Seal oli ju mitmeid küsitavusi. Näiteks see, et tüdrukule, kelle töömees õpilasena kaasa võttis, pidi Mallukas 10 eurot tunnis maksma ja et poes käidi iga päev tundide kaupa ja kahekesi koos, kasseerides selle pealt kahe peale 35 eurot tunnis. Kui see ei ole teenuse ostja lüpsmine, siis ma ei tea, mis on.
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Suunamudijad (välja arvatud Lõvid)
Teema: Suunamudijad (välja arvatud Lõvid)

Aitäh täpsustamast. Blogi ei lugenudki, ei suuda orienteerudagi sealses reklaamirägastikus, toetusin siinsetele kommentaaridele. Väga kentsakas lugu igatahes, loodan, et leiab mingi rahuldava lõpu.

Seal oli ju mitmeid küsitavusi. Näiteks see, et tüdrukule, kelle töömees õpilasena kaasa võttis, pidi Mallukas 10 eurot tunnis maksma ja et poes käidi iga päev tundide kaupa ja kahekesi koos, kasseerides selle pealt kahe peale 35 eurot tunnis. Kui see ei ole teenuse ostja lüpsmine, siis ma ei tea, mis on.
Kui M ise ühtki asja ostetud ei saanud, siis nii ongi. Meil endal ka ehitus ja ma samamoodi käin ja otsin iga päev poes vajalikke asju. Andku nimekiri kätte talle ja vaadaku kaua aega läheb.

Tegelikult otseselt ei pea keegi midagi lahti seletama selle küünetehniku näite puhul. Miks peab küünetehnik hakkama kliendile põhjendama seda, miks ta küsib teatud teenuse eest 25, aga mitte 20? Ei pea ju.
On ka küünetehnikud oma hindu ja hinnatõuse seletanud. Ja täpselt nii, materjalid, kogemus, pakutavad tegevused, seda hinda mõjutavadki. Aga küünetehniku näite sobivust arutage sellega, kes selle näite tõi. Ehituse puhul päris kindlasti tahaksin mina teada detailselt millegi maksumust, kui summad järsku tõusma hakkavad.

Aga kui ta mingi hetk uurib, siis pakkuja peab oskama hinna lahti seletada.
Tegelikult otseselt ei pea keegi midagi lahti seletama selle küünetehniku näite puhul. Miks peab küünetehnik hakkama kliendile põhjendama seda, miks ta küsib teatud teenuse eest 25, aga mitte 20? Ei pea ju.
Osade arvates peab, et mitu eurot ikka täpselt kasumit saad, 10 või 11. Küsige siis nende käest ka, kes FB-s Ali asju kallimalt edasi müüvad, kui Alist on see asi tellitud 5 euroga ja FB-s müügil 25-ga.

Aga kui ta mingi hetk uurib, siis pakkuja peab oskama hinna lahti seletada.
Osade arvates peab, et mitu eurot ikka täpselt kasumit saad, 10 või 11. Küsige siis nende käest ka, kes FB-s Ali asju kallimalt edasi müüvad, kui Alist on see asi tellitud 5 euroga ja FB-s müügil 25-ga.
Just. Bloogerid ise reklaamivad neid hingehinnaha müüdavaid Ali asju tåiesti süüdimatult ja siis solvuvad, kui uuritakse ja kaheldakse õiglases hinnas või eetilises müügis. Nüüd jårsku on kõik “tüssu tegemine”.

mis hetkest jõuab vanadele titebloggeritele kohale, et nende “tited” kasvavad suureks ja nad lähevad kooli, kriipi-henryil on üks juba jäetud koduõppele, teised blogijad reaalsust veel ei hooma

mis hetkest jõuab vanadele titebloggeritele kohale, et nende “tited” kasvavad suureks ja nad lähevad kooli, kriipi-henryil on üks juba jäetud koduõppele, teised blogijad reaalsust veel ei hooma
Miks ta kriipi-henry on? 😅

Lähevad kooli ja edasi?

Henry laps on koduõppel?

Ma süvitsi ei uurinud aga mulle tundub, et M ise on ka siuh-säuh kokkulepped ära teinud ja alles pärast mõtlema hakanud. Sellised asjad kõik arutatakse läbi ENNE tööde algust. Sellistes asjades tundub ta olevat ikka üsna tuulepea, pidevalt mingid jamad. Marimellid, Miiu jt ka remonti teinud aga pole sellist jura kohanud. Just tänu sellele, et asjad räägitakse läbi enne, mitte ei hakata pärast nugadega vehkima.

Ma süvitsi ei uurinud aga mulle tundub, et M ise on ka siuh-säuh kokkulepped ära teinud ja alles pärast mõtlema hakanud. Sellised asjad kõik arutatakse läbi ENNE tööde algust. Sellistes asjades tundub ta olevat ikka üsna tuulepea, pidevalt mingid jamad. Marimellid, Miiu jt ka remonti teinud aga pole sellist jura kohanud. Just tänu sellele, et asjad räägitakse läbi enne, mitte ei hakata pärast nugadega vehkima.
selle nimi on ADHD

Ma ise ka tugev ADHD ja saan Mallu “ loogikast” hästi aru. Tahan asju kohe või mitte kunagi. Null planeerimist, kui mingi asi on planeeritud, siis tundub see eos juba ebamugav kohustis, tüütu ja ei taha. Kusagilt tuleb mingi uus idee, energia ja hoog, siis on kõike KOHE vaja ja olen ka paljude asjadega kindlasti rohkem maksnud kui tarvis, alustuseks juba see, et ma keeldun asju kusagilt tellimast (vihkan ootamist, unustan juba ammu ära, mis tahtsin ja mille jaoks üldse).
Seetõttu olen enda kodus ka remonti mitu aastat edasi lükanud. Hoog tuleb peale ja tahan kohe lahendusi ja mitte kunagi kauges ja hoomamatus tulevikus. Kui keegi teeb pakkumise, et ta tuleb poole aasta pärast, siis see kõlab minu jaoks sama hästi kui mitte kunagi ja siis ma parem ei tahagi.

Lotake on siin juba eelnevalt silma jäänud nimede panemisega ja sildistamisega. Malluka pereliikmetele leidis ka provotseerivad kirjeldused. Rääkimata igal võimalusel Marimelle halvustavate nimedega kutsumast. Selline passiivagressiivne käitumine on enamjaolt märk enda õnnetust eluolust püüdes ka kõiki teisi ebakindlusega susata. Aga sellised need anonüümsed kommenteerijad on. Vaevalt oleks lotakesel elades mõtetki peas minna otse Malluka peika juurde ja teda kiilakaks jõmmiks kutsuda, või mis iganes see täpne kirjeldus oleks. Siin saab.

kriipi-henryil on üks juba jäetud koduõppele
Kui soovilugusid saaks, siis ma tahaks küll igasugu kooliteemasid lugeda. No selliseid pigem vanema kogemust lahkavad, mis lapse privaatsust ei riku, stiilis ootused 1. klassi eel vs tegelikkus, kas lasteaia-kooli vahel ikka on käärid, blogija oma lapsepõlveaegne vs tänapäevane kool jms. Koduõppe puhul veel rohkem teemasid.

Lotake on siin juba eelnevalt silma jäänud nimede panemisega ja sildistamisega. Malluka pereliikmetele leidis ka provotseerivad kirjeldused. Rääkimata igal võimalusel Marimelle halvustavate nimedega kutsumast. Selline passiivagressiivne käitumine on enamjaolt märk enda õnnetust eluolust püüdes ka kõiki teisi ebakindlusega susata. Aga sellised need anonüümsed kommenteerijad on. Vaevalt oleks lotakesel elades mõtetki peas minna otse Malluka peika juurde ja teda kiilakaks jõmmiks kutsuda, või mis iganes see täpne kirjeldus oleks. Siin saab.
Ega jah, tahtsin just sama kirjutada.
Eks see eluke peab ikka jube kehv olema, kui koguaeg käiakse kõiki maha tegemas. Ma vist ei ole kordagi näinud, et ta midagi head kirjutaks.

siiski on näha, kuidas nimede avalikustamisega siin foorumis hakkavad välja joonistuma need nö mõrrad, kes käivadki siin toksilist sisu pritsimas ja end teiste najal kergendamas. Ei ole nii, et terve perekool on täis kibestunud pk kägusid nagu lotake üritab taas vastusega näidata. On vaid mõned mürgised, kes negatiivsust külvavad ja kogu foorumit enda mainega alla tõmbavad. Kindlasti, et enda kohalolekut hajutada, teevad seda mitme nime alt, et illusioon veelgi enam kinnistuks. Isegi lotakese haukuvad vastused kinnitavad mu ettekujutust temast täiuslikult. Mida rohkem kommenteerib, seda parem ülevaade temast on 🙂
Lähevad kooli ja edasi?
Ega muud polegi, kui et lapsed, kes on õppinud lugema ja guugeldama, saavad teada oma klassikaaslase arenguhäiretest, potitreeningutest, põrandale ja diivanile si..misest, noksi kõvastumisest, poes põrandale kusemisest jne. jne. Vaatavad pilte, kus sõber on ennast täis oksendanud, haige, mähkmereklaamis, nägu sodine või nutust punane.
Jah, normaalne privaatelu, aga oma last sa ju sellisena klassikaaslastele ei esitle.

Ega muud polegi, kui et lapsed, kes on õppinud lugema ja guugeldama, saavad teada oma klassikaaslase arenguhäiretest, potitreeningutest, põrandale ja diivanile si..misest, noksi kõvastumisest, poes põrandale kusemisest jne. jne. Vaatavad pilte, kus sõber on ennast täis oksendanud, haige, mähkmereklaamis, nägu sodine või nutust punane.
Jah, normaalne privaatelu, aga oma last sa ju sellisena klassikaaslastele ei esitle.
Äkki olekski aeg inimestel õppida, et igasugune tavalise elu näitamine on ka täiesti normaalne. Ei pea elama mingit fassaadielu, kus kõike näidatakse avalikkuse silme ees ideaalsena, aga selle taga on tavaline elu, mida iga hinna eest varjata püütakse ja häbenetakse.
Lapsed ei hakkaks kunagi kedagi millegi pärast häbistama, kui nad ei näeks pidevalt enda vanemaid seda tegemas, negatiivseid hinnanguid kõigile andmas, kodus üht aga väljas hoopis midagi muud tegemas või ütlemas.
Mõned asjad võiks siiski veel privaatseks jääda- latekskostüümis issi pilt, pesus emme oma lemmik seksmänguasjadest rääkimas, joobes vanemad videos lällamas.
See, et sa oma lapse sõpradele ei räägi, et “meie Mati, naljahammas, roojas põrandale ja peitis hunniku vaiba alla” või “oli meil ükskord tore reis, Kustil läks massaazi ajal noks kõvaks”, ei ole mingi fassaadielu elamine. See on elementaarne lugupidamine oma lapse vastu. Kui ta tahab neist seikadest rääkida ega häbene, räägib siis, kui on vähemalt teismeline. Võimalik, et ta ei soovi sellist infot avalikkusega jagada. Kui soovib, hakkab ise suunamudijaks. Mõned bloogerid ju peavad suisa 30ndates eluaastates tehtud tegusid “nooruse lollusteks”, mille kohta ei tohi poolt sõna mainida, oma lapsepõlve seikasid ja haridust (või selle puudumist) varjatakse meeleheitlikult.
see, keskkond, kus elavad 30+ inimesed ja kus elavad tänapäeva noored on juba niivõrd erinev, et ma ei kujuta ette, kas praegused mudilased oskavad üldse imelikuks pidada n-ö avalikku elu, nende jaoks ongi kõik kogu aeg internetis. usun, et nende jaoks on meiega võrreldes kordades väiksem asi see, kui kellegi emme on pannud nende oksese suuga pildi üles. nende jaoks on elu internetis kogu aeg olemas olnud.

Olen üllatunud, et Cetsss vaktsineeritud üldse on. Aga oma alkoholi tarbimise promomist võiks küll tagasi tõmmata.
Lähevad kooli ja edasi?
Keegi blogijatest neid asju päriselt jaganud?!

Lähevad kooli ja edasi?
Misasja?! 😳
Vähemalt Marimell ei peta end enam ja võtsid selle loetuima blogi lause maha 😃
Kuna Lõvide teema on surnud, õnneks, siis mille huvitavaga teised suunamudijad silma on jäänud? Toimub üldse midagi? Jah,mul on igav, olen kodus haigusega ja tahangi ajaviiteteemasid. Raamatuid lugeda ei jaksa, telekat ei suuda vaadata.
Kas ainult mulle tundub voi instagrammerist trennihunt H.M on oma storydes väga selline, et mina teen kõike õigesti ja ainult minu otsused ja teod on need õiged, teisiti arvajad/teginad on ikka nii halvad ja rumalad.

Teaks ma kes see HM on, siis vb oskaks kaasa rääkida

Miiu otsis instagramis natuke aega tagasi üürikorterit (3-4 toalist). On sellest kuskil juttu olnud, et kas maja jätavad alles või müüvad edasi?

Helena Mang?

Miiu küll lootis, et laste jaoks ei muutu midagi, aga tegelikus tundub ikkagi teine. Vist ikka ei saa niimoodi sõbralikult ühes majas elada, kui hinges on lahku mindud. Nad ju teevad kõike eraldi, kas Miiu ainult koos lastega või üksi, lapsed saavad ju aru, et midagi on teisiti. Lapsi mõjutab see, tahad või mitte.
Mul on tegelikult kahju, nii armas pere ja alles ostetud forever home. Aga jah, kahjuks see on elu ja kui koos enam edasi minna ei suudeta/ taheta, siis tulebki laiali minna.
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Suunamudijad (välja arvatud Lõvid)