Esileht Ajaviite- ja muud jutud Surm veekeskuses

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 208 )

Teema: Surm veekeskuses

Postitas:
mudakonn

Kuidas sellised õnnetused saavad juhtuda? Inimene vajus vee alla nagu kivi ja lihtsalt uppus?

Tavaliselt ju vette kukkudes ikka sipled enne ja hüüad appi, kuni väsid ja siis upud? Inimene isegi ei teinud katset tõusta pinnale.

https://elu24.postimees.ee/7732268/tervise-paradiisist-ouduseks-parnu-veekeskuses-basseini-lukatud-27-aastane-mees-suri-haiglas

+3
-49
Please wait...

Postitas:
Maikuu

Rumal müüt, et uppuv inimene sipleb ja karjub. Ootamatult vette kukkudes tõmbad vett sisse ja valmis. Pluss võib ootamatuse tõttu väga halb asend olla ja end vastu vett uimaseks lüüa. Mitte kunagi ärge lükake teisi inimesi. Ei vee ääres, ei tänaval, ei trepil jne.

+84
0
Please wait...

Postitas:
piret005

Tavaliselt ju vette kukkudes ikka sipled enne ja hüüad appi, kuni väsid ja siis upud? Inimene isegi ei teinud katset tõusta pinnale.

Minu arust seda on väga palju räägitud, et uputakse vaikselt, keegi ei hüüa vee alla vajudes appi. Kaaslaste käitumine on äärmiselt jube, lasid lihtsalt jalga ja jätsid ohvri uppuma. Ka on jube lugu see, et juures olev instruktor ei olnudki vetelpäästekoolitust läbinud ja kartis appi minna. Seni kui keegi leiti, kes päästa võiks, oligi inimene juba 5 minutit vee all olnud, mis tähendab seda, et oligi ime, et esialgugi ellu jäi.

+56
0
Please wait...

Postitas:
mudakonn

Minu arust seda on väga palju räägitud, et uputakse vaikselt, keegi ei hüüa vee alla vajudes appi.

Jah, aga küsimus selles, et miks peaks koheselt vee alla vajuma? Alguses ju tõused pinnale ja siis hüüad või sipled? Kui ei oska ujuda, pole kindel, kas siis ka vajud kohe põhja.

Teda ju lükati basseini servalt, mitte vettehüppetornist. Kukkumismaad on 0 meetrit.

+2
-67
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
piret005

Alguses ju tõused pinnale ja siis hüüad või sipled?

Kui ta lükati ootamatult vette, ahmis kohe vett sisse, siis muidugi ei tõusnud ta kuskile pinnale siplema. Aga seda nägid ju ometi ta kaaslased pealt, aga ette ei võtnud mitte midagi, hoopis lasid jalga. Viieaastanegi saab aru, et kui keegi vajub põhja, siis ta ei saa hingata ja tuleb ära päästa.

+52
0
Please wait...

Postitas:
jelena1808

Kas minu kommentaari tõttu jooksid teemat tegema? Muidu poleks vist teinud?

+1
-33
Please wait...
Postitas:
naff

Kuidas sellised õnnetused saavad juhtuda? Inimene vajus vee alla nagu kivi ja lihtsalt uppus?

https://elu24.postimees.ee/7732268/tervise-paradiisist-ouduseks-parnu-veekeskuses-basseini-lukatud-27-aastane-mees-suri-haiglas

Mitu korda sa ise uppumas oled olnud, et nii täpselt tead, kuidas see toimub?

+18
-3
Please wait...

Postitas:
karmauhh

Kuidas sellised õnnetused saavad juhtuda?

Mis õnnetusest sa räägid? Selle mehe lükkas samas seltskonnas olnud naine meelega vette kohas, kus see on keelatud ja vastavad sildid väljas. Kui asi käest ära läks, tõmbas kogu kamp veel tagatipuks veekeskusest kähku minema ka.

Mitte uppumise või õigemini uputamise  protsess pole siin imestamisväärne, vaid kogu reaalsus veekeskuses. Inimene ei tõuse pinnale, sõpsid vestlevad edasi basseini ääres. Siis lähevad vette, ujuvad uppunud inimese kohal ja arvavad, et oh, küllap teeb nalja. Lõpuks lehvitavad mingile instruktorile, kes nagu selgub, ei ole füüsiliselt võimeline ise 4 m sügavuselt uppujat päästma ega oma ka vastavat koolitust. LÄHEB KOLLEEGI KUTSUMA. St ei võta ühendust mingi raadiosaatja ega muu kiire kommunikatsioonivahendiga, vaid kahel jalal läheb kedagi otsima. Ja seaduse järgi ei peagi meil 4 m sügava basseini ääres olema vetelpäästja koolitust läbinud inimesi.

Ehk siis tore teada kõigil peredega veekeskustes käivatel klientidel. Piisab ühest idioodist, kes teeb ühe liigutuse ja sina ise või su lapsed on surnud. Ei ole läheduses kedagi, kes neid päästa oskaks või suudaks ja ei peagi olema. Uppuja päästmine ongi uppuja enese asi.

+88
0
Please wait...

Postitas:
AmandaRosaalie

Mis õnnetusest sa räägid? Selle mehe lükkas samas seltskonnas olnud naine meelega vette kohas, kus see on keelatud ja vastavad sildid väljas. Kui asi käest ära läks, tõmbas kogu kamp veel tagatipuks veekeskusest kähku minema ka.

Mitte uppumise või õigemini uputamise  protsess pole siin imestamisväärne, vaid kogu reaalsus veekeskuses. Inimene ei tõuse pinnale, sõpsid vestlevad edasi basseini ääres. Siis lähevad vette, ujuvad uppunud inimese kohal ja arvavad, et oh, küllap teeb nalja. Lõpuks lehvitavad mingile instruktorile, kes nagu selgub, ei ole füüsiliselt võimeline ise 4 m sügavuselt uppujat päästma ega oma ka vastavat koolitust. LÄHEB KOLLEEGI KUTSUMA. St ei võta ühendust mingi raadiosaatja ega muu kiire kommunikatsioonivahendiga, vaid kahel jalal läheb kedagi otsima. Ja seaduse järgi ei peagi meil 4 m sügava basseini ääres olema vetelpäästja koolitust läbinud inimesi.

Ehk siis tore teada kõigil peredega veekeskustes käivatel klientidel. Piisab ühest idioodist, kes teeb ühe liigutuse ja sina ise või su lapsed on surnud. Ei ole läheduses kedagi, kes neid päästa oskaks või suudaks ja ei peagi olema. Uppuja päästmine ongi uppuja enese asi.

Lisaks veel, et keegi pidi kogu seda olukorda pealt nägema ja ka ei reageerinud. Keegi, kes teab, et mees lükati sinna vette, mitte ise ei hüpanud/kukkunud. Sõbrad ise lasksid ju jalga, nemad seda rääkida ei saanud.

Aga jah, eelkõige on hullud need sõbrad. Kui sul on niisugused sõbrad, ei ole vaenlasi vajagi.

+53
0
Please wait...

Postitas:
monic77

No me ei tea, kas seltskond oli kaine.

+2
-22
Please wait...

Postitas:
mudakonn

Kui ta lükati ootamatult vette, ahmis kohe vett sisse, siis muidugi ei tõusnud ta kuskile pinnale siplema.

Võibolla on sul õigus. Me keegi pole ära uppunud.

0
-12
Please wait...

Postitas:
Tongi Ott

Jah, aga küsimus selles, et miks peaks koheselt vee alla vajuma? Alguses ju tõused pinnale ja siis hüüad või sipled? Kui ei oska ujuda, pole kindel, kas siis ka vajud kohe põhja.

Selle hüüdmise jutu peale ütlen küll, et “loll jutt suhu tagasi”. Kui uppuja pinnale tõuseb piisab sellest napilt selleks, et õhku ahmida. Mingist hüüdmisest ei saa juttugi olla. Isiklik kogemus lapsepõlvest.

+33
0
Please wait...

Postitas:
mudakonn

Sõbrad ise lasksid ju jalga, nemad seda rääkida ei saanud.

Ei lasknud jalga, olid basseini ääres ja arvasid, et mees hoiab hinge kinni vee all.

+2
-21
Please wait...

Postitas:
monic77

Sõbrad ise lasksid ju jalga, nemad seda rääkida ei saanud.

Ei lasknud jalga, olid basseini ääres ja arvasid, et mees hoiab hinge kinni vee all.

Elustamise ajal läksid ära

+28
0
Please wait...

Postitas:
mudakonn

Selle hüüdmise jutu peale ütlen küll, et “loll jutt suhu tagasi”. Kui uppuja pinnale tõuseb piisab sellest napilt selleks, et õhku ahmida. Mingist hüüdmisest ei saa juttugi olla. Isiklik kogemus lapsepõlvest.

Aga ma olen kahel korral näinud uppujat, kes on vees ja hüüab appi! Üks oli laps ja vanem läks talle appi, teine oli täiskasvanu ja sai ise madalamasse vette ja jalad põhja.

+1
-31
Please wait...

Postitas:
atsetoon

See lükkaja olevat veel olnud noormehe enda tüdruksõber. Uskumatu lugu. Kahekümnendate kespaigas inimesed, ei ole enam mingid noored pubekad, kes ei tahu ohtu

Lükata keegi 4m sügavusele vette?!  Väga õudne surm, aga neiule ettekavatsetud tapmise süüdistus nõuan küll!

Ise olen ka TP näinud nii murdunud rangluid lastel torust alla laskmisel näinud, kui mitmeid väga ohtlike olukordi, seega mina seal väikeste lastega ei käi, kuigi nad väga tahaks.

+43
0
Please wait...

Postitas:
mukk77

Lugu on õõvastav ja siin toodud näited, et ükskõik, kes võib su lapse ka sealt vette lükata (kas või kogemata rüseluse käigus?), on veel õõvastavam.

Kui kusagile tuleb lisada silt “ei tohi siit alla hüpata/alla tõugata”, siis ehk on kindlam piire panna?

Sügav kaastunne.

+3
-3
Please wait...

Postitas:
piret005

Avalikus veekeskuses ei tohikski vesi nii sügav olla üldse. Ei ole sealt vaja vettehüppeid teha. Eriti kui päästevõimekust ka pole. Võikski olla maksimaalselt kaks meetrit lubatud.

+11
-20
Please wait...

Postitas:
jelena1808

Kommentaar eemaldatud.

2.14 Kasutatud vulgaarset eneseväljendust.

Perekooli moderaator.

0
-32
Please wait...
Postitas:
AmandaRosaalie

Avalikus veekeskuses ei tohikski vesi nii sügav olla üldse. Ei ole sealt vaja vettehüppeid teha. Eriti kui päästevõimekust ka pole. Võikski olla maksimaalselt kaks meetrit lubatud.

No antud õnnetuse puhul ei ole vahet, kas 4 või 2 meetrit. Kui ta ikka kohe põhja vajus ja sinna jäi, siis pidi temaga midagi sellist juhtuma, et ta ei oleks võimeline ka kahemeetrisest ega tõenäoliselt ka meetrisest veest välja tulema. Kaotas mingil põhjusel teadvuse ehk.

+23
-4
Please wait...

Postitas:
PiretTP

Huvitav kohe mis seltskond selline on?

+17
-2
Please wait...

Postitas:
Alfa

No antud õnnetuse puhul ei ole vahet, kas 4 või 2 meetrit. Kui ta ikka kohe põhja vajus ja sinna jäi, siis pidi temaga midagi sellist juhtuma et ta ei oleks võimeline ka kahemeetrisest ega tõenäoliselt ka meetrisest veest välja tulema. Kaotas mingil põhjusel teadvuse ehk.

No on ikka vahet. 2 meetri sügavusele oleks ehk see ilma ettevalmistuseta töötaja siiski järele suutnud sukelduda, 4 meetri sügavusele mitte.

+25
0
Please wait...

Postitas:
AnniMarin

See lükkaja olevat veel olnud noormehe enda tüdruksõber. Uskumatu lugu. Kahekümnendate kespaigas inimesed, ei ole enam mingid noored pubekad, kes ei tahu ohtu

Lükata keegi 4m sügavusele vette?! Väga õudne surm, aga neiule ettekavatsetud tapmise süüdistus nõuan küll!

Ise olen ka TP näinud nii murdunud rangluid lastel torust alla laskmisel näinud, kui mitmeid väga ohtlike olukordi, seega mina seal väikeste lastega ei käi, kuigi nad väga tahaks.

Terviseparadiis ei tundu olevat väikeste laste koht, sest torudest ei saa isegi täiskasvanud läkastamata välja. Algusest peale on torudest laskumise lõpetamisel Pärnu Terviseparadiisis midagi üsna valesti, sama on selle keerisega kohaga, rääkimata absurdsest betoonist laskumisrajast kust vee all on mäed mis on kõike muud kui lõbusad, sest seal on vist murtud suurem osa Eesti veekeskuste luudest. Seal kus on kõrge hüppekoht, peaks olema nii all kui üleval vetelpäästja. Kes on käinud Hispaania, Itaalia, AÜ või Usa veekeskustes, siis seal on igal pool all iga toru juures vähemalt 2 vetelpäästjat ja üleval üks, kes reguleerib turvalisi vahesid. Lisaks on kõikides keeruga ja lahtistes kohtades vetelpäästjad valvamas. Samuti on enamus kohtades lambid kus antakse ülevalt alt märku kui inimene ei ole veel alla jõudnud, et vältida vigastusi. Vetelpäästjad kohe suhtlevad üksteisega ja jälgitakse kus on torusse läinud inimene, rääkimata kümnetest kaameratest ja turvavalvest. Laste atraktsioonide juures on all valves isegi pahkluuni vees mitu valvurit, ikka selleks, et kui mõni pisike laps kõhuli kukub ja pead üles ei saa või vett kurku tõmbab, siis kohe on keegi juures reageerimas.

Eesti tundub olevat nagu arenguriik kus isegi teismelistega ei julge veekeskusse minna, sest isegi kui nad oskavad ujuda, siis olen avastanud absurdseid olukordi mida ei tohiks normaalses veekeskuses olla. Näiteks tekib küsimus, et kas neil noorukestel valvuritel kes on Viimsi keskuses, on üldse mingi kursus läbitud? Sama küsimus on Vembu-Tembumaa kohta kus vee juures valvavad teismelised paar suve tagasi hoopis telefonis vahtisid ja pead telefonist üldse ei tõstnud. Kirjutasin neile kurja kirja, et töö juures nutitelefonis ei istuta, järgmine kord olid neil telefonid ära võetud ja vähemalt tegid näo, et keskenduvad tööle, aga omavahel lobisemist oli ikkagi väga palju, sest mul läks närv mitu korda mustaks kui nägin, et väiksed lapsed saadeti torusse ja all vette kukkusid, aga keegi ei valvanud. Samuti on mul küsimus, et miks peab Rakvere spa-s olema nii kohutav lainetus? Minu arvates ei ole sellel lõbuga midagi pistmist, ma olen üle maailm erineva lainetusega ujunud, sukeldunud ja snorgeldanud, aga seal ruumis on küll tunne, et isegi tugev ujuja ei saa seal end kindlalt tunda, rääkimata sellest, et seal juures passiv töötaja ei ole minu sealkäidud kordadel enamus ajast korralikult, vaid vahib tuima pilguga lihtsalt mingisse punkti. Alamakstud personal? Viimsi spa-le saab üsna kindlalt ette heita viletsat valgustust, sest olen ise vee alt paar sukeldumisega liiga hoogu läinud väikelast leidnud, aga sealse valgusega on võimatu näha kellele sa peale astud või vee all kokku põrkad. Rääkimata sellest, et lapsi on selle valgusega võimatu leida.

+42
-6
Please wait...
Postitas:
K4gu

Ei, tavaliselt upuvadki inimesed hääletult.

+12
0
Please wait...

Postitas:
t6yhn

miks peab Rakvere spa-s olema nii kohutav lainetus? Minu arvates ei ole sellel lõbuga midagi pistmist, ma olen üle maailm erineva lainetusega ujunud, sukeldunud ja snorgeldanud, aga seal ruumis on küll tunne, et isegi tugev ujuja ei saa seal end kindlalt tunda, rääkimata sellest, et seal juures passiv töötaja ei ole minu sealkäidud kordadel enamus ajast korralikult, vaid vahib tuima pilguga lihtsalt mingisse punkti. Alamakstud personal? Viimsi spa-le saab üsna kindlalt ette heita viletsat valgustust, sest olen ise vee alt paar sukeldumisega liiga hoogu läinud väikelast leidnud, aga sealse valgusega on võimatu näha kellele sa peale astud või vee all kokku põrkad. Rääkimata sellest, et lapsi on selle valgusega võimatu leida.

Ehh, see lainetus on seal just kõige toredam asi. Ise olen ehk keskmisest veidi parem ujuja ja mul seal küll mingit probleemi pole. Kui ei sobi, siis ära roni sinna lihtsalt. Selge see, et kui (hästi) ujuda ei oska, polegi sellisesse basseini asja. Pärnus juhtunu on muidugi kole, aga see ei tähenda, et igal pool peaks kõik ära keelama.

+15
-21
Please wait...

Postitas:
K4gu

Minu arust seda on väga palju räägitud, et uputakse vaikselt, keegi ei hüüa vee alla vajudes appi.

Teda ju lükati basseini servalt, mitte vettehüppetornist. Kukkumismaad on 0 meetrit.

Palun loe seda artiklit. Ja ära aja oma kangekaelse eksimuse juurde jäämisega teisi inimesi vihaseks.

https://forte.delfi.ee/artikkel/66396206/kuidas-saada-aru-et-inimene-upub-vastus-on-paljudele-ullatuseks

+6
-3
Please wait...

Postitas:
K4gu

Väga õudne surm, aga neiule ettekavatsetud tapmise süüdistus nõuan küll!

Vaevalt see tal nüüd ettekavatsetud oli, neiu oli lihtsalt sama loll* kui teemaalgataja ja pidas seda heaks naljaks.

*Mis on, muide, haruldane, naised ei ole tavaliselt kunagi nii lollid, kui mudakonn, aga näe, leidus sellinegi eksemplar.

+11
-9
Please wait...

Postitas:
crissu25

Päris üllatav, et instruktoritel mingit väljaõpet ei pea olema. Ning see, et see ainus oskaja siis turvaruumis kaamerapilti jälgib mitte veekeskuses käepärast pole.

Kuidas täiskasvanud inimene veekeskuses niiviisi põhja läheb… lõi kukkudes pea vastu äärt ja kaotas teadvuse? Oli umbjoobes? Terviserike? See on kahtlane, et täiskasvanud inimene, ka napi ujumisoskusega, lihtsalt põhja läheb isegi proovimata pinnale rabeleda või õhku ahmida. Uppuja jah appi ei hüüa või käega ei lehvita aga surmahirmus õhu ahmimiseks üritab ikka pinnale saada.

+4
-25
Please wait...

Postitas:
piret005

No antud õnnetuse puhul ei ole vahet, kas 4 või 2 meetrit. Kui ta ikka kohe põhja vajus ja sinna jäi, siis pidi temaga midagi sellist juhtuma, et ta ei oleks võimeline ka kahemeetrisest ega tõenäoliselt ka meetrisest veest välja tulema. Kaotas mingil põhjusel teadvuse ehk.

Siis oleks see lähedal olnud instruktor või keegi kõrvalistest isikutest julgenud ehk päästma ka minna. Nelja meetri peale sukeldumiseks ja kellegi päästmiseks peab ikka oskusi ka olema. Kahe meetri pealt sikutab ka sukelduda mitte oskav inimene teise välja.

+19
0
Please wait...

Postitas:
Tahesara

Eesti viga https://www.youtube.com/watch?v=XRC8Ole8HiI

0
-3
Please wait...
Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 208 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Surm veekeskuses