RE: Sünnitusasendite valik
[small]zy kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]
Kui lähed üle kiirtee reguleerimata kohas ja auto alla ei jää ei saa Sa öelda pärast, et kiirtee ületamine selleks mitte ettenähtud kohas ei saa kellegil teisel põhjustada auto alla jäämist.
Ka minule jäi silma see selilisünnitus ja õhkamine, et \”hea oli, et selili\”. Kui sünnitusteed on niimoodi ikka 30% kitsamad, võib olla küll vajadus vaakumi järgi tingitud asendist.[/tsitaat]
Vabandust, aga võrrelda selili või poolistukil sünnitamist suvalises kohas kiirteele tormamisega on ikka täiesti ogar.
Ja vaevalt küll, et asi käibki haiglates nii, et kõigepealt kamandatakse lauale ja siis tehakse vaakum. Enne vaakumit, mis on elupäästev vahend, proovitakse ikka kõike muud.
Ma olen imestanud läbi oma kolme raseduse ja kolme sünnituse kõigi nende eelarvamuste, juttude ja \”arstid on nii rumalad ja pahad\” suhtumise üle. FAKT on, et üle poolte naiste soovib sünnitada selles demoniseeritud poolistukil asendis, järelikult neil on niimoodi mugav. Ja FAKT on ka see, et enamik sünnitajaid, ka mitte selili sünnitajaid, ei vaja vaakumit.
Fakt on tegelikult ka see, et keegi mõtteid ei loe. Keegi ei tea, kas teie konkreetselt olete see inimene, kes soovib juhendamist (mille käigus on tal alati vabadus öelda, et see või teine ei meeldi või midagi kolmandat meeldiks rohkem) või kes tahaks, et temalt küsitaks, mida tema tahab. Esimene tüüp võibolla teise suhtumise peale kaebaks nimeliselt foorumites, et see või teine ei suuda oma tööd teha iseseisvalt ja arvab, et sünnitaja peaks seda tema eest tegema. Kuskilt maalt tuleks tegelikult enda käest küsida, kas protest on põhjendatud või on tegemist põhimõttelise pretensioonikusega?
Tõepoolest, minu jaoks on lihtsalt täiesti ogar see perekooli foorumis suvaliste naiste sünnitustele hinnangute andmine ja diagnooside loopimine, kusjuures põhjendused on võetud lambist või kohvi pealt ja võrdlused (kiirtee ületamine ja laual sünnitamine) on väga pehmelt öeldes kummalised.
Jaanuaris olin ITKHs ühes palatis naisega, keda kamandati sünnituslaualt hoopis püsti, asendeid vahetama, vältimaks sünnituse lõpetamist vaakumiga. Kas mõni perekooli tark tõesti arvab, et vaakum on arsti mugavus?
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 26.02 12:09; 29.02 15:45;