Ma ei ole seda saadet vaadanud ega ka videoid, mida see sünnitaja haiglas filmis. Arutlen lihtsalt siin loetu põhjal.
See, et sünnitajal võisid olla mingid probleemid, ei anna vähimatki põhjust temaga nii käituda, nagu see ämmaemand käitus. Sünnitaja ei olnud ju sünnitusmajas narkojoobes. See, et inimene nõudis arstidelt ja ämmaemandatelt inimlikku kohtlemist, on ju normaalne. Panna inimene hullumajja lihtsalt selle tõttu, et ta oli haiglapersonali suhtes sõnakas, romantilise hingega ja läks öösel jalutama ning tal tekkis heldimus keset ööd ja ta soovis head personali kommikarpidega öösel tänada, on ju kõik pisiasjad. Sellisel juhul tuleks pool Eestit nüüd ja kohe hullarisse saata!
See, et hullar kiirabiga saadetud patsiendi vastu võttis, ei tähenda veel seda, et patsiendil midagi päriselt viga oli. Ja jah, niimoodi kiirabiga saab hullumajja tõesti kohe ja kõige kiiremini ravile – selline on meie riigi süsteem. Tavaline hullumaja raviskeem ongi 40 päeva. Toetuda saavad nad nende kõrval olevate “adekvaatsete” isikute jutule, ega muud moodi ju vaimuhaiguse diagnoosi panna ei saa. Seega, see ämmaemand tõesti kuritarvitas oma ametipositsiooni.
Kurb on see, et siin riigis kuuluvad arstid puutumatute klassi ja nendega ei juhtu peale amoraalset käitumist patsiendi suhtes mitte midagi.
Mu enda viimase 8 aasta, aga eriti viimase 3 aasta kogemused Eesti meditsiiniga on peaaegu et kõik ülimalt halvad. Arstid kirjutavad täielikku soga ja solvanguid patsientide digilukku lihtsalt sellepärast, et patsient on vaktsineerimata, aga meie karjäärihullud arstid on nõus juba ka inimest tapma selle nimel, et olla poliitiliselt parketikõlbulik.
Minu kogemused meie arstidega on jõudnud selle tasemeni, et isegi haiguspäevi ei suuda perearst ära vormistada. Tuleb helistada ja tunde kõnejärjekorras peale passida, et see asi lõpuks tehtud saaks.
See on hea, et see sünnitaja haiglas toimunut filmis, muidu ongi ju ainult tema sõna meediku sõna vastu. Mida see minu sõnul samuti ametisse sobimatu ämmaemand selles olukorras siis saavutas? Laps jäi elu esimestel päevadel 1,5 kuuks emast ilma! Kui kohutav šokk ja trauma tekitati lapsele! Ema sai mingi standartse raviskeemi hullaris peale, mis teda reaalsuses kuidagi ei aidanud. Ämmaemand sai enda stressi patsiendi peal välja elatud.
Mina koliks peale seda lugu sünnitamise ajaks Soome või muusse EL-i riiki, sest siia riiki haiglasse mina küll ei julgeks ega tahaks sünnitama minna.
Eesti riiki on ametlikult Saksamaa jm EL-i riigid noominud selle eest, et pole loogiline, et siin teevad arstid statistiliselt 10x vähem ravivigu kui Saksamaal, mis on üks maailma parimaid meditsiiniriike. Meie inimesed lihtsalt teavad, et Eesti meedikul on alati õigus, temaga pole mõtet protsessida, muidu häbimärgistab meedik su ära jõleda kommentaariga digiloos, teeb su lihtsalt elu lõpuni sandiks (tõmbab nt mõne terve närvi raviprotseduuri ajal lõhki) või saadab su hullarisse.
Ja see ei ole normaalne suhtumine patsienti tsiviliseeritud riigis, milleks Eesti ennast peab. Aga kuniks meie riigis domineerib Reformierakond, tunnevad arstid siin ennast nagu vanajumala selja taga ja sigatsevad rõõmsalt aina edasi.