Esileht Ajaviite- ja muud jutud Surm veekeskuses

Näitan 28 postitust - vahemik 181 kuni 208 (kokku 208 )

Teema: Surm veekeskuses

Postitas:
kriit

Mina olen veel nii verejanuline, et annaksin kohtu alla lisaks sõpradele ka veekeskuse instruktorid, kes oma tööga hakkama ei saanud. Kui väike poiss garaažiukse alla jäi, olid küll kohtu all kõik korteriühistuesimees, hooldusfirma tehnikud ja muud asjapulgad, mis nüüd siis teisiti on?! Inimesed on võetud tööle, et aidata hätta sattunud külastajaid, aga selgus, et nad polegi suutelised oma tööd tegema! Kuidas sa lähed ametikohta, milles sul pädevus puudub? Nüüd on inimene surnud sest need, kelle kohus olnuks aidata, ei saanud oma tööga hakkama. Minu arust on nad isegi väga süüdi!

Instruktorid võib ka anda muidugi kohtu alla, aga samas, ega nad ennast ise sinna tööle ei võtnud. Kuskil on inimene või inimesed, kes hindasid nende pädevust. Lõppude lõpuks pole ju vahet, kuidas inimene vee alla satub. Selle basseini ääres istuva töötaja üleanne ongi ju jälgida mis toimub ja vajadusel sekkuda. Kui inimene on üksi ja tekib mingi ootamatu terviserike, siis ta avastatakse alles siis, kui õhtul koristaja tuleb ja garderoobist ta riided avastab v?

+20
-1
Please wait...

Postitas:
kagu1700

Õudne

• Täiesti õudne lugu. Õudne on ka see, mis minu jaoks on täiesti uus teadmine, et instruktoritel polegi oskust inimest päästa. Toolidel istub butafooria. Olen ikka oma lapsega seal käinud, kui Pärnus oleme. Aga mõeldes sellele, kuidas mu laps on ka sellest hüppekohast alla hüpanud 4m sügavusele vette, et kui oleks midagi juhtunud, siis polegi inimest, kes kohe aitab….Ise ma ei suuda sukelduda kuskile, seega edaspidi me seda kohta EI KÜLASTA. Ratnik on selgeks teinud, et uppuja päästmine on uppuja enda asi.
+15
-6
Please wait...

Postitas:
Siska

Kuidas sellised õnnetused saavad juhtuda? Inimene vajus vee alla nagu kivi ja lihtsalt uppus? Tavaliselt ju vette kukkudes ikka sipled enne ja hüüad appi, kuni väsid ja siis upud? Inimene isegi ei teinud katset tõusta pinnale.

Sellisel õnnetul teemal ei peaks suud täis võtma mingid kiibitsejad, kes võimalikult fotogeenset uppumist ainul hollivuudi filmides on näinud!

Kui inimene lükata vette ilma ettehoiatuseta, siis võibki ta ehmatusega otsekohe vee kopsu tõmmata ja siis ei tulegi enam pinnale, rääkimata rabelemisest ja karjumisest.

+18
-2
Please wait...

Postitas:
silesale

Kuhu siis sekundiga teadvus kaob, kui  nö vesi kopsu satub.  Aga kui tõmbad söögi või joogi hingamisteedesse, ei kao küll teadvus kohe ära ja ei kuku kivina põrandale.

+2
-19
Please wait...

Postitas:
tsupsti1
  1. Kuhu siis sekundiga teadvus kaob, kui nö vesi kopsu satub. Aga kui tõmbad söögi või joogi hingamisteedesse, ei kao küll teadvus kohe ära ja ei kuku kivina põrandale.

Kuhu siis sekundiga teadvus kaob, kui nö vesi kopsu satub. Aga kui tõmbad söögi või joogi hingamisteedesse, ei kao küll teadvus kohe ära ja ei kuku kivina põrandale.

Lämbud üsna kiiresti.

+12
-1
Please wait...

Postitas:
tsupsti1

Mina ei näe veekeskuse töötajatel küll mingitki erilist süüd. Pigem jääb noormehele surm seltskonna ja otseselt tôukaja hingele ja annab sellest ka kohtukulli ees vastust. Ta ju tegi nalja.

+4
-14
Please wait...

Postitas:
Andy

Mina ei näe veekeskuse töötajatel küll mingitki erilist süüd.

Ega jah, nad on ju seal ainult sellepärast, et trikoo sobib neile.

+18
-6
Please wait...

Postitas:
piret005

See on ikka ju halvasti, et nad ei oskagi kedagi päästa ja külastajad peavad inimesi välja tooma. Muidugi pole töötajad ise nüüd selles süüdi, pigem spaa, kes sellised inimesed on palganud, kes peale istumise ei oskagi midagi teha. Mina näiteks varem ei teadnud seda, mina mõtlesin, et on ikka vetelpäästekoolitusega ja võimelised kedagi päästma ka.

+21
-1
Please wait...

Postitas:
silesale

Lämbud üsna kiiresti. Rate this item:Submit Rating00

Seda küll et lämbub, aga mitte nii et keegi aru ei saa. Tekib paanika, püüad end päästa.

0
-13
Please wait...

Postitas:
tsupsti1

See on ikka ju halvasti, et nad ei oskagi kedagi päästa ja külastajad peavad inimesi välja tooma. Muidugi pole töötajad ise nüüd selles süüdi, pigem spaa, kes sellised inimesed on palganud, kes peale istumise ei oskagi midagi teha. Mina näiteks varem ei teadnud seda, mina mõtlesin, et on ikka vetelpäästekoolitusega ja võimelised kedagi päästma ka.

Lükkamine oli tahtlik tegevus. Iga seltskonna juurde ei ole môistlik siiski valvurit panna. Uppujat märgati liiga hilja.

+5
-7
Please wait...

Postitas:
piret005

Uppujat märgati liiga hilja.

No aga siit ju sai lugeda, et spaas polnud isikut, kes oleks suutnud inimese välja tuua, seda pidi tegema suvaline spaakülastaja. Minu arvates see päris okei pole ju.

+24
-1
Please wait...

Postitas:
tsupsti1

No aga siit ju sai lugeda, et spaas polnud isikut, kes oleks suutnud inimese välja tuua, seda pidi tegema suvaline spaakülastaja. Minu arvates see päris okei pole ju.

Tôukamine ja nalja tegemine oli normaalne? Ei ole môistlik siiki süüdistada teisi. Tegevus oli siiski tahtlik. Olukorda märkas töötaja liiga hilja ja ilmselt ei olnud antud ôbluke tütarlaps see kôige ôigem inimene tôesti pôhimôtteliselt surnud meest sealt välja tirima, aga palju neid turskeid tuukreid seal valves siis olema peaks ja palju see veekeskuse pilet siis maksaks.

+2
-18
Please wait...

Postitas:
piret005

Ei ole môistlik siiki süüdistada teisi.

Loomulikult on tõukaja süüdi, aga kui instruktor ei julge vettegi minna, tal pole vetelpääastekoolitust, siis see on ka kivi spaa kapsaaeda. Ja siit lugesin, et ka see inimene, kes kutsuti, ei suutnud meest välja tuua ja seda pidi tegema spaakülastaja. Uppumisohtu võivad sattuda ka need inimesed, keda ei tõugata vette ja küllaltki kõhe on teadmine, et tegelikult mingit päästevõimekust pole, need instruktorid on seal moe pärast.

+24
-1
Please wait...

Postitas:
Tahesara

Milleks need neiukestest instruktorid seal siis üldse on?

+14
-4
Please wait...

Postitas:
kriit

Tôukamine ja nalja tegemine oli normaalne? Ei ole môistlik siiki süüdistada teisi. Tegevus oli siiski tahtlik. Olukorda märkas töötaja liiga hilja ja ilmselt ei olnud antud ôbluke tütarlaps see kôige ôigem inimene tôesti pôhimôtteliselt surnud meest sealt välja tirima, aga palju neid turskeid tuukreid seal valves siis olema peaks ja palju see veekeskuse pilet siis maksaks.

Veekeskuses käimine ei olegi inimese esmavajadus. Aga selline suhtumine, et hoiame raha kokku, sest ÄKKI midagi ei juhtu ja kuidagi joppab, on lihtsalt vastik. Kui õbluke tütarlaps ei suuda suurt meest 4 meetri sügavuselt üles tuua, siis äkki ta võiks pigem lastealal töötada või üldse midagi muud teha? Eelduspäraselt peaks olema tagatud kõigi külastajate turvalisus, isegi siis, kui nad üle 100 kilo kaaluvad. Tõukamine on praegu üldse teine teema. Instruktorid või kuidas iganes neid ka kutsuda, ongi ju seal, et nad uppujat päästaksid. Veekeskuse turvalisuse seisukohast ei ole tegelikult oluline, kuidas uppujast uppuja saab.

+19
-1
Please wait...

Postitas:
Loki

Veekeskusel oli kindlasti omad vead – vähemalt hetkel loetud artiklite põhjal

– instuktor läks ise abi kutsuma – puudusid raadiosaatjad, hädakutsung

– vette päästma pidi minema külastaja

– elustamise olevat ka külastajad üle võtnud

Õige on see, et see, kes ees mainis, et see kuidas uppujast uppuja saab ei ole oluline – päästmist võib vajada iga külaline seal, ei pea keegi kedagi lükkama, piisab terviserikkest, libisemisest, halvasti maandumisest vmt. Pole vale eeldada, et see, kes justkui seal päästja on oskaks rohkem kui plaastrit jalale panna.

Kui pakutakse tasulist teenust ja veeparki siis oleks loogiline, et kohapeal olevad päästjad suudaksid reageerida kiiresti (raadiosaatjaga abi kutsuda mitte mööda veekeskust hakata otsima) ning päästmis- ja elustamisoskusega inimesi peaks veekeskuse peale olema korraga rohkem kui üks. Kui see üks päästmisoskusega päästja juhtub just sel päeval haige olema ja asendajaks on samuti mitteoskaja,  või inimene on lõunal, vetsus või hoopiski teises sarnases olukorras hõivatuna kinni. Kui korraga põrkuvadki kokku kaks inimest (üks hüppab nt teisele otsa), keda vaja päästma vaja hakata siis ei saa ainult ühe päästja peale ju lootma jääda…

+14
0
Please wait...

Postitas:
mudakonn

Hakkas tõsiselt huvitama, kas inimesed upuvad kivina. Kui uurida päästmisjuhendeid, siis ei jää küll sellist muljet.

Siin kirjeldatakse uppumist:

https://www.tlu.ee/opmat/tp/terviseopetus/esmaabi/uppumine.html

Siin päästmist:

https://www.tlu.ee/opmat/tp/terviseopetus/esmaabi/kuidas_abistada_uppujat.html

https://rannakalurematerjalid.ut.ee/uppuja-paastmine/

See on ikka jama, et uppuja mitte kunagi ei siple ega hüüa appi. Isegi kui inimene kukub vette ja tõmbab vett sisse, siis mõistus ei kao ju kohe. Inimene üritab ennast päästa ja tõusta pinnale.

Vaikne uppumine tähendab tegelikult seda, et alati pole kedagi juures, kes kuuleks ja näeks uppumist.

0
-19
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
mudakonn

Milleks need neiukestest instruktorid seal siis üldse on?

Et sinusugustele vanematele meesterahvastele silmailu pakkuda?

+2
-16
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
AmandaRosaalie

Hakkas tõsiselt huvitama, kas inimesed upuvad kivina. Kui uurida päästmisjuhendeid, siis ei jää küll sellist muljet.

Nii? Kus seal öeldud on, et peale vee sisse tõmbamist inimene veel rabeleb? Ta rabeleb enne. Aga kui inimene ootamatult vette lükates kohe vett puutudes vett sisse tõmbas, siis ta ei jõudnudki ju enam rabeleda.

+14
0
Please wait...

Postitas:
Loki

Siin päästmist:

See on ikka jama, et uppuja mitte kunagi ei siple ega hüüa appi. Isegi kui inimene kukub vette ja tõmbab vett sisse, siis mõistus ei kao ju kohe. Inimene üritab ennast päästa ja tõusta pinnale.

Vaikne uppumine tähendab tegelikult seda, et alati pole kedagi juures, kes kuuleks ja näeks uppumist.

Uppumisel ja uppumisel on suur vahe!!! – näiteks selles, et kas inimene on sügavas vees ja tunneb, et on jaks otsas, et ei jõua enam rannikuni ujuda või nt hoopis jalas kramp. Ta suudab veel tõesti veepinnal hulpida ja märku anda. See, mis sa oled välja toonud pildid ja see kuuluvad pigem just sinna kategooriasse – inimene on advekvaatne, aga ei jõua enam ujuda – või kukkus hoopis paadist vette ja pole nö kallast lähedal ja vaja päästa.

Ma väiksena kuskil veepargis astusin lihtsalt mingist platvormist alla, kus läks järsku sügavaks ja vajusin ootamatult vee alla. Mäletan vaid vee alla vajumist, paanikat, ühtegi piiksu ei saanud välja, kätega vist üritasin kuidagi pinnale saada, vist saingi ehk natukene end veepinnale kuid piiksugi ei saanud teha, kuna ainuke hetk veepinnal kulus sellele, et võtaks kopu õhku – veepinnale ma šokist püsima ei jäänud või, et oleks suutnud tagasi ujuda – vajusin pidevalt tagasi. Kuni üks külastaja mu lihtsalt käest kinni võttes välja tõmbas.

Ei pea ka kõrgelt kukkuma, vaid piisabki äärelt vette kukkudes nt kuklaga veepinnaga lapikult end vastu vett uimaseks kukkuda. Või sügaval vee all nt kus on veevoolud võibki segamini minna, kus pool üleval on. Lisaks vee kopsu tõmbamine.

Alles hiljuti (paar aastat) oli ju ka video, kus inimesed veepargis ühe lapsega koos ujusid ja lihtsalt vaatasid kuidas ta neist ca meetri kaugusel hulpis, oli vist elutult nägu all pool. See vist polnud Eestis, aga lähiriigis?

+13
0
Please wait...

Postitas:
kriit

Siin päästmist:

Tõmbab vett sisse? Kui ta tõmbab vett sisse, sest mõttes, et neelab alla, siis ehk küll. Aga kui ta tõmbab vett hingetorusse, siis mil viisil ta veel häält teha saaks?

+5
0
Please wait...

Postitas:
Siska

Muidugi pole töötajad ise nüüd selles süüdi, pigem spaa, kes sellised inimesed on palganud, kes peale istumise ei oskagi midagi teha.

Ega neid 99%+ ajast polegi vaja ja istuvadki niisama, aga ühel hetkel kui on VÄGA vaja, siis on küll kuri karjas, kui päästjast tegelikult abi pole. Oleks võib-olla võinud siiski ka varem märgata, mis toimub ja et midagi on valesti ja inimene ei tule 30sek pinnale. Loomulikult KÕIGEPEALT oleks seda pidanud jälgima see pooletoobiste seltskond ja lükkaja ise, et kas mees tuleb max minuti pärast ise pinnale või vajub põhja poole.

Kui inimene lükatakse vee alla nii, et ta nt hingas just välja ja kopsudes polegi õhku, siis tõmbabki vees KOHE vee kopsu ja ei karju ega tule enam pinnale ühti, natuke tõmbleb, aga seda vee alla vajudes ja seda keegi ei taipa märgata. Pinnale tõusmiseks enam pole õhku ega jõudu.

Alles hiljuti (paar aastat) oli ju ka video, kus inimesed veepargis ühe lapsega koos ujusid ja lihtsalt vaatasid kuidas ta neist ca meetri kaugusel hulpis, oli vist elutult nägu all pool. See vist polnud Eestis, aga lähiriigis?

See oli soome veepargis, kus eestlasest ema jättis viieaastase basseini omapead ja ronis sõbrannaga sauna. Laps oli 5 minutit vee all, enne kui aru saadi, see video oli õudne, ema sai tingimisi vanglakaristuse, laps jäi õnneks ellu. https://eestinen.fi/2017/06/video-sellest-kuidas-5-aastane-eesti-poiss-uppus-helsingi-ujulas-norganarvilistele-mittesoovitav/

Sa oled ikka päris valus tola, aga see pole muidugi uudis…

+16
0
Please wait...

Postitas:
billa

Ma muudkui loen ja loen su sõnavõtte, mis on üks hullem kui teine ja püüan aru saada, mida sa öelda tahad? Et ta nimelt uputas iseennast ära???

+13
-2
Please wait...

Postitas:
apunane

Et mis seal siis juhtus? Polnud niisama uppunud, kui verd suust purskas. Ei kukkunud niisama vette, ikka kuskile vastu enne…

Täielik tülgastust nende “sõprade” vastu. Kuidas selline asi saab märkamata jääda?

https://elu24.postimees.ee/7734565/tervise-paradiisis-surmaga-loppenud-onnetust-pealt-nainud-laps-ema-uhel-onul-purskab-suust-verd

+2
0
Please wait...

Postitas:
astorias

Et mis seal siis juhtus? Polnud niisama uppunud, kui verd suust purskas. Ei kukkunud niisama vette, ikka kuskile vastu enne…

Täielik tülgastust nende “sõprade” vastu. Kuidas selline asi saab märkamata jääda?

https://elu24.postimees.ee/7734565/tervise-paradiisis-surmaga-loppenud-onnetust-pealt-nainud-laps-ema-uhel-onul-purskab-suust-verd

Kopsudest võis verd tulla elustamise ajal.

Need lapsevanemad on ka muidugi eraldi klass, selle asemel, et enda lastele otsida professionaalset abi või nendega rääkida, kurdetakse ajakirjanduses, et nende lapsed on nüüd traumeeritud.

+4
0
Please wait...

Postitas:
ageta

Need lapsevanemad on ka muidugi eraldi klass, selle asemel, et enda lastele otsida professionaalset abi või nendega rääkida, kurdetakse ajakirjanduses, et nende lapsed on nüüd traumeeritud.

Mu aurst see on ideaalne võimalus praegu lapsevanemal väga näitlikult oma lapsele selegks teha, miks veeohutus on tähtis, miks vees sõpradega ei mängita, mis võib olla lollitamise tagajärg, mis on elustamine, miks on tähtis seda osata, miks päriselu ei ole nagu arvutimängud või filmid jne. 8a saab sellest kõigest väga hästi aru, ideaalis ei peaks küll pealt nägema aga kui juba nägi, siis tuleb vanemal tegutseda. Ning kui kogu lapsevanema suhtumine on, et laps on šokis ja ei taha enam ühtegi spasse minna, siis on see puhas lapsevanema tegemata töö.

+3
0
Please wait...

Postitas:
UunoR

Ning kui kogu lapsevanema suhtumine on, et laps on šokis ja ei taha enam ühtegi spasse minna, siis on see puhas lapsevanema tegemata töö.

Ega ise ka sinna spaasse praegu enam väga minna ei taha. Mingid bakterid vohavad ja ohutus null. Seda saad mingi meeletu hinna eest.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Seliiina

Ega ise ka sinna spaasse praegu enam väga minna ei taha. Mingid bakterid vohavad ja ohutus null.

Õigus ta on, kuigi ohutust saab tunduvalt tõsta, kui mingit poologarate imeliku naljasoonega sõpradega seal ei hängi…

0
0
Please wait...

Näitan 28 postitust - vahemik 181 kuni 208 (kokku 208 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Surm veekeskuses