Esileht Sünnitus Sünnitus peale erakorralist keisrit

Näitan 3 postitust - vahemik 1 kuni 3 (kokku 3 )

Teema: Sünnitus peale erakorralist keisrit

Postitas:
Kägu

Esimene oli mul esilekutsumisega. Alguses kõik hästi, valude algusest täisavatuseni ainult 5h aga presse ei alanud, poja oli vales asendis, ei saanud sündima hakatagi ning peagi olid südamelöögid kriitilise peal, masin piiksus kõrval nagu tuletõrje alarm. Ja siis juba keisrile sõit, üldnarkoosi ja magama.

Teise sünnituse ees on ikkagi suur hirm kuigi olen raseduskriisinõustajaga sellel teemal juba rääkinud. Keisrit ei karda ma üldse, küll aga erakorralist. Midagi jubedamat ei saa ette kujutada kui enne narkoosi alla minekut tead, et laps praktiliselt ei hinga enam. Loomulik sünnitus on jällegi teistmoodi jube, sest see “usalda oma keha” jutt lendas mul aknast välja kohe kui esimene tõsine valu algas 😄

Ja siis pooleldi hingan, pooleldi karjun seal, ei tea, mida teha või mis asendis olla, sest igas asendis on põrgupiin. Vesi mul valu ei leevendanud, valuvaigisteid (naerugaasi) ei tahetud mulle anda, sest “sünnitegevus on veel liiga vähe kestnud”. Kuigi loengus räägitakse, et küsige ja saate kohe 🙂 Et pole vaja valu kannatada. Tegelikult kahju, et Eestis planeeritud keisrit valida ei saa.

Kuidas lõppes teie teine sünnitus? Loomulikult või taas erakorralise keisriga?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul oli esimene laps erakorralise keisriga, valutasin 14h, 3-4h täisavatusega ja lõppes erakorralisega, kuna laps oli vaagnas kinni. Suur laps, 54cm ja 4350g

Teise raseduse aeg ütles ämmakas kohe, et proovid ise, kui just ei ole mingeid hädasid. Ultrahelisid sain lõpus palju, 38. rasedusnädalal, et näha kui suur on laps ja kas saan ise sünnitada või plaaniline keiser. Siis sai arst 4100 +-500g. Otsustati, et nädala pärast esilekutsumisele, et ehk saan ise sünnitada ja laps ei lähe hiiglaslikuks (kuigi TA juba ju loetud päevade pärast).

Esilekutsumisel paigaldati balloon, mis läks peale kahte sammu katki, kuna beebi oli nii all ja surus selle katki. Siis otsustati, et proovime korra veel, et panevad vähem vett. Püsis, aga samas anti näppu keisri nõusolekuleht allkirjastamiseks (kui balloon poleks õnnestunud, siis oleks kohe keisrisse).

No igatahes järgmisel päeval laps sündis loomulikul teel, sünnituse kestvus 3h ja laps suurem kui esimene. 56cm ja 4660g. Aga vot mahtus läbi ja armile õnneks liiga ei teinud.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Esimene laps sündis ilma sünnitegevuseta erakorralise keisriga hilisenneaegsena. Teine laps nii loomulikult ja naturaalselt kui üldse võimalik on, sünnitus oli kiire ja lihtne.

+2
0
Please wait...

Näitan 3 postitust - vahemik 1 kuni 3 (kokku 3 )

Esileht Sünnitus Sünnitus peale erakorralist keisrit