ei kujuta ettegi, millega üks sünnitus lõppetada võib ja kaua sees haiglas pead olema.

olen 3x sünnitanud. Küllap tean paremini enda asju kui sina, eks.   ilmselgelt oled vales teemas , ei vaja su asjassepuutumatuid kommentare. Muretse enda parast, eks ole

+2
-21
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei taha üldse norida kellegagi, saan igati aru inimestest, kes kardavad näiteks vaktsineerida, endalgi mitmeid selliseid tuttavaid. Aga lihtsalt huvitav oleks teada, miks inimesed ikka veel testimist kardavad? St ma eeldan, et täna ilmselt keegi enam mingit vatitikuga kiibistamise nalja ju ei usu (või kui usuks, siis ei saaks üldse haiglasse minna, sest kardaks ka nö “maskiusse”), miks siis vastumeelsus testimise suhtes?

+26
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma tänan vastuste eest! Nagu juba kirjutasin, kui minu küsimused ei ole teie vaadetega samad ja adekvaatset vastust anda ei ole, siis pole vaja siin teema all vastata! 🙂 Ootan vastuseid inimestelt, kes mõtlevad veel oma peaga! Teistele vastajatele, kelle arvates peaks meditsiiniabist loobuma ja põllul sünnitama, ilmselt teie silmi ei ava mitte ükski fakt, sest massimeedia propaganda on oma töö teinud, aga soovin teile edu ja positiivsust igaks päevaks!

Oma peaga mõeldes võiks selleni jõuda, et kõikidele nendele küsimustele saad sa vastused ITK-st.

+12
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei taha üldse norida kellegagi, saan igati aru inimestest, kes kardavad näiteks vaktsineerida, endalgi mitmeid selliseid tuttavaid. Aga lihtsalt huvitav oleks teada, miks inimesed ikka veel testimist kardavad? St ma eeldan, et täna ilmselt keegi enam mingit vatitikuga kiibistamise nalja ju ei usu (või kui usuks, siis ei saaks üldse haiglasse minna, sest kardaks ka nö “maskiusse”), miks siis vastumeelsus testimise suhtes?

Põhimõtteliselt, et süsteemile vastu astuda. Ma olen terve inimene ja terve inimene ei pea end profülaktiliselt testima ega lapp näos ringi käima.

+5
-28
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

See “terve inimene” mantra on naljakas. Kui inimene ette võtta, leiab temast igasugu anomaaliaid.

Ja noh, kõik on enne nakatumist ja haigestumist terved.

+21
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Põhimõtteliselt, et süsteemile vastu astuda. Ma olen terve inimene ja terve inimene ei pea end profülaktiliselt testima ega lapp näos ringi käima.

Sünnita kodus siis ning kui sünnitusel peaks komplikatsioone tekkima siis pea meeles seda, et sa terve inimene oled.

+16
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma arvan, et siin juba piisavalt vastatud.

Kui keeldud testist oma mingi põhimõtte pärast, siis tähendab see seda, et oled automaatselt kui nakkusohtlik. Ei tea, kas praegusel ajal saadakse tagada enne ja pärast sünnitust isolatsioonipalatit või lähed koos teiste covid positiivsetega kokku ühispalatisse. Loomulikult pole inimene süüdi selles, kui on saanud selle viiruse vahetult enne sünnitama tulemist ning sellesse patsienti suhtutakse ikka hästi ning antakse talle parimat võimalikku ravi. Küll aga paratamatult kui teed ise enda eest hoolitsemise oma põhimõtte pärast palju keerulisemaks, siis võid oodata ka vastavat med. personali suhtumist.

Kui ´´veab´´ ja saad isolatsioonipalatisse üksinda, siis tähendab see seda, et personal peab enne sinu juurde jõudmist selga panema kõik vajalikud isikukaitsevahendid, mis võib võtta koos korraliku käte desoga aega 1-2 minutit. Mõtle hoolega, kas nt elustamist vajav sina või su vastsündinu tahab seda aega niisama raisku lasta.

Miks siis üldse haiglasse sünnitama minna, kui ämmaemandad-õed-arstid sinu meelest mingi jamaga tegelevad?

+25
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma usun, et siit sa oma küsimustele vastuseid ei saa. Ei mõista, miks teemaalgataja ei kirjuta sünnitusmajja kuhu plaanid minna või ei küsi küsimusi oma ämmaemandalt (ta kursis reeglite ja protseduuridega).

Aga seda on igal pool haiglad öelnud, et tugiisik saab siis kaasa, kui ta on vakaineeritud ja test negatiivne + ema test ka negatiivne. Seega kui testi ei tee, siis automaatselt on tugiisik välistatud.

+8
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Viimane info ITK kontekstis on küll väär – miks lahmid suvaliselt? ITK kodulehel on ju täpselt kirjas, et tugiisik peab sünnitusele tulles täitma tervisedeklaratsiooni ja kandma maski. Ei ole sõnagi vaktsineerimisstaatuse ega tugiisiku testimise kohta – passijutt käib ainult sünnitoetaja kohta, testi annab sünnitaja.

Küll aga peretuba soovides vajalik tugiisikul covid-pass, mis on muudatus võrreldes varasemaga.

Üldiselt ITK väga operatiivselt uuendab sünnitusega seotud infot (viimase 2 päeva jooksul on juba vähemalt 2 uuendust olnud, nt. viimane puudutas soodushinna rakendamist covid-testile, mida eile ei olnud), mistõttu oleks otstarbekam infovoogu Perekooli foorumi asemel sealt jälgida.

https://www.sunnitusmaja.ee/covid-19-info/

+2
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Viimane info ITK kontekstis on küll väär – miks lahmid suvaliselt? ITK kodulehel on ju täpselt kirjas, et tugiisik peab sünnitusele tulles täitma tervisedeklaratsiooni ja kandma maski. Ei ole sõnagi vaktsineerimisstaatuse ega tugiisiku testimise kohta – passijutt käib ainult sünnitoetaja kohta, testi annab sünnitaja.

Küll aga peretuba soovides vajalik tugiisikul covid-pass, mis on muudatus võrreldes varasemaga.
https://www.sunnitusmaja.ee/covid-19-info/

Sünnituse punkti all kirjas:
<ul style=”box-sizing: border-box; list-style-type: none; padding: 0px; caret-color: #525252; color: #525252; font-family: ‘Open Sans’, sans-serif; -webkit-text-size-adjust: 100%;”>
<li style=”box-sizing: border-box; position: relative; padding: 0.375em 0px 0.375em 3em; background-image: url(‘../img/textelement_Bullet.png’); background-position: left 13px; background-repeat: no-repeat no-repeat;”>* Patsientide ja kliiniku personali ohutuse tagamiseks teeme sünnitajale <strong style=”box-sizing: border-box;”>COVID-19 PCR kiirtesti. Kuni testi vastuseni peab sünnitaja <strong style=”box-sizing: border-box;”>kandma maski.
<li style=”box-sizing: border-box; position: relative; padding: 0.375em 0px 0.375em 3em; background-image: url(‘../img/textelement_Bullet.png’); background-position: left 13px; background-repeat: no-repeat no-repeat;”>* Ema <strong style=”box-sizing: border-box;”>positiivse COVID-19 testi tulemuse korral peab tugiisik lahkuma haiglast.

Seega, kui ema keeldub testist, siis loetakse ta covid positiivseks, seega tugiisik ei saa sünnituse juures olla, rääkimata perepalatist.

+14
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Viimane on vist kõigile ammu selge, et ilma testita oled automaatselt covid-positiivne ja sünnitusel ilma tugiisikuta, seda osa pole tarvis enam lahata. Kommentaar oli suunatud väärinfo kohta selles väites: “<span style=”color: #212529; font-family: ‘Helvetica Neue’, Helvetica, Arial, sans-serif;”>Aga seda on igal pool haiglad öelnud, et tugiisik saab siis kaasa, kui ta on vakaineeritud ja test negatiivne…”, st ei testita tugiisikut ega küsi ITK ka vaktsiinipassi sünnituse kontekstis tugiisikult.</span>

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah jääb tõesti arusaamatuks, miks sa siis üldse haiglasse lähed, kui meditsiini ja meedikuid ei usalda ning pead neid ajupestuteks. Nojah eks haiglates olla ka hingevaakuvate patsientide hulgas neid, kes ei luba vaatamata lämbumisele ühtegi toru endale külge panna, sest koroonat pole olemas. Isegi nunnade usklikkus kahvatub nende usukindluse kõrval.

+9
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga kuidas sa tead, et sa terve oled kui sa pole nõus ennast testima, et oma tervuses veenduda? Pea jaaanalinnu kombel liiva alla panemine ei tee veel võimalikku nakatumist olematuks. Vabalt võid olla asümptomaatiline.

+12
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas praegu saab vaktsineerimata mees sünnitusele kaasa?

Veidi jäi arusaamatuks see asi. Sünnitajate tehakse test, kui see on negatiivne, siis saab mees kaasa? Või peab mees kohapeal 40€ pcr testi tegema kaasa tulemiseks?

+2
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas praegu saab vaktsineerimata mees sünnitusele kaasa?

Veidi jäi arusaamatuks see asi. Sünnitajate tehakse test, kui see on negatiivne, siis saab mees kaasa? Või peab mees kohapeal 40€ pcr testi tegema kaasa tulemiseks?

Jah, vaktsineerimata mees saab sünnitusel osaleda, aga peab kandma terve aja respiraatorit. Kui soovite peretoas koos olla siis peab olema mees vaktsineeritud või läbi pōdenud viimased 6 kuud ja tegema kohapeal pcr testi (40 eur)

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina küsisin 2020a sünnitama minnes, et mis saab, kui keeldun testist. ITK’s valveämmaemand naeris ja ütles, et sellist varianti pigem ei ole. Mina teoreetiliselt testi vastane pole ka, tehti ära ja sain rahus ilma maskita olla palatis ja ka sünnitada. Ilmselt see aasta on asi palju karmim ja mina arvan, et nii enda, kui lapse mugavuse mõttes on parem lasta test ära teha, KUIGI ma saan täiesti aru küsimusest ja mõttest sellest keelduda. Eriti totter on soovitus põllul sünnitada ja meditsiinist keelduda üleüldiselt, erakorraline arstiabi on põhiõigus, aga testimine/vaktsineerimine ei kuulu meie riigis seaduse alla, selles mõttes, et see ei saa olla ega ole kohustuslik. Põhimõtteliselt saab testist keelduda küll, iseasi on see, kuidas haigla sinusse seejärel suhtub. Mina usun, et pigem kiuslikult. Isegi kui see on ebanormaalne, siis ega sünnitama minnes pole aega nendega võidelda.

+5
-12
Please wait...

Postitas:
Kägu

Veider lugeda, et selliseid idioote ikka veel leidub.

+8
-3
Please wait...
Postitas:
Kägu

Veider lugeda, et selliseid idioote ikka veel leidub.

Imestan samuti suu ammuli inimeste rumalust. Kuidas saab testimine halb olla? Ma saan aru, et inimene jaurab vaktsiinide teemal, aga testimise teemal? Nagu päriselt? Kas tõesti kardetakse vatitikuga kiibistamist? Täitsa huvitav oleks teada põhjust,  miks ei lubata isegi end testida?

+15
-2
Please wait...
Postitas:
Kägu

Mina küsisin 2020a sünnitama minnes, et mis saab, kui keeldun testist. ITK’s valveämmaemand naeris ja ütles, et sellist varianti pigem ei ole. Mina teoreetiliselt testi vastane pole ka, tehti ära ja sain rahus ilma maskita olla palatis ja ka sünnitada. Ilmselt see aasta on asi palju karmim ja mina arvan, et nii enda, kui lapse mugavuse mõttes on parem lasta test ära teha, KUIGI ma saan täiesti aru küsimusest ja mõttest sellest keelduda. Eriti totter on soovitus põllul sünnitada ja meditsiinist keelduda üleüldiselt, erakorraline arstiabi on põhiõigus, aga testimine/vaktsineerimine ei kuulu meie riigis seaduse alla, selles mõttes, et see ei saa olla ega ole kohustuslik. Põhimõtteliselt saab testist keelduda küll, iseasi on see, kuidas haigla sinusse seejärel suhtub. Mina usun, et pigem kiuslikult. Isegi kui see on ebanormaalne, siis ega sünnitama minnes pole aega nendega võidelda.

Siim on ju varasemalt kirjutatud, et ei suhtu haiglapersonal kiuslikult, nad on siiski professionaalid. Kiuslik on ikka see, kes testist keeldub. Aga noh, elame individualismi kuldajastul. Ikka mina-mina ja sammugi teistega arvestamiseks ei saa astuda, mis on muidugi kurb. Aga igaühe enda südametunnistuse asi.

+13
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siim on ju varasemalt kirjutatud, et ei suhtu haiglapersonal kiuslikult, nad on siiski professionaalid. Kiuslik on ikka see, kes testist keeldub. Aga noh, elame individualismi kuldajastul. Ikka mina-mina ja sammugi teistega arvestamiseks ei saa astuda, mis on muidugi kurb. Aga igaühe enda südametunnistuse asi.

Kohe näha, et sa pole kokkupuutunud olukorraga, kus sina arvad/mõtled teistmoodi kui arst näiteks. Ma enda kommentaaris muide ei propageerinud kuidagi seda, et testi tegema ei peaks, minu isiklik arvamus on, et kõik peaksid testima- hoolimata vaktsineerimisest.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei näe seost arsti arvamusega nõustumisel/mittenõustumisel ja testi tegemisel enne sünnitama minemist. Aga kirjutasid, et sina saad aru mõttest testist keelduda. Mis mõte sellel siis on?

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei näe seost arsti arvamusega nõustumisel/mittenõustumisel ja testi tegemisel enne sünnitama minemist. Aga kirjutasid, et sina saad aru mõttest testist keelduda. Mis mõte sellel siis on?

Selle asja mõte oli see, et inimesel on vaba voli ise otsustada mida ta soovib endaga teha ja mida mitte 🙂 Mõned usuvadki tulihingeliselt, et testiga rikutakse ära mingit sorti sagar ajus- kas meist keegi saab neid ümber veenda? Vaevalt. Alati võib keelduda, arvestama peab lihtsalt tagajärgedega. Lisan veel, et see, et ma mõistan ei tähenda, et minu ja tema arvamused ühtivad. Ma olen lihtsalt tolerantne inimene ja mind ei häiri absoluutselt see, mida keegi teine mõtleb kogu sellest katkust. Kas siin foorumis on puudu tolerantsusest? JAH, sellepärast ma enda kommentaari kirjutasin ka.

+2
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma tänan vastuste eest! Nagu juba kirjutasin, kui minu küsimused ei ole teie vaadetega samad ja adekvaatset vastust anda ei ole, siis pole vaja siin teema all vastata! 🙂 Ootan vastuseid inimestelt, kes mõtlevad veel oma peaga! Teistele vastajatele, kelle arvates peaks meditsiiniabist loobuma ja põllul sünnitama, ilmselt teie silmi ei ava mitte ükski fakt, sest massimeedia propaganda on oma töö teinud, aga soovin teile edu ja positiivsust igaks päevaks!

Oma peaga mõeldes võiks selleni jõuda, et kõikidele nendele küsimustele saad sa vastused ITK-st.

A milleks perekool? Koik vastused saab ka arstilt, raamatust, sopradelt ja soetsialistidelt, eks?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuidas sa, vaeseke, küll sünnitatud saad kui isegi mõte vatitikuga koroonaproovi võtmisest sind nii endast välja ajab?

Lihtsalt huvi pärast küsin, et kui keisriks läheb, siis kirurgid ei hakka muidugi ka mingeid “lappe” omale näkku panema, eksole?

Ja selleks puhuks kui laps peaks mingil põhjusel intensiivravi vajama, on sul loodetavasti juba ette kellegagi Facebookist või Telegramist kokku lepitud, et võtab ise su beebi ja aitab teda looduslike vahendite ja kristallide abil? Arstid seal haiglas oma peaga mõtlemises ju ei hiilga, nemad ühendaks su abi vajava vastsündinu kohe masinate külge ja annaks talle medikamente.

+11
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas selle PCR testiga seda jama ei teki, et kui sul (või kaaslasel) mingi juhuse läbi tulebki positiivne, kuigi ütleme, et nakkusohtlik pole ja vb juba nädalaid tagasi läbi põetud, siis hakkab see mingi jama terviseameti, isolatsiooni jne asjadega pihta?

Võib olla hukkamõistev, aga võib proovida ka kaasa mõelda…

+2
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas selle PCR testiga seda jama ei teki, et kui sul (või kaaslasel) mingi juhuse läbi tulebki positiivne, kuigi ütleme, et nakkusohtlik pole ja vb juba nädalaid tagasi läbi põetud, siis hakkab see mingi jama terviseameti, isolatsiooni jne asjadega pihta?

Ise otsustad et täna 5ndal jaanuaril mina ja mu kaaslane nakkusohtlik pole?

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nakkusohutust saab kiirtestiga tõestada.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja positiivne PCR võib, aga ei näita tingimata nakkusohtlikkust.

Sellest ka segadus… Kui tuleb positiivne, kas nagu arvestatakse ka seda, et kas on enne sümptomeid, peale sümptomeid, mitu nädalat peale sümptomeid (ja nakkuslikkust) jne.

Praegu hakkab arvatavasti neid PCR positiivseid väga palju tulema, ei teagi, mis peale hakatakse.

+2
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nakkusohutust saab kiirtestiga tõestada.

Ei saa, seepärast seda ametlikus diagnoosimises ei kasutata.

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõigile küsimustele vastuseks, ei, sul pole mitte mingit õigust tulla sünnitusmajja ja olla potentsiaalne mõrvav mulle ja mu lapsele. Ei austa teisi sünnitajaid ja vastsündinuid ega meditsiini? Urineerid kõrges kaares kõigile seadustele?

Fain, aga palun ära palu abi meditsiinisüsteemilt ka.

Sa oled ausalt haige inimene et sõimad teist mõrvariks.  Selliste sõnade eest ma laseks su ip välja uurida ja vastutusele võtta.

+2
-10
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 68 )

Esileht Sünnitus Sünnitamine ITKs praegusel ajal ja covid testist keeldumine