Nojah, mina olen alati olnud Mallu suur toetaja (ka siis, kui on suuremad panged olnud – ta alati tunnistab neid vähemalt!), aga viimased paar kuud on ikka natuke lappes olnud küll. Rahateemadel on juba mitu korda veiderdamist olnud ja see mulle väga ei istu. Natuke tuleks sõnumeid küll paremini läbi mõelda – mulle ei meeldi tunda, et mult palutakse mingi teenuse ostmist justkui teenusepakkujale heategevuseks; võib-olla oleks isegi tellinud mingi “ekslusiivsisu paketi” vms, aga kahjuks see sõnastus oli jälle midagi sellesarnast, et muidu saabub majja nälg vms…
Teine teema on aga ehk olulisemgi — ja see on igasugu koostööd ja kliendilepingud. Need on sõlmitud ikka praegustel alustel ja kui oluliselt muuta blogi tarbimise tingimusi, siis ei maksa oodata, et koostööd sellisel kujul säilivad. Minu jaoks ongi suurim Mallu edu tulnud sellest, et ta nii oskuslikult suudab mixida oma eraelu ja soovitusi, ja see ei häiri kui vahepeal mõni reklaamikas sisse lipsab. Nüüd aga paistab et tuleks nagu kaks blogi sisuliselt — üks, mis seda igapäevaelu kajastab ja siis “reklaamisein”. Aga miks ma peaks siis tahtma seda lugeda…? Natuke see nörritab küll, sest olles väga pikaajaline lugeja (peaaegu 10 aastat), on tunne, nagu oleks ise ka ikka natuke sellesse edusse panustanud. Nüüd siis justkui öeldakse lojaalsetele lugejatele, et tänks, et oled andnud mulle lojaalse kliendibaasi, mille najalt bränd üles ehitada ja kõrgeid tasusid küsida, nüüd palun maksa mulle selle eest…?
Kui mina oleksin Mallu, siis blogi kohe kindlasti näppima ei läheks, ilmselt juba praegu on see mingit solvumist tekitanud. Pigem kaaluks selliseid variante lisaraha jaoks:
– jutusaade/meelelahutussaade või reisisaade (boonus – saab reisida)
– (blogist eraldi) sisu, näiteks iganädalane Q&A subscriberitega ja kvaliteetsete sisuteemadega
– merch (aga kindlasti kvaliteetne, mitte mingi AliExpressi jama)
– (blogist eraldi) sisu, näiteks Aphrodite “saade” või podcast või midagi, mis oleks nagu vanasti oli Mamma Mia — räägitakse suhetest, niisama naisteteemadest jne.