Koroona? Sõbrannale siis tapmiskatse?
Aga keegi ei käsi kedagi külla lasta. Kui tead, et on maskivihkaja…üldse ju koguaeg soovitatud kontakte vähendada…ei saa teisi süüdistada, kui ise ka ettevaaramatu
Klassikaline: ohver on ju ise süüdi! Mis ta siis lubas omale külla? Miks ta siis kõndis selle miniseelikuga õhtul hilja? Miks ta siis ronis peaministriks, ise naine? Jne. jne. jne. Jäle kamp olete!
Sa võrdled võrreldamatut. Kui see maskivihkaja oli koroonas, siis mõtlevad kõik, et ise süüdi. Kas siis ei kehti ohvri kaitse? Lihtsalt seetõttu, et maskivihkaja ei surnud? Sinu loogikaga polegi ka see sõber süüdi.
Vägistaja vägistab ka pikas seelikus naise, sa ei saa seda vältida. Teades aga, et kontakte ei soovitata ja et su külaline ei järgi reegleid, kuid sind ei huvita – siis käitudki ju ise ohtlikult.
Kui joobes juht saab roolis surma, siis ei mõtle ju, et ta oli ohver.
Nii et enne kui teisi süüdistate “viiruse kandmises”, siis tuleks mõelda sellise süüdistuse kahepalgelisuse peale.
Mina nt tean, et külalised võivad viirust kanda ja olengi ise süüdi, kui külalistelt saan. Jah, ma ei ela 100% isolatsioonis, aga sellisel juhul ongi see minu risk ja vastutus, mitte külalise “süü”.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 22.04 13:08; 22.04 16:49;