Esileht Koolilaps Sureb külmkapi juures nälga

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 78 )

Teema: Sureb külmkapi juures nälga

Postitas:
Kägu

Ma soovitaks, et osta alustuseks see raamat:

https://www.apollo.ee/toiduga-sinasobraks.html

see praegu allahinnatud ka, ainult 6€

Lapsele peaks selgeks tegema, et kui ei söö normaalselt, siis sellega võivad kaasneda erinevad terviseprobleemid. OK, kui ei soovi suurt sööki teha või palju korraga süüa, aga et ainus toidukord on õhtul, see annab tema tulevikule põntsu.

Manitseda ei tasu, aga siiski peaks püüdma leida mingeid toite, mida ta päeval ise sööks. Smuuti annab kaloreid, mineraale, vitamiine, hoiab veresuhkru taset. Jogurt müsliga – kõlbab ka päeval süüa, ei pea olema hommikusöök.

Igasuguseid erinevaid variante on väga palju. Kui ta on valmis endale tellima midagi või poest ostma kaasa, seegi hea ju. Sushi – hea kaasa osta, täidab kõhtu, ei tee paksuks, kui seda kardab.

Toidumaailm on ju nii avar, igaüks võib leida endale meeldiva köögi. Aga oluline on aru saada siiski sellest, et sööma peab mitu korda päevas, et tervena püsida.

Jah, keha saab ekstreemtingimustes ka hakkama ja on inimesi, kes on terve elu söönud näiteks ainult kananagitsaid, aga eks see mõjub pikapeale siiski tervisele.

Aga see raamat on okei, sobib noortele, ehk paneb veidi lihtsalt kaasa mõtlema ja ei mõju näägutamisena.

Milline vana inimene on terve? Kõigil on haigused, tavaliselt just ülesöömisest.

Oh ja müsli ja sushi teevad ikka paksuks, smuutidest rääkimata. Su enda soovitused on nii jubedad, et karju appi.

+3
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teemaalgataja, saada laps liikuma! Küll siis leiab kodus külmkapi ka üles.

Hea mõte. Aga kuidas seda teha? Spordiklubis käis, aga ei siis enam ei meeldinud. Kõnnib kooli ja tagasi. Ratas on. Sellega vahel sõidab. Vahel läheb kõnnib niisama ka, kõndimise pärast. Kuidas Sa suunaks teda liikuma? Mida ta võiks teha ja kuidas teda suunata?

Eeee… misasja? Lastele ja noortele on erinevaid trennigruppe jalaga segada, ainult vali. Midagi ju ikka meeldima hakkab. Tants, kergejõustik, suusatamine, mõni pallimäng, vehklemine…. mida iganes. Aga jh, kui vanema eeskuju puudub, siis on tõesti keeruline.

+1
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hea mõte. Aga kuidas seda teha? Spordiklubis käis, aga ei siis enam ei meeldinud. Kõnnib kooli ja tagasi. Ratas on. Sellega vahel sõidab. Vahel läheb kõnnib niisama ka, kõndimise pärast. Kuidas Sa suunaks teda liikuma? Mida ta võiks teha ja kuidas teda suunata?

Eeee… misasja? Lastele ja noortele on erinevaid trennigruppe jalaga segada, ainult vali. Midagi ju ikka meeldima hakkab. Tants, kergejõustik, suusatamine, mõni pallimäng, vehklemine…. mida iganes. Aga jh, kui vanema eeskuju puudub, siis on tõesti keeruline.

Ja alustuseks võiks ise koos lapsega mõne liikumisharrastuse leida.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui mul laps tuli ühest trennist ära ja hakkas 13 aastasena uut trenni otsima, polnud see üldse kerge. Grupid põhinevad oma ala arengul. Nullist alustavaid gruppe polegi nii vanadele. Kas nüüd on lood paremad? Saab alustada mõne trenniga ka nii vanana nullist.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lastele ja noortele on erinevaid trennigruppe jalaga segada, ainult vali. Midagi ju ikka meeldima hakkab.

Kas lastel ei või olla nagu täiskasvanutel et mitte ükski  trenn ei meeldigi?

+9
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui lapsele titest peale palukesed valmis teha, siis kasvabki selline teismeline, kes ise endale banaani kooritud ei saa. Mina annaks lapsele ülesandeks kord nädalas kogu perele toitu valmistada.  Alustad millestki hästi lihtsast  ja liigud keerulisemate juurde. Ja mingi lemmiktoit või eelistus tal kindlasti ju on, see on ka alustamiseks hea. Ja toiduvalmistamine algab nimekirja tegemisest poeskäimisest.

+5
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oh ja müsli ja sushi teevad ikka paksuks, smuutidest rääkimata.

Mu meelest on sul endal söömishäire.

Mitte ükski toit ei tee paksuks, kui seda süüa mõistlikes kogustes. Sööd lõunaks kuus sushirullikest – sa ei lähe sellest paksuks. Kui pistad 26 hinge alla, siis ehk küll. Kui sööd kausitäie müslit jogurtiga, siis müslit on seal mõõdukas koguses ja see ei tee sind paksuks. Võid rahumeeli süüa ka sellist, mis ei ole kuidagi suhkrustatud-glasuuritud.

Soovitada trenni ja hoogsat liikumist lapsele, kes nagunii midagi ei söö, see on appikarjumiseni jube.

+17
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu 16a poeg ka ei viitsi/taha toitu endale soojendada. Läheb raiskab viimased sendid poes piruka peale aga külmkapist toitu ei võta. Koolis ka tavaliselt söömas ei käi. Samamoodi reisil sööb koos teistega kõik toidukorrad, kodus üldiselt vaid siis kui söök valmis ning kamandad koos teistega laua taha. Ise teeb endale omletti või kuumaõhufritüüris kananagitsaid, sooje võileibu vms. Aga vabalt võib päeva õhtusse veeretada piima ja küpsistega. Ei ole ala-ega ülekaaluline, heas vormis ja lihastes. Ma tõesti ei kujuta ette, mille pealt need lihased tal kasvavad. Arvaksin, et olen midagi valesti teinud aga noorem laps, 12a tütar sööb normaalselt- lõunaks soojendab eelmise päeva õhtusööki, käib koolis söömas, vajadusel teeb endale ise midagi.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas trennis käib ja liigub piisavalt? Liikumine annab nö.luudele liha ja tõstab söögiisu. Kui peale kooli diivanil ekraani näpib, siis ongi energiavajadus väike.

Trennis ei käi. Liigub kuidas juhtub. Mõni päev ei liigu üldse ja teine päev teeb mingi pika kõndimise.

Koolis tervisekontrolli gruppi ei kuulu?

Viiendas ja üheksandas peaks lapsed perearstile käima. Seal saaks teada kaalu, pikkuse. 7. Klass koolis

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ometi üks normaalne laps, kes pidevalt ei õgi  ja jälle on häda. Ei sure ta sul kuskile, ole üsna rahus. Järelikult pole kõht tühi.

+4
-14
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hommikuti peaks ikka midagi sööma. Kas jogurtid ka ei sobi talle? Äkki röstisaia või croissanti?

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Õige, topi jah laps kõrvetatud kantsorogeenset saia täis. Kõige õigem tegevus.

+3
-12
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meie lõpetasime mittesööva lapsega EMO’s. Jutt, et laps ennast nälga ei jäta oli jama. Tekkisid tugevad kõhuvalud koos oksendamisega. Arst kirjutas välja mingid kapslid (seamaoensüümil põhinevad?) ja hakkasime probleemiga tegelema. Laps hakkas aina vähem sööma, ei sobinud see ega teine, oma viga – oleks kohe pidanud arstile minema.  Õnneks saime lapse sööma.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meie lõpetasime mittesööva lapsega EMO’s. Jutt, et laps ennast nälga ei jäta oli jama. Tekkisid tugevad kõhuvalud koos oksendamisega. Arst kirjutas välja mingid kapslid (seamaoensüümil põhinevad?) ja hakkasime probleemiga tegelema. Laps hakkas aina vähem sööma, ei sobinud see ega teine, oma viga – oleks kohe pidanud arstile minema. Õnneks saime lapse sööma.

Kui kirjutati täiendavaid seedeensüüme, siis see tähendab, et lapsel endal polnud piisavalt seedimiseks ensüüme, tal olid seedimata toidust kõhuvalud ja kõhukinnisus. Ehk mitte söömine oli ainus võimalus olla valuvabalt. Kõhuvalu polnud nälgimise tulemus, vaid ensüümide vähesuse.

+6
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu 16a poeg ka ei viitsi/taha toitu endale soojendada. Läheb raiskab viimased sendid poes piruka peale aga külmkapist toitu ei võta. Koolis ka tavaliselt söömas ei käi. Samamoodi reisil sööb koos teistega kõik toidukorrad, kodus üldiselt vaid siis kui söök valmis ning kamandad koos teistega laua taha. Ise teeb endale omletti või kuumaõhufritüüris kananagitsaid, sooje võileibu vms. Aga vabalt võib päeva õhtusse veeretada piima ja küpsistega. Ei ole ala-ega ülekaaluline, heas vormis ja lihastes. Ma tõesti ei kujuta ette, mille pealt need lihased tal kasvavad. Arvaksin, et olen midagi valesti teinud aga noorem laps, 12a tütar sööb normaalselt- lõunaks soojendab eelmise päeva õhtusööki, käib koolis söömas, vajadusel teeb endale ise midagi.

Sellega on nii, et nagu iga asjaga, milles inimesed erinevad. Mõni inimene on noorena oluliselt rohkem lihastes, kui teine. Meil oli naabripoiss kunagi, kes oli lihastes ja turske ja selline, kes oleks nagu maadlusega või jõusaaliga tegelenud. Tuli aga välja, et ta pole kunagi elus üldse spordiga tegelenud, ka söömine oli tavaline suvaline. Ja siis minu sugulane, noormees, kes treenis kava järgi, sõi korralikult, ja jälgis asju, aastaid, terve keska aja – ja ta ei saavutanud kunagi sellist taset lihastes ega välimuses, kui see kunagine naabripoiss. Oli ikka selline sale ja muskel suureks ei paisunud, sitkemaks ja tugevamaks ikka läks, aga muud mitte. Mis tähendabki seda, et kui trennis käivad erinevad inimesed, siis ühedele mõjub kõik ruttu ja tulemused kohe näha, teistele ka mitte aastatepikkuse tööga seda tulemust ei tule. Ja kes asjast midagi ei jaga, arvavad, et vaat kus need esimesed on alles tublid. Tegelt on vastupidi.

+7
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

kui teiega sööb, siis on ok ju. on sotsiaalne sööja. leidke aega ühisteks hommiku-ja õhtusöökideks. ma olin teismelisena samasugune. napi isuga, toidust oli ükskõik. aga seltskonnas sõin alati, üksi tundus tüütu. ka praegu, 44aastasena ei ole ühtegi toitu, mis väga meeldiks. kuna mul on lapsed, siis neile kokkan 3x päevas ja koos sööme. kui ma üksi elaks, siis oleks kapis vist ainult hapukurki.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Perearst ei pruugi ka alati adekvaatset nõu anda. Ise ka teismelisena näljutasin ennast, ainuke söögikord oli koolilõuna, sõin kõhu täis, aga rohkem päeva jooksul mitte. Mitu kuud ei olnud ka päevi, kaal langes, riided jäid suureks. Vanemad ei öelnud ega küsinud midagi. Kuna õpetajad hakkasid kaalu kohta küsima ja kommentaare tegema, siis ise otsisin internetist ja jõudsin selleni, et see vist ei ole ok. Perearst ütles, et norm kaal ja ära muretse.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Perearst ütles, et norm kaal ja ära muretse.

See sõltub palju ka pikkuse ja kaalu suhtest. Lugesin Manona Parise raamatut meie taluköök. Suurema osa ajast ta jahvatab seal oma kaaluprobleemidest. Aga näiteks kirjutab muuseas ka seda, et tema jaoks oli juba 60kg kehakaal selline, et päevad jäid ära ja tekkis probleeme tervisega. Ta on pikk ja nn “suure kondiga”.

Kui keegi vaatab paberi pealt mingit kehakaalu, ja eriti näiteks kooliealise lapse puhul, siis vaadataksegi sageli lihtsalt vanuse järgi. See ei pruugi üldse mingit reaalsust kajastada.

Mina kaalusin 1. klassi lõpus 18 kg, mul laps samasugune, kaalub 9-aastaselt u 20 kilo. Aga me oleme väiksemad ja loomult õblukesed. Mäletan ka seda, et arstid uurisid, kas ema näljutab mind kodus ja et miks ma ikka selline pisike olen. Taheti teha mingeid hormoonsüste, et ma kiiremini kasvaks. No et vastaks tabelitele. Midagi mul viga polnud, aga arstide silmis, tabeli järgi, kohutav alakaal. Manona Parise näide on sellele vastupidine – tema lihtsalt oligi suur lapsest saati. Inimesed on väga erinevad.

Kui on vaja teada saada, kas on normis või mitte, siis kõige parem lasta teha vereproov. Noorte naiste puhul on indikaatoriks ka see, et kui päevad ära jäävad, siis järelikult on kaal juba päris alla normi. Teemaalgataja lapse puhul selle järgi ei saa midagi hinnata.

Arvan, et see Kägu, kes ütles, et laps on sotsiaalne sööja, pakkus seni parima lahenduse, koos süüa. Lisaks võiks ka näiteks nädalavahetustel koos süüa teha, siis saaks laps rohkem harjumust ise midagi teha. Lihtsaid asju. Kirjut koera, smuutit, sooje võileibu, küpsisetorti, salatit jms

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

b. Aga ise ei tee ta endale süüa ja võib vabalt ‘külmkapi juurde nälga surra. Küsimus on seoses sellega, et tahaks et ta võtaks vastutuse enda eest enda peale, sööks 3 korda päevas. Praegu sööb siis kui ma söögi teen talle. Ja kuna ma olen mures, siis teen ka. Aga tihti ta hommikuks midagi ei tahagi, lõuna ajal olen ma tööl. Nii et jääb õhtusöök, mida sööb. On see teie arust ka probleem või muretsen ma üle? Värskeid asju-puuvilju on meil kodus ikka. Aga neidki sööb siis kui need talle ära koorida, tükeldada või valmis keeta. Magusat ei ei söö, sest see mõjuvat näonahale halvasti.

Isver – 170 cm pikk ja kaalub 45-50 kg? Appi! Pole ju korras enam.

Ma olin 20 a 174 cm ja 52 kg. Päevad käisid kellapealt, tervis korras. Mida siin appi karjuda?

Polekski probleemi, kui teismeline sööks! Aga ei söö ju… Minu 2 sõbrannat ei saanud tänu enese aastatepikkusele näljutamisele lapsi. See, et sinul hästi oli on ju tore.

Sama minu kahe õega j mu vennatütrega. Vanuses 24+ juba nö katseklaas.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teemategija olen. Mu laps on 17a. Minu viga et kohe vanust ei öelnud. Seoses selle teemaga on mul mitu probleemi. Esiteks ei taha ega viitsi ta kuidagi süüa teha. Ei üksi ega minuga. Ok, kõigile ei meeldigi kokata, kuigi peaks. Teine probleem on see et ta sööks väljas või telliks. See aga tuleb kallim kui ise süüa teha.  Mulle tundub et ma sellest hoolida ei saa, sest tähtsam on siiski et ta sööks.  Nii peab talle andma raha söögiks juurde, lisaks taskurahale, et käigu või mäkist läbi. Vähemalt saab sealt kaloreid.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teemategija olen. Mu laps on 17a. Minu viga et kohe vanust ei öelnud. Seoses selle teemaga on mul mitu probleemi. Esiteks ei taha ega viitsi ta kuidagi süüa teha. Ei üksi ega minuga. Ok, kõigile ei meeldigi kokata, kuigi peaks. Teine probleem on see et ta sööks väljas või telliks. See aga tuleb kallim kui ise süüa teha. Mulle tundub et ma sellest hoolida ei saa, sest tähtsam on siiski et ta sööks. Nii peab talle andma raha söögiks juurde, lisaks taskurahale, et käigu või mäkist läbi. Vähemalt saab sealt kaloreid.

Neid samu tellitavaid toite on täiesti võimalik ka ise kodus teha. Kodune toit ei pea tähendama vaid kapsahautist ja kotlette. Ning 17 aastane peaks ju küll juba nii suur olema, et rahanumbrist aru saab.

Mul on nõks vanemad poisid, kes teevad ise nii meekana ja hiinapäraseid wokirooge kui taipäraseid nuudleid, kebabirullist rääkimata. Ning seda kogu perele.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Soovitada trenni ja hoogsat liikumist lapsele, kes nagunii midagi ei söö, see on appikarjumiseni jube.

[/quote]

Jh, õige. Las näpib diivanil ekraani.

Mis sest, et 2/3 lastest kannatab liikumisvaegusest tulenevate probleemide tõttu vaimsete ja füüsiliste hädade käes.

+1
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui tegu pole söömishäirega, ei ole vaja last suurema taskurahaga igapäevaselt Mäkki sööma saatma hakata. Liitmatigi kui tegu 17-aastasega. Kuidas ta isesrisvas elus hakkama peaks saama söömisega? Veider et nii vana lapsega tekkinud see küsimus. Kas varem sõi rohkem või nö korralikumalt?
Kõige olulisem on saada kinnitust, et tegu häirega pole. Kaalunumber üksi ei anna kogu infot. Ema peaks last rohkem jälgima. Milline meeleolu, enesetunne. Kas on energiline, rõõmsameelne või tujutu? Kuidas reaalselt välja näeb? See kirjeldus, et peale kooli kuskil ei käi ja kellegagi ei suhtle (?) võib ka väike ohumärk olla.
Need küsimused tuleb kõigepealt selgeks teha.
P.s. Ema ei tohiks karta lapse “näägutamist”. Selles vanuses tuleb seda ikka ette, aga ema ülesanne on kindlaks teha, et lapse tervisega olrks asjad korras näägutab või mittr

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

17-aastaste seas võib see paraku olla tõesti söömishäire ja mitte laiskus.

Kui see on nii, et end näljutab, siis eks ta püüabki seda varjata ja kohe see nälgimise tulemus ka paistma ei hakka, võtab mitu kuud aega enne kui asi päris hulluks läheb.

Mul on olnud kaks sõbrannat anorektikud, üks vanuses 16-17, teine pärast gümna lõppu. Targad mõlemad, õpiedukus super, teisest poleks üldse arvanud, et midagi niisugust võib olla, sest esimene näide oli ju ees olnud juba, me nägime, kuidas ta lõpuks surma äärel haiglas hinge vaakus. Ja ikka läks sama rada.

See on väga salakaval asi, alguses natuke sööb vähem, siis vaatab, et oo aga nii saab ka… kuni lõpuks enam ei saa ja asi on nii käest ära, et muust enam ei mõtle kui toidust ja kilokaloritest.

Emal soovitan uurida esmalt nende probleemide kohta iseseisvalt, mitte kohe küsimustega peale lennata. Seal ei pruugi olla probleem, aga kui on, siis see võib päriselt ka lõppeda halvemal juhul surmaga või siis on laps esmalt tavalises haiglas tilguti all ja hiljem veel psühhoneuroloogiahaiglas kuu-paar. Mul üks sõbranna taastus anoreksiast aasta aega, kuid lisaks sellele on tervis eluks ajaks põntsu saanud. Teine taastus kiiremini, 4 kuuga umbes, aga noore inimese puhul on see ikka väga pikk aeg. Kolm nädalat haiglavoodis on ikka palju. Sellele otsa veel taastusravi.

Need asjad algavad hiilivalt. Ja kui juba vaatad, et inimesest on alles ainult luu ja nahk, siis on see kestnud kuid ning taastumine sellest on vaevaline. Igal juhul parem karta kui kahetseda.

Kui laps mingit wolti ja mäkki tahab süüa ja päriselt neid asju sööks ka, no siis sel juhul ma siiski püüaks suunata sinna poole, et igapäevane mäkitamine ei ole okei. Woldi puhul sõltub, mida tellib, seal kõik valikud ei ole ju ebatervislikud. Mingi poke kauss ise kokku keerata ei ole raske. Võiks siiski kodus harjutama hakata seda söögitegemise oskust, enda jaoks elus edaspidi ikka ju vaja. Burksi saab samuti kodus ise teha, me mõnkord teeme. Pizzat samuti. Harjutamise asi.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teemategija olen. Mu laps on 17a. Minu viga et kohe vanust ei öelnud. Seoses selle teemaga on mul mitu probleemi. Esiteks ei taha ega viitsi ta kuidagi süüa teha. Ei üksi ega minuga. Ok, kõigile ei meeldigi kokata, kuigi peaks. Teine probleem on see et ta sööks väljas või telliks. See aga tuleb kallim kui ise süüa teha. Mulle tundub et ma sellest hoolida ei saa, sest tähtsam on siiski et ta sööks. Nii peab talle andma raha söögiks juurde, lisaks taskurahale, et käigu või mäkist läbi. Vähemalt saab sealt kaloreid.

No kui sul ei ole rahaprobleemi siis anna. Aga kui ikka pere-eelarve ei luba pidevalt tellida või jääb selle pärast midagi muud olulist ostmata, siis 17- aastane võiks sellest aru saada küll, et tema laiskuse ja hellitatuse pärast teised pereliikmed kannatavad. Mul oli endal tegelikult ka selline külmkapi ees nälga surev teismeline. Kui edasi õppima läks, siis ühiselamu ravis üsna ruttu selle abituse välja. Sest seal tuli kiirnuudlite peale kallatav vesi ometigi endal kannuga keema panna, kui kogu nädalaks antud söögiraha kohe esimesel-teisel õhtul oli ära kulutatud. Hilisemas elus õppis ära nii muna praadimise kui ka peenemate roogade retsepti järgi valmistamise, sealhulgas ka küpsetamise,  kui tekkis meessoost tegelane, kes hõrgutisi hinnata ja kiita oskas. Nii et, teemaalgataja, ma loodan, et muretsed üle ja tegelikult su lapsel peale liiga hea lapsepõlve muid muresid ei ole ja see esimene läheb ka ükskord üle.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meie lõpetasime mittesööva lapsega EMO’s. Jutt, et laps ennast nälga ei jäta oli jama. Tekkisid tugevad kõhuvalud koos oksendamisega. Arst kirjutas välja mingid kapslid (seamaoensüümil põhinevad?) ja hakkasime probleemiga tegelema. Laps hakkas aina vähem sööma, ei sobinud see ega teine, oma viga – oleks kohe pidanud arstile minema. Õnneks saime lapse sööma.

Kui kirjutati täiendavaid seedeensüüme, siis see tähendab, et lapsel endal polnud piisavalt seedimiseks ensüüme, tal olid seedimata toidust kõhuvalud ja kõhukinnisus. Ehk mitte söömine oli ainus võimalus olla valuvabalt. Kõhuvalu polnud nälgimise tulemus, vaid ensüümide vähesuse.

Ei olnud mingeid kõhuvalusid ega kõhukinnisust, kõhuvalud ja oksandamine tekkis juba peale seda, kui söömine jäi ära ning hakkasin andma seda, mis natuke sobis- kuid see oli magusapoolne (apelsinimahl, kohuke jne). Piisas nädalast neist tablettidest ja natuke mängimist söögiga, kui hakkas tasapisi korralikku sööki võtma. Tunnistan enda viga algaja vanemana – oleks pidanud kohe hakkama tegelema, kui laps isutuks muutus.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lõppeks, no offence, selgub, et ema kokakunst on vilets.

Ma ka ühe oma tädi juures ei söö, sest ta on kohutav söögivalmistaja.

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nojah, ja 17-aastane sellised olukorras võiks juba ise tegema hakata enda maitse järgi.

Juba noorematele on see jõukohane, et nad ise endale midagi teeksid, aga kui peres ei ole seda nõutud varem, siis ongi raske alustada. Paratamatult on söögitegemine selline asi, et mingil hetkel mingil määral see selgeks tuleb saada.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Muide, tean lapsi, kes hakkasid sööm lasteaias, isegi minu kehv sööja kiitis õhinaga heeringa tükkidega võileiba ning tuttav käis lausa küsimas lasteaiast et kuidas te süüa teete, laps tahab kodus ka. Aga see oli 20 aastat tagasi, kui vanem laps käis lasteaias, noorema puhul oli juba tekkinud see väkitamise komme.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui soe söök on tehtud õhtuks siis sööb.

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 78 )

Esileht Koolilaps Sureb külmkapi juures nälga